Taco Bell u BiH

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Ateista

#326 Re: Taco Bell uskoro u BiH

Post by Ateista »

statixx wrote: 22/11/2024 11:27 I uz doner da sluze pomfrit i pice bilo 13-14 km.
Ja govorim o obroku bez pomfrita i pica, znaci uzeo dvije stvari za pojesti koje su me izasle oko 13KM i kolicina kao da sam pojeo jedan prosjecan doner.
Da me sve to kostalo do 8KM OK, ali 13 KM previse za prezalogajiti,vadi ih sto je stvarno ukusno i drugacije.
tramvajtrojka

#327 Re: Taco Bell u BiH

Post by tramvajtrojka »

Ide SCC :thumbup:
mc-twin

#328 Re: Taco Bell u BiH

Post by mc-twin »

Ako nisi u SCC-u kao da te i nema. :-)
sarajevsko_pivo

#329 Re: Taco Bell u BiH

Post by sarajevsko_pivo »

Jos da otvore jedan u Ferhadiji i Mostaru i ja zadovoljan :)
Peacean

#330 Re: Taco Bell u BiH

Post by Peacean »

Bio bi red da u Sarajevu otvore nešto na relaciji otoka-malta, treba i na sredini grada nečeg da bude :D
tap3ah75

#331 Re: Taco Bell u BiH

Post by tap3ah75 »

Raja, možda će se za vikend do SA.

Ima li šta baš za preporučiti šta uzeti ovdje.

Ili još bolje .... ima li nešto što treba zaobići
mayab

#332 Re: Taco Bell u BiH

Post by mayab »

Meni je u Takobelu sve stvarno ukusno, dva puta sam jeo , uzimao napamet jer ne poznam im asortiman
DaysleepeR

#333 Re: Taco Bell u BiH

Post by DaysleepeR »

Crispy Chicken Burrito najukusnija stavka trenutno.
Nisu loši ni Chicken Quesadilla i Crunchwrap Supreme
tap3ah75

#334 Re: Taco Bell u BiH

Post by tap3ah75 »

Hvala
dulekrele

#335 Re: Taco Bell u BiH

Post by dulekrele »

DaysleepeR wrote: 10/01/2025 08:45 Crispy Chicken Burrito najukusnija stavka trenutno.
Jel malena porcija ili je dovoljno da se najede?
DaysleepeR

#336 Re: Taco Bell u BiH

Post by DaysleepeR »

dulekrele wrote: 10/01/2025 10:06
DaysleepeR wrote: 10/01/2025 08:45 Crispy Chicken Burrito najukusnija stavka trenutno.
To je nekako subjektivna stvar, ja se lično najedem, ali ja jedem jednom dnevno i bude mi dovoljno do sutra i narednog obroka.

Nekom ko spuca 300gr pite za doručak, pa opet 350 gr za ručak i plus večeru nije dovoljno ništa ni iz jednog restorana u Sarajevu da se najede.
frngla

#337 Re: Taco Bell u BiH

Post by frngla »

Iznenađen sam količinom i ukusom, drugačije od ostalih fast food lanaca kod nas prisutnih. Cijene su isto korektne, planiram povremeno jesti u Taco Bellu, zaista je ukusno.
nauticamid

#338 Re: Taco Bell u BiH

Post by nauticamid »

DaysleepeR wrote: 10/01/2025 10:17
dulekrele wrote: 10/01/2025 10:06
To je nekako subjektivna stvar, ja se lično najedem, ali ja jedem jednom dnevno i bude mi dovoljno do sutra i narednog obroka.

