TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post Reply
Vodenjak

#151 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Vodenjak »

Luke Perry wrote:O Bleiburgu bi se moglo razgovarati kad bi oni koji obiljezavaju taj dogadjaj na bleiburskom polju prestali odavati pocast ustasama vec stvarno neduznim kojih je nepobitno bilo. Ali nije njima to ni na kraj pameti. Sa druge strane su onda ovi koji ne zele priznati da su ubijeni neduzni i time samo daju municiju ustasama. Tako onda u nedogled.
Drugim rijecima trebaju oni koji podrzavaju ustashe iz Blajburga sjesti za isti sto sa onima koji te iste ustashe smatraju zlocincima pa se onda lijepo dogovoriti kako ce dalje?
Lijepo ti to...
Slicne pokusaje imas u bosanskoj politici u zadnjih 12 i pol godina pa vidi na sta drzava lici... :oops:

Ima stvari o kojima nema sta da se diskutuje!
Zlocinac je zlocinac. Ne postoji tu nista polovicno!
Jedna zena moze biti trudna ili ne! Nikako "samo malo" trudna
Tako je dakle i sa zlocincima! Kad postoje, onda se zna gdje im je mjesto! I dok su zivi a i kad su dio istorije!

Isto tako bi trebalo da se zna i gdje je mjesto onima koji podrzavaju te iste zlocince.
Problem je samo sto nema ko da ih smjesti tamo!
Luke Perry

#152 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Luke Perry »

ne petljaj.
in33sa

#153 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by in33sa »

Tocno 1.svibnja 1945., 30. divizija “Narodno-oslobodilacke Vojske”, pod zapovjednistvom generala Dusana Kvedera, usla je u grad Trst skupa s Istarskom divizjom. Jugo-partizanski soldati pohvatase ratne zarobljenike Hrvate, Talijane, Nijemce i druge te bez suda i zakona pocese njih masovno likvidirati. Kao sin majke Hrvatske na prvom mjestu isticem svoje sunarodnjake, iako su Talijani i Nijemci bili brojniji od hrvatskih zrtava.
Po ulasku partizana u Trst od njih je pobijeno 7.000 talijanskih civila, nekoliko stotina ranjenika raznih antikomunistickih nacionalnosti, 400 hrvatskih mornara, 100 hrvatskih vojnika-pjesaka i nekoliko stotina ratnih izbjeglica iz Hrvatskog Primorja, Like i Istre. Medju izbjeglicama je bilo bolnicarki i drugog bolnickog osoblja.
Uvjeren sam da je velik broj tih zrtava zavrsio u Bazovickoj kraskoj jami (fojbi) koja je od Trsta udaljena samo 8 km. Na svoje vlastite usi danju i nocu slusao sam strojnicke rafale cak i u zadnje dvije trecine svibnja 1945.,

dakle, POSLIJE rata, jer nasa partizanska vojarna bila je oko pola km. udaljena od toga stratista. Ja i drugi nedavno mobilizirani Titovi vojnici ipak smo bez ikakva straha DNEVNO punili bazovicku zupnu crkvu i zarko se molili za vjecni pokoj svih pobijenih zrtava.
Bazovicka fojba je od Talijana otkopana godine 1954. Tu oni nekoliko godina kasnije podigose i velicantsven spomenik - do taga prvi spomenik zrtvama jugo- Partizana! U toj Bazovickoj jami nadjeno je 3.600 kostura.....

