Tableti (notebooks) - All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

StrelacZE

#426 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by StrelacZE »

dječak sa šibicama wrote:Ma kad pogledas, za ono za sta tablet sluzi, nema potrebe davati velike pare, ja ne znam zasto ljudi istresu po milju maraka za to zadovoljstvo.

Ja sam mislio uzeti obicni od pola gige rama i 1 GHz, ali eto izabrao sam ovaj... cisto jer je malo jaci. A i ekran je vrhunski sto je je, IPS LED stvarno je ekran vrhunski, ali.. veliko ali, uzeo dva ista, ali ne rade isto. Bogami cu im sve po spisku u zastupnistvu na servisu, ne moze jedan pokretati sve aplikacije bez problema, a drugi identican, potpuno identicnih tech specs, ne moze pola njih podici. Tu mi nema logike, kazu u prodavnici "softwerski problem". Ali dobro, kina majka :D
Ne znam sta bih ti rekao na to druze,ja sam citao na bug hr forumu,itd,u vezi ovih modela,nekom fali ono,nekom brza vrijeme,nekom nece gplay,nekomnsve radi normala,tako da,sta reci?Ja sam od pocetka ovde na forumu,u raznim temama pisao kako me sluzi od prvog dana,znas i sam,izgleda da sam potrefio bas neki "spremljen normalno",ali nema tu sta polemisati-sve sto je novo i ima 2 godine garancije,ta garancija sama ti kaze da ce raditi najvjetovatnije kako treba,jer ne bi davali istu,na toliko vremena.Moj zakljucak se zna,u vezi ovih tableta,tako da,sretno druze,javi,pisi kako ide,kako slusa
Koliko sam shvatio,taj sto si ti kupio,ok je,sve slusa,nemas problema?
Pozzzz....

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
novi.dan.nova.nafaka

#427 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by novi.dan.nova.nafaka »

zdruzdjo wrote:Ja se slomih da objasnim te stvari ljudima nekim, ali ne ide. Koristis tablet za par aplikacija vezanih za net, video, muziku, poneku igricu da ubijes vrijeme i to je to.
Sto ce reci "low power user" i onda kaze da mu " treba" neki brand name od 600 i vise km. E za sta da mi je znati???
To je ono:
"treba mi ipad"
" a za sta??"
"Pa ne znam, ali mi treba"
Ne upirem prstom ni u koga ovdje na forumu ali inace kod nas sve hadzuke telefoni sjevaju siroke alu felge a sipa se za " cenera" gorivo, puni se ultra za "petaka" na galaxy 3.
Marlboro se pusi, ali srce se kafa sat vremena i jede hamburger kod trovaca na bjelavama itd.
Znaci "point" je: vidi za sta ti treba, onda vidi ponude i izaberi "open mind" stilom, a ne nexus,.... i kapak.
But that is just me. Meni sluzi da procitam malo portale dok sjedim i srcem jutarnju kafu ili u wc-u na solji, FB, pogledam kakav film na poslu kad imam vremena, mail, koja knjiga, surf wifi-jem negdje u gradu dok ispijam kafu ili jedem i to je to. Ima li jos neka pametna upotreba za koju ne znam pa da vidim i kupim neki bijeeeeesan od 1000 km.
Ne hvalim se i ne qurchim ali garantujem da mogu kupiti ipad jeftinije nego iko od forumasa, mozda jeftinije nego u usa i ne pada mi na pamet, ne treba mi ni za sta sto vec ne mogu na svom.
Nadjite najjeftiniju ponudu na netu koja je dostavljiva ovdje u bih i vjerujem da cu biti jefiniji i jos da cu zaraditi ukoliko preprodam.
Odavno ovako pametan post ne pročitah. :thumbup:
NoWayOut

#428 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by NoWayOut »

Tablet MultiPad PRESTIGIO PMP7100D ULTIMATE DUO ili Blueberry NetCat M-12, koliko sam mogao vidjeti po spec skoro identicni tableti stim sto blueberry ima bolju bateriju, android 4.1, i plus jeftiniji 25KM. Koji mi je bolji izbor, ili ima neki treci koji bi mi mogli preporuciti, jedino mi je bitno 10incha. Unaprijed hvala LP :D
F16HT3R

