Telemach - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Locked
stidljiv
Posts: 2741
Joined: 05/07/2004 15:09
Location: Sarajevo

#1 Telemach - ALL ABOUT

Post by stidljiv » 30/11/2010 13:42

Buduci da je prethodna tema zatvorena...mislim da trebamo imati jednu pa da mi koji koristimo Telemach malo razmjenjujemo iskutva...

Ima li neko problema sa netom od juce? Stalno se gubi konekcija...tj nece da otvara stranice i slicno ?


mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#2 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 13:47

stidljiv wrote:Buduci da je prethodna tema zatvorena...mislim da trebamo imati jednu pa da mi koji koristimo Telemach malo razmjenjujemo iskutva...

Ima li neko problema sa netom od juce? Stalno se gubi konekcija...tj nece da otvara stranice i slicno ?
Ja od sinoc...ev i sada ... Kliknem 10 puta na sarajevo-x i otvori 10ti put .
Na fb npr, kliknem i kada upisem username i pass , pa da se logujem, onda nece...
Idu mi na zivac zaista :x

stidljiv
Posts: 2741
Joined: 05/07/2004 15:09
Location: Sarajevo

#3 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by stidljiv » 30/11/2010 13:54

I meni je isto tako...nesto nije uredu ocigledno... :(

mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#4 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 13:58

stidljiv wrote:I meni je isto tako...nesto nije uredu ocigledno... :(
Ma sta ce gamad lopovska. Kajem se sto sam prikljucio ...
NIje se spojila citava sedmica da mi je uredu internet... o vikendu da ne govorim... Pa kad komsiju sjednu i podju skidati , 0.5mb je , a ne 4mb .
UZASS !! Nazoves ih , restartuju ti modem ... kao da je budala neko .. :x

User avatar
sabrinna
Posts: 33
Joined: 29/10/2010 16:14

#5 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by sabrinna » 30/11/2010 14:00

mazzy wrote:
stidljiv wrote:I meni je isto tako...nesto nije uredu ocigledno... :(
Ma sta ce gamad lopovska. Kajem se sto sam prikljucio ...
NIje se spojila citava sedmica da mi je uredu internet... o vikendu da ne govorim... Pa kad komsiju sjednu i podju skidati , 0.5mb je , a ne 4mb .
UZASS !! Nazoves ih , restartuju ti modem ... kao da je budala neko .. :x

apsolutno se slazem!i ja sa kajem od prvog dana...da mi je sad dobri stari ADSL...

stidljiv
Posts: 2741
Joined: 05/07/2004 15:09
Location: Sarajevo

#6 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by stidljiv » 30/11/2010 14:05

Ma meni je sve bilo ok do juce nekad oko 6-7...od tada se ne moze normalno surfati...malo malo pa ne otvara stranice...pa onda otvori...pa ne otvori 10 puta...i sve tako...

A inace je bila dosta dobra konekcija do tada...

User avatar
--JustMe--
Posts: 13
Joined: 02/05/2009 20:11
Location: Dream Land

#7 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by --JustMe-- » 30/11/2010 14:10

Ja sam zadovoljna...Samo sam jednom imala prekid veze od 3 dana kako je Telemach startao...Od tada ništa posebno izuzev onog perioda kad se teško otvarao FB skoro kod svih nas.

Evo ovo mi je trenutno stanje:

Image

mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#8 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 14:16

ja sam ih upravo zvao ... kaze da je signal super bla bla ne bi trebalo da ima problema...
nesto je uradio , pa ako bude problem i sutra, da nazovem da mi daju drugi modem (jer je ovaj moj ) , pa da probaju, kaze mozda je do modema ...
pa cemo vidjeti ....

stidljiv
Posts: 2741
Joined: 05/07/2004 15:09
Location: Sarajevo

#9 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by stidljiv » 30/11/2010 14:16

Testiraj na nekom drugom serveru osim Sarajeva...to je kao lokalni test konekcije...

Kod mene brzina uopste nije problem...kad ima neta bude onako kako treba...problem je sto iz 10 puta, 3 puta ne mozes da otvoris stranicu...i sve se tako vrti u krug...pokusao i na drugom laptopu, kompjuteru...sve isto...

mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#10 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 14:20

stidljiv wrote:Testiraj na nekom drugom serveru osim Sarajeva...to je kao lokalni test konekcije...

