Tek kupljen TV- problem?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Basancheros

#51 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Basancheros »

Chmoljo wrote:
Maharadza wrote:Ipak nisam u pravu, pa se moram korigovati: može i kod nas normalno i kulturno:

https://www.next.ba/product.asp?product ... e=R-108268

Napomenuli da je primjerak bio u izlogu, tako da je cijena snižena u odnosu na nov uređaj. :thumbup:
kod njega mu se ovo ne bi desilo. izuzetno korektan prodavač, i ako ljudi traže radnju gdje ih neće glava zaboljeti i gdje neće morati zazivati nekakve inspekcije da bi ostvario ono što ga svakako sljeduje, to je ta radnja.
Kako ga neće zaboliti glava vidi cijene, pa ovo je stari model. Što nije napisao da mu leži u izlogu više od godinu dana.
Za ove pare sad možeš uzeti LG novi model 4K za ove pare.
Ali eto kaže:
Dostupnost artikla: Artikl nije dostupan
agent_zero

#52 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by agent_zero »

Chmoljo wrote:
Maharadza wrote:Ipak nisam u pravu, pa se moram korigovati: može i kod nas normalno i kulturno:

https://www.next.ba/product.asp?product ... e=R-108268

Napomenuli da je primjerak bio u izlogu, tako da je cijena snižena u odnosu na nov uređaj. :thumbup:
kod njega mu se ovo ne bi desilo. izuzetno korektan prodavač, i ako ljudi traže radnju gdje ih neće glava zaboljeti i gdje neće morati zazivati nekakve inspekcije da bi ostvario ono što ga svakako sljeduje, to je ta radnja.
Nije baš da je tako... Pogledaj mu garancije za npr. Lenovo laptope. Zvanična Lenovo garancija je 2 god. ili 2+1 god. ili 3 god., zavisno od modela. U next.ba, svaki Lenovo 12 mjeseci garancija.
Basancheros

#53 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Basancheros »

Benq wrote:
agent_zero wrote:
Benq wrote:Slazem se , treba ih izbjegavat..
A koga ne treba izbjegavati?

Mislite li da je drugačiji mentalitet u drugim prodavnicama tehničke robe i da bi drugačiji ishod bio pri ovakom istom, blagom, nastupu?
Naravno da ne mislim da je drugacije negdje drugo , ali se o drugima jos nije pisalo , a nije ni malo lijepo kad ti neko dodje na forum i isprica kako su ga negdje zahebali za njegove pare.. Ja nemam loseg iskustva sto se tice nasih radnji tehnicke robe , ali sam imao par negativnih iskustava sa nekim pik radnjama gdje ljudi rade u svojim kucama i td.. pa sam znao naletit na neispravnu maticnu plocu , graficku kartu i sl , i vecinom nisam uspio nista rijesiti na fin nacin , nego je bilo potezanje price oko inspekcije pa se uz njihovih par psovki i gundjanja vrate pare ili zamijeni artikal za drugi nov.
"Ja nemam loseg iskustva sto se tice nasih radnji tehnicke robe"

Nisi bio u Domodu :D
ExNihilo

#54 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by ExNihilo »

Fakat katastrofa.

Ali korisna tema. Da se još ko ne zajebe.
Nokian808

#55 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Nokian808 »

Neko je pomenuo NEXT pa evo moje licno iskustvo s istim:
Kupio prije 4 mjeseca online na next.ba samsung 46h7000 jer je tu bio najjeftiniji i jedino su ga oni imali na stanju jer je proslogodisnji model u pitanju.
Posto stanujem blizu dosao sutradan da preuzmem tv i zaista se radi o malenoj radnjici bez izlozene ikakve robe i stekao sam utisak da je čovjek koji radi u istoj ujedno vlasnik i da zapravo radi samo preprodaju uglavnom od Kimteca. Ugradi se malo jer ima i manje troskove pa je roba uglavnom jeftinija od raskosnih radnji tipa Tehnomag, Domod itd.
Uglavnom preuzeo sam TV koji je bio originalno upakovan/nekoristen i dobio sam regularan račun i ovjerenu KimTec garanciju.
Nažalost kad sam dosao kući tek naveće sam utvrdio da tv ima značajno probijanje pozadinskog osvjetljenja i pri miroringu sa mobitela su se pojavljivale i nekakve linije. Ukratko po iskustvu situacija koja bi me nervirala mada takodje iz iskustva znam situacija koju cesto servisi izvrdavaju jer se radi o "nesavršenosti lcd tehnologije" a ne kvaru u uskom smislu riječi.
Medjutim ja snimih nedostatak, upakovah tv nazad u kutiju i sutra pravo pred radnju spreman na borbu kakvu sam očekivao na temelju ranijih iskustava.
Šta reći - tom vlasniku Nexta naravno nije bilo drago ali je bio kulturan i pogledao video sa nedostatkom, provjerio da li je sve u kutiji neosteceno i zatim fino otisao za kasu i vratio mi sve do zadnje marke posto nije imao drugi 46h7000 na raspolaganju. Bio sam ugodno iznenadjen sto nije pokusao da mi uvali neku drugu robu u zamjenu, nije insistirao na servisu i slicne gluposti.
Ovo sam napisao samo zato sto je Next spomenut a ja sam zapamtio posten pristup prema meni i osjetio sam se prozvanim podjeliti svoje iskustvo sa istim.
Last edited by Nokian808 on 13/11/2015 13:08, edited 1 time in total.
zomri