#429 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by F16HT3R »

Evo nekih razloga zašto je Android tablet dobra investicija? :)

http://goo.gl/TvQSB
matsuda

#430 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by matsuda »

Koji tablet do 400 km? Samo da ga mogu nabaviti u Sarajevu sutra do 12 sati.
zdruzdjo

#431 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by zdruzdjo »

Merkator imaju stand/prodavnicu prestigio. Izbor prestigio-a veeeeliki. Najjefiniji 229 km. Bagatelno.

Sent from my A70S using Tapatalk 2
Fauja Singh

#432 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Fauja Singh »

zdruzdjo wrote:
IcedFlame wrote:Necemo se mijesati u under $25 tablete made by Hakala :D

Ja sam samo malo sirih pogleda, nego recimo vecina nase populacije. I meni nisu nepoznati ni Vido/Yuandao ni Onda ni Ainol ni Pipo ni Ramos a bome ni Teclast :)
Red je da raja cuje i za nesto drugo osim iPad, Nexus i Samsung ;)
Ja se slomih da objasnim te stvari ljudima nekim, ali ne ide. Koristis tablet za par aplikacija vezanih za net, video, muziku, poneku igricu da ubijes vrijeme i to je to.
Sto ce reci "low power user" i onda kaze da mu " treba" neki brand name od 600 i vise km. E za sta da mi je znati???
To je ono:
"treba mi ipad"
" a za sta??"
Ne upirem prstom ni u koga ovdje na forumu ali inace kod nas sve hadzuke telefoni sjevaju siroke alu felge a sipa se za " cenera" gorivo, puni se ultra za "petaka" na galaxy 3.
Marlboro se pusi, ali srce se kafa sat vremena i jede hamburger kod trovaca na bjelavama itd.
Znaci "point" je: vidi za sta ti treba, onda vidi ponude i izaberi "open mind" stilom, a ne nexus,.... i kapak.
But that is just me. Meni sluzi da procitam malo portale dok sjedim i srcem jutarnju kafu ili u wc-u na solji, FB, pogledam kakav film na poslu kad imam vremena, mail, koja knjiga, surf wifi-jem negdje u gradu dok ispijam kafu ili jedem i to je to. Ima li jos neka pametna upotreba za koju ne znam pa da vidim i kupim neki bijeeeeesan od 1000 km.
Ne hvalim se i ne qurchim ali garantujem da mogu kupiti ipad jeftinije nego iko od forumasa, mozda jeftinije nego u usa i ne pada mi na pamet, ne treba mi ni za sta sto vec ne mogu na svom.
Nadjite najjeftiniju ponudu na netu koja je dostavljiva ovdje u bih i vjerujem da cu biti jefiniji i jos da cu zaraditi ukoliko preprodam.
U neku ruku si u pravu, ali znajuci svoju situaciju moram reci da ima tu i druga strana price...
Meni se npr. Nexus 7 svidio jos od predstavljanja, ali posto nisam trenutno u mogucnosti da ga kupim necu vala uzimati ni neki no name tablet tipa 2look2pad ma koliko mi bio pristupacan cijenom, jednostavno to mi nije to i nece me zadovoljiti pa i da ga dzabe dobijem a ne jos da izletim 2-3 stoje.
Ili kupim sto mi se svidja ili ne kupim nista, pa i ako se treba malo stisnuti da kupim sto mi se svidja ne vidim ni tu nista lose.
I ne diraj mi trovaca :D imam raje vani mastaju kad ce na odmor u Sarajevo pa da uzmemo po hamburger-dva kod trovaca i lagano na zmajevac, kakav Mc'Donalds kakvi bakraci.
jubix

#433 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by jubix »

Samo da pitam koliko se placa carina i porez na tablete i ostalo sto treba poplacati dok mi dodje na kucnu adresu?
Hvala lijepo
dječak sa šibicama

#434 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by dječak sa šibicama »

zdruzdjo wrote:Merkator imaju stand/prodavnicu prestigio. Izbor prestigio-a veeeeliki. Najjefiniji 229 km. Bagatelno.

