Tadic u pobjednickom govoru negira BiH

Post Reply
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

nikad_izvini
A jebiga.Dobro je neko primijetio.Amnezija vlada.Na žalost,rs premijeri i predsjednici su pijuni Srbije.Od prvog do zadnjeg.Ko kaže da nije tako.Laže.
cogni
Nije pitanje da li je Dodik pijun Srbije ili ne, vec na osnovu cega zakljucujete da je Dodik pijun Srbije?

Gubiš se sada malo.Ako ću te ja učiti zdravom razumu,jbg.Ako treba da ti crtam da se dodik pojavljuje po mitinzima u Srbiji,kupuje/dobija vile,Partizan dobija ime Partizan/Igokea,spaja elektroenergetske sisteme itd.Ne mogu,mrsko mi da ti dalje objašnjavam,kada ćeš mi opet postaviti pitanje.Znaš,to se ne zove dijalog.........to je propitivanje,

Pozivaš se na @Jezu :roll: Ipak je malo čudno da DIO jedne države ima specijane sporazume sa drugom državom,zar ne? Ustav koji pobija sam sebe,na taj se Ustav pozivaš,jel? Imaš anex 4 članove 2,4 i 5.
Član 2: pravo svih građana BiH da biraju i budu birani na teritoriji cijele BiH.
Članovi 4 i 5:Predsjedništvo se bira na entitetskom nivou,kao i Dom naroda.....
Na taj se Ustav pozivaš.....Tja.
BiH je kao drzava definirana svojim ustavom. Zar ocekujesh da se pozovem na ustav Bugarske? Jeza je govorio o ustavu u postu prije moga, te sam ga samo zato pomenuo.

Drugo, di si nasao ovo:
"Član 2: pravo svih građana BiH da biraju i budu birani na teritoriji cijele BiH.",
djeluje prilicno nebulozno.
Vidi,ako želiš u rasprave,spremi se malo,nauči,raspitaj se.Pričaš o Ustavu,a ne znaš ga,niti si ga pročitao.Samo si čuo,pa prepričavaš.
Anex 4 Mirovnog Sporazuma,član 2,tačka 2: Europska povelja o ljudskim pravima.Ali,nisam ti ja učitelj.Spremi se malo.Pa da nastavimo......
Čuj djeluje ti prilično nebulozno,nisam ni sumnjao.Što je najgore,ti si dobar kakavih ima.......jupi,kakav uspjeh.Još da se pojavi kakav normalan a da ne bude ubijen.
Ne znači.Elementarno nepozanavanje države i njenih institucija,te podjele vlasti.Imaš centralizovanu državu i decentralizovanu državu.Država ne može biti u isto vrijeme oboje.rs želi decentralizaciju kao entitet.Želi veći budžet na uštrb države,policiju koja odgovara ENTITETU a ne državi i tako dalje.Logika stvari je:slabija BIH jači entitet i jača BiH slabiji entitet.Samo blesav čovjek može tvrditi suprotno.
BiH jeste decentralizovana drzava sastavljena od dva entiteta. Ako su ti entiteti slabi i drzava je ukupno slaba. Jacanjem entiteta, jacha i drzava od koje su oni sacinjeni.

Kako ti vidish stvari, jacanje BiH tumacish kao centralizaciju. Pe meni centralizacija nije sinonim za jacanje, pogotovo sto mislim da u BiH centralizacija znaci slabljenje. Sve sto je na nivou BiH zahtjeva dogovor tri strane koje imaju suprotna gledista, i koja se jako tesko dogovaraju. Sto se vishe stvari ubaci u igru to je dogovor tezi.

Istinsko jachanje BiH ce doci kada FBiH i RS budu gledali jadna na drugu kao na prijatelje. Neprijatelji jednostavno tesko mogu zajedno da funkcioniraju. Nazalost, ne vidim da je trenutno jacanje BiH ikome narocito bitno, tako da u bliskoj buducnosti to ne djeluje realisticno.
Nemoj me pogrešno razumjeti,ali nisi u vrtiću.Elementarno nezanje pokazuješ,ili su ti opet rekli,pa ti samo prenosiš,kako si čuo.
Nemam zaista ništa protiv tebe,činiš se kao reletovno normalan.Ali ako moram da te učim abecedi ili azbuci od početka.Jebiga onda,nema smisla.
Krmeca glava ne zeli BiH u kojoj je RS ugrozena. Ako iz FBIH kazu, mi necemo drzavu u kojoj je RS, jedine opcije RS-u su a) mi cemo se samoponistiti da bi drugi bili zadovoljni i b) mi ocemo vani iz takve BiH.
Ovaj,to je bio i pokušaj od 92-95.Al jebiga.Amnezija vlada.Ovaj,vazda Srbi ugroženi.Matrica koja se ponavlja od Nečertanija,SANU-a do današnjih vremena.
Ako se pokusava ukinuti RS, onda je RS ugrozena, to je prilicno jednostavna logika. Ako ne zelish da komentiras samu logiku to je sasvim ok, ali svakako da nema smisla ne slagati se sa jednim djelicem logicke jednadzbe.

