Venecuela

Post Reply
muhafuca

#601 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

:D

Image
muhafuca

#602 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Max Blumenthal pita kongresmene sta misle o mjesanju Amerike u unutrasnje poslove Venecuele

muhafuca

#603 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Leverage wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Leverage wrote:Dolazi na naplatu glasanje za Salvinija, Di Maia i ostale divljake.
Izvini ali kakvu naplatu?
Takvu da je sad cijeli italijanski narod svrstan na stranu diktatora Madura dok većina ostalih civilizovanih zemalja ne želi da ima ništa s njim.

Nisam baš siguran da to italijanski narod baš želi.
Kako ti znas sta cjeli jedan narod zeli?

I ima li tu neke opcije neutralnosti i da se nesto radi radi pricipa ili ti pusis onu Bushovu (ili si sa nama ili sa teroristima)

ako neko kaze da ne priznaje puc, i pucistu za samo proglasenog novog predsjednika - to je vise stvar principa

a ne znak da neko 100% stoji uz izabranog legitimnog predsjednika.

Zastita principa legitimiteta i volje naroda suverene zemlje koja ga je izabrala.
bh.tornjak

#604 Re: Venecuela

Post by bh.tornjak »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Anti Maduro skup
Image

Gdje je onaj smajli sto povraca? :-)
Koja je poenta tvog isticanja ove izraelske zastave na tom nekom skupu? (Uzecu u obzir da ovo nije foto-montaza, da je nepoznat kontekst cemu uopste zastava, itd) Ali zanima me koja je tvoja poenta sto ti ovo postavljas? Sta hoces tacno da kazes?
Tebi i Challengeru se poenta bilo kakve rasprave svodi na "ali, jevreji!", ili "jeste, ali Izrael?".

Da pricamo o odumiranju pingvina na Antarktiku vi bi nekako jevreje ili Izrael ugurali u pricu.

ne znam koliko je ovo vjerodostojno...ali lik kaze je u Brazil sletilo oko 300 snajperista izraelske vojske:

Ya están en Brasil 300 mercenarios francotiradores israelitas los mejores expertos del mundo! matando niños y mujeres embarazadas.
Vienen por nuestro ORO Alerta!

Leverage

#605 Re: Venecuela

Post by Leverage »

muhafuca wrote: Kako ti znas sta cjeli jedan narod zeli?

I ima li tu neke opcije neutralnosti i da se nesto radi radi pricipa ili ti pusis onu Bushovu (ili si sa nama ili sa teroristima)

ako neko kaze da ne priznaje puc, i pucistu za samo proglasenog novog predsjednika - to je vise stvar principa

Zastita principa legitimiteta i volje naroda suverene zemlje koja ga je izabrala.
Kako ti znaš šta želi? Ja sam samo izrazio sumnju.

Izbor Madura nije volja naroda, da jeste ne bi bilo protesta kakvi trenutno traju. Maduro nije legitiman predsjednik nego diktator izabran na nedemokratskim izborima.
Samprotivsviju

#606 Re: Venecuela

Post by Samprotivsviju »

bh.tornjak wrote:
jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Anti Maduro skup
Image

Gdje je onaj smajli sto povraca? :-)
Koja je poenta tvog isticanja ove izraelske zastave na tom nekom skupu? (Uzecu u obzir da ovo nije foto-montaza, da je nepoznat kontekst cemu uopste zastava, itd) Ali zanima me koja je tvoja poenta sto ti ovo postavljas? Sta hoces tacno da kazes?
Tebi i Challengeru se poenta bilo kakve rasprave svodi na "ali, jevreji!", ili "jeste, ali Izrael?".

Da pricamo o odumiranju pingvina na Antarktiku vi bi nekako jevreje ili Izrael ugurali u pricu.

ne znam koliko je ovo vjerodostojno...ali lik kaze je u Brazil sletilo oko 300 snajperista izraelske vojske:

Ya están en Brasil 300 mercenarios francotiradores israelitas los mejores expertos del mundo! matando niños y mujeres embarazadas.
Vienen por nuestro ORO Alerta!