Sent from my A70S using Tapatalk 2
Plus i Imtec su jeftiniji, takodje prestigio tableti.
zdruzdjo

#435 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by zdruzdjo »

stroga normala wrote:
U neku ruku si u pravu, ali znajuci svoju situaciju moram reci da ima tu i druga strana price...
Meni se npr. Nexus 7 svidio jos od predstavljanja, ali posto nisam trenutno u mogucnosti da ga kupim necu vala uzimati ni neki no name tablet tipa 2look2pad ma koliko mi bio pristupacan cijenom, jednostavno to mi nije to i nece me zadovoljiti pa i da ga dzabe dobijem a ne jos da izletim 2-3 stoje.
Ili kupim sto mi se svidja ili ne kupim nista, pa i ako se treba malo stisnuti da kupim sto mi se svidja ne vidim ni tu nista lose.
I ne diraj mi trovaca :D imam raje vani mastaju kad ce na odmor u Sarajevo pa da uzmemo po hamburger-dva kod trovaca i lagano na zmajevac, kakav Mc'Donalds kakvi bakraci.
ma respekt brate za tako nesto. tvoj novcanik tvoja stvar kako ces ga otvarati i za sta i koliko. cjenim svoje pare koje zaradim i ne dam da mi xy kompanija (apple npr) kaze moje je najbolje zato sto......sam ulozio najvise para u moju reklamnu kampanju.
tu pricu mogu prodavati cikama sa farmerke-tene-karirane kosulje-kacket stilom oblacenja + colege jakna, meni ne, jer imam malo sire vidike i poglede na svijet. ja prvenstveno kupujem ono sto mi treba i gledam naravno da mi se to nesto svidja. ipak ne bih uzeo roza tablet ma kako jeftin kad bi bio ili sl. tehnoloske mogucnosti su u svemu tome tu negdje, "u par deka"
evo ilistracije radi citam neki dan recenziju telefona nexus 4. u vrijeme kada svako govno i najjeftinije od telefona ima prosirenje za memorijsku karticu, ovaj telefon cjenovnog ranga cca 1000 nema dodatak koji ce mu omoguciti da stavis karticu u njega. i onda ce mi neko iz kompanije prodati pricu kako je to vrh telefon. ma daaaj ba.
ista stvar sa i-pad, i phone. boli te quratz sto si mi dao 64 gb memorije, hocu da pregledam slike koje sam okinuo slr fotoaparatom na velikom ekranu. ma joooook sto ce ti slot za kartice, ali nas tablet je naaajbolji hahahahahahah.

a "svidjanje" je pravo rastegljiv i individualan termin i to necu bas komentarisati.

a trovac: ne pljujem po tome. boze sacuvaj. cak naprotiv prilicno sam cesta musterija i ne vjerujem da cu mjenjati.
moja opaska je bila na one koji se "kurche" a da ga naopako okrenes mozda bi ispala koja marka ispala i onda na kraju dana se po dzepu jedva skucka za hamburgera kod trovaca, a onda ujutro na kafu za marku i cjedi solju 3 sata.
Fauja Singh

#436 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Fauja Singh »

Slazem se da je mana sto Nexus nema prosirivu memoriju ili ako sto ne dolazi sa vise memorije, ali to je ta neka njihova politika a koja meni ne igra bitnu ulogu jer cu vazda prije izabrati Nexus telefon sa manje memorije ali cistim Androidom, nego npr. S3 sa prosirivom memorijom i TouchWizom koji steka sa QuadCore processorom.
Apple ne volim zbog zatvorenosti, a kad je u pitanju Android strasno mi smeta kada steka i laaga i zato bjezim od tableta tipa 2look2pad, Prestigio... Po meni je Nexus 7 best buy, verzija od 32 GB se moze naci od 450-600 KM.