Bonus pitanja, ako SANU kaze da je 1+1=2, da li ces promjeniti nacin zbrajanja? Da li mislish da je dovoljno samo pomenuti SANU, i da na neki magicni nacin automatski postajesh u pravu?
Ne znam jesi li čitao Memorandum,izgleda da nisi.A ja recimo jesam.I naježio sam se,pogledaj malo.Pročitaj,pa se javi.
Opet ti kažem,matrica se ponavlja.I što je najgore,prolazi ta priča.To je ona stara izreka,"sto puta ponovljena laž,postaje istina".

Ko će normalan da podržava entetet nastao na genocidu i etničkom čišćenju.
RS jeste nastala u ratu kao nacin da Srbi iz BiH zastite svoja prava. Rat je poceo nakon propalih pregovora i odbijanja Kutiljerovog plana.
Nazalost, pred kraj tog rata je izvrsen genocid na podrucju Srebrenice. RS je postojala prije toga, i nije svoje postojanje na tome utemeljila. Da li zelish da kazes da je RS svoje postojanje obezbjedila izvrsenjem genocida u Srebrenici?
Etnickog ciscenja je bilo i drugdje u BiH, a aneksom 7 je reguliran povratak svih koji to zele. Istina je da je velika vecina zlocina pocinjena od strane Srba, al to ne znaci da Srbi treba da prestanu da zive.
Etnička skupina,ima pravo na vjersku slobodu,ali nema pravo na državu.To je veoma bitno.33,4% ne može da određuje ostatku zemlje šta da radi.Ili može........može,ali ovako kako su oni uradili,barikadama,kamama,granatama.To je ona matrica,ugroženost,preglasavanje i tako.
Spominješ aneks 7,a ne spominješ ugrađeni P2 obrazac u Ustav.....to je betoniranje postojećeg stanja.
Koji ratne zločince slavi ko heroje i krije ih.
Za ratne zlicince postoji sud u Hagu, kao i domaci sudovi.
RS ne slavi zlocince, di si to vidio?
Imam tli godine.... Vojim da govojim viba vibi gvize vep. I vojim da se iglam.
Koji pravi specijalne odnose sa još jednim agresorom na BiH.
A prvi je RS? Nesreca je sto rat nije izbjegnut, ali kad je vec doslo do njega bilo bi jako cudno da Srbija nije podrzala Srbe u susjednoj drzavi.
.......................ne mogu.Nemam elana.Šta god ti ja napisao ti ćeš opet postaviti pitanje.Što nije dijalog,nego pitanja i odgovori.........
Entite koji se na kraju priče pravi blesav,historija počinje od 95 i tačka.Dok se to ne riješi,a neće,normalne situacije neće biti.
Cijenim,ljudi žive u rs-u.OK.Ali da niko ne priznaje šta se desilo.To je već malo čudan događaj.Rekoh,amnezija je čudo.....

PS Njemci su imali Branta,entitet ima Dodika i karadžića.Dok je tako......i amnezije.......
Sta to RS ne priznaje?
Genocid,čini mi se.Rekoh ti amnezija je čudo.
zrikavac48

Post by zrikavac48 »

Cogni:

"Nazalost, pred kraj tog rata je izvrsen genocid na podrucju Srebrenice. RS je postojala prije toga, i nije svoje postojanje na tome utemeljila"

Ne, nego je njen nastank rezultat "Memoranduma" i plana "RAM".
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

bosanska rijec wrote:
seiko22 wrote:
bosanska rijec wrote:"Štaviše time se iz susjedne drzave šalje poruka o 'državnom' statusu jednog dijela naše zemlje i 'lapsusom' se grubo narušava i ugrožava suverenitet BiH",

Pa taj lapsus njihovi mediji non stop ponavljaju, Bosna za njih nije tamo gdje je RS a RS za njih nije u BiH....evo to isto radi i usrani im predCednik...

