Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
crnivrag wrote:
Da, a sve ostalo je podešeno kako treba, a ako slučajno pokušavaš da se povežeš na UniFi mrežu na Cisco modemu, to ti nažalost neće proći, jer Cisco ima problem sa konektovanjem na UniFi mrežu.
Dakle možeš samo na Ubee modemima i na Telemach javno dostupnim UniFi pristupnim tačkama.
Da li ovo fakat razlog????
I da li telemach stvarno zna za ovo? Uredno reklamira svoju unifi uslugu a zna da ako u komsiluku ima 10 cisco modema nema nista od unifi-ja????
Ne mogu da vjerujem.
Npr reklamira mercedes svoje auto na svim bilbordima i zna da na 80% pumpi nema goriva za njega pa eto, halalite i koristite onih 20%
Da li ovo fakat razlog????
I da li telemach stvarno zna za ovo? Uredno reklamira svoju unifi uslugu a zna da ako u komsiluku ima 10 cisco modema nema nista od unifi-ja????
Ne mogu da vjerujem.
Npr reklamira mercedes svoje auto na svim bilbordima i zna da na 80% pumpi nema goriva za njega pa eto, halalite i koristite onih 20%
Ovaj problem se pojavio unazad pola godine, i nažalost se ne može povezati na UniFi mrežu koja se emituje sa Cisco modema, povezivanje jednostavno vraća grešku o neuspješnom povezivanju.
duffy_duck wrote:
Znaci i tebi je pusteno a kad si prijavio ? I na kojoj lokacji si ?
Prijavio pocetkom prosle sedmice, a lokacija je Skenderija.
Ja prijavio u Četvrtak u 13 i nesto sati, lokacjia Dobrinja ali nikog još.
Napisali su tamo za urgenciju ali nista jos valjda cu i ja sutra moci uzivati uz eon.
DON_eARL wrote:Nema šanse da svaki put potrefim UBEE modem, sumnjam da ih ima više od pola kod Telemach korisnika, pa da mi se skoro uvijek spoji na Unifi.
Pitaj telemach nista te ne kosta ako imas mogucnost za Unifi iskoristi je.
Ok, sad već pizdim
@telemach, maloprije sam po 4-i put od jučer pričao sa nekim od kolega. Sada mi box nikako ne radi, ni reset ni ništa nije pomogao. Kaže kolega evo otvorio je nalog, jedna ekipa će doći za box, druga za modul
Znači, tačno sam znao da će biti sranja i pored svih uvjeravanja kako će sve biti ok. Znači želim pod hitno da mi se donese CI modul, već pola sata ne mogu da gledam televiziju jer NE RADI BOX...
Izvinjavam se, ništa lično, vama koji stojite iza ovog naloga na forumu svaka čast ali znači pravo pravo sam iznerviran.
Ma e, znači od petka ko papagaj ponavljam, ne treba mi box, imam odličan Smart TV, treba mi brzi internet i to je to. Uzimam paket zbog interneta, ne zbog televizije, time sam PREZADOVOLJAN ali jok, što jednostavno kad može komplikovano
shalla wrote:Ok, sad već pizdim
@telemach, maloprije sam po 4-i put od jučer pričao sa nekim od kolega. Sada mi box nikako ne radi, ni reset ni ništa nije pomogao. Kaže kolega evo otvorio je nalog, jedna ekipa će doći za box, druga za modul
Znači, tačno sam znao da će biti sranja i pored svih uvjeravanja kako će sve biti ok. Znači želim pod hitno da mi se donese CI modul, već pola sata ne mogu da gledam televiziju jer NE RADI BOX...
Izvinjavam se, ništa lično, vama koji stojite iza ovog naloga na forumu svaka čast ali znači pravo pravo sam iznerviran.
duffy_duck wrote:
Znaci i tebi je pusteno a kad si prijavio ? I na kojoj lokacji si ?
Prijavio pocetkom prosle sedmice, a lokacija je Skenderija.
Ja prijavio u Četvrtak u 13 i nesto sati, lokacjia Dobrinja ali nikog još.
Napisali su tamo za urgenciju ali nista jos valjda cu i ja sutra moci uzivati uz eon.
@duffy_duck
Još samo malo strpljenja, kolege će Vas pozvati u što kraćem roku.
DON_eARL wrote:Nema šanse da svaki put potrefim UBEE modem, sumnjam da ih ima više od pola kod Telemach korisnika, pa da mi se skoro uvijek spoji na Unifi.
Haj' nemoj pametovati ako ne razumiješ šta sam napisao. Meni uredno radi usluga u bar 90% slučajeva, ovi neuspjeli pokušaji vjerovatno na lokacijama gdje ima maksimalan broj korisnika na modemu. Oko mog stana ima 20-30 mreža, ni jedan uređaj koji emituje 5GHz i opet se spojim na komšijin Unifi bez problema (dok su ugašeni moji uređaji), a nije UBEE sigurno. Druga situacija EPC3925 kod mene na adresi, dođe neko ko ne zna pristupne podatke za wifi i spoji se na Unifi.
Haj' nemoj pametovati ako ne razumiješ šta sam napisao. Meni uredno radi usluga u bar 90% slučajeva, ovi neuspjeli pokušaji vjerovatno na lokacijama gdje ima maksimalan broj korisnika na modemu. Oko mog stana ima 20-30 mreža, ni jedan uređaj koji emituje 5GHz i opet se spojim na komšijin Unifi bez problema (dok su ugašeni moji uređaji), a nije UBEE sigurno. Druga situacija EPC3925 kod mene na adresi, dođe neko ko ne zna pristupne podatke za wifi i spoji se na Unifi.
Mislim da @crnivrag u ovom slučaju nije u pravu.
Ne moras odma tako mangupski odgovarati, ponudio sam rjesenje. Niko se ne može spojiti na tvoj unifi nalog ukoliko nema tvoje pristupne podatke.
shalla wrote:Ok, sad već pizdim
Hvala
@shalla
Nema potrebe da nam se izvinjavate. Potrudit ćemo se da pronađemo rješenje u najkraćem mogućem roku.
Zahvaljujemo se na strpljenju i razumijevanju.
@crnivrag
Kakva je situacija na EON boxu sto se tice reprodukcije externog sadrzaja preko USB? USB port je 2.0 ili?
Mogu li se app instalirati na externu memoriju?