Imao sam mobitel Galaxy S i znam da cesto to spominjem na forumu, ali uzasavao sam se kada bi mi stekao, restartovao se bez razloga... sad je taj telefon kod supruge i iste probleme ima ma koji ROM stavio, jedno vrijeme dobar i onda problemi...
Maloprije s kafe s drugom koji ima S3, eno stavio ga na PIK jer mu je nakon samo par dana poceo uzasno stekati i naravno nervira ga, imenik mu otvara nakon 6-7 sekundi, izadje iz neke igrice i treba mu nekoliko sekundii da mu se ikone i widgeti dozovu, a telefon ga izasao preko 850 KM.
Moj Galaxy Nexus iz 2011 nema neke inovacije koje S3 ima, ali radi ko singerica, a to je ono sto meni treba.
Isti je slucaj i za tablet, zelim fluidnost i stabilnost, a to mi ne pruza neki no name tablet tako da mi nije zanimljiv ni da ga na poklon dobijem.
Takodjer i ja svoje pare cijenim, najbolje znam kako ih zaradim i ne zelim ih bacati na nesto sto ce me djelomicno zadovoljiti ili cak nikako.
zateznistub

#437 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by zateznistub »

zdruzdjo wrote:
IcedFlame wrote:Necemo se mijesati u under $25 tablete made by Hakala :D

Ja sam samo malo sirih pogleda, nego recimo vecina nase populacije. I meni nisu nepoznati ni Vido/Yuandao ni Onda ni Ainol ni Pipo ni Ramos a bome ni Teclast :)
Red je da raja cuje i za nesto drugo osim iPad, Nexus i Samsung ;)
Ja se slomih da objasnim te stvari ljudima nekim, ali ne ide. Koristis tablet za par aplikacija vezanih za net, video, muziku, poneku igricu da ubijes vrijeme i to je to.
To je ono:
"treba mi ipad"
" a za sta??"
Ne interesuju me tableti. Samo da kazem da ovaj post treba uokviriti i ovdje i na svakoj temi o mobitelima.
zdruzdjo

#438 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by zdruzdjo »

stroga normala wrote:Slazem se da je mana sto Nexus nema prosirivu memoriju ili ako sto ne dolazi sa vise memorije, ali to je ta neka njihova politika a koja meni ne igra bitnu ulogu jer cu vazda prije izabrati Nexus telefon sa manje memorije ali cistim Androidom, nego npr. S3 sa prosirivom memorijom i TouchWizom koji steka sa QuadCore processorom.
Apple ne volim zbog zatvorenosti, a kad je u pitanju Android strasno mi smeta kada steka i laaga i zato bjezim od tableta tipa 2look2pad, Prestigio... Po meni je Nexus 7 best buy, verzija od 32 GB se moze naci od 450-600 KM.