trebalo bi traziti ukidanje entiteta, a prije svega mozda bi bilo bolje prvo promijeniti ime , nije ni cudo sto omalovazavaju BiH , dozvolio im je evo i Lajcak.... ma krivi su Bosnjaci.... to je njegov odgovor i odgovor vas kvazi- demokrata...
:oops:
joooooooooooj sto ne mogu ovih iz one ,"BMO"(podmladak SDA) il kako vec bijese!! :x Jes bas, sad nakon 15 godina, kriv vam je Lajcak!! A Suljo, sto je sad tek jednom "ukres'o" u Sirokom, nakon svih godina, "obmana i lazi", vam je sad "hadzija"!! :-) I to, "ukreso" samo da bi se nekako pokusao vratiti na "prvo mjesto u Bosnjaka", i osvetio "lepom", za nikad ne preboljeni "april"!! Pitaj svog Suljka, sto ne "potegne" pitanje imena rs-a !! Pa kako ce ga "potegnuti", kad je rekao pred sudom, da za to nema osnova, ni potrebe!! Pitaj ga, sto ne poteze "pitanje zastite nacionalnog interesa" kad god iskrsne problem u rs-u!! Pitaj ga, zasto "prodade" Srebrenicu ponovo!! Pitaj ga, zasto prodade "Tuzbu za Genocid"!! Al, vi "sljedbenici vodje", kako onog "originalnog", tako i njegovih "surogata", ionako ne "pamtite" sta je bilo jucer, vec vam je kriv Lajcak, pa logicno (po vasoj logici :D ), on je "danas" tu!!
najlakse je da nas poredate po strankama, cim neko nesto kaze sto tebi ili slicnim tebi ne odgovara, tu ste vi da nas po svojoj volji poredate onako stranacki kako vi mislite da treba.... odmah te ko biva procitaju i obiljeze, za takve nemam odgovora nego MRS i ne obracaj mi se vise... hebale te stranke... :zzzz:
ouuuuuuu!! Vidi "malog zajebanog"!! :-x Da sta li ti je sad ovo, valjda Muslimanska Radikalna Stranka, sta li?? :-)
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

seiko22 wrote:
bosanska rijec wrote:
seiko22 wrote: joooooooooooj sto ne mogu ovih iz one ,"BMO"(podmladak SDA) il kako vec bijese!! :x Jes bas, sad nakon 15 godina, kriv vam je Lajcak!! A Suljo, sto je sad tek jednom "ukres'o" u Sirokom, nakon svih godina, "obmana i lazi", vam je sad "hadzija"!! :-) I to, "ukreso" samo da bi se nekako pokusao vratiti na "prvo mjesto u Bosnjaka", i osvetio "lepom", za nikad ne preboljeni "april"!! Pitaj svog Suljka, sto ne "potegne" pitanje imena rs-a !! Pa kako ce ga "potegnuti", kad je rekao pred sudom, da za to nema osnova, ni potrebe!! Pitaj ga, sto ne poteze "pitanje zastite nacionalnog interesa" kad god iskrsne problem u rs-u!! Pitaj ga, zasto "prodade" Srebrenicu ponovo!! Pitaj ga, zasto prodade "Tuzbu za Genocid"!! Al, vi "sljedbenici vodje", kako onog "originalnog", tako i njegovih "surogata", ionako ne "pamtite" sta je bilo jucer, vec vam je kriv Lajcak, pa logicno (po vasoj logici :D ), on je "danas" tu!!
najlakse je da nas poredate po strankama, cim neko nesto kaze sto tebi ili slicnim tebi ne odgovara, tu ste vi da nas po svojoj volji poredate onako stranacki kako vi mislite da treba.... odmah te ko biva procitaju i obiljeze, za takve nemam odgovora nego MRS i ne obracaj mi se vise... hebale te stranke... :zzzz:
ouuuuuuu!! Vidi "malog zajebanog"!! :-x Da sta li ti je sad ovo, valjda Muslimanska Radikalna Stranka, sta li?? :-)
..od takvih poput tebe sa ovog foruma sam cop/paste pa eto takve pitaj, radikalni su u svakom slucaju.... :D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

bosanska rijec wrote:
seiko22 wrote:
bosanska rijec wrote: najlakse je da nas poredate po strankama, cim neko nesto kaze sto tebi ili slicnim tebi ne odgovara, tu ste vi da nas po svojoj volji poredate onako stranacki kako vi mislite da treba.... odmah te ko biva procitaju i obiljeze, za takve nemam odgovora nego MRS i ne obracaj mi se vise... hebale te stranke... :zzzz:
..od takvih poput tebe sa ovog foruma sam cop/paste pa eto takve pitaj, radikalni su u svakom slucaju.... :D
Interesantno tumacenje, molio bih, da , ako se "umilujete" (ovako valjda sad kazete :D ) prevedete na jedan od "razumljivih" jezika!! Ne poznajem ove danasnje dovoljno!! Kad sam ja isao u skolu, ucila se gramatika, i prva i druga palatalizacija, pa "forma", pa veliko i malo slovo, itd., itd.! 8-)
p.s. a volio bih saznati i kakav sam to "od takvih poput tebe"!
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

@Seiko-pozdravio te Haris Silajdžić :D Pita,jesi li dobro i hoćeš li opet glasati za njega :-D Poručuje ti da se trudi koliko može,al da ga Tihić malo zajebava :D
seiko22