Nekom ko spuca 300gr pite za doručak, pa opet 350 gr za ručak i plus večeru nije dovoljno ništa ni iz jednog restorana u Sarajevu da se najede.
Bez 500-600gr pite nema normalnog obroka...a ne jedem uopstr puno, najcesce 2 obroka dnevno.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#339 Re: Taco Bell u BiH

Post by Toto »

FF restorani prvo prave pare a hrana je nusproizvod. Najveca stavka u poslovanju je marketig. Ko zeli da se hrani marketingom - bujrum.
Danasnje generacije imaju internet, googletu, prevodilice i 80-godina americkih iskustva FF prehrane - pa bujroom, neka procitaju koje posljedice trpe ameri od FF.
TB nema u Mexiku niti mexosi u americi jedu u TB. Dovoljno da se zakljuci da je to americka prdimahovina na temu mex. gatronomije.
U zemlji gdje su hljeb i tiiesta simboli domace prehrane TB sa svojim korama zvanim tortiljama ima ozbiljnih domacih konkurenata.
Kada sarajevsi kafici pocnu da ćuhnu na grah i aditive iz TB sarajlije ce skontat da je 1o x kaloricnije i 3x jeftinije nakusat se graha u kakvoj ascinici.
beni-bu-man

#340 Re: Taco Bell u BiH

Post by beni-bu-man »

Toto wrote: 10/01/2025 17:34 FF restorani prvo prave pare a hrana je nusproizvod. Najveca stavka u poslovanju je marketig. Ko zeli da se hrani marketingom - bujrum.
Danasnje generacije imaju internet, googletu, prevodilice i 80-godina americkih iskustva FF prehrane - pa bujroom, neka procitaju koje posljedice trpe ameri od FF.
TB nema u Mexiku niti mexosi u americi jedu u TB. Dovoljno da se zakljuci da je to americka prdimahovina na temu mex. gatronomije.
U zemlji gdje su hljeb i tiiesta simboli domace prehrane TB sa svojim korama zvanim tortiljama ima ozbiljnih domacih konkurenata.
Kada sarajevsi kafici pocnu da ćuhnu na grah i aditive iz TB sarajlije ce skontat da je 1o x kaloricnije i 3x jeftinije nakusat se graha u kakvoj ascinici.
Samo gravce na tacve 8-)
tramvajtrojka

#341 Re: Taco Bell u BiH

Post by tramvajtrojka »

Toto wrote: 10/01/2025 17:34 FF restorani prvo prave pare a hrana je nusproizvod. Najveca stavka u poslovanju je marketig. Ko zeli da se hrani marketingom - bujrum.
A zasto tebi smeta iz Amerike da neko jede sta i kako hoce niko i tebi ne govori sto pričaš ublehe o ćevapčićima od najkvalitetnijeg businog mesa :skoljka: :lol:

sto veca ponuda nama domicilnima a vama kad dodjete iz dijaspore bujrum ne silazite sa hastala punih pite i cevapa
kabal1337

#342 Re: Taco Bell u BiH

Post by kabal1337 »

tijelo nije kontejer da trpas svasta u njega. to ti je u prevodu rekao
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#343 Re: Taco Bell u BiH

Post by Toto »

tramvajtrojka wrote: 10/01/2025 19:03
A zasto tebi smeta iz Amerike da neko jede sta i kako hoce niko i tebi ne govori sto pričaš ublehe o ćevapčićima od najkvalitetnijeg businog mesa :skoljka: :lol:

sto veca ponuda nama domicilnima a vama kad dodjete iz dijaspore bujrum ne silazite sa hastala punih pite i cevapa
Ja sam poguzija koji dobro poznaje i kuha USA, BH i MEX hranu
Kad u BH budu otvarali americke restorane koji su vrijedni hvale pisat cu o njima.

pazi sta govoris: cevapcic je zakonom zasticen u SA kantonu :D
Koliko god vi imate pravo reklamirat Americku Junk Food toliiko imaju pravo da se reklamiraju domaca FF. St'as trzise.