Imao sam mobitel Galaxy S i znam da cesto to spominjem na forumu, ali uzasavao sam se kada bi mi stekao, restartovao se bez razloga... sad je taj telefon kod supruge i iste probleme ima ma koji ROM stavio, jedno vrijeme dobar i onda problemi...
Maloprije s kafe s drugom koji ima S3, eno stavio ga na PIK jer mu je nakon samo par dana poceo uzasno stekati i naravno nervira ga, imenik mu otvara nakon 6-7 sekundi, izadje iz neke igrice i treba mu nekoliko sekundii da mu se ikone i widgeti dozovu, a telefon ga izasao preko 850 KM.
Moj Galaxy Nexus iz 2011 nema neke inovacije koje S3 ima, ali radi ko singerica, a to je ono sto meni treba.
Isti je slucaj i za tablet, zelim fluidnost i stabilnost, a to mi ne pruza neki no name tablet tako da mi nije zanimljiv ni da ga na poklon dobijem.
Takodjer i ja svoje pare cijenim, najbolje znam kako ih zaradim i ne zelim ih bacati na nesto sto ce me djelomicno zadovoljiti ili cak nikako.
e vidis nasli smo se u prici ipak. samo covjek treba znati sta je ono sto ce ga zadovoljiti i nista vise.
ne kazem da treba uvijek uzeti najjeftinije. to sam se nekoliko puta opekao. ali treba dobro istraziti prije kupovine, a ne nositi se zvjezdom vodiljom "ovaj je najbolji zato sto je najskuplji" ili "zato sto ga reklamira xy lik"
prijatelj prodaje mobitele i prezadovoljno trlja ruke. kaze da prvih dana kad se pojavio s3 nije mogao da osvoji koliko je bilo narudzbi. veliki je "gadget man" i kad mi on kaze da ne vrijedi pola cjene onda vjerujem. kaze da ih je prodao djeci od 9 do 15 godina bar 50-ak. koji ce quratz njima to, ne moze ni 10% kapaciteta iskoristiti. ali ok dok je ovaca bice i vune
ja imam galaxy ace plus.
prije kupovine sam preletio, review-ove, podatke, forume.....
super ima memorije onoliko koliko necu moci potrositi, ima procesor koji zadovoljava sve moje potrebe, ima sasvim pristojnu kameru sa blicom (iako za slikanje koristim svog canon lijepo je ponekad imati u dzepu i nesto za okinuti na brzinu), ima prosirenje za karticu, dobro vidljiv display po danu, zadovoljavajucu jacinu zvonjave, gps za biciklovanje, android koji ce dobiti nadogradnju. jedina modifikacija koju sam uradio je root da bi mogao izbrisati nepotrebne stock programcice i launcher adw.

ali kod nas je generalno ta politika
koja muzika je najbolja u autu? "kenwood"
koji je telefon najbolji? pa onaj koji je tek izasao s3 ili neki slican u datom vremenskom trenutku
koje su farmerke najbolje? pa "levi's"
koji je tv najbolji? pa sony 56'' HD
koji je procesor za racunar najbolji? pa najjaci
koje je auto najbolje? pa golf tdi sa crvenim di

niko se ne zapita "a za sta cu ga koristiti" i treba li mi uopste takav overkill. da li ces ikad iskoristiti i 60ks od 130 iz golfa, da ce procesor ikad upotrijebiti dvije od cetri jezgre, da li ces na tv gledati ista bolje od analogne kablovske televizije i trecerazrednih dvd-ova koji su prikljuceni preko scart-a......

super ali ja ne zivim po toj polotici i ok.
ne osudjujem tebe ni za sta niti pljujem po tvom izboru. cak naprotiv ako si ti nasao upotrebnu vrijednost+zadovoljenje sebe, super. i ja sam vjeruj mi, plus mi je drago da imam i viska para u dzepu, otvorim stranicu na internetu koja mi treba. nekad izleti lag, ok pa sta. za tri sekunde necu valjda umrijeti. ne brinem.
i auto ti se nekad ugasi kad pustis kvacilo brze, pa sta ne kupujes odmah jace-brze-novije....
sretno nhf
jubix

#439 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by jubix »

jubix wrote:Samo da pitam koliko se placa carina i porez na tablete i ostalo sto treba poplacati dok mi dodje na kucnu adresu?
Hvala lijepo
:?: :?: :?:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#440 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by un1ted »

jubix wrote:
jubix wrote:Samo da pitam koliko se placa carina i porez na tablete i ostalo sto treba poplacati dok mi dodje na kucnu adresu?
Hvala lijepo
:?: :?: :?:
Nista ako si pametan i snalazljiv a ako nisi izmedju 30—40% vrijednosti tableta otpadne na carinu,pdv i taxe

sent via phone
silkoni

#441 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by silkoni »

ima li ko na ovoj temi :?:
Sentinel

#442 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Sentinel »

Gdje se u Sarajevu moze servisirat tablet? Vjerovatno treba reinstalacija android sistema
shiljak

#443 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by shiljak »

u nekoj informatičkoj firmi koja prodaje tablete.. a najbolje je da potražiš ovlašteni servis od speacifične marke.
Sentinel

#444 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by Sentinel »