Sumnjam, jest eto po tajnom zadatku doslo 300 snajperista i onako svi u uniformama setaju slobodno po komercijalnom aerodromu, razgledaju freeshopove. Cak i pasose ljudi ponjeli :D
славянин

#607 Re: Venecuela

Post by славянин »

Kako ih otkrise :lol: sletili na aeredrom pasos - “business or vacation” - “little bit of both” :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#608 Re: Venecuela

Post by japin_mutapi »

kakvi levati
славянин

#609 Re: Venecuela

Post by славянин »

japin_mutapi wrote:kakvi levati
Inace je praksa da 300 snajperista infiltrira u zemlju i to na glavni aerodrom sve sa pasosima :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#610 Re: Venecuela

Post by japin_mutapi »

славянин wrote:
japin_mutapi wrote:kakvi levati
Inace je praksa da 300 snajperista infiltrira u zemlju i to na glavni aerodrom sve sa pasosima :lol:
idioti
trebali su hezbe unajmiti oni bi došli neprimjetno
muhafuca

#611 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Leverage wrote:
muhafuca wrote: Kako ti znas sta cjeli jedan narod zeli?

Kako ti znaš šta želi? Ja sam samo izrazio sumnju.

Izbor Madura nije volja naroda, da jeste ne bi bilo protesta kakvi trenutno traju. Maduro nije legitiman predsjednik nego diktator izabran na nedemokratskim izborima.
Jah ti "samo izrazio sumnju" kad te neko prozvao

a po tvojoj logici - ni izbor Macrona nije volja naroda jer ljudi protestvuju

ni Brexit nije volja naroda jer evo vidim bacaju se neka istrazivanja javnog misljenja da bi vise Britanaca sada da ostane u EU.

Pa ni Trump nije volja naroda jer je vise ljudi (brojem) glasalo za Hilarry.

Sta je volja naroda? Saudijski kralj? Emir Abu Dabija? Sisi u Egiptu?

Nova Libijska vlada?

SDA kod nas?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#612 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

japin_mutapi wrote:trebali su hezbe unajmiti oni bi došli neprimjetno
Jest, kad bi svi bili na rasprodaji kao ublehe iz Ankare ili Rijada.
Leverage

#613 Re: Venecuela

Post by Leverage »

muhafuca wrote: Jah ti "samo izrazio sumnju" kad te neko prozvao

ni Brexit nije volja naroda jer evo vidim bacaju se neka istrazivanja javnog misljenja da bi vise Britanaca sada da ostane u EU.

Nova Libijska vlada?

SDA kod nas?
Iz mog posta vidi se jasno izražavanje sumnje i vjerovanje (a ne tvrdnja) da sam u pravu, tvoje prozivanje ni najmanje ne utiče na moje mišljenje, nema nikakvog razloga da sebi daješ na značaju.

Brexit je bio volja naroda u ljeto 2016. Ljudi imaju pravo da promijene mišljenje, a novi referendum bi sasvim sigurno potvrdio da se to i desilo.

Trump je izabran prema važećem zakonu i njegovu pobjedu u tom smislu niko nije dovodio u pitanje, građani su jedino izražavali nezadovoljstvo njegovom pobjedom, nije bio upitan legitimitet izbornog procesa. Potpuno isto je i u slučaju Macrona. Demonstranti su nezadovoljni njegovom politikom, niko ne dovodi u pitanje regularnost izbornog procesa. Oba predsjednika su izabrana na potpuno demokratskim i transparentnim izborima, za razliku od Madura.

Za Egipat, zaljevske monarhije i ostalo sam već govorio. Ne postoji kritična masa u datim uslovima da se pomenuti diktatori svrgnu sa vlasti. Ja ću prvi pozdraviti kad počne i taj proces.

Stanje u Libiji nije riješeno, postoji više od jedne "nove libijske vlade" od kojih svaka ima podršku jednog dijela međunarodne zajednice. Podržavam svrgavanje svakog diktatorskog režima, ali ne podržavam da se to radi stranim tenkovima, svaki narod mora smoći snage da to sam uradi.

