#Sweden yes

Post Reply
drastic

#351 Re: #Sweden yes

Post by drastic »

odose kirije I nekretnine gore
LARVA

#352 Re: #Sweden yes

Post by LARVA »

Veselo
Maverick78

#353 Re: #Sweden yes

Post by Maverick78 »

Ne moze se kroz stanje u jednom kvartu praviti slika o cijelom gradu. Rosengård jeste vecinom imigrantski, ali nije to ni prici tako strasno kako se ovdje prikazuje. Bio sam dosta puta, zapusteno tu i tamo jeste, ali vecinom su tu imigranti koji su ostali na socijali i to im je krajnji domet. Ni drzava onda tu nesto ne investira, pa dovoljno je sto im placa stanove i daje socijalu jos uz to, koja iznosi haman pa 400 eura. Ima problematicnih grupa, bez daljnjeg, ali gdje nema toga uostalom.

I nece arapi u gradu postati vecina, pa to su takve gluposti da je to nidje veze. Oni cak nisu ni najveca imigrantska grupa tu ili da kazem stanovnici koji nisu svedskog porijekla. Najveci broj su danci, pa onda arapi, tj. ljudi sa Bliskog Istoka generalno. Zatim ex-yu. Danaca inace masa, pokupovase sve zivo.... jeftinije im puno nego u Kopenhagenu, a samo se predje most. Ima jedan novi dio grada, perverzija kakvi su stanovi i kuce, vecinom su danci i naravno svedi sve pokupovali tu. Inace oni se masovno naseljavaju jos od 2000-te kako je otvoren most preko Öresunda.

Malmö står just nu för mer än hälften av den danska invandringen och danskar är största invandrargruppen i Malmö just nu.
De danska flyttströmmarna till Sverige har tilltagit kraftigt sedan Öresundsbron öppnade i juli 2000.

På Öresundsbron välkomnar man flyttströmmen av danskar i och med att de danska nybyggarna är potentiella kunder på Öresundsbron:
- En stor del av de danskar som flyttar till Malmö behåller sina jobb i Köpenhamn, säger Öresundsbrons marknadsdirektör Jacob Vestergaard.

Arbetspendlingen över bron ökade i fjol med 50 procent. Det sitter nu en pendlare i var femte bil som kör över Öresundsbron.
De danskar som är sugna på att flytta till Sverige kan i helgen få ytterligare motivation på mässan "Bedre bolig 2015" i Köpenhamn. Där ger Øresunddirekt goda råd kring en eventuell Sverigeflytt.
I da, kad vec pisem. Danasnji Metro je objavio statistiku koliko je trazilaca azila u prvoj polovini 2015. U Svedskoj nepunih 29.000.... Govorilo se da ce u ovoj godini biti cak i 200.000 :-) . Inace blizu gdje zivim se nalazi prihvatni centar Migrationsverketa... pa i ne vidim neke guzve kao prosle godine. Tesko vise izgleda i dolaze do Svedske, a i ovi ce sve vise poostravati. Cak je postalo teze i za ljude koji udju u brak sa svedskim drzavljaninom... vec znam ljudi koji cekaju i po 20 mjeseci, a nikakvog odgovora nemaju, samo intervju obavili.

Image
Altair_SA

#354 Re: #Sweden yes

Post by Altair_SA »

De mi kakvu finu da se ozenim i da dodjem rego, cekat cu i tries mjeseci ako treba :mrgreen: :) . Kako je za posao, kakve su plate sada? Moze li se preko dvije milje eura mjesecno? Evo ja cu zivjeti sa ovim arapima u tom kvartu, samo nek mi daju papire :)
bingov buraz

#355 Re: #Sweden yes

Post by bingov buraz »

Ovaj filmic je propaganda teska,bio u Rosengardu najnormalnije,osjecao se sigurnije nego u Sarajevu recimo :mrgreen:
Za svedske standarde jeste malo prljavo za nase je Dubai :mrgreen:
Maverick78

#356 Re: #Sweden yes

Post by Maverick78 »

bingov buraz wrote:Ovaj filmic je propaganda teska,bio u Rosengardu najnormalnije,osjecao se sigurnije nego u Sarajevu recimo :mrgreen:
Za svedske standarde jeste malo prljavo za nase je Dubai :mrgreen:
Upravo... Cak ima dijelova Rosengårda koji su izuzetno cisti i sredjeni. To su zgrade gdje su ljudi kupili stanove i normalno placaju za odrzavanje, pazi se sve, sve pod konac. Ovi dijelovi gdje su ovi na socijali sto im drzava placa sve, tu vec ima svega, pa bude i onih koji ne paze i ne cuvaju.

@Altair, moRel nasa i svedjanka? :P Posla ima ko hoce da radi, pa i po dva vjeruj mi, samo ako imas ledja :D . Plate zavisi, moze oko dvojke pa navise. Ma sve zavisi od vrste posla normalno, pa da li radis ekstra, sto je duplo placeno, da li radis nocne koje su takodjer ekstra placene i td.
Post Reply