Talijanski

pitt

Post by pitt »

HAKPA wrote:Pa ovo nije nikakva novost za Italijanske vojnike, starije je to od dvije godine, na tih 33 iz Bosne jos je dodato 17 sa Kosova.
Sta ste mislili da OSIROMASENI URANIJUM je toliko siromasan i tako se duboko zakopava u zemlju gdje je bacen da nece imati posljedica po to stanovnistvo. E tog siromaska raznosi i vjetar i kisa i on nebira ni muslimana ni srbina ni hrvata,on ojadi sve odreda. Tek ce se pokazati posljedice kad se podju generacije radjat nenormalne a odredjeni naglo oboljevat. E tad ce da vidimo kome je bio potreban RAT na nasem Balkanu pa da isprazni svoje staro i dotrajalo SIROMASNO URANIJUMCE.
Me se cini da taj siromasak bas ima apetit za bracu zabare :D:D
HAKPA

Post by HAKPA »

pitt

Me se cini da taj siromasak bas ima apetit za bracu zabare

Itekako dobar apetit , i to bas na tom nasem podrucju mu dobar apetit jer mu je raznovrsan jelovnik, znas proguta jednog srbina, pa onda muslimana, pa malo kasnije hrvata, pa onda zasladi sa jednim siptarom i tako redom , a zemlja crnica na Barama i slicnim mjestima ,to jest istim po znacaju (Grobljima), podriguje zbog te hrane i sva sretna sto se cesto tako prekopava i daju joj se vitamincici. A EU,Amerika, UN i NATO samo gledaju i uzivaju kako mi to sve obavljamo sa tim SIROMASKOM pa nam cak u Briselu i Hagu apaudiraju i krisom potiho govore samo vi balaknizacijo naprijed imamo mi toga dosta za vas a i ako treba poklonit ce mo vam jos koju tisucu tona za nekih 40-50 godina kad namjeravamo ponovo da vi ratujete.
pitt

Post by pitt »

vala kome god da je opet do rata nakon ovog zasluzuje te i ostale darove koji prilice takvim prilikama :oops:
jacika

Post by jacika »

ma blago ovim porodicama dobise oni pare,ko on je umro dajte vi nama sad pare pa ja sta ste vi mislili :-) pa kod nas bi svaki treci covjek trebao traziti odstetu
sunday_morning

#30 Re: Talijanski

Post by sunday_morning »

gavrilo wrote:
sunday_morning wrote:o ovome se pisalo i snimani su dokumentarci unazad dvije godine. prosle godine, negdje u ovo doba, gledala sam na RAI dokumentarce huskackog tipa, uglavnom sve najruznije je receno o ratu
pa zar ima nesto lijepo o ratu u bosni da se kaze? :roll:
dobro eto, volimo se malo pravit pametni, jel'da?
OK, mislila sam da su njihovi novinari govorili o ratu u BIH na jedan vrlo iskrivljen nacin, pricali su o nekim dogadjajima i iznosili cinjenice koje apsolutno nisu bile tacne...a prilozi kao da su ih pravili Risto Djogo & company...ono ma ''ludi balkanci''...gradjanski rat.. a kadrovi idu: zene zamotane, vire samo oci, nepoznati pejzazi, neki kamenjari cudni itd. ni jednog relevatnog komentara sa potpisom (ko ga daje i sl.) niti vidjeh i jednu meni poznatu facu, rel. bh licnost....zatim, obavezno kadrovi kako BIH pomazu mudzahedini, kako za nas ratuju, kolju i sl..BIH je prikazana kao dosta primitivna sredina....elem, dokumentarci koji nisu ni izbliza prikazali rat onakvim kakav je zaista bio, nisu naglaseni ni genocid, niti pokusaj etnickog istrebljenja, konc-logori, niti sam cula glas i jedne zrtve rata itd. sveukupno, tim prikazivanjem zeljeli su raspiriti islamofobiju (koje svakako ima na RAI programu itekako)...drugacije nisam mogla protumaciti...
gavrilo

#31 Re: Talijanski

Post by gavrilo »

