Svijetleća reklama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
benjoo
Posts: 4
Joined: 14/04/2004 02:09

#1 Svijetleća reklama

Post by benjoo » 08/08/2011 16:55

posljednjih dana sam tražio nekoga da mi napravi svijetleću reklamu za firmu i dobio sam par ponuda ali su razlike u cijeni velike a svi kao garantuju kvalitet pa me interesuje znate li vi koga tko je dobar i provjeren a da nije skup. Čuo sam da u Tuzli ima firma koja se zove lightmedia i da su oni radili za Farmavita i SASE berzu u sarajevu pa ako neko ima iskustva s njima da mi javi pošto mi se čine da su kvalitetni a imaju i mnogo referenci na www.lightmedia.ba
mene interesuje svijetleca reklama koja koristi led diode i moze biti slim ili kasetna a posebno mi se svidja back led opcija samo neznam koliko jako svijetli.

hvala


User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Svijetleća reklama

Post by PipiDugaDevetka » 11/08/2011 21:23

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen večeras je ozvaničio završetak projekta osvjetljenja ulice Čizmedžiluk, koji je realiziran u sklopu Projekta javne rasvjete Baščaršije. Pored predstavnika izvođača radova, firmi “Testingelektro” i “Neimari”, prisutni su bili i gradski vijećnici, predstavnici Gradske uprave, Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa KS i Zavoda za izgradnju KS koji su vršili nadzor nad izvođenjem radova, te vlasnici poslovnih prostora i sami građani.
Image


“Nakon uspješne iluminacije ulica Trgovke, Sarači, Kazazi i Hazihusrev-begovog bezistana, evo imamo priliku da ozvaničnimo završetak osvjetljenja ulice Čizmedžiluk. Iluminacija ove ulice bazirana je na upotrebi nove tehnologije tzv. dekorativne LED rasvjete koja je nenametljiva, ekološki i dugoročno isplativa. Istovremeno, u okviru ovog projekta izvršili smo sanaciju krovova, streha, oluka i fasada 30 radnji u ovoj ulici.”, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Behmen dodavši da je ovo jedan od doprinosa Grada u očuvanju starih zanata.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 184.546,48 KM. Autor projekta rasvjete je arhitekta Srđa Hrisafović. Firma “Testingelektro” d.o.o. Sarajevo nabavila je i montirala rasvjetnu opremu, a firma “Neimari” d.o.o. Sarajevo izvela je sanaciju poslovnih prostora u ulici Čizmedžiluk.
Image


Gradonačelnik je ovom prilikom naglasio da je Gradska uprava u Projekat rasvjete Baščaršije do sada izdvojila ukupno 1.068.299,00 KM, te da je pored saniranog krova Gazi Husrev-begovog bezistana, sanirano ukupno 170 poslovnih prostora, od čega: 33 radnje u ulici Trgovke, 84 radnje u ulici Sarači, 29 radnji u ulici Kazazi i 30 radnji u ulici Čizmežiluk.

Realizacijom i projekta rasvjete ulice Čizmedžiluk, Grad Sarajevo u saradnji sa Kantonalnim zavodom za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa i Zavoda za izgradnju KS nastavlja sa uređenjem najreprezentativnijeg starog dijela grada – Baščaršije, kako bi je učinili još atraktivnijim i privlačnijim ambijentom koji će njegovi građani, gosti i turisti posjećivati u još većem broju i što duže se zadržavati.
Dnevni Avaz - Nakon 30 godina: Rekonstruirana ulica Sarači (FOTO)
http://www.dnevniavaz.ba/.../42794-zavr ... t-poplocav... - Iz konteksta1 srp 2011 – ... su prepoznali važnost rekonstruiranja ove ulice, te kazao kako još ostaje da se uradi iluminacija kao i u ostalim ulica na Baščaršiji. ...
ekapija.ba - Osvjetljavanje Baščaršije: Sarajevo uvodi LED rasvjetu
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/367566 - Iz konteksta16 stu 2010 – nađite druge dokumente u kojima se pominje. iluminacija ulica. Projekt javne rasvjete Baščaršije. LED rasvjeta. Alija Behmen. stari zanati ...

Post Reply