C-130 “Herkules” Kolumbijski vojnici na aerodromu Cucuta.

Nisam na to mislio. Nego na proces proizvodnje. Lapo, lapo je onda.Fudo387 wrote: Nije to fifty fifty, ja tebi dadnem da zavrnes sarafe, ja smislio, proizveo, i ja prodajem. Ti imas dva feninga po telefonu.
Ne znam o cemu pises.Vizionar 1985 wrote:Nisam na to mislio. Nego na proces proizvodnje. Lapo, lapo je onda.Fudo387 wrote: Nije to fifty fifty, ja tebi dadnem da zavrnes sarafe, ja smislio, proizveo, i ja prodajem. Ti imas dva feninga po telefonu.
Nego jesi cuo vijest. Ja cuo prije par dana da ce ih na slobodu pustiti.
Mladica a mozda i Karadzica.Fudo387 wrote: Koga ce na slobodu pustiti?
Aj bizi.Vizionar 1985 wrote:Mladica a mozda i Karadzica.Fudo387 wrote: Koga ce na slobodu pustiti?
Ne zezam. Neki novi sudija hoce Mladica da pusti valjda na lijecenje a Karadzica ce izgleda na drugostepenoj osloboditi radi manje kazne.Fudo387 wrote:Aj bizi.Vizionar 1985 wrote:Mladica a mozda i Karadzica.Fudo387 wrote: Koga ce na slobodu pustiti?
Ako zagusti Ameri ce ga pustiti jer on moze da mobilise vise ljudi nego regularna armija Kolumbije...Velkoski wrote:Ima l' Eskobara
Challenger_ wrote:Challenger_ wrote:Evo ko je glavni operativac:
Američki State Department imenovao je kontroverznog bivšeg diplomata za novu funkciju - "povratak demokracije" u Venezuelu. Državni tajnik Mike Pompeo objavio je tijekom jučerašnjeg dana kako će Elliott Abrams "pomoći narodu Venezuele u potpunosti ponovno uspostaviti demokraciju i prosperitet". Od Abramsa se očekuje da koordinira sve diplomatske poteze kako bi se zamijenilo predsjednika Nicolasa Madura s novim, samoproglašenim predsjednikom Juanom Guaidom.
"Zadnji puta sam bio u ovoj zgradi prije točno 30 godina, zadnji puta kada sam radio ovdje, lijepo je vratiti se", poručio je Abrams. "Ova kriza u Venezueli je duboka, opasna i teška - jedva čekam početi raditi na tome", rekao je.
Tko je Elliott Abrams? Riječ je o čovjeku s vrlo mračnom poviješću kada je riječ o Latinskoj Americi - bio je pomoćnik državnog tajnika za ljudska prava u administraciji Ronalda Reagana 80-ih godina. Abrams je bio direktno uključen u američko podupiranje notornih diktatora u Gvatemali, El Salvadoru i Hondurasu. Surađivao je s njima u njihovim kampanjama represije, pa i odreda smrti. Također je bio uključen i u veliku "Iran-Contra" aferu, odnosno u ilegalno naoružavanje pro-američkih pobunjenika u Nikaragvi. Zbog te afere je osuđen, zbog laganja pred Kongresom, no odmah ga je pomilovao predsjednik George H.W. Bush.
90-ih godina Abrams je postao jedan od utemeljitelja Projekta za novo američko stoljeće - jednog od zloglasnih neokonzervativnih think-tankova koji promiče američku dominaciju, militarizam i pokoravanje drugih zemalja.
2002. godine igrao je ključnu ulogu u orkestriranju pokušaja puča protiv tadašnjeg predsjednika Venezuele, Huga Chaveza. Nadalje, bio je jedan od arhitekata američke invazije na Irak 2003. godine.
Već u veljači 2017. tadašnji državni tajnik Rex Tillerson i Trumpov zet Jared Kushner aktivno rade na tome da se zloglasnog Abramsa dovede u administraciju. Trump se opire tome, između ostalog i zbog činjenice da je Abrams bio žestoko protiv Trumpa za vrijeme kampanje.