sunday_morning wrote:
gavrilo wrote:
sunday_morning wrote:o ovome se pisalo i snimani su dokumentarci unazad dvije godine. prosle godine, negdje u ovo doba, gledala sam na RAI dokumentarce huskackog tipa, uglavnom sve najruznije je receno o ratu
pa zar ima nesto lijepo o ratu u bosni da se kaze? :roll:
dobro eto, volimo se malo pravit pametni, jel'da?
OK, mislila sam da su njihovi novinari govorili o ratu u BIH na jedan vrlo iskrivljen nacin, pricali su o nekim dogadjajima i iznosili cinjenice koje apsolutno nisu bile tacne...a prilozi kao da su ih pravili Risto Djogo & company...ono ma ''ludi balkanci''...gradjanski rat.. a kadrovi idu: zene zamotane, vire samo oci, nepoznati pejzazi, neki kamenjari cudni itd. ni jednog relevatnog komentara sa potpisom (ko ga daje i sl.) niti vidjeh i jednu meni poznatu facu, rel. bh licnost....zatim, obavezno kadrovi kako BIH pomazu mudzahedini, kako za nas ratuju, kolju i sl..BIH je prikazana kao dosta primitivna sredina....elem, dokumentarci koji nisu ni izbliza prikazali rat onakvim kakav je zaista bio, nisu naglaseni ni genocid, niti pokusaj etnickog istrebljenja, konc-logori, niti sam cula glas i jedne zrtve rata itd. sveukupno, tim prikazivanjem zeljeli su raspiriti islamofobiju (koje svakako ima na RAI programu itekako)...drugacije nisam mogla protumaciti...
eto vidis ta "istina" ne odgovara tebi. ima i drugih "istina" o bosni, koje ne odgovaraju hrvatima ili srbima. koja je za tebe istinita "istina"?
Alfons Kauders

#32 Re: Talijanski

Post by Alfons Kauders »

gavrilo wrote: eto vidis ta "istina" ne odgovara tebi. ima i drugih "istina" o bosni, koje ne odgovaraju hrvatima ili srbima. koja je za tebe istinita "istina"?
¨

Ne komplikuj. :D
gavrilo

#33 Re: Talijanski

Post by gavrilo »

Alfons Kauders wrote:
gavrilo wrote: eto vidis ta "istina" ne odgovara tebi. ima i drugih "istina" o bosni, koje ne odgovaraju hrvatima ili srbima. koja je za tebe istinita "istina"?
¨

Ne komplikuj. :D
... to mi je u bubrezima :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

slusaj gavrilo...postoji jedna jedina istina...zao mi je ako ona ne odgovara nekima...sa propagandom i ciljanim neistinama treba prestati vec istjerati pravdu na cistac, da plate oni koji su pocinili zlocine, da konacno mladic i karadzic odu gdje im je i mjesto u haag (to im je svakako nagrada a ne kazna)...i da ovaj narod u BIH pocne normalan zivot dostojan evropskog covjeka.

dalje ne odgvaram niti polemiziram
gavrilo

Post by gavrilo »

sunday_morning wrote:vec istjerati pravdu na cistac, da plate oni koji su pocinili zlocine
vidis tu se slazemo...
sunday_morning wrote:da konacno mladic i karadzic odu gdje im je i mjesto u haag
i tu se slazem... ali pitanje za tebe. da je izatbegovic ziv, da li bi on isto trebao da ide hag?
sunday_morning wrote:i da ovaj narod u BIH pocne normalan zivot dostojan evropskog covjeka.
kada izrucimo sve ratne zlocince. zar mislis da ce se sve naglo da promjeni? :roll:
furlan

Post by furlan »

Gavro
Jedno pitanje .Da li bi ti kao istorija odgovarala BBC-ijeva serija "Smrt Jugoslavije"?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

HAKPA wrote:Pa ovo nije nikakva novost za Italijanske vojnike, starije je to od dvije godine, na tih 33 iz Bosne jos je dodato 17 sa Kosova.
Sta ste mislili da OSIROMASENI URANIJUM je toliko siromasan i tako se duboko zakopava u zemlju gdje je bacen da nece imati posljedica po to stanovnistvo. E tog siromaska raznosi i vjetar i kisa i on nebira ni muslimana ni srbina ni hrvata,on ojadi sve odreda. Tek ce se pokazati posljedice kad se podju generacije radjat nenormalne a odredjeni naglo oboljevat. E tad ce da vidimo kome je bio potreban RAT na nasem Balkanu pa da isprazni svoje staro i dotrajalo SIROMASNO URANIJUMCE.
Na Kosovu je tek počelo s obzirom da ima 112 lokacija zatrovanih osiromašenim uranom i to uglavnom u dijelu gdje su stacionirani italijanski vojnici KFOR-a. U BiH su lokacije kod Hadžića i Han Pijeska.
HAKPA

Post by HAKPA »

