Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
-
moonca
#451 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Jos uvijek su sa tamnim naocalama, postepeno privikavanje na svjetlost.
-
hAZNADAR
#452 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Konacno,....

In memoriam heroju koji je zivot dao za ovo
Saman Kunan

Saman Kunan

- Banksy
#453 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Fudo387 wrote: Dobro je sto su mediji digli ovoliku pompu, privukli paznju svijeta i onih koji znaju kako spasiti te nesretne klince.
Da je ostalo na lokalnim strucnjacima do sad bi se osam puta halalili sa njima.
-
Alkos
#454 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini

White Elephant : The governor Narongsak
Wild Boars : The children and coach
White horse : All heroes who've involved in the mission. You are the knight in shining armour riding the white horse to help us!
Seal : of course ... Thai navyseal Hooyah!
Frog : all world-class divers
Lion : rescuers from England
Kangaroo : rescuers from Australia
Panda : rescuers from China
Crane : rescuers from Japan (Sorry for the flood disaster. Thai people wish things will get better soon)
Moose : rescuers from Sweden
Tiger : rescuers from Myanma
Brown Elephant : rescuers from Loas
Dog : K9 unit (cute!)
Martin : climbers from Libong Thailandddd
์Naga (Dragon) : water pumping team (can I include Drilling team)
Eagle : rescuers from USA
Iron man : thank you elon musk
Birds : media
Crow : just some bad comments/ people/ obstacle. No-need to pay much attention.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#455 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
SVIH 12 dječaka i njihov trener spašeni su iz spilje na sjeveru Tajlanda. Danas su iz spilje izvučena četiri dječaka, a zadnji je spašen njihov trener. Cijeli svijet je danima pratio dramu koja se odvijala u Tajlandu, a interes je silovito narastao otkad su ronioci otkrili dječake koji su sa svojim nogometnim trenerom nestali u spilji.
-
lijepa u dusi
#456 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
pici wrote:SVIH 12 dječaka i njihov trener spašeni su iz spilje na sjeveru Tajlanda. Danas su iz spilje izvučena četiri dječaka, a zadnji je spašen njihov trener. Cijeli svijet je danima pratio dramu koja se odvijala u Tajlandu, a interes je silovito narastao otkad su ronioci otkrili dječake koji su sa svojim nogometnim trenerom nestali u spilji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#457 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Hoće li se moći oporaviti za ponuđeno finale SP?
Bila bi to prava nagrada nakon ovog.
- Dope_Man
#458 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Koliko ja procitah bar sedmicu ce provesti u bolnici nakon izvlacenja zbog pracenja stanja, kontrolisanog vracanja na normalnu ishranu itd.. tako da od finala vjerovatno nista.
- Zejnep
#459 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Ma jebeš finale. Oporavak je sad najbitniji.Dope_Man wrote:Koliko ja procitah bar sedmicu ce provesti u bolnici nakon izvlacenja zbog pracenja stanja, kontrolisanog vracanja na normalnu ishranu itd.. tako da od finala vjerovatno nista.
- Banksy
#460 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Spasilac Ivan Karadžić za BBC:
Nijedno dijete u istoriji nikad nije ovako ronilo... Ne ide mi u glavu koliko su ta djeca cool!
"Ta djeca bila su prisiljena napraviti nešto što nikad u istoriji nijedno dijete nije trebalo napraviti. Ni na koji način nije normalno da djeca od 11 godina rone u špilji", rekao je Karadžić za BBC, pa pojasnio: "Rone u nečemu što se smatra izuzetno opasnim uvjetima, nema apsolutno nikakve vidljivosti, jedino svjetlo je ono iz naših lampi".
"Iz tog razloga bili smo jako uplašeni zbog panike koja može izbiti. Uz to, postoji višestruka opasnost od kvara opreme koju koristimo. Zbog toga smo imali rezervni plan: Šta ako nam prestane raditi ovaj dio opreme? Onda ćemo napraviti ovo. Šta ako nam otkaže drugi dio opreme? Zamijenit ćemo ga rezervnim. I tako dalje. Ne ide mi u glavu koliko su ta djeca cool", ispričao je Karadžić.
"Nevjerovatno snažna djeca"
"Kad razmišljam o tome da su već dvije sedmice u malom prostoru u špilji i da nisu vidjeli svoje majke i očeve... To su nevjerovatno snažna djeca. Da ne povjeruješ", rekao je.
Na novinarsko pitanje kako je reagirao kad je vidio prvo dijete u špilji, Karadžić je odgovorio: "Bio sam jako uplašen jer kad sam vidio ronioca i dijete ispred sebe, a ne možemo vidjeti daleko u tim uvjetima, možda 50 metara, još uvijek nisam znao je li to žrtva ili živo dijete. Bio sam jako, jako uplašen. Nije to bio dobar osjećaj. No kad sam vidio da je dijete živo, osjećao sam se jako dobro", rekao je Karadžić.