Povratak Abramsa, i to na ovakvu dužnost, gdje se od njega očekuje da sada privede kraju "smjenu režima" u Caracasu, je iznimno opasan razvoj situacije, no vjerojatno očekivan...LINK
LINK
LINK
LINK
EDIT: Ne treba propustiti reći da ovaj njujorški Jevrej i cionista je i član Rockefellerovog CFR-a sa dubokim vezama u AIPAC-u.
LINK
LINK

Pa dobro, soccer je sport za sirotinju.Challenger_ wrote:Nego, prva stvar koja mi padne na pamet pri pomenu Latinske Amerike je fudbal i najbolji komentar svih vremena:
Victor Hugo Morales. Kakva strast, kakva erudicija, kakva dikcija!!! Da je Bog d'o Venecueli jedan politički Maradona da izdribla ove odvratne njuške, ove svjetske lešinare, ali, teško.
Vrlo teško.
libo njeg za istoriju, nek je njemu sad dobroNadzornik wrote:Maduro u intervjuu za RT izmedju ostalog izjavio:
„Svejedno mi je kako će me pamtiti istorija: neću biti izdajnik, slabić koji je okrenuo leđa svom istorijskom dugu pred svojim narodom“
https://rs-lat.sputniknews.com/rusija/2 ... cuela-1-1/
joj sokerFudo387 wrote:
Pa dobro, soccer je sport za sirotinju.
Treba ti lopta, dvije sohe i ozezi.
Sta je rek’o?sumirprimus wrote:joj sokerFudo387 wrote:
Pa dobro, soccer je sport za sirotinju.
Treba ti lopta, dvije sohe i ozezi.dobro vam je ronaldo reko
Ja s mobitela, u hodu, pika li se to?Challenger_ wrote:Vidi uhljeba što forumaju tokom radnog vremena. A sve se nema, ts,ts,ts...
Nakon 9/11 i iračkog "WMD", ne vjerujem im da kažu da sunce izlazi na istoku. Sve i da je tako kao što kažeš, ništa novo, neka to rješava narod Venecuele a ne strani lešinari.sumirprimus wrote:sve je to super, nego djeca vozaju zlatne ferarije a ovamo prodaju ublehu o jednakosti, radnickoj klasi, americkom imperijalizmu
Opravdano.salik79 wrote:Ja s mobitela, u hodu, pika li se to?
Challenger_ wrote:Opravdano.salik79 wrote:Ja s mobitela, u hodu, pika li se to?
![]()
Nisam ni mislio ozbiljno. Zezam se. Čitamo se.
a to se ne pika, nije receno da se akcentuje nego samo dikcija, erudicija i estetika protivnika.sumirprimus wrote:sve je to super, nego djeca vozaju zlatne ferarije a ovamo prodaju ublehu o jednakosti, radnickoj klasi, americkom imperijalizmu
Fudo387 wrote: Sta je rek’o?
Može li neko da mi objasni zašto ovaj sport ljudi zovu fudbalom, jer se ne koristi lopta i ne igra se nogom? - upitao je legendarni Ronaldo.
Handeggsumirprimus wrote:Fudo387 wrote: Sta je rek’o?Može li neko da mi objasni zašto ovaj sport ljudi zovu fudbalom, jer se ne koristi lopta i ne igra se nogom? - upitao je legendarni Ronaldo.
joj price sad o uhljebima ,nista zlatni ferariChallenger_ wrote:Nakon 9/11 i iračkog "WMD", ne vjerujem im da kažu da sunce izlazi na istoku. Sve i da je tako kao što kažeš, ništa novo, neka to rješava narod Venecuele a ne strani lešinari.sumirprimus wrote:sve je to super, nego djeca vozaju zlatne ferarije a ovamo prodaju ublehu o jednakosti, radnickoj klasi, americkom imperijalizmu
Čitamo se kasnije, nisam ja uhljeb.
Reci Ronaldu, ‘cause we can! I sta sad?sumirprimus wrote:Fudo387 wrote: Sta je rek’o?Može li neko da mi objasni zašto ovaj sport ljudi zovu fudbalom, jer se ne koristi lopta i ne igra se nogom? - upitao je legendarni Ronaldo.