SDA pobjeđuje u jednom netransparentnom izbornom procesu o kojem svi već znaju sve, tako da ne bih ovdje o tome.
AmiĐa_Idriz

#614 Re: Venecuela

Post by AmiĐa_Idriz »

Pratim.
rajv0sa

#615 Re: Venecuela

Post by rajv0sa »

Hrvatska priznala Juana Guaidoa kao predsjednika Venecuele

https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /190204145

A Komšić im nije legitiman :mrgreen:
muhafuca

#616 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Leverage wrote:

Nova Libijska vlada?

SDA kod nas?
Iz mog posta vidi se jasno izražavanje sumnje i vjerovanje (a ne tvrdnja) da sam u pravu, tvoje prozivanje ni najmanje ne utiče na moje mišljenje, nema nikakvog razloga da sebi daješ na značaju.

Brexit je bio volja naroda u ljeto 2016. Ljudi imaju pravo da promijene mišljenje, a novi referendum bi sasvim sigurno potvrdio da se to i desilo.

Trump je izabran prema važećem zakonu i njegovu pobjedu u tom smislu niko nije dovodio u pitanje, građani su jedino izražavali nezadovoljstvo njegovom pobjedom, nije bio upitan legitimitet izbornog procesa. Potpuno isto je i u slučaju Macrona. Demonstranti su nezadovoljni njegovom politikom, niko ne dovodi u pitanje regularnost izbornog procesa. Oba predsjednika su izabrana na potpuno demokratskim i transparentnim izborima, za razliku od Madura.

Za Egipat, zaljevske monarhije i ostalo sam već govorio. Ne postoji kritična masa u datim uslovima da se pomenuti diktatori svrgnu sa vlasti. Ja ću prvi pozdraviti kad počne i taj proces.

Stanje u Libiji nije riješeno, postoji više od jedne "nove libijske vlade" od kojih svaka ima podršku jednog dijela međunarodne zajednice. Podržavam svrgavanje svakog diktatorskog režima, ali ne podržavam da se to radi stranim tenkovima, svaki narod mora smoći snage da to sam uradi.

SDA pobjeđuje u jednom netransparentnom izbornom procesu o kojem svi već znaju sve, tako da ne bih ovdje o tome.

ma ja kad se radi o Zapadnim zemljama i njihovim satelitima (bile to autorativne monarhije ili neki drugi sistemi) za sve postoji narativ, racionalizacija, nije to bas tako kako izgleda, sve je OK, blah blah blah

Kad se radi o zemljama koje nisu u toj ekipi stvari se odjednom postaju crno bjelo - nema se tu sta nijanse traziti, objasnjenja, racionalizacije, itd

Nema sest pet samo ostro - diktator, mora ici, ili si sa nama ili sa teroristima, nema sredine i tacka.

Izbori bili neregularni u Venezueli zato sto Amerika kaze da su neregularni i to je to - odmah ima da bude cinjenica ili si gori od ISIS-a

Cudno kako kad god negdje proamericki igrac pobjedi ili ucini drzavni puc - sve je regularno i po PS-u

a kad god ne pobjedi njihov pijun - sve je neregularno i nedemokrtski - kako se to uvijek tako potrefi majku mu.

SDA pobjedjuje u demokratskom i fer procesu i ne znam sto to osporavas kad Amerika ne osporava i uredno suradjuje sa SDA i ovim ostalima.

Tako i ovi ostali gore navedeni.
Last edited by muhafuca on 04/02/2019 21:09, edited 1 time in total.
Samprotivsviju

#617 Re: Venecuela

Post by Samprotivsviju »

Da dodam jos nesto Venecuela pored najvecih rezervi nafte je na 8om mjestu sa najvecim rezervama prirodnog gasa...
славянин

#618 Re: Venecuela

Post by славянин »

Samprotivsviju wrote:Da dodam jos nesto Venecuela pored najvecih rezervi nafte je na 8om mjestu sa najvecim rezervama prirodnog gasa...
Dobar ti nick Maduro :lol:
normala brate

#619 Re: Venecuela

Post by normala brate »

