telefon do 400KM

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

zlo zlo

#26 Re: telefon do 400KM

Post by zlo zlo »

zrakomlat wrote: Ti si imaš pristojno iskustvo s Xiaomi raznim modelima, ako sam dobro skontao. Ja se malo gubim s modelima, svaki mi isto zvuči i izgleda , ko kineski turisti po Mostaru :mrgreen:
Redmi note 4x sa 3gb rama ima ih u rasponu 300-400 KM. Jesam li dobro ovo? Haj kad uhvatiš vremena malo opiši. Zanimljiv mi je zbog dual sim, baterije 4100 i još par stvari, uz tu cijenu Ja nisam baš zahtjevan korisnik ali valja da je brz telefon s dobrom baterijom. Kamera nije bitna toliko ali nebih da je krš neki. Kako fercera dual sim, kad pričam na jedan broj drugi je zauzet ili nedostupan (nisam nikad imao DS mob). Imaš li iskustvo s ovim "domaćim" radnjama (Široki, Ljubuški, IQ) za garanciju i to il preporuka ide za ProComp. Ko prodaje kineski rom a ko ovaj global, valjda sam se dobro izrazio. Imaju li zajebancija u radu.
Fala unaprijed.

Imam iskustva s radnjama, bila u nekima, kupovala sam u širokom, i oni su ok, ovaj mobil shop ba, dodatan im je plus po meni ja sam kupovala baš u radnji, ne lažu, trgovac ce ti fino reci super je mobitel ali je grozna kamera ako je tako. Za njih nisam čula da nekog zakinuli na garanciji. Ovdje nije bio xiaomi u pitanju.

S IQ shop bila u radnji 2 put i ponukana tim iskustvom ne bi kupovala kod njih. Kod modela i istaknutih specifikacija od 3g rama stoji cijena od 2gige itd, dosta da zbuni ljude, plus stvarno puno čujem u gradu da ljudi imaju problema s njihovom garancijom i servisima, ima i primjera da nešto pokvarili tokom servisa, razbili pa ljudima uvaljuju da im takvo dali na servis. Uglavnom nije za preporuku. Tamo sam prvi put vidjela maxa i tamo mi se svidio, ali mi bilo odbojno tamo kupovat. Em skupo.

Procomp ima najniže cijene tih telefona pa logično mi njih preporučit, uzimali smo tamo mi5 i sve ok.(global rom)

Imala sam prije ovog telefon s 3 sim utora uz sd :lol: Ali stvar je imam jedan broj, nemam potrebe za drugim, super mi je to zbog internet kartica.

Ali većinom ne koristim u praksi. A ima ljudi koji imaju baš taj telefon tu na forumu, nisam vidjela da imaju zamjerke, pa pitaj u šaomi temi da ti kažu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#27 Re: telefon do 400KM

Post by konektovan »

zrakomlat wrote:
konektovan wrote:
zrakomlat wrote: Ti si imaš pristojno iskustvo s Xiaomi raznim modelima, ako sam dobro skontao. Ja se malo gubim s modelima, svaki mi isto zvuči i izgleda , ko kineski turisti po Mostaru :mrgreen:
Redmi note 4x sa 3gb rama ima ih u rasponu 300-400 KM. Jesam li dobro ovo? Haj kad uhvatiš vremena malo opiši. Zanimljiv mi je zbog dual sim, baterije 4100 i još par stvari, uz tu cijenu Ja nisam baš zahtjevan korisnik ali valja da je brz telefon s dobrom baterijom. Kamera nije bitna toliko ali nebih da je krš neki. Kako fercera dual sim, kad pričam na jedan broj drugi je zauzet ili nedostupan (nisam nikad imao DS mob). Imaš li iskustvo s ovim "domaćim" radnjama (Široki, Ljubuški, IQ) za garanciju i to il preporuka ide za ProComp. Ko prodaje kineski rom a ko ovaj global, valjda sam se dobro izrazio. Imaju li zajebancija u radu.
Fala unaprijed.
Procomp ti je najbolja opcija.
Redmi note 4x je odlican mob za tu lovu, a u procompu ti je oko 320 KM cini mi se osnovna verzija
:thumbup: hvala
Nego de mi još reci šta je osnovna verzija. Jel s 3 gb ili sa 2gb. Čini mi se da ima i taj
Ovaj je sa 3 GB ram memorije i 32 GB ROM 335 KM
Imas verziju i od 64 GB, skuplji 40 KM od ovog gore.
channel10

#28 Re: telefon do 400KM

Post by channel10 »

Sta mislite koliko vrijedi Z3 compact star mjesec,mjesec i pol sa garancijom od 24 mjeseca kod ovlaštenog servisa i koliko bi trebalo doplatiti za LG G6?

Isplati li se to uopšte raditi?
Quaresma

#29 Re: telefon do 400KM

Post by Quaresma »

z3 compact star mjesec dana? ko te to slagao?
channel10

#30 Re: telefon do 400KM

Post by channel10 »

Quaresma wrote:z3 compact star mjesec dana? ko te to slagao?
Hajde ponovo pročitaj post.
Quaresma

#31 Re: telefon do 400KM

Post by Quaresma »

za z3 compact, ne bih davao ispod 300km, dodaj garu na to bar do 50km km, ipak pricamo o telefonu iz 2014te starom gotovo 3 godine.

zavisi sad G6 za koliko para mozes pokupiti, na olx.u cijene variraju, svakako se isplati donaplatiti, bolje nego jos vise novca dati u kesu.

isto za G6, zbog 821 procesora, on meni ne vrijedi vise od 800km, sve iznad porez na budale.

IMO
channel10

#32 Re: telefon do 400KM

Post by channel10 »

Zato i pitam ovdje da li se isplati doplatiti. Svidio mi se G6, a z3 mi dosadio. Prije mjesec i nesto dana sam dobio nov telefon od Agrama i produženu garanciju za još dvije godine pa mislio mijenjati.

Hvala na odgovoru
Cossack

#33 Re: telefon do 400KM

Post by Cossack »

channel10 wrote:Zato i pitam ovdje da li se isplati doplatiti. Svidio mi se G6, a z3 mi dosadio. Prije mjesec i nesto dana sam dobio nov telefon od Agrama i produženu garanciju za još dvije godine pa mislio mijenjati.

Hvala na odgovoru
LG G6 beton telefon! Gluposti oko procesora nemoj slušati. Razlika se u stvarnom korištenju svega mogućeg i ne osjeti. Pogledaj recenzije, svi ga hvale. Kamera je bila odlična na G5-ici, sada je još bolja.
Post Reply