Post by seiko22 »

nikad_izvini wrote:@Seiko-pozdravio te Haris Silajdžić :D Pita,jesi li dobro i hoćeš li opet glasati za njega :-D Poručuje ti da se trudi koliko može,al da ga Tihić malo zajebava :D
Malo si , decko, "polup'o loncice"!! :D :D "Tihi", samo pokusava da se domogne "trona"!! Njegov "patriotizam" se je ocitovao "tisucu puta" (jel' ovo dobro :D ) kroz "patriotske finte" u Alijinom stilu, "prije podne i poslije podne"!! Al, k'o sto rekoh ranije, "memorija SDA glasaca nema opciju "save", :D ", tj. oni "sto danas cuju - danas zaborave"!! :D :D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

seiko22 wrote:
nikad_izvini wrote:@Seiko-pozdravio te Haris Silajdžić :D Pita,jesi li dobro i hoćeš li opet glasati za njega :-D Poručuje ti da se trudi koliko može,al da ga Tihić malo zajebava :D
Malo si , decko, "polup'o loncice"!! :D :D "Tihi", samo pokusava da se domogne "trona"!! Njegov "patriotizam" se je ocitovao "tisucu puta" (jel' ovo dobro :D ) kroz "patriotske finte" u Alijinom stilu, "prije podne i poslije podne"!! Al, k'o sto rekoh ranije, "memorija SDA glasaca nema opciju "save", :D ", tj. oni "sto danas cuju - danas zaborave"!! :D :D
Jesi li to pročito u Avazu?
Jak ti odgovor :-D Dobro ti objašnjenje :D Samo te malo jebe to što nisam SDA-ovac :-D
Doduše,ako ništa,Haris je barem konstantan u najmeri da podjeli,ups,sačuva BiH :D :-D
Sve za fotelju Seiko moj,sve za fotelju :roll: i onih 48 kvadrata koliko ima,jadnik,meni ga žao :D
cogni

Post by cogni »

komeba wrote: Konkretno,Srebrenica je postala dijelom tzv. RS akcijom genocida i etnickog ciscenja.Cijelo Podrinje je palo pod tzv. RS etnickim ciscenjem.U tom cijelom entitetu su porusene sve dzamije i skoro sve katolicke crkve.To mi apsolutno daje za pravo da kazem da je tzv. RS nastala na ratnim zlocinima.
RS jeste nastala u ratu u kome je u ime RS pocinjeno mnogo zlocina, izmedju ostalog i genocid u Srebrenici, razumijem ja tvoju percepciju RS-a sasvim dobro. Medjutim, postoji i druga strana medalje, RS nastala kao plod teznje srpskog naroda u BiH za ravnopravnoscu. Nazalost, BH Srbi vide skoro iskljucivo drugu stranu medalje, dok Bosnjaci vide samo prvu.
cogni

Post by cogni »

Sezam wrote:Cogni:

Nazalost, pred kraj tog rata je izvrsen genocid na podrucju Srebrenice. RS je postojala prije toga, i nije svoje postojanje na tome utemeljila.

----------------------------------------------------

Istocna Bosna, Bijeljina, Kozarac, Prijedor, Banja Luka, godina 1992...

Genocid!

Zato ne prichaj gluposti u koje ni sam ne vjerujesh.
Genocid je bio 'samo' u Srebrenici. Nisu svi ratni zlocini genocid, naravno time ih niposto ne umanjujem.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

RS jeste nastala u ratu u kome je u ime RS pocinjeno mnogo zlocina, izmedju ostalog i genocid u Srebrenici, razumijem ja tvoju percepciju RS-a sasvim dobro. Medjutim, postoji i druga strana medalje, RS nastala kao plod teznje srpskog naroda u BiH za ravnopravnoscu. Nazalost, BH Srbi vide skoro iskljucivo drugu stranu medalje, dok Bosnjaci vide samo prvu.
Mogu li se srbi u BIH odreci rezultata genocida i zlocina...i traziti neki civilizacijski nacin da zive sa drugim ili pored drugih u drzavi BIH...ili ce ko dosad zlocin i genocid protiv drugih vidjeti kao srpski nacionalni interes..kad na ovo sebi odgovoris...shvatit ces mnoge stvari...

Teznja onih koji su protiv ponistenja rezultata zlocina .... i onih koji rezultate rata vide ako nacionalni interes je velika razlika..sad prepoznaj kome rezultati rata i zlocina gode..i ko je u pravu ko u krivu..
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Ovu temu je postavio neki SDP-ovac 100 % ,ja ih nesto ne volim nikako a ne volim ja ni SDA ni SBiH a Boga mi ni SNSD kao ni SDS, HDZ, i ostale tisuce stranaka...Ja mislim da je Tadic jedan veliki gospodin i da sa njim nam ide pomirenje ako ovi nasi nacionalisti nesto ne zaseru a hoce garant!
cogni

Post by cogni »

nikad_izvini wrote: Gubiš se sada malo.Ako ću te ja učiti zdravom razumu,jbg.Ako treba da ti crtam da se dodik pojavljuje po mitinzima u Srbiji,kupuje/dobija vile,Partizan dobija ime Partizan/Igokea,spaja elektroenergetske sisteme itd.Ne mogu,mrsko mi da ti dalje objašnjavam,kada ćeš mi opet postaviti pitanje.Znaš,to se ne zove dijalog.........to je propitivanje,
Nije propitivanje, namjerno insistiram na ovome jer je jako vazno. Ne kazem da sam sigurno u pravu, zato tvoje misljenje i trazim.