Image
Bazovicka fojba, spomenik

...Na golemom smetistu grada Trsta takodjer godine 1954. pronadjeno je na tisuce kostura ratnih zarobljenika i civila. Mozda je tu bacen i moj dragi prijatelj fra Rudolf Vucic, kojega u Trstu partizani ubise i s kojim sam i ja navodno bio “ubijen” 10. Lipnja 1945. kadno se sakrih kod Oo. Kapucina na Monte San Giusto grada Trsta! Moguce je da u toj masovnoj grobnici-smetistu ima i drugih mucenika moga poklanog narastaja.
Nedaleko od Trsta nalazi se takodjer jama Rudnik s oko 800 pobijenih njemackih zrtava, sve od reda ratnih zarobljenika. Fojba u blizini Opcine je masovna grobnica...
Br. 149 toga podrucja, u kojoj ja zakopano 1,300 ratnih zarobljenika. Sve te preuzasne okrutnosti u Istarskim fojbama jugo-partizanima su bile toliko nepresusivi izvor krvolocnih iskustava da su oni tih krvavih dana osnovali posebnu ubijalacku postrojbu pod zapovjednistvom Milana Zezelja koja ce kasnije po Sloveniji i drugdje provoditi svoje “vojne” operacije nad ratnim zarobljenicima i civilima!!
Sam Sir Winston Churchill u svojoj knjizi TRIUMPH AND TRAGEDY, str.557. i 561. krvolocnost jugo-partizana nazivlje HITLEROVSKIM (sic!) metodama!! Harry Truman, ondasnji Predsjednik SAD-a, posluzio se bas tim rijecima kadno se sredinom svibnja 1945. Marsalu Titu zbog Trsta prijetio ratnim sukobom. ....

J. Ivan Prcela
Cleveland, Ohio
Last edited by in33sa on 21/05/2008 14:49, edited 1 time in total.
Vodenjak

#154 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Vodenjak »

Luke Perry wrote:ne petljaj.
A jel? :-) :-)

Mozda si ti nesto drugo mislio a ja eto nisam skapir´o? :oops:
testament

#155 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by testament »

in33sa wrote:Tocno 1.svibnja 1945., 30. divizija “Narodno-oslobodilacke Vojske”, pod zapovjednistvom generala Dusana Kvedera, usla je u grad Trst skupa s Istarskom divizjom. Jugo-partizanski soldati pohvatase ratne zarobljenike Hrvate, Talijane, Nijemce i druge te bez suda i zakona pocese njih masovno likvidirati. Kao sin majke Hrvatske na prvom mjestu isticem svoje sunarodnjake, iako su Talijani i Nijemci bili brojniji od hrvatskih zrtava.
Po ulasku partizana u Trst od njih je pobijeno 7.000 talijanskih civila, nekoliko stotina ranjenika raznih antikomunistickih nacionalnosti, 400 hrvatskih mornara, 100 hrvatskih vojnika-pjesaka i nekoliko stotina ratnih izbjeglica iz Hrvatskog Primorja, Like i Istre. Medju izbjeglicama je bilo bolnicarki i drugog bolnickog osoblja.
Uvjeren sam da je velik broj tih zrtava zavrsio u Bazovickoj kraskoj jami (fojbi) koja je od Trsta udaljena samo 8 km. Na svoje vlastite usi danju i nocu slusao sam strojnicke rafale cak i u zadnje dvije trecine svibnja 1945.,

dakle, POSLIJE rata, jer nasa partizanska vojarna bila je oko pola km. udaljena od toga stratista. Ja i drugi nedavno mobilizirani Titovi vojnici ipak smo bez ikakva straha DNEVNO punili bazovicku zupnu crkvu i zarko se molili za vjecni pokoj svih pobijenih zrtava.
Bazovicka fojba je od Talijana otkopana godine 1954. Tu oni nekoliko godina kasnije podigose i velicantsven spomenik - do taga prvi spomenik zrtvama jugo- Partizana! U toj Bazovickoj jami nadjeno je 3.600 kostura.....