Kod mene brzina uopste nije problem...kad ima neta bude onako kako treba...problem je sto iz 10 puta, 3 puta ne mozes da otvoris stranicu...i sve se tako vrti u krug...pokusao i na drugom laptopu, kompjuteru...sve isto...
Koji ti je prijasnji internet ?
elob, global ili cabel ?

stidljiv
Posts: 2741
Joined: 05/07/2004 15:09
Location: Sarajevo

#11 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by stidljiv » 30/11/2010 14:24

Elob je kod mene bio prije... :roll:

mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#12 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 14:26

stidljiv wrote:Elob je kod mene bio prije... :roll:
Ma i u mene ... cini mi se da je ovo problem samo bivsih elob-ovaca... ccccccccccccccccccccc

User avatar
Ady88
Posts: 1092
Joined: 08/02/2009 07:50
Location: Nikad saznat' nećemo

#13 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by Ady88 » 30/11/2010 14:28

Meni kao ova brzina a jedva otvaram stranice, nista pregledati ne mogu, a download 40kb/s :x Rekao sam ja cim padne snijeg donji smo :lol: Hebo me onaj ko me navrati da potpisem ugovor na godinu dana :-D makar sa globalnetom sam imao jednom/dva puta mjesecno problem i to je to :)

Image

mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#14 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 14:32

Ady88 wrote:Meni kao ova brzina a jedva otvaram stranice, nista pregledati ne mogu, a download 40kb/s :x Rekao sam ja cim padne snijeg donji smo :lol: Hebo me onaj ko me navrati da potpisem ugovor na godinu dana :-D makar sa globalnetom sam imao jednom/dva puta mjesecno problem i to je to :)

Image
Ma ovo je 100% samo sa bisvim ELOB korisnicima ...

User avatar
--JustMe--
Posts: 13
Joined: 02/05/2009 20:11
Location: Dream Land

#15 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by --JustMe-- » 30/11/2010 14:33

I ja sam bivši elobovac ali nemam tih problema. Otvaraju mi se stranice odmah...youtube stream super. Nisam danas još ništa downloadala ali juče je bilo sve ok.
I evo testa sa različitih servera....

Image

Image

User avatar
Ady88
Posts: 1092
Joined: 08/02/2009 07:50
Location: Nikad saznat' nećemo

#16 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by Ady88 » 30/11/2010 14:34

mazzy wrote:
Ady88 wrote:Meni kao ova brzina a jedva otvaram stranice, nista pregledati ne mogu, a download 40kb/s :x Rekao sam ja cim padne snijeg donji smo :lol: Hebo me onaj ko me navrati da potpisem ugovor na godinu dana :-D makar sa globalnetom sam imao jednom/dva puta mjesecno problem i to je to :)

Image
Ma ovo je 100% samo sa bisvim ELOB korisnicima ...
Pa gdje ti procita da sam ja bivsi ELOB korisnik? :lol: :-D Nebitno sta si prije bio, mozda smo u istom dijelu grada pa rade nesto :oops:

mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#17 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 14:38

Ady88 wrote:
mazzy wrote:
Ady88 wrote:Meni kao ova brzina a jedva otvaram stranice, nista pregledati ne mogu, a download 40kb/s :x Rekao sam ja cim padne snijeg donji smo :lol: Hebo me onaj ko me navrati da potpisem ugovor na godinu dana :-D makar sa globalnetom sam imao jednom/dva puta mjesecno problem i to je to :)

Image
Ma ovo je 100% samo sa bisvim ELOB korisnicima ...
Pa gdje ti procita da sam ja bivsi ELOB korisnik? :lol: :-D Nebitno sta si prije bio, mozda smo u istom dijelu grada pa rade nesto :oops:
ISP: ELob Catv d.o.o. : )
A nisi jeli ?
Ja sam u Svrakinom, ti ?

User avatar
--JustMe--
Posts: 13
Joined: 02/05/2009 20:11
Location: Dream Land

#18 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by --JustMe-- » 30/11/2010 14:41

Vjeruj ovo što piše ISP: Elob ili Global Net u speed testu ne mora da bude tačno. Ja sam od početka Elobov korisnik , a od neki dan kad odem na speed test piše mi ISP: GlobalNEt. Ne znam kako...