#56 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by zomri »

Basancheros wrote:
"Ja nemam loseg iskustva sto se tice nasih radnji tehnicke robe"

:thumbup:

od naših radnji i od mene idu sve preporuke za technoshop. jedino tamo su uposleni edukovani o onome što prodaju i voljni su satima titrati oko mušterije i pokazivati mogućnosti proizvoda.
ovo ostalo, da te bog sačuva. domod ubjedljivo najgori!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#57 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Chmoljo »

agent_zero wrote:
Nije baš da je tako... Pogledaj mu garancije za npr. Lenovo laptope. Zvanična Lenovo garancija je 2 god. ili 2+1 god. ili 3 god., zavisno od modela. U next.ba, svaki Lenovo 12 mjeseci garancija.
to je druga stvar.

evo čovjek je opisao svoje iskustvo, a imao sam i ja slično. al, da ne pretvorimo temu u reklamiranje :)
betametazon

#58 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by betametazon »

ja kupio tv u imtecu, cekao dva dana na isporuku, Boga pitaj da li je i koliko gdje radio negdje drugo...ali nema nekih vidljivih nedostataka...

u domodu kupio uredjaj, pregorio nakon mjesec dana, u prodavnici mi rekli da ga ja trebam odnijeti u neki njihov servis a ne njima u radnju? cuj ja trebam odnijeti na servis...
kartman

#59 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by kartman »

tusk wrote:Pozdrav ljudi, jucer sam kupio TV- u Imtecu. Model: PANASONIC LED Smart 3D TV VIERA TX-50CS630E (placen 1.549 KM)

Spojio ga, upalio i gledao par sati bilo ok. Navecer kad je poceo neki film u desnom donjem cosku sam opazio nesto cudno, boje su se pocele mjenjati, jednostavno pocelo je da blinka.. TV je bio u izlogu, i kada je krenuo da ga pakuje pitao sam zasto uzima iz izloga, rekao je da je jedini na stanju i da se rotiraju svako 3-4 dana. Sta mi vi preporucujete, svakako mislim da odem do njih, jer ovo nije normalna stvar?

Image

Image
Stvar je vrlo jednostavna u okviru 8 dana od kupovine imaš pravo da reklamiraš uređaj ili da ga zamjeniš drugim ako ti ne odgovara. Da bi uradio reklamaciju treba ti orignalna ambalaža, račun i garancija. Nema potrebe za bilo kakvom galamom, ganjanjem njakih šefova i zajebancija, budi gospodin i vrati robu neka ti je zamjene. Ja sam to uradio s laptopom i nisam imao nikakvih srkleta. Ljudima ni u džep ni iz džepa, oni jednostavno hoće da si zadovoljan kupac, ja jesam.....
oldtajmer

#60 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by oldtajmer »

kod nas nazalost vole izlevatiti kupca nego se hljeba najesti,kako na pijaci tako i na mjestima gdje je mnogo skuplja roba
svakoga zaboli dupe sto ce izgubiti kupca,njemu je bitno da ti uvali nesto i to je njegov krajnji domet(naravno cast izuzecima)
samoTEgledam