Image
Bazovicka fojba, spomenik

...Na golemom smetistu grada Trsta takodjer godine 1954. pronadjeno je na tisuce kostura ratnih zarobljenika i civila. Mozda je tu bacen i moj dragi prijatelj fra Rudolf Vucic, kojega u Trstu partizani ubise i s kojim sam i ja navodno bio “ubijen” 10. Lipnja 1945. kadno se sakrih kod Oo. Kapucina na Monte San Giusto grada Trsta! Moguce je da u toj masovnoj grobnici-smetistu ima i drugih mucenika moga poklanog narastaja.
Nedaleko od Trsta nalazi se takodjer jama Rudnik s oko 800 pobijenih njemackih zrtava, sve od reda ratnih zarobljenika. Fojba u blizini Opcine je masovna grobnica...
Br. 149 toga podrucja, u kojoj ja zakopano 1,300 ratnih zarobljenika. Sve te preuzasne okrutnosti u Istarskim fojbama jugo-partizanima su bile toliko nepresusivi izvor krvolocnih iskustava da su oni tih krvavih dana osnovali posebnu ubijalacku postrojbu pod zapovjednistvom Milana Zezelja koja ce kasnije po Sloveniji i drugdje provoditi svoje “vojne” operacije nad ratnim zarobljenicima i civilima!!
Sam Sir Winston Churchill u svojoj knjizi TRIUMPH AND TRAGEDY, str.557. i 561. krvolocnost jugo-partizana nazivlje HITLEROVSKIM (sic!) metodama!! Harry Truman, ondasnji Predsjednik SAD-a, posluzio se bas tim rijecima kadno se sredinom svibnja 1945. Marsalu Titu zbog Trsta prijetio ratnim sukobom. ....

J. Ivan Prcela
Cleveland, Ohio
Ma ja čerčil "krvoločnost" jugo-partizana naziva "hitlerovskim" metodama,prvo nikad nisam čuo za ovo,a i ako jeste istina da su to čerčil i truman izjavili-šta drugo reći nego: dresden 1944(ili 1945) za JEDNU noć 250.000 mrtvih+hirošima &nagasaki,pa+koloniziranje pola planete...
Baš su čerčil i truman sinonim za poštenje,a to za fojbe naravno da su postojale,ali su ove cifre preuveličane samo kako bi se dokazao "hitlerovski" karakter tita i partizana,a što je najsmješnije taj epitet hoće da mu "prišiju" ljudi koji su kalali i ubijali na toj istoj "hitlerovskoj" strani-nevjerovatno!!!
Hodidjed

#157 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Hodidjed »

Kako bi se stiglo suditi za pola miliona zrtava koje su "Bleiburgovci" napravili?
Kako? Kada?
Da li su oni mozda sudili nekome od '41 do '45, pa onda "selektivno" ubijali????

I neka su ih, sve odreda........da je ko od njih bio "cist", ne bi ni bio u Bleiburgu. Sto je bjezao? Valjda nije imao pametnija posla nego da bjezi pred partizanima.
Podignut je spomenik u Bleiburgu samo da bi se partizani izjednacili sa ustasama.
mostarac

#158 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by mostarac »

Liska wrote:Mostarac, za Jasenovac se slazemo ali nisam spomenuo samo Mostar kad sam govorio o bombardiranju. Do raspada SFRJ nikada se nije obiljezavalo stradanje nekoliko tisuca stanovnika Beograda pri jednom saveznickom bombardiranju.
Ja sam pisao o djeci folksdojcera i podatke o tome mozes naci u literaturi koju je sakupila njemacka udruga folksdojcera, udruga koja se nikako ne moze nazvati fasistickom i koja egzistira vec nekoliko desetljeca. Za njihovo demantiranje ce ti trebati malo vise od ove ideoloske floskule o izjednacavanju. Meni je isti ustasa koji je ubio dijete kao i partizan. Ne znam zasto to bei nije isto i zasto to smatras izjednacavanjem. Bilo kakav pokusaj rasprave se pravda floskulom kako se time rehabilitiraju zlocinci. Znaci, ako spomenem da je ubijeno dijete u logoru ili Blajburgu, ja time pravdam ustase. Nidje veze moj mostarac. Prije ce biti da ti time pravdas ubijanje djece.