Sve sto si naveo dokazuje samo da Dodik odrzava jako bliske odnose sa Srbijom. Pijun je nesto drugo, pijun provodi politiku nalogodavca. Ovdje sam mnogo puta vidio stav da se politika RS-a diktira iz Beograda, te se cak ocekuje da ce vodjstvo RS-a prestati da zastupa interese RS-a kad to Beograd odluci. Ja odista ne vidim da je to tako, koliko ja mogu da vidim, Srbi iz BiH stoje daleko cvrsce iza ideje RS-a nego Srbi iz Srbije, ukljucujuci i politicare. Po meni Beogad samo podrzava RS, ali u sukobima na relaciji FBiH-RS ne vidim kako bi mogao da podrzava FBiH, ili bude neutralan.
Vidi,ako želiš u rasprave,spremi se malo,nauči,raspitaj se.Pričaš o Ustavu,a ne znaš ga,niti si ga pročitao.Samo si čuo,pa prepričavaš.
Anex 4 Mirovnog Sporazuma,član 2,tačka 2: Europska povelja o ljudskim pravima.Ali,nisam ti ja učitelj.Spremi se malo.Pa da nastavimo......
Čuj djeluje ti prilično nebulozno,nisam ni sumnjao.Što je najgore,ti si dobar kakavih ima.......jupi,kakav uspjeh.Još da se pojavi kakav normalan a da ne bude ubijen.
Odvec si kritican prema meni. Moram reci da i dalje ne mislim da si bio dovoljno precizan. Po meni ono sto si prvobitno rekao:

"Član 2: pravo svih građana BiH da biraju i budu birani na teritoriji cijele BiH."

ni izbliza nije isto onome sto pise u članu 2, tačka 2:

"Prava i slobode utvrđeni u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezinim Protokolima izravno se primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svakim drugim zakonodavstvom."

Ne znam u cemu grijeshim, molim pomoc.
Nemoj me pogrešno razumjeti,ali nisi u vrtiću.Elementarno nezanje pokazuješ,ili su ti opet rekli,pa ti samo prenosiš,kako si čuo.
Nemam zaista ništa protiv tebe,činiš se kao reletovno normalan.Ali ako moram da te učim abecedi ili azbuci od početka.Jebiga onda,nema smisla.
Nemam komentar na ovo. Tvoje je pravo da ne zelish da kazesh sta je pogresno u onome sto sam rekao.
Ne znam jesi li čitao Memorandum,izgleda da nisi.A ja recimo jesam.I naježio sam se,pogledaj malo.Pročitaj,pa se javi.
Opet ti kažem,matrica se ponavlja.I što je najgore,prolazi ta priča.To je ona stara izreka,"sto puta ponovljena laž,postaje istina".
Opet sporish samo dio logicke jednacine, pravo pitanje je da li je RS ugrozena ako je se zeli ukinuti ili ne?

Mislio sam da sam objasnio da SANU ne moze da kontaminira elementarnu logiku tako sto ce da se njome koristiti. Moramo smatrati da je 1+1 jednako 2, cak i ako cemo u toj stvari zastupati isto stanoviste kao i SANU, koja takodjer smatra da je 1+1=2.
Etnička skupina,ima pravo na vjersku slobodu,ali nema pravo na državu.To je veoma bitno.33,4% ne može da određuje ostatku zemlje šta da radi.Ili može........može,ali ovako kako su oni uradili,barikadama,kamama,granatama.To je ona matrica,ugroženost,preglasavanje i tako.
Spominješ aneks 7,a ne spominješ ugrađeni P2 obrazac u Ustav.....to je betoniranje postojećeg stanja.
Srbi u BiH nisu bili puka etnicka skupina vec konstitutivni narod, koliko god taj pojam bio nebulozan. Oni su svoju konstitutivnost zastitili pravljenjem RS-a, koja se u pocetku nekako drukcije zvala. Nazalost, to je ucinjeno ratom, nakon propasti Kutiljerovog plana.
.......................ne mogu.Nemam elana.Šta god ti ja napisao ti ćeš opet postaviti pitanje.Što nije dijalog,nego pitanja i odgovori.........
Dijalog nije da svako prica svoje ne slusajuci drugu stranu sta prica, i ne trazeci objasnjenja u cilju dolaska do zajednickog zakljucka.
Drugo, tvrdjenje moze da se napise i u formi retorskog pitanja, izvini ako ti takav nacin izrazavanja smeta.