#61 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by samoTEgledam »

agent_zero wrote:
E pa nije baš ni tako :D
Da li si zlonamjeran ili neinformisan ali definitivno tvrdiš neistine.
Prvo ne daje next niti bilo koji trgovac garanciju već proizvođač putem ovlaštenog distributera ili servisa.
Konkretno;
Lenovo računar 10DRS01G00 - garancija 36 mjeseci
Lenovo računar 10DSS00P00 - garancija 60 mjeseci
Lenovo laptop 80EW01J3SC - garancija 24 mjeseca
Lenovo monitor 60ABAAT1EU - garancija 36 mjeseci
Laptop Lenovo 20DL002BSC - garancija 36 mjeseci itd.
Basancheros

#62 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Basancheros »

samoTEgledam wrote:
agent_zero wrote:
Prvo ne daje next niti bilo koji trgovac garanciju već proizvođač putem ovlaštenog distributera ili servisa.
Konkretno;
Šta ima novo u Next.ba ili T.R. Next?
Hoće li biti kakvih akcija?
Kolovodja

#63 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Kolovodja »

Čitam i ne mogu čudom da se načudim.
Zašto da ti zamijene televizor odmah ?? Kako će oni znati da ti nisi to pokvario?? Mnogo njih je vlastitu grešku ( namjerno ili nenamjerno nešto pokvari ) pokušalo da prikrije tako što se izgalami na prodavača i onda on zamijeni a poslije mu kažu u ovlaštenom da je fizičko oštećenje. Pogodite ko onda plaća taj uređaj???
Nemojte radi vlastitih predrasuda ukopavati djecu koja rade u tim shopovima i bore se da zarade koji dinar.
Ja ne znam da je neko u IMTEC-u, Stanicu, CT-u, Genelec-u, ili nekoj drugoj iole ozbiljnoj firmi ostao nezadovoljan servisnom uslugom.
Drugo je kod ovih malih radnjica gdje se "Gazda" pita pa i servisna usluga zavisi od njegova trenutna raspolozenja.
Pitao bih samo ove malti*udane kako bi oni rijesili situaciju pa da bude zadovoljan i kupac i firma koja prodaje.
Svaki proizvodjac ( necemo gledati lokalne firme i prodavnice) ce rado zamijeniti uredjaj da ima zadovoljnog kupca ali NIJEDAN proizvodjac nece zamijeniti uredjaj koji kupac ogrebe, razbije ili na neki drugi nacin unisti ...
Razmisljajte malo sire Balkanci !!
Benq

#64 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Benq »

Basancheros wrote: "Ja nemam loseg iskustva sto se tice nasih radnji tehnicke robe"

Jesam , kupio sam kod njih 3 mobitela i Asus LED 22" monitor , ni sa jednim uredjajem nemam problema.
tusk

#65 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by tusk »

A svakakvih ljudi i komentara, čast izuzecima koji su imali sta normalno napisat i podijelit koji savjet. Uglavnom, nakon poziva nadredjenom i objasnjenja u detalje, dobio sam nov i neotpakovan TV.
Last edited by tusk on 13/11/2015 18:44, edited 1 time in total.
bull21

#66 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by bull21 »

Nek' je sretan i berićetli i da ti traje mnogo dugo :-D
mayab

#67 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by mayab »

tusk wrote:A svakakvih ljudi i komentara, čast izuzecima koji su imali sta normalno napisat i podijelit koji savjet. Uglavnom, nakon poziva nadredjenom i objasnjenja u detalje, dobio sam nov i neotpakovan TV.
Bravo, ispravno si postupio!
:thumbup:
Better Man

#68 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Better Man »

Super da si to rješio. Drugi put pazi. Ja kad sam prije 2 godine kupio svoj Sony tv bio je izložen, ali ne u izlogu već unutar radnje i ono najvažnije tv je bio samo izložen nije radio. Kabl za struju je bio u kutiji od tv-a. dan koji prije nego sam uzeo tv prvo sam bio u radnji da pogledam i na spratu su bili izloženi razni modeli i ni jedan nije bio upaljen i vidio sam Sony koji me interesira i dođem drugi dan da kupim kad i u prizemlju izložili jedan primjerak tog Sonya, tj. tek im stigao, jer su imali izložen isti samo ne od 42, već 32 incha i da se ne penju na sprat taj mi spakovali u kutiju, a adapter za struju je bio u kutiji, jer kao što rekoh tv nije ni sekunde radio. Nije problem uzeti tv koji je izložen, ako isti je samo izložen, a ne i korišten. Mislim da svi malo pravimo grešku što ne tražimo da na licu mjesta isprobamo tv i vidimo imali kakve nedostatke.
supercali