Jest jest to ce najprije biti da ja pravdam ubijanje djece.
Svi mi znamo sta se zeli postici pricamo o Bleiburgu a najmanje od svega se zeli postici zaljenje za djecom i eventualnim nevinim zrtvama. Te zrtve su samo dobar izgovor i sredstvo manipulacije masama kako bi se partizani predstavili kao zlocinci i krvnici i losi momci i na taj nacih umanjila strahota zlocina koje su pocinili oni koje je ruka pravde dohvatila na Bleiburgu. Najmanje je ovdje prica o djeci i zrtvama, a mnogo vise o izjednacavanju strana u 2. sv. r. u Jugoslaviji sto jednostavno ne ide i nikada nece ici. zna se dobro i cijeli svijet zna, osim vas koji ne zelite da priznate da znate jer drzite drugu stranu, ko su bili koljaci, a ko antifasisti i oslobodioci u Jugoslaviji. Na vasu zalost antifasiste i oslobodioce u Jugoslaviji predvodili su Tito i KPJ i to je istorijski fakat, dok su koljaci zaglavili tu gdje su zaglavili. Odredjen broj nevinih zrtava jeste bio svakako, al ni blizu u onom broju koji se navodi, a da ne govorim o tome da neki navode kao zrtve uhvacene ustase, cetnike, belogardejce i ostale domace izdajnike. Ja zaista medju njima ne mogu prepoznati nijednu zrtvu.
Sto se tice te sutnje o saveznickim zrtvama, ja sam ti samo kao primjer naveo Mostar koji je blizak tebi jer ti kazes da se o tome nije smjelo pricati pa da ti dokazem da nisi upravu i da prosipas propagandu.
osa

#159 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by osa »

svako onaj tko opravdava jasenovac dao je alibi blajburgu, svako onaj tko opravdava blajburg dao je alibi jasenovcu, nevjerovatno je kako mnogi ovdje traže alibije za zločine, kao i oni koji su izjavljivali da se u hrvatskoj vodio obrambeni rat pa hrvati nisu mogli počiniti zločine sve pod geslom "a šta su oni radili nama", i tako u nedogled.
Hodidjed

#160 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Hodidjed »

dado78 wrote:
Hodidjed wrote:Kako bi se stiglo suditi za pola miliona zrtava koje su "Bleiburgovci" napravili?
Kako? Kada?
Da li su oni mozda sudili nekome od '41 do '45, pa onda "selektivno" ubijali????

I neka su ih, sve odreda........da je ko od njih bio "cist", ne bi ni bio u Bleiburgu. Sto je bjezao? Valjda nije imao pametnija posla nego da bjezi pred partizanima.
Podignut je spomenik u Bleiburgu samo da bi se partizani izjednacili sa ustasama.
Bježali su zato jer su partizani ubijali redom sve vojno sposobne neSrbe koje su sretali na svome putu. Kako je koji grad u Bosni i Hrvatskoj, u kojem su večina Hrvati i Bošnjaci, pao u njihove ruke ubijali su sve redom vojnosposbne muškarce. To je bilo pravilo sa par izuzetaka. Podsječa li te to na Srebrenicu!? Kad je 22.10.1944. Travnik pao nakon trećeg pokušaja u partizanske ruke, ubili su sve muškarce i dječake koje su uhvatili. Oko 1500-2000 ljudi su streljali i zakopali ih na Bašbunaru, Vrtači, na Meljancu, u rovovima u kasarni. U jedan bunker u kasarni su ugurali koliko je god moglo stat zarobljenika i minirali. Travnička kasarna je masovna grobnica. Od Ine na Kalbunaru do gornje čaršije je bio leš na lešu. Trebam li napominjati da su se ustaše i Njemci probile preko Bukovice za Zenicu a u Travniku ostali samo oni koji nisu imali radi cega bježati??
nijedan zločin se nemože opravdati
Samo zločinci pravdaju zločin!
KAKO SAM KAZES:"Travnik pao nakon trećeg pokušaja u partizanske ruke".
PA KO JE ONDA PUCAO NA PARTIZANE????
mostarac

#161 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by mostarac »

Hodidjed wrote:
dado78 wrote:
Hodidjed wrote:Kako bi se stiglo suditi za pola miliona zrtava koje su "Bleiburgovci" napravili?
Kako? Kada?