Genocid,čini mi se.Rekoh ti amnezija je čudo.
Predsjednik vlade, aka Krmoglavi priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid. Odnos RS-a prema zlocinima nije ni izbliza korektan, al to ne znaci da treba da ga prikazujemo vishe nekorektnim nego sto jeste.
klixober

Post by klixober »

cogni wrote:
komeba wrote: Konkretno,Srebrenica je postala dijelom tzv. RS akcijom genocida i etnickog ciscenja.Cijelo Podrinje je palo pod tzv. RS etnickim ciscenjem.U tom cijelom entitetu su porusene sve dzamije i skoro sve katolicke crkve.To mi apsolutno daje za pravo da kazem da je tzv. RS nastala na ratnim zlocinima.
Ovako je izgledala ta teznja za ravnopravnoscu:
Image
Image
zrikavac48

Post by zrikavac48 »

Cogni, kad se govori o genocidu u BiH, onda to izglrda ovako.

U ratu je izvrsen genocid na ocigled svitske javnosti, izgonom, progonom, ubijanjem. A sada u miru se nastavlja na drugi nacin, tiho, pritajeno, zakamuflirano, bez fizickog nasilja, bez krvi, djelovanjem na psihu.Izvrsioci su najcesce doseljenici( sa malim procentom izuzetka) i politika koju zagovaraju politicari Republike S od -95te pa do danas. Takvo genocidno djelovanje je dugotrajnije, ali efikasnost je ista.

Citat:" RS nastala kao plod teznje srpskog naroda u BiH za ravnopravnoscu. Nazalost, BH Srbi vide skoro iskljucivo drugu stranu medalje, dok Bosnjaci vide samo prvu."

Nije to bas puna istina. Za Srbe se moglo reci da su bili povlascena nacija(u BiH, i Hrvatskoj, za druge republike ne znam).I onda se stvori situacija da se gubi taj polozaj privilegiranog. I sta onda? Postaje se ugrozen.
Ne volim prebrojavanje krvnih zrnaca, niti drugima, niti sebi, ali ipak cu reci da mojim venama tece zesci miks i mislim da realno mogu da gledam na (na zalost) tuznu i tmurnu stvarnost.
Last edited by zrikavac48 on 07/02/2008 13:22, edited 1 time in total.
simi5

Post by simi5 »

Ako bih ja sad stavila slike muslimana iz istog rata sa kofom punom odsečenih glava Srba, slike na kojima zločinci drže odsečenu glavu kao trofej, dečaka kome je stomak rasporen u obliku krsta, ogrlicu od dečijih prstića, slike porušenih crkava i grobalja, spaljenih kuća, izbeglica bez igde ičega i mrtvaca da li bi to bio dokaz za opravdanost rata ili bi bio još jedan dokaz za besmisao svega što je do rata dovelo.

Molim moderatore da sa ove teme uklone slike koje sa njom nemaju veze (i ovaj post takođe), ili da mi odobre stavljanje onih drugih, još ružnijih, radi pariteta.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Sve sto si naveo dokazuje samo da Dodik odrzava jako bliske odnose sa Srbijom. Pijun je nesto drugo, pijun provodi politiku nalogodavca.
:roll: i premijerom Koštunicom koji se slikao s kalašnjikovom 93 iznad Sarajeva na brdima.I Tadićem,čiji je otac učestvovao u pisanju Memoranduma.Princip je isti,ostalo su nijanse.
Odvec si kritican prema meni. Moram reci da i dalje ne mislim da si bio dovoljno precizan. Po meni ono sto si prvobitno rekao:

"Član 2: pravo svih građana BiH da biraju i budu birani na teritoriji cijele BiH."

ni izbliza nije isto onome sto pise u članu 2, tačka 2:

"Prava i slobode utvrđeni u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezinim Protokolima izravno se primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svakim drugim zakonodavstvom."

Ne znam u cemu grijeshim, molim pomoc.
Europska konvencija o ljudskim pravima: jedan od postulata je PRAVO GRAĐANA DA BIRAJU I BUDU BIRANI NA CIJELOM TEROTORIJU JEDNE ZEMLJE.Pogledaj šta sam ja napisao.Opet ti crtam.Ovdje je to pravo uskraćeno ENTITETSKIM GLASANJEM.Znači,nemaju to pravo.Eto,nacrtah.Jupi.
Nadam se da sam pomogao.