Imam Samsung Galaxy tab GT-P1000. Nesto se ovih dana počelo dešavati, ne mogu deinstalirati neke aplikacije zbog kojih se izgleda sve krši. Probao sam sa reinstalacijom, ubacio Gingerbread 2.3.6 ali sve je isto. Drugi operativni sistem, ali opet se krše aplikacije. Mozda neko ima neko brzo rješenje.
Ako ne, moraću negdje na servis
x_lecter

#445 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by x_lecter »

Kakvi su acer tableti? posto prvi put kupujem tablet, mislio sam ovako nesto:
https://www.next.ba/product.asp?product ... de=0851310

dakle budzet je 250 km plafon
AstorH

#446 Tableti (notebooks) - All About

Post by AstorH »

x_lecter wrote:Kakvi su acer tableti? posto prvi put kupujem tablet, mislio sam ovako nesto:
https://www.next.ba/product.asp?product ... de=0851310

dakle budzet je 250 km plafon
To je klasa low price - jeftinijih tableta, stoga ne ocekuj puno.Ima solidan ram i procesor, losa strana je baterija od 5h , mala rezolucija displaya i ferecera samo na wifi.Al jbga zato nije skup.
Sto se cijene tice za nov ja ne bi dao vise od 200 mara, a tvoja je opet zadnja pa odluci sam.

Sent from my iPad using Tapatalk
zumbulaga

#447 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by zumbulaga »

Pomoc! Imam problema sa tabletom, Samsung Galaxy. Uopste ga ne mogu upaliti.
Uglavnom, baterija se ispraznila, stavim ga da se puni i kada pocne upali se ekran, pojavi se baterija da se puni, dodje do pola baterije (pokaze sliku) i ponovno se ugasi. I tako se u nedogled pali i gasi a ne puni. Baterija na njemu nedavno zamjenjena, 2 punjaca (jedan nedavno kupljen) , ne znam sta je. Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla
AstorH

#448 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by AstorH »

zumbulaga wrote:Pomoc! Imam problema sa tabletom, Samsung Galaxy. Uopste ga ne mogu upaliti.
Uglavnom, baterija se ispraznila, stavim ga da se puni i kada pocne upali se ekran, pojavi se baterija da se puni, dodje do pola baterije (pokaze sliku) i ponovno se ugasi. I tako se u nedogled pali i gasi a ne puni. Baterija na njemu nedavno zamjenjena, 2 punjaca (jedan nedavno kupljen) , ne znam sta je. Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla
Probaj ispratit ovo http://youtu.be/9h61l5uUp4Y

zumbulaga

#449 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by zumbulaga »

Hvala! Probala ovo jos juce ali mi nije uspjelo :sad: Rijesila neocekivano problem nakon 3 dana "istrazivanja". Pritisnula tipku paljenja i volumena i drzala dok mi je 3 X pokazalo sliku prazne baterije. Pustila i nakon par sekundi se upalio. Onda mi je dalo neke opcije (u brizi da ce se iskljuciti nisam ni citala sve) i odabrala sam prvu. Par minuta nista se nije desavalo i onda je poceo da se puni :-D Ovo nije prvi put da se to desava, nosila majstoru kod njega sve ok. Totalno razocarana
AstorH

#450 Re: Tableti (notebooks) - All About

Post by AstorH »

zumbulaga wrote:Hvala! Probala ovo jos juce ali mi nije uspjelo :sad: Rijesila neocekivano problem nakon 3 dana "istrazivanja". Pritisnula tipku paljenja i volumena i drzala dok mi je 3 X pokazalo sliku prazne baterije. Pustila i nakon par sekundi se upalio. Onda mi je dalo neke opcije (u brizi da ce se iskljuciti nisam ni citala sve) i odabrala sam prvu. Par minuta nista se nije desavalo i onda je poceo da se puni :-D Ovo nije prvi put da se to desava, nosila majstoru kod njega sve ok. Totalno razocarana
Sreca sreca radost ;) . Bitno je da sada sve radi okej.

Post Reply