Bježali su zato jer su partizani ubijali redom sve vojno sposobne neSrbe koje su sretali na svome putu. Kako je koji grad u Bosni i Hrvatskoj, u kojem su večina Hrvati i Bošnjaci, pao u njihove ruke ubijali su sve redom vojnosposbne muškarce. To je bilo pravilo sa par izuzetaka. Podsječa li te to na Srebrenicu!? Kad je 22.10.1944. Travnik pao nakon trećeg pokušaja u partizanske ruke, ubili su sve muškarce i dječake koje su uhvatili. Oko 1500-2000 ljudi su streljali i zakopali ih na Bašbunaru, Vrtači, na Meljancu, u rovovima u kasarni. U jedan bunker u kasarni su ugurali koliko je god moglo stat zarobljenika i minirali. Travnička kasarna je masovna grobnica. Od Ine na Kalbunaru do gornje čaršije je bio leš na lešu. Trebam li napominjati da su se ustaše i Njemci probile preko Bukovice za Zenicu a u Travniku ostali samo oni koji nisu imali radi cega bježati??
Samo zločinci pravdaju zločin!
PA KO JE ONDA PUCAO NA PARTIZANE????
Vanzemaljci :D
Last edited by mostarac on 22/05/2008 15:06, edited 1 time in total.
Hodidjed

#162 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Hodidjed »

JEST, JEST: VANZEMALJCI :lol:
osa

#163 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by osa »

quote="dado78"]
Kako? Kada?

Samo zločinci pravdaju zločin![/quote]

PA KO JE ONDA PUCAO NA PARTIZANE????[/quote]

Vanzemaljci :D[/quote]

pa zna se tko je u travniku većinski narod, ovi što nisu išli u ustaše.
Luke Perry

#164 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Luke Perry »

U borbi za travnik je poginuo Hrvat Josip Mazar. Mogu samo zamisliti bijes partizana kada su jednom vec usli u Travnik koji je vec odranije bio poznat kao jako ustasko utvrdjenje. Ne opravdava to ubijanje neduznih, ali mozda je bio povod. Samo jedan detalj iz istorije :D
Hodidjed

#165 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Hodidjed »

Luke Perry wrote:U borbi za travnik je poginuo Hrvat Josip Mazar. Mogu samo zamisliti bijes partizana kada su jednom vec usli u Travnik koji je vec odranije bio poznat kao jako ustasko utvrdjenje. Ne opravdava to ubijanje neduznih, ali mozda je bio povod. Samo jedan detalj iz istorije :D
ETO GA..
"USTASKO UTVRDJENJE", A NE PUNO BABA I DJECE...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#166 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by mIRCerka »

Trcite sad do prvog granapa, kupite zileta i rasijecite vene. Onda, zrno po zrno, brojite koliko imate partizanskih, koliko domobranskih, koliko ravnogorskih zrnaca!!!!
Hodidjed

#167 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Hodidjed »

mIRCerka wrote:Trcite sad do prvog granapa, kupite zileta i rasijecite vene. Onda, zrno po zrno, brojite koliko imate partizanskih, koliko domobranskih, koliko ravnogorskih zrnaca!!!!
evo, ja znam, ja znam :idea:
mIRCerka

#168 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by mIRCerka »

Hodidjed wrote:
mIRCerka wrote:Trcite sad do prvog granapa, kupite zileta i rasijecite vene. Onda, zrno po zrno, brojite koliko imate partizanskih, koliko domobranskih, koliko ravnogorskih zrnaca!!!!
evo, ja znam, ja znam :idea:
nisi dig'o dva prsta, ne pika se!

Poenta moj komentara je da ste skrenuli skroz sa poente ove price.

Zlocinci su koristili civile kao zivi stit da bu svoje guzice spasili.
Bilo je civila koji su isli zbog uvjerenja, bilo je civila koji su isli zbog straha i propagande, a bilo je civila koji nisu smjeli ostati sami samcati dok sve komsije odlaze.
Kako god, likvidirana velika grupa zlocinaca i pomagaca. Ali sa njima je likvidirana i velika grupa NEDUZNIH civila. To se ne smije zaboraviti.
Nije isto poginuti na prvoj liniji fronta kao vojnik ili biti preklan u vlastitoj avliji. Sve ste pobrkali busajuci se u prsa neki komunistickim porijeklom, neki antikomunistickim ...fasisti antifasisti... a sve mladje od 40 godina...
vela havle sta ce tek bit kad ostarite...
Hodidjed

#169 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Hodidjed »

Slazem se..
Zlocinci su koristili civile kao zivi stit da bu svoje guzice spasili.
paratrooper

#170 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by paratrooper »

kontam da su se te ustase trebale do kraja boriti

i kako mi se cini u svim ratovima na balkanu najgora stvar koju mozes kao vojnik uraditi jeste da se predas.