Nemam komentar na ovo. Tvoje je pravo da ne zelish da kazesh sta je pogresno u onome sto sam rekao.
Nemoguće je imati jak entitet i državu u isto vrijeme.To je isto kao kada bi rekao da si bogat i siromašan u isto vrijeme,misleći na novac.To se zove kontradikcija.
Opet sporish samo dio logicke jednacine, pravo pitanje je da li je RS ugrozena ako je se zeli ukinuti ili ne?
Idemo ovako.Šta je starije,BiH ili rs.Da li je BiH ugrožena stvaranjem rs-a? Nadam se da razumiješ.Ne mogu plastičnije da ti objasnim.Zar nije logička jednačina da je BiH ugrožena stvaranjem i cijepanjem jednog dijela teritorija na silu? To je mnogo starija jednačina,jer je rs nastao naknadno,s tim da prije nikad nije ni postojao.Zar ne?Logično.
Mislio sam da sam objasnio da SANU ne moze da kontaminira elementarnu logiku tako sto ce da se njome koristiti. Moramo smatrati da je 1+1 jednako 2, cak i ako cemo u toj stvari zastupati isto stanoviste kao i SANU, koja takodjer smatra da je 1+1=2.
Ti pričaš o stavaranju,ja pričam o nestajanju.SANU je matrica ponašanja proteklih godina.Pročitaj ako je nisi pročitao.Sve će ti biti jasno.

Srbi u BiH nisu bili puka etnicka skupina vec konstitutivni narod, koliko god taj pojam bio nebulozan. Oni su svoju konstitutivnost zastitili pravljenjem RS-a, koja se u pocetku nekako drukcije zvala. Nazalost, to je ucinjeno ratom, nakon propasti Kutiljerovog plana.
Jesu,samo su umjesto referenduma,isti bojkotovali,i osnovali 09.01.92. Republiku srpskog naroda BiH.Znaš,demokratija je čudo.Treba ti većina,barem za jedan glas.Jer ako je to opravdano što su uradili,onda bilo ko,bilo gdje,može da se jednostavno otcijepi.Jel tako? Samo proglasi nezavisnost i završena stvar.Nije baš tako.Zato rs jeste sporan od početka.Mimo svega su se otcijepili,pokušali.Ne može to tako po svemu.Od prava do morala i etike.
Dijalog nije da svako prica svoje ne slusajuci drugu stranu sta prica, i ne trazeci objasnjenja u cilju dolaska do zajednickog zakljucka.
Drugo, tvrdjenje moze da se napise i u formi retorskog pitanja, izvini ako ti takav nacin izrazavanja smeta.
Koliko znam retoričko/retorsko pitanje ne traži odgovor.
Usput,kako doći do zajedničkog zaključka kad je nas većina najebala,upravo od Srba.Bio sam u Sarajevu(da ne idem dalje,a mogu),nisam blesav,gledao sam svojim očima šta nam rade.Znaš kad je bilo najgore,ako je moguće najgore definisati,u Januaru,slave nekakve i to mnogo slava tokom cijelog mjeseca,pa se napiju,pa gađaju zgrade,solitere,sve redom,samo padaju,neprestano.A svakodnevnica je bila da odeš po vodu,jer je nema,čekaš u redu i čekaš granatu da padne,gađaju namjerno među ljude(jer smo blizu,jer te vide).O snajperima da ne govorim.I tako godinama.Pazi,to nije linija,to je grad,civili,al džaba.Jebiga,to ne mogu ljudi biti,barem ne za mene.Kao ni oni koji to pravdaju.
Predsjednik vlade, aka Krmoglavi priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid. Odnos RS-a prema zlocinima nije ni izbliza korektan, al to ne znaci da treba da ga prikazujemo vishe nekorektnim nego sto jeste.
Srebrenica je najveće klanje bilo.A takvih planskih klanja i ubijanja je bila masa. To i jeste problem u cijeloj priči :roll:

Kada neko neće nešto da zna,gotovo je.Ne možeš ga ubijediti.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

simi5 wrote:Ako bih ja sad stavila slike muslimana iz istog rata sa kofom punom odsečenih glava Srba, slike na kojima zločinci drže odsečenu glavu kao trofej, dečaka kome je stomak rasporen u obliku krsta, ogrlicu od dečijih prstića, slike porušenih crkava i grobalja, spaljenih kuća, izbeglica bez igde ičega i mrtvaca da li bi to bio dokaz za opravdanost rata ili bi bio još jedan dokaz za besmisao svega što je do rata dovelo.

Molim moderatore da sa ove teme uklone slike koje sa njom nemaju veze (i ovaj post takođe), ili da mi odobre stavljanje onih drugih, još ružnijih, radi pariteta.

Svakog zločina,koji je počinio pripadnik Armije BiH, gnušam se i stidim....
Po MILION puta sam ovdje pomenuo , kao primjer, četverogodišnju Mladenku Zadro, djevojčicu iz Grabovice, u Hercegovini, koju je ubio pripadnik MOJE Armije, dok mu je, dječiji nevino, širila ručice....I ovo ću pisati i govoriti dok sam živ....

