Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Thinker wrote:Živo me zanima zašto administracija dopušta psihopatama da otvaraju teme koje veličaju ideologiju terorizma i ubijanja. Pratim ovu temu danima tu obitava samo se pitam sa kojim ciljem.
Dje problem?
Mozemo se mi ne slagati sa njihovom ideologijom, ali se talibani u SVOJOJ zemlji bore protiv okupatora. Nijedan Taliban nije otisao u SAD ili bilo koju drugu zemlju ciji su vojnici okupirali Avganistan, i da tamo napadaju...
Njihova borba je klasika protiv stranih zavojevaca...
ultima_palabra wrote:Zabiješ se Corolom u zgradu i nazoveš to akcijom "Halid ibn Velid"
Imam i ja tri jarana koji su se napili i otplivali do jahte nekog bogataša, popeli se na nju i prespavali Samo su se zajebali što nisu tu akciju nazvali "Horatio Nelson"
Thinker wrote:Živo me zanima zašto administracija dopušta psihopatama da otvaraju teme koje veličaju ideologiju terorizma i ubijanja. Pratim ovu temu danima tu obitava samo se pitam sa kojim ciljem.
Dje problem?
Mozemo se mi ne slagati sa njihovom ideologijom, ali se talibani u SVOJOJ zemlji bore protiv okupatora. Nijedan Taliban nije otisao u SAD ili bilo koju drugu zemlju ciji su vojnici okupirali Avganistan, i da tamo napadaju...
Koja je to njihova ideologija? Kastriranje zena,zabranjivanja djeci da se skoluju ?? Prije bih otisao sa Amerikancima nego sa ovim smrdljivim klosarima koji brukaju Islam.
Dje problem?
Koja je to njihova ideologija? Kastriranje zena,zabranjivanja djeci da se skoluju ?? Prije bih otisao sa Amerikancima nego sa ovim smrdljivim klosarima koji brukaju Islam.
Pazi, slozicemo se da se radi o idiotima. Medjutim ne vidim velicanje ideologije terorizma jer lik postavlja klipove gdje se udara na armiju a ne na civile. Sa druge strane dolaze klipovi ubijanja talibana. Sve dok se civili ne diraju - u dure je. Talibani i talibanski mentalni sklop ima vise veze sa pastunskim kanunom nego za serijatom. I najgore sto se moze desiti Afganistanu jeste da oni opet dodju na vlast. I realno Amerikanci ih jesu spasili talibanskog jarma. Ali treba odvaditi malo, cuj ova tema velica ideologiju terorizma.
Nekad oko 95 sam citao da je taliban zabranio papirne kesice jer "moguce je da se prave od reciklirani Kurana"
Sto je najtuznije, to je daleko od najgluplji odluka tog perverznog, srednjovjeknog, anti-ljudskog rezima koji se proslavio i prije 9/11 kaznavanjem djevojaka sto zele da se skoluju ili kaznjavanjem ljudi sto slucaju muziku.
Mislim, gadi mi se americki imerijalizam i ocigledni ratni zlocini sto ih cine u Afganistanu, ali i takvi kakvi su puno su bolji od talibana.
Dvije osobe koje su u tom mucnom bratoubilackom ratu odskakale od ostatka ljudskog sljama u Afganistanu su vec pomenuti, sehid Ahmed Shah Massoud i Ismail Khan (on je jos ziv). Politicari, ratnici ali su zaista i pomagali narod.
BatoS wrote:A ovo je bio pravi mudzahedin kojeg su tvoji licemjerni Talibani ubili.
Kad su Talibani srusili stare statue Bude u Avganistanu 2001. Ahmad ih je pitao zbog cega su to uradili, oni su mu rekli zato da ljudi ne bi vjerovali vise u idole i da se ne bi klanjali idolima... on mi je odgovorio "U ovoj zemlji ima ljudi koji jos vjeruju u Sunce, hocete li i Sunce sa neba da skinete i obavijete svijet tamom?"
Prije nepune dvije godine ubise i Rabbanija. Ni on nije bio cvjecka, ali poredeci sa Talibanima bio je pravi filantrop. Interesantno je da su sva trojica (Ahmed Shah Massoud, Ismail Khan i Burhanuddin Rabbani) Tadzici, talibani su gotovo iskljucivo Pashtuni.
Inace cuo sam interesantnu teoriju po pitanju statua: te godine je vladala velika susa u Afganistanu, UN su postavljale uslove za pruzanje pomoci koje Talibani nisu zeljeli ispuniti. A onda UN dodju sa projektom vrijednim par desetina miliona dolara o konzervaciji statua. Ovi poludili kada su saznali i dignu ih u zrak. Neopravdavam taj cin naravno, to je zlocin protiv naslijedja kompletnog covjecanstva. Ali cinjenica je da te statue nisu dirali ranije a mogli su. Vec nakon sto je UN dosao sa projektom vrijednim desetine miliona dolara dok ljudi u Afganistanu skapavaju.
Ne zelim da me neko pogresno shvati: Ne treba UN hraniti Afganistance vec vlada, tj talibani. Nisu u UN nikakve nenormalne uslove postavljali sigurno (vjerovatno stvari poput skolovanja zenske djece, itd). Poenta je u tome da razlog zasto su srusili statue nije prvenstveno vjerske prirode, barem po mom misljenju.
Last edited by Opetja033 on 30/05/2013 14:41, edited 1 time in total.
Opetja033 wrote:Interesantno je da su sva trojica (Ahmed Shah Massoud, Ismail Khan i Burhanuddin Rabbani) bili Tadzici, talibani su gotovo iskljucivo Pashtuni.
Da, ali Ahmad nije bio neki seceniosta i borio se za demokratski uredjen Avganistan i prava svih naroda... nekome je sve to ocigledno smetalo.
Interesantno da je ubijen dva dana prije teroristickih napada na Njujork 2001.
tema je haos tema je krajnije radikalno islamistički orijentisana, koriste se rijeci i termini koji imaju veze sa svjetskim terorizmom, opravdavaju se teroristički napadi na strane vojnike u Afganistanu, slavi se terorizam, teroristi i sl. tema hitno pod ključ, a takodjer se moze prijaviti i SIPA-i kao "borba protiv terorizma" ...
Aleks Ferguson wrote:
Ubrzo nakon eksplozije oko 16h pet talibanskih napadača obučenih u feredže(žensku muslimansku odjeću) naoružani puškomitraljezima, automatima, noževima, handžarima, ofanzivnim ručnim bombama noseći prsluke napunjene eksplozivom se ušetalo u neadministrativni odn. rezidencijalni dio zgrade koju koristi UN-ovo osoblje i počelo doslovno odstrel preživjelih među kojima je bio veliki broj agenata američke Centralne Obavještajne Agencije(CIA) i stranaca.
Nisam znao da Talibani pripadaju LGBT populaciji
Nemojte molim vas zaključavat temu, samo je prebacite u odgovarajući podforum
Horasio_Sarajlic wrote: tema je haos tema je krajnije radikalno islamistički orijentisana, koriste se rijeci i termini koji imaju veze sa svjetskim terorizmom, opravdavaju se teroristički napadi na strane vojnike u Afganistanu, slavi se terorizam, teroristi i sl. tema hitno pod ključ, a takodjer se moze prijaviti i SIPA-i kao "borba protiv terorizma" ...
Ti se isprovaljivao tamo na temi o Siriji pa sada dosao ovdje? Koliko vidim ogromna vecina ucesnika na ovoj diskusiji ne podrzava talibane. Nije tvoje da odredjujes sta je za kljuc a sta ne, to je posao administracije.