Od FF do Mishelinovih restorana Amerika ima jos pet nivoa prehrabene ponude, koju BIH nikad nece imati, pa joj ne treba ni americka Junk Food, koja ce dominirati ponudom. Jedan-dva restorana USA FF za snobove Sarajevo moze podnijeti.
dok je UPI Sarajevo pravio hrenovke od buse i gatackog goveceta pobjedivao je na tenderima americke vojske.. poznato je americka vojska ima najstrozije standarde kvaliteta.
Bogme u americi imaju buse i gacanke. Fino pise Zemlja porijekla: Texas ili Argentina i Grass Feed, to je dovoljno da znas da su ''buse'' koje su samo travu pasle i nisu stale vidjele u svom govedam vijeku.
Ne postoji GMO trava. Hajvan iz Texasa ne boluju od bolesti koje EU hajvan boluju, pa nema pencilina i hormona u mesu. Silaza i koncetrati kojom se hrani EU hajvan se iskljucivo prave od GMO sastojaka.
BadBoy

#344 Re: Taco Bell u BiH

Post by BadBoy »

Toto wrote: 11/01/2025 05:11
tramvajtrojka wrote: 10/01/2025 19:03

Ja sam poguzija koji dobro poznaje i kuha USA, BH i MEX hranu
Kad u BH budu otvarali americke restorane koji su vrijedni hvale pisat cu o njima.

pazi sta govoris: cevapcic je zakonom zasticen u SA kantonu :D
Koliko god vi imate pravo reklamirat Americku Junk Food toliiko imaju pravo da se reklamiraju domaca FF. St'as trzise.

Od FF do Mishelinovih restorana Amerika ima jos pet nivoa prehrabene ponude, koju BIH nikad nece imati, pa joj ne treba ni americka Junk Food, koja ce dominirati ponudom. Jedan-dva restorana USA FF za snobove Sarajevo moze podnijeti.
dok je UPI Sarajevo pravio hrenovke od buse i gatackog goveceta pobjedivao je na tenderima americke vojske.. poznato je americka vojska ima najstrozije standarde kvaliteta.
Bogme u americi imaju buse i gacanke. Fino pise Zemlja porijekla: Texas ili Argentina i Grass Feed, to je dovoljno da znas da su ''buse'' koje su samo travu pasle i nisu stale vidjele u svom govedam vijeku.
Ne postoji GMO trava. Hajvan iz Texasa ne boluju od bolesti koje EU hajvan boluju, pa nema pencilina i hormona u mesu. Silaza i koncetrati kojom se hrani EU hajvan se iskljucivo prave od GMO sastojaka.
Buraz, EU ima strožije kriterije za hranu od Amerike. Pogledaj malo, npr u EU Kola mora koristiti pravi šećer a ne onaj fruktozni sirup od kukuruza.
tap3ah75

#345 Re: Taco Bell u BiH

Post by tap3ah75 »

Ima li gdje meni sa cijenama
azdralovic

#346 Re: Taco Bell u BiH

Post by azdralovic »

tap3ah75 wrote: 12/01/2025 12:40 Ima li gdje meni sa cijenama
najlakse ti ovdje
https://www.korpa.ba/partner/taco-bell
kio01

#347 Re: Taco Bell u BiH

Post by kio01 »

azdralovic wrote: 13/01/2025 09:09
tap3ah75 wrote: 12/01/2025 12:40 Ima li gdje meni sa cijenama
najlakse ti ovdje
https://www.korpa.ba/partner/taco-bell
Mislim da su na korpi cijene po pola marke-marku vise
DaysleepeR

#348 Re: Taco Bell u BiH

Post by DaysleepeR »

Koliko god da su cijene na Korpi, nije Taco Bell jeftin.
Generalno su kod nas svi FF lanci preskupi.
Ne može nikako obrok za dvoje u FF lancu i restoranu biti bare-bare.
haujesnou

#349 Re: Taco Bell u BiH

Post by haujesnou »

Ako već odete na Ilidžu, nemojte biti budale, jesti tacose, burgere i slično, pored AEMS restorana, Ilidžanke, Sokaka, Dva Šešira, Aleje, Oranža, je bas naivno. To što nudi Taco ili KFc je upravo kako neko reče samo marketing inema veze sa kvalitetom obroka.
DaysleepeR

#350 Re: Taco Bell u BiH

Post by DaysleepeR »

Nema se uvijek vremena sjediti u restoranu.
Post Reply