Nenadv24 wrote:
Na Kosovu je tek počelo s obzirom da ima 112 lokacija zatrovanih osiromašenim uranom i to uglavnom u dijelu gdje su stacionirani italijanski vojnici KFOR-a. U BiH su lokacije kod Hadžića i Han Pijeska.
Nenade ja sam samo rekao da se dodaje 17 talijancica do sada , a posto je taj SIROMASAK dugotrajnog vijeka onda se zna da ce biti jos dosta onih koji moraju napustiti ovaj dunjaluk. Medjutim taj Uranijum Siromaskovic je legendarac, on je dosao na nase teritorije onako kako svi znamo, neki su tugovali zbog njegovog gromoglasnog dolaska, a neki su se radovali po sistemu "neka i meni krava crkne samo komsiji neka crknu dvije", ali dodje vrijeme da taj Siromaskovic svojom voljom salje na put bez povratka i to cini odreda tako sto podjeli karte u jednom pravcu za taj put bez povratka i onim koji su tugovali, i onim koji su se radovali a i one koji su ga poslali na tu teritoriju. Ipak to i nije toliki problem sto ljudi odlaze bez povratka neki u raj neki u pakao-Dzenet i Dzehenem, ali je problem sto svaki novi bracni par mora da se zapita da li tog Siromaskovica ima u njegovom organizmu ili krvi i da li ce njihovi potomci -djeca na ovaj dunjaluk doci zdravi i normalni.
E to treba da bude srz ove teme , a ne vasa rasprava oko odlaska u Hag ili BBC "Raspad Jugoslavije" , nasi stari su uvijek govorili neke pametne izreke pa bih sad koju izvukao iz zaborava :
1."Dok je budala pametni uzivaju"
2."za svadju, bitku i rat potrebne su najmanje dvije budale"
3." Dok se doje svadjaju treci koristi"
4. veoma vazana " UVIJEK KOPAJ NOVI BUNAR ALI U STARI NE PLJUJ JER CES MOZDA PONOVO MORATI IZ NJEGA VODU PITI"
privremeni

Post by privremeni »

E taj osiromaseni uranijum (neophodan u suvremenom naoruzanju) je dio paketa tudje pomoci, po sistemu:hocete nasu intervenciju, uz nju ide i sve ostalo. Posljedice se ne mogu sagledati, jer pravih istrazivanja nije bilo, bojim se da za to imaju dovoljno materijala ovdje od Bosne do Kosova.
Ono sto je dodatna tragedija u cijeloj prici je da o tome ne bi nista znali da nema pisanja po stranoj stampi i sto su "mirovnjaci" takodje zakacili.
Nasi politicari su sve ucinili da sakriju istinu od naroda, da minimiziraju posljedice i cinjenice, a to i sada rade. Ono malo sto je uradjeno uradili su stranci (utvrdili visinu radioaktivnosti, ponesto terena dekontaminirali).
I interesantno, nitko se ne ljuti na politicare sto se time ne pozabave, a novine su svakodnevno pune apela za pomoc da bi se djeca oboljela od malignih bolesti poslala na lijecenje.
HAKPA

Post by HAKPA »

Privremeni,

"Nasi politicari su sve ucinili da sakriju istinu od naroda, da minimiziraju posljedice i cinjenice, a to i sada rade. "

Svaka cast na ovoj recenici, i u svemu je tako bilo Srbinu je prikazano samo kako ga ubija Musliman ili Hrvat, Muslimanu je prikazivano samo kako ga ubija Srbin ili Hrvat, Hrvatu kako ga ubija Musliman i Srbin, a nigdje nisu prikazali ili objavili kako oni isto to cine tim drugim dvjema stranama. To su POLITICARI i njihovi dupelisci radili samo radi svog licnog interesa a bolio ih je pimpek za jadni narod i tu narodnu sirotinju.
Pa ni to nije problem sto je SIROMASKOVIC Uranijum rasut po toj zemlji jer djeca tih imucnih i politicara su na sigurnom u svojim prelijepim stanovima sirom svijeta pa na njih to ne utice.
dreams

Post by dreams »

HAKPA wrote:Privremeni,

"Nasi politicari su sve ucinili da sakriju istinu od naroda, da minimiziraju posljedice i cinjenice, a to i sada rade. "

Svaka cast na ovoj recenici, i u svemu je tako bilo Srbinu je prikazano samo kako ga ubija Musliman ..blah blah
Ljepoto, hocemo li nauciti da postoje Bosnjaci u genezi nac. identiteta ili da saljem na doskolovavanje :oops:

Varijanta dva je mr. Skljocko vs. Djula reloaded a ti bum bio moderator oko nac. ID bosanac :D
minam

Post by minam »

dreams wrote:
HAKPA wrote:Privremeni,

Svaka cast na ovoj recenici, i u svemu je tako bilo Srbinu je prikazano samo kako ga ubija Musliman ..blah blah
Ljepoto, hocemo li nauciti da postoje Bosnjaci u genezi nac. identiteta ili da saljem na doskolovavanje :oops:

Varijanta dva je mr. Skljocko vs. Djula reloaded a ti bum bio moderator oko nac. ID bosanac :D
Pa morali bi nauciti i to da su Bosnjaci postojali i prije 1463 doduse tad su se nazivali Bosnjani ili Dobri Bosnjani
Post Reply