Samprotivsviju wrote:Da dodam jos nesto Venecuela pored najvecih rezervi nafte je na 8om mjestu sa najvecim rezervama prirodnog gasa...
Sve je jasno kao dan od prvog dana :D
sportman1

#620 Re: Venecuela

Post by sportman1 »

ne priznaju madura zato sto maduro ne dozvoljava da njihov kapital masovno udje u zemlju i pokupuje monopolisticke firme i onda mos dovest koga hosh na vlast. prije svega naftu.
to je pravi razlog.
taj isti razlog mozete primjeniti i na rusiju, bjelorusiju,iran,siriju, isl.
zasto im je bitna venecuela a nije jedna socijalisticka bolivija ili nikaragva ili kuba ili alzir ili zimbabve ili centralnoafricka republika ili....
samo zbog nafte inace je u kontroliranim medijima nebi ni pominjali.
na kraju, pozivas se na izbore kao nekakvu volju naroda i demokraciju a priznajes nekoga ko nije izabran.
Leverage

#621 Re: Venecuela

Post by Leverage »

muhafuca wrote: ma ja kad se radi o Zapadnim zemljama i njihovim satelitima (bile to autorativne monarhije ili neki drugi sistemi) za sve postoji narativ, racionalizacija, nije to bas tako kako izgleda, sve je OK, blah blah blah

Kad se radi o zemljama koje nisu u toj ekipi stvari se odjednom postaju crno bjelo - nema se tu sta nijanse traziti, objasnjenja, racionalizacije, itd

Nema sest pet samo ostro - diktator, mora ici, ili si sa nama ili sa teroristima, nema sredine i tacka.

Izbori bili neregularni u Venezueli zato sto Amerika kaze da su neregularni i to je to - odmah ima da bude cinjenica ili si gori od ISIS-a

Cudno kako kad god negdje proamericki igrac pobjedi ili ucini drzavni puc - sve je regularno i po PS-u

a kad god ne pobjedi njihov pijun - sve je neregularno i nedemokrtski - kako se to uvijek tako potrefi majku mu.

SDA pobjedjuje u demokratskom i fer procesu i ne znam sto to osporavas kad Amerika ne osporava i uredno suradjuje sa SDA i ovim ostalima.

Tako i ovi ostali gore navedeni.
Obzirom da ne poštuješ osnovna pravila civilizovane rasprave i pišeš potpuno ostrašćeno, nemam namjeru da nastavim diskusiju.
sportman1

#622 Re: Venecuela

Post by sportman1 »

Leverage wrote:

Nova Libijska vlada?

SDA kod nas?

ni u egiptu ne priznaju volju naroda pa su drzavni udar dozvolili.
Leverage

#623 Re: Venecuela

Post by Leverage »

sportman1 wrote: ni u egiptu ne priznaju volju naroda pa su drzavni udar dozvolili.
Samo malo. Da li smo za međunarodne vojne intervencije ili nismo za međunarodne vojne intervencije?

Ili smo za intervencije tamo gdje nam odgovara, a u ostalim slučajevima nismo?
sportman1

#624 Re: Venecuela

Post by sportman1 »

Leverage wrote:
sportman1 wrote: ni u egiptu ne priznaju volju naroda pa su drzavni udar dozvolili.
Samo malo. Da li smo za međunarodne vojne intervencije ili nismo za međunarodne vojne intervencije?

Ili smo za intervencije tamo gdje nam odgovara, a u ostalim slučajevima nismo?

ako govorrimo o venecueli jasno je da ponasanje zapada nema veze sa medjunarodnim zakonima.
Leverage

#625 Re: Venecuela

Post by Leverage »

sportman1 wrote: ako govorrimo o venecueli jasno je da ponasanje zapada nema veze sa medjunarodnim zakonima.
Ponašanje zapada što se mene tiče u ovom slučaju je logično. Podržavam diplomatski pritisak, ne podržavam vojnu intervenciju.

Nisi odgovorio na pitanje o Egiptu, a već skačeš na Venecuelu. Kako to da se u Egiptu zalažeš za vojnu intervenciju, a u Venecueli ti smeta i diplomatska?
Post Reply