Ali, nemoj ovdje da pokušavaš pričati o paritetu. Tih četničkih podvala mi je preko glave. U bosanskom ratu nikakvog pariteta nije bilo.Nema pariteta,pogotovo nakon genocida u Srebrenici.... Nema pariteta ni u srušenim crkvama i džamijama. Jer, u Sarajevu, Tuzli,Travniku, Visokom, Konjicu,Jablanici,Bihaću,Zenici.....niti jedna crkva nije srušena. Ove dvije slike , gore postavljene, tek su, nažalost, kapljica u moru zločina, koje su počinili četnici. Ovakvih i mnogo gorih fotografija, koje svjedoče o četničkom zločinu, zločinu srpskog i crnogorskog agresora, na desetine hiljada je...

I nemoj mi ti pričati o smislu i besmislu rata.....Tvoja država ga je povela protiv moje...I krivicu svoje države, relativiziraš, minimiziraš i pokušavaš, zapravo da je amnestiraš od bilo kakve odgovornosti, otkako si na ovom forumu. Kao i Anka, čudiš se, za Boga milog, kakvi smo mi to ljudi....Mrzimo, ne podnosimo....I još imaš obraza,četnikušo, napisati ovakav post....FUJ!
lady midnight

Post by lady midnight »

ahmmo,
ma samo polako :), kod ovakvih se ne isplati psovati, nisu vrijedni chak ni toga.

simi,
imash ovdje temu, otvori, pogledaj, prochitaj, razmisli.... kad ochito vec ne chitash nishta drugo osim srbochetnichke apologetske literature (koja ukljuchuje i ono "svi smo jednako krivi"):

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22063

ako ti ovo ne bude dosta, pretrazhi i ovu stranicu:

http://www.idc.org.ba/onama/mapa_sajta.html

eh, kad predjesh ovu bazu podataka, tada se javi da poprichamo o paritetu, smislu, besmislu, odgovornosti... do tada --- poshtedi nas, zhiva bila.
travnik

Post by travnik »

Tadićeva izjava jeste nekorektna, ali ne negira BiH, to u Srbiji rade radikali sa Nikolićem, Vučićem i drugim budalama koji su članovi te nacionalističke stranke. Ne treba se zbog ove izjave sada dignuti tolika galama, pa sada znači da svako tko spomene RS, a ne spomene BiH odmah je protiv BiH i ne priznaje BiH!? Nema potrebe sada za napadima na Tadića.

Post by location »

travnik wrote:Tadićeva izjava jeste nekorektna, ali ne negira BiH, to u Srbiji rade radikali sa Nikolićem, Vučićem i drugim budalama koji su članovi te nacionalističke stranke. Ne treba se zbog ove izjave sada dignuti tolika galama, pa sada znači da svako tko spomene RS, a ne spomene BiH odmah je protiv BiH i ne priznaje BiH!? Nema potrebe sada za napadima na Tadića.
Pa ima logike. I kada spomene RS spominje Bosnu, jer RS je dio Bosne.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Nek se Tadic zalozi kod Dodika da entitet rs promijeni ime...pa da znam kad pozdravlja taj novi entitet da pozdravlja i nesrbe..jer kad kaze grdjani republike srpske zna se na sta se misli...
forza milan

#173 Re: Tadic u pobjednickom govoru negira BiH

Post by forza milan »

faer wrote:Gospodin je dva puta govorio nakon sto je jasno da je dobio izbore. Oba puta je zahvaljivao na podrsci srba u nekoliko zemalja i naravno spomenuo RS.

Dakle, Predsjednik drzave koja ucestvovala u toliko problema i ubistava napravila u ovoj jadnoj i slomljenoj drzavi, u svom prvom govoru kao novi/stari predsjednik jasno stavlja do znanja i EU i Americi da BiH ne postoji.

Ocigledno Srbija, a ni Srbi u njoj, ne zele dugorocni mir i stabilnost na Balkanu. Ovo je sve samo najava buducih pohoda i ratova da se prosiri Srbija. Ne znam kako drugacije gospodina Eurodemokratu da interpretiram.

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Nema tu nista za zacuditi se. Neka mi neko kaze kadasu to Srbi odigrali konstruktivnu ulogu u posljednjih 20 godina!!! Ja bih jako volio da se sjetim bar jedne takve situacije ali ne mogu. Pomozite mi please
cogni

#174 Re: Tadic u pobjednickom govoru negira BiH

Post by cogni »

Ja se izvinjavam na odugovlacenju, imam problema sa vremenom te nastavljam raspravu na ovu temu za nekoliko dana.
Anđeo666

Post by Anđeo666 »

zavrzlama wrote:Nek se Tadic zalozi kod Dodika da entitet rs promijeni ime...pa da znam kad pozdravlja taj novi entitet da pozdravlja i nesrbe..jer kad kaze grdjani republike srpske zna se na sta se misli...
Naravno da se zna na šta i koga misli!Pa nece valjda pozdravljati Bošnjake iz BiH?!Srbi iz RS imaju pravo glasa na izborima i u dobroj mjeri su podržali Tadica.U njegovoj izjavi nema nicega što negira BiH.Ali uvjek ima onih koji u svemu traže skriveno značenje!
Post Reply