https://www.bbc.com/news/av/world-asia- ... his-before
- superiska
- Zejnep
#462 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
+1superiska wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- wewa
#463 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
hvala Bogu, hvala svim divnim ljudima koji su pomagali
-
Fudo387
#464 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Ivanu podici spomenik u rodnom mjestu velicine Tajlanda.Banksy wrote:
Spasilac Ivan Karadžić za BBC:
Nijedno dijete u istoriji nikad nije ovako ronilo... Ne ide mi u glavu koliko su ta djeca cool!
"Ta djeca bila su prisiljena napraviti nešto što nikad u istoriji nijedno dijete nije trebalo napraviti. Ni na koji način nije normalno da djeca od 11 godina rone u špilji", rekao je Karadžić za BBC, pa pojasnio: "Rone u nečemu što se smatra izuzetno opasnim uvjetima, nema apsolutno nikakve vidljivosti, jedino svjetlo je ono iz naših lampi".
"Iz tog razloga bili smo jako uplašeni zbog panike koja može izbiti. Uz to, postoji višestruka opasnost od kvara opreme koju koristimo. Zbog toga smo imali rezervni plan: Šta ako nam prestane raditi ovaj dio opreme? Onda ćemo napraviti ovo. Šta ako nam otkaže drugi dio opreme? Zamijenit ćemo ga rezervnim. I tako dalje. Ne ide mi u glavu koliko su ta djeca cool", ispričao je Karadžić.
"Nevjerovatno snažna djeca"
"Kad razmišljam o tome da su već dvije sedmice u malom prostoru u špilji i da nisu vidjeli svoje majke i očeve... To su nevjerovatno snažna djeca. Da ne povjeruješ", rekao je.
Na novinarsko pitanje kako je reagirao kad je vidio prvo dijete u špilji, Karadžić je odgovorio: "Bio sam jako uplašen jer kad sam vidio ronioca i dijete ispred sebe, a ne možemo vidjeti daleko u tim uvjetima, možda 50 metara, još uvijek nisam znao je li to žrtva ili živo dijete. Bio sam jako, jako uplašen. Nije to bio dobar osjećaj. No kad sam vidio da je dijete živo, osjećao sam se jako dobro", rekao je Karadžić.
https://www.bbc.com/news/av/world-asia- ... his-before
Odakle je lik?
-
moonca
#465 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
hAZNADAR wrote:Konacno,....
Saman Kunan
-
high_volume
#466 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Tomahawk11 wrote:Hoće li se moći oporaviti za ponuđeno finale SP?
San gotovo svakog dječaka je biti dobar fudbaler. Ovi dječaci su čak i trenirali fudbal. Da, bila bi to prava nagrada za sve njih, ali i za sve ljude na planeti. Bio bi to onaj trenutak zadovoljstva i ushićenja, prijeko potreban ljudima, u vrijeme u kojem posmatramo samo ratove, smrt i nesreće... Svi bismo voljeli da ih vidimo u Moskvi u nedjelju na finalu SP, da budu glavni gosti spektakla kakvo je SP u Rusiji, tim prije što su Rusi organizovali do sada najbolje SP. Nadam se da će ih ljekari uspjeti oporaviti za odlazak u Moskvu.
Čestitke svima, posebno spasiocima. I oni su heroji
- Banksy
#467 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Danish diving instructor Ivan Karadzic, 44, owns a diving school in Koh Tao, Thailand.Fudo387 wrote: Ivanu podici spomenik u rodnom mjestu velicine Tajlanda.
Odakle je lik?
- Blek Stena
#469 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Uh koje olaksanje. Znam da moze zvucat pateticno, ali ovo me je opteretilo kao da mi je najrodjeniji rod u pitanju.
Ne treba pratit nikakve stvarne dogadjaje/vijesti.
Pratis fino Zadrugu i sl. rialiti formate I mozak na ispasu. Malo ces da oglupis ali bolje I to nego da se stresiras.
kljucaj temu
Pratis fino Zadrugu i sl. rialiti formate I mozak na ispasu. Malo ces da oglupis ali bolje I to nego da se stresiras.
kljucaj temu
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
statixx
- azurna_obala
#472 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Divne vijesti! 
- uglavnomja
#473 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Fudo387 wrote: Ivanu podici spomenik u rodnom mjestu velicine Tajlanda.
Odakle je lik?
zvanicno danski ronilacki instruktor
edit kasnim
Last edited by uglavnomja on 10/07/2018 16:41, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#474 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Thank you so much.uglavnomja wrote:Fudo387 wrote: Ivanu podici spomenik u rodnom mjestu velicine Tajlanda.
Odakle je lik?
zvanicno danski ronilacki instruktor
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#475 Re: Tajlandski djecaci zaglavljeni u pecini
Blek Stena wrote:Uh koje olaksanje. Znam da moze zvucat pateticno, ali ovo me je opteretilo kao da mi je najrodjeniji rod u pitanju.
kljucaj temu