Bolje je casno i poginut (nebitno za ciju stranu se boris) nego ocekivat milost od bilo koga.

i ako vec umires za sobom treba povuc i sto vise neprijatelja. Kazu kad se vec mora ginut , onda se boris da pogines poslednji.

ja licno vjerujem da se ne bi predao , u stvari ne bi sigurno pogotovo citajuci postove ovih ljudi koji opravdavaju masovna ubijanja.

licno ih vidim, ma malo je reci kao strance , ma blizi bi mi bili ljudi iz indije sa kojim nemam nista zajednickog jezika nego sto su oni iako smo iz iste zemlje.
popajic

#171 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by popajic »

Ma,kakvi vise vecinski narodi,manjine,komunisti,fashisti,ugrozeni juce,ugrozeni danas,ugrozeni dovijeka......
Svi imamo svoje istine,jedne jedine i vazda mi i samo mi u pravu...
Ne znam,kad nas ovako slusam,ko su vise stvarne zrtve-oni sto ih vise nema ili mi sto zivotarimo i prebrojavamo jedni drugima krvna zrnca do besvijesti.A civilne zrtve su padale.U svakom ratu.Uvijek.Jer su uvijek postojali i zlocinci.
Od slilnih nacionalno-vjerskih prefixa mi totalno smeli s uma da smo prevashodno ljudi pa tek onda sve ostalo.
To ostalo nas ubi.
Al neda nam :evil: mira !
feral.tribune

#172 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by feral.tribune »

Biti partizan ili cetnik ili ustasa nije stvar " krvnih zrnaca " nego licnog i dubokog ideoloskog i ljudskog opreijedjljenja .Ti nisi mogla birati svoje roditelje ali je tvoj otac mogao birati vojsku i politicko i vojno svako drugo opridjeljenje .
mIRCerka

#173 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by mIRCerka »

feral.tribune wrote:
Biti partizan ili cetnik ili ustasa nije stvar " krvnih zrnaca " nego licnog i dubokog ideoloskog i ljudskog opreijedjljenja .Ti nisi mogla birati svoje roditelje ali je tvoj otac mogao birati vojsku i politicko i vojno svako drugo opridjeljenje .
ali sam ja naslijedila gene svoga oca, a on od svoga, a njegov je bio u partizanima... i tako to ide...nebuloza...
zamajavamo se pricama sta je i kako bilo u trenucima koji su GORUCI za NAS DANAS SAD I ODMAH...
pricu o Blajburgu, Jasenovcu itd treba ZAVRSITI, ali smatram da trenutno imamo vece probleme ....ali neka, bolje je pricati o necemo sto znamo iz knjiga dok oko nas padaju spaljene babe, djeca se bodu nozevima u tramvajima, lopovima po zakonu haman trebamo drzat otvorena vrata dok iznose stvari iz nasih stanova...
:x
MA DAJ...

#174 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by MA DAJ... »

A zasto ne optuzujete saveznike za taj neki Blajburg,kada su ih oni direktno isporucili partizanima,da bi im se tako uspori vojni napredak prema Berlinu...doslo se ispred Beca i bili smo cetvrta vojna sila u napredovanju prema Berlinu.

Zasto nijedan od cetnicki ili ustaski glavesina nije zapleo tu...recimo pop djujic ili artukovic za primjer?
Liska

#175 Re: TABU TEMA: Bleiburg najveća grobnica muslimana

Post by Liska »

Znam za dosta primjera ljudi kojima je jedan sin bio u partizanima a drugi u ustasama. Evo samo jedan primjer iz Mostara. Narodni heroj Franjo Dzidic je imao brata koji je sluzio u najelitnijim SS jedinicama po citavoj Europi, kao dobrovoljac. Brat je zivio u Mostaru i umro prije par godina.
Post Reply