User avatar
Ady88
Posts: 1092
Joined: 08/02/2009 07:50
Location: Nikad saznat' nećemo

#19 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by Ady88 » 30/11/2010 14:42

mazzy wrote:
ISP: ELob Catv d.o.o. : )
A nisi jeli ?
Ja sam u Svrakinom, ti ?
Pa to nedavno prebacili, dosad bilo globalnet :) svima sad pise ELOB. A ja sam na Dobrinji, treba pitati kakav im je internet u Visokom itd. ako i oni jedva otvaraju stranice onda nije do nas :oops:


edit: Trebao sam odmah otici na njihovu stranicu i vidjeti da rade nesto danas i u mojoj ulici :oops: valjda ce se popraviti stanje kad to srede :)



Poštovani korisnici,
obavještavamo Vas da će zbog rekonstrukcije mreže 30.11.2010. dolaziti do kratkotrajnih prekida usluge kablovske, interneta i D3 u ulicama: Avde Ćuka, Emila Zole, Esada Pašalića, Hamdije Kapidžića, Kunovska, Lava Tolstoja, Nurije Pozderca, Grada Bakua, Grada Kalgarija, Salke Nezečića, Trg sarajevske olimpijade, Gandijeva, Kasima Prohića, Petra Tiješića, Trg djece Dobrinje, Trg Vilijama Šekspira.
Hvala na razumijevanju i strpljenju.

DON_eARL
Posts: 3361
Joined: 31/10/2010 22:26

#20 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by DON_eARL » 30/11/2010 14:47

Poštovani korisnici,

obavještavamo Vas da će zbog rekonstrukcije mreže 30.11.2010. dolaziti do kratkotrajnih prekida usluge kablovske, interneta i D3 u ulicama: Avde Ćuka, Emila Zole, Esada Pašalića, Hamdije Kapidžića, Kunovska, Lava Tolstoja, Nurije Pozderca, Grada Bakua, Grada Kalgarija, Salke Nezečića, Trg sarajevske olimpijade, Gandijeva, Kasima Prohića, Petra Tiješića, Trg djece Dobrinje, Trg Vilijama Šekspira.

Hvala na razumijevanju i strpljenju.
Meni fercera odlicno, prekide nisam imao od onih napada na Telemach :dance:
Image

mazzy
Posts: 725
Joined: 25/07/2009 12:12

#21 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by mazzy » 30/11/2010 14:47

Evo sad sam ih zvao u vezi toga. I to nema veze , nisam tacno zapamtio, al objasnio mi je covjek .
E sada molio bih vas sve koji su ovdje ( Svrakino , Dobrinja , Alipasino ) da nazovu 756555 , jer mislim da preko dobrinje i Alipasina ide u Svrakino . AHmmm nije guzva na liniji , odmah cete ne red doci :=)

User avatar
TheWatcher
Posts: 2262
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***

#22 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by TheWatcher » 30/11/2010 14:48

stidljiv wrote:I meni je isto tako...nesto nije uredu ocigledno... :(

pa ja koliko vidim od pocetka vama svima nesta nije kako treba :mrgreen:

User avatar
TheWatcher
Posts: 2262
Joined: 08/03/2007 12:09
Location: *** tamo gdje prestaje logika tu pocinje Bosna ***

#23 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by TheWatcher » 30/11/2010 14:51

stidljiv wrote:Testiraj na nekom drugom serveru osim Sarajeva...to je kao lokalni test konekcije...

Kod mene brzina uopste nije problem...kad ima neta bude onako kako treba...problem je sto iz 10 puta, 3 puta ne mozes da otvoris stranicu...i sve se tako vrti u krug...pokusao i na drugom laptopu, kompjuteru...sve isto...

ma koje testiranje :lol: pa osjetis sam kakva je brzina kada surfas :skoljka:

elSaik
Posts: 11642
Joined: 27/03/2007 16:49
Location: 8. krug pakla
Contact:

#24 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by elSaik » 30/11/2010 14:55

Mislim da je do toga koji si dio grada. Ja sam preko vikenda imao problema sa routerom, malo nešto ko čačkao iz očaja i proradilo je opet. Sinoć sam Barcu i Real gledao preko Sopcasta bez ikakvih problema.

User avatar
Ady88
Posts: 1092
Joined: 08/02/2009 07:50
Location: Nikad saznat' nećemo

#25 Re: Telemach - ALL ABOUT

Post by Ady88 » 30/11/2010 15:05

Ma napravit ce valjda ubrzo sve da valja :oops: nego posto se pokrenula nova tema i na prvoj stranici je vec pocelo neko prozivanje i zahebavanje onih koji nisu telemach zamolio bi moderatora da cesce prati ovu temu i banuje ove levate. ZaFaljujem se unaprijed :run:

Locked