#69 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by supercali »

Pa nije problem kupiti ni koristen tv u radnji ako ti snize cijenu
Kolovodja

#70 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Kolovodja »

tusk wrote:A svakakvih ljudi i komentara, čast izuzecima koji su imali sta normalno napisat i podijelit koji savjet. Uglavnom, nakon poziva nadredjenom i objasnjenja u detalje, dobio sam nov i neotpakovan TV.
- Jesi pitao "nadredjenog" sto se desavaju ovakve situacije i jel' treba svaki kupac kad ima problem nazvati njega ili ima nekog nacina da se to rijesi bez da se zovu "nadredjeni" ?
agent_zero

#71 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by agent_zero »

samoTEgledam wrote:
agent_zero wrote:
Konkretno;
Ama nisam ni zlonamjeran, niti neinformisan. Otvorio sam jedno 4-5 modela i na svakom je bilo 12 mjeseci garancija.
Phobius

#72 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Phobius »

tusk wrote:Sta je tu je, i ja sam kriv sto sam uopce prihavtio to,jer je bio jedini na stanju tv. Trebao sam cekati da stigne nov i to je to. Kasno je sad, ali isti tv ne uzimam. Sto se tice izloga, rekli su da ljudi cak i traze te iz izloga, jer su "provjereni" i rade, ali evo iskrsne neki problem... Neka osoba je cak i kupila zapakovan, nije dala da se otvori, a displey je bio puknut. Ne znam sta vise stvarno, sacekat cu za ovu reklamaciju, i sta ce rec pa cu vidit dalje.. samo znam da isti tv ne uzimam

Ukoliko si vratio robu u roku od 7 dana od dana kupovine, MORAJU TI DATI NOVI PROIZVOD! Ja bih ti preporučio da definitivno odeš i tražiš ili novi TV ili novac nazad. Ja sam imao sličan problem u Genelecu. Kupio sam TV (Samsung 48H6400) i nakon desetak dana sam primjetio da ima povelika crna mrlja, na desnoj strani ekrana, koja se primjeti na jednobojnim pozadinama ili kada se gleda utakmica. Uzeli su mi na servis TV, a rekao mi je prodavač da bi po zakonu mogao dobiti novi uređaj, da sam to primjetio i prijavio u prvih 7 dana. U tom periodu se tretira kao DOA ( dead on arrival).

Ipak, totalno nisi trebao uzimati TV iz izloga. Ti si faktički kupio polovan TV.
Benq

#73 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Benq »

Phobius wrote: Ukoliko si vratio robu u roku od 7 dana od dana kupovine, MORAJU TI DATI NOVI PROIZVOD! Ja bih ti preporučio da definitivno odeš i tražiš ili novi TV ili novac nazad. Ja sam imao sličan problem u Genelecu. Kupio sam TV (Samsung 48H6400) i nakon desetak dana sam primjetio da ima povelika crna mrlja, na desnoj strani ekrana, koja se primjeti na jednobojnim pozadinama ili kada se gleda utakmica. Uzeli su mi na servis TV, a rekao mi je prodavač da bi po zakonu mogao dobiti novi uređaj, da sam to primjetio i prijavio u prvih 7 dana. U tom periodu se tretira kao DOA ( dead on arrival).

Ipak, totalno nisi trebao uzimati TV iz izloga. Ti si faktički kupio polovan TV.
Procitaj nekoliko prethodnih postova , dobio je novi tv.
ExNihilo

#74 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by ExNihilo »

Frajer riješio problem prije 5 dana, ovdje se još pametuje i dijele savjeti.
Kolovodja

#75 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Kolovodja »

ExNihilo wrote:Frajer riješio problem prije 5 dana, ovdje se još pametuje i dijele savjeti.
Po meni, kad se vec prica o ovom, treba da se kaze kako i sta treba da se uradi ako je kupac otkrio kvar na uredjaju par dana nakon kupovine.
Ako je proslo par mjeseci, ima garancija-ovlasteni servis i to, ali par dana nakon kupovine se to ja mislim moze rijesiti a da se ne ceka 45 dana i to regularnom procedurom bez da se potezu veze. Ovi su mu zavrsili vrlo brzo , ali je on haman nekog zvao, sad ja pitam, jel to jedino rjesenje ili mozemo i mi obicni smrtnici ostvariti to pravo. :?:
Locked