Eh nekad se i Komandant Mark borio u Ontariju sa crvenim mundirima ali...Leverage wrote:Kakav je to "ako je uz moju obalu onda je moje" princip? Postoji historijski slijed zbog kojeg su Falklandski otoci dio UK.
Venecuela
- Nadzornik
#551 Re: Venecuela
- Nadzornik
#553 Re: Venecuela
Kopali su i na Krimu 98% za Rusiju ali to inperijalisti ne priznaju,dvostruki arsini,sta ces...The 51st State wrote:
i gdje su referendumom kopali nogama i rukama da ostanu.
A Kosovo se odcijepi po blagoslovu Amera i to bez referenduma itd...ima toga jos ali otom potom.
-
The 51st State
#554 Re: Venecuela
Tuga golema sto su oteli kosovo...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#555 Re: Venecuela
kajav legitimitet sa namjestenim izborima ima maduroKrokodajl wrote:Veći legitimitet ima Maduro nego Gvaido što jest jest.
Podržavam da Maduro ode sa vlasti, i napore EU i USA da istog maknu, ali ovo što rade sa Gvajidom je cirkus.
Zamisli proglasi se Jerlagić predsjednik i prizna ga čitav svijet.
gvido kao predsjednik parlamenta ima zakonsku mogucnost( i obavezu) da smijeni madura koji je, kako svi znaju, nesposoban i nedostojan funkcije koju obnasa
- славянин
#556 Re: Venecuela
Znaci ako sutra u RSu glasaju sa 90+ procenata za razlaz to je ok jelde ?Nadzornik wrote:Kopali su i na Krimu 98% za Rusiju ali to inperijalisti ne priznaju,dvostruki arsini,sta ces...The 51st State wrote:
i gdje su referendumom kopali nogama i rukama da ostanu.
A Kosovo se odcijepi po blagoslovu Amera i to bez referenduma itd...ima toga jos ali otom potom.
- Nadzornik
#557 Re: Venecuela
Izvukao je samo Commonwealth.Leverage wrote:Ali šta?
- japin_mutapi
#558 Re: Venecuela
pa sto ga nisi branioNadzornik wrote: A Kosovo se odcijepi po blagoslovu Amera i to bez referenduma itd...ima toga jos ali otom potom.
- Nadzornik
#559 Re: Venecuela
Tebi kao Srbinu bi mozda bilo OK ali meni kao Bosancu je takvo nesto nezamislivo...славянин wrote: Znaci ako sutra u RSu glasaju sa 90+ procenata za razlaz to je ok jelde ?
- Nadzornik
#560 Re: Venecuela
Neka ga Srbi brane,sto cu ga ja braniti.japin_mutapi wrote: pa sto ga nisi branio
- славянин
#561 Re: Venecuela
Pa ako je ok za krim zasto nije za rs ? Ti tvrdis ok je sto je krim se presaltao..Nadzornik wrote:Tebi kao Srbinu bi mozda bilo OK ali meni kao Bosancu je takvo nesto nezamislivo...славянин wrote: Znaci ako sutra u RSu glasaju sa 90+ procenata za razlaz to je ok jelde ?
-
The 51st State
#562 Re: Venecuela
neozbiljan si i pricas nesuvislosti u satro komparacijama.
- japin_mutapi
#563 Re: Venecuela
vidim boli te kosovo a i prica ti sva na tu stranu - uglavnom, slaba ti je maskaNadzornik wrote:Neka ga Srbi brane,sto cu ga ja braniti.japin_mutapi wrote: pa sto ga nisi branio
- Nadzornik
#564 Re: Venecuela
Pricamo o referendumima i njihovoj validnosti u medjunarodnoj zajednici.славянин wrote: Pa ako je ok za krim zasto nije za rs ? Ti tvrdis ok je sto je krim se presaltao..
- славянин
#565 Re: Venecuela
Pa kosovo je validan ref jer su krenuli da ih pod zemlju stave - krim nije jer je manifestovan i pokrenut od strane “matice” , nesto slicno kao da ne Albanija krenula da pomogne pripajanje kosova a tamo nema problema niti ko dira albance.Nadzornik wrote:Pricamo o referendumima i njihovoj validnosti u medjunarodnoj zajednici.славянин wrote: Pa ako je ok za krim zasto nije za rs ? Ti tvrdis ok je sto je krim se presaltao..
- Leverage
#566 Re: Venecuela
Pusti stripove.Nadzornik wrote: Izvukao je samo Commonwealth.
Situacija Revolucionarnog rata i statusa Falklandskih otoka nije uporediva.
- Nadzornik
#567 Re: Venecuela
Povjest pisu pobjednici.Leverage wrote:
- славянин
#568 Re: Venecuela
Problem oko otoka sa 300 ljudi i 2000 ovaca je nastao zbog interne politike Argentinskih stranaka tj. Vlasti koje su vidile priliku da nacionalizmom zamaskiraju katastrofu sto se tice ekonomije .. argentina 30ih godina je bila “zlatna zemlja”Nadzornik wrote:Povjest pisu pobjednici.Leverage wrote:
- Leverage
#569 Re: Venecuela
Floskula.Nadzornik wrote: Povjest pisu pobjednici.
Historija nije samo pisana i ne dolazi iz samo jednog izvora.
- Krokodajl
#570 Re: Venecuela
Da, u tome si u pravu, kao predsjednik parlamenta ima to pravo, pa čak i obavezu.japin_mutapi wrote:kajav legitimitet sa namjestenim izborima ima maduroKrokodajl wrote:Veći legitimitet ima Maduro nego Gvaido što jest jest.
Podržavam da Maduro ode sa vlasti, i napore EU i USA da istog maknu, ali ovo što rade sa Gvajidom je cirkus.
Zamisli proglasi se Jerlagić predsjednik i prizna ga čitav svijet.
gvido kao predsjednik parlamenta ima zakonsku mogucnost( i obavezu) da smijeni madura koji je, kako svi znaju, nesposoban i nedostojan funkcije koju obnasa
No to ne umanjuje činjenicu da bi bilo potrebno raspisati predsjedničke izbore.
Mišljenja sam da u Venecuelanskoj opoziciji ima mnogo kvalitetnijih igrača i političara, recimo Henrique Capriles ili recimo Manuel Rosales.
- Leverage
#571 Re: Venecuela
To sad nije bitno.
Suština priče je da je Maduro pokr'o izbore i da blokira da se provede narodna volja jer očito sumnja da bi se dobro proveo.
Treba uzeti obzir da proteste širom države nisu pokrenuli NATO avioni nego nezadovoljni građani. Podrška Guaidu je isključivo verbalna i diplomatska. I to je ono što iritira antizapadne pristalice.
Nadam se da će narod Venecuele stvar istjerati na čistac bez pomoći bilo čijih aviona i tenkova.
Suština priče je da je Maduro pokr'o izbore i da blokira da se provede narodna volja jer očito sumnja da bi se dobro proveo.
Treba uzeti obzir da proteste širom države nisu pokrenuli NATO avioni nego nezadovoljni građani. Podrška Guaidu je isključivo verbalna i diplomatska. I to je ono što iritira antizapadne pristalice.
Nadam se da će narod Venecuele stvar istjerati na čistac bez pomoći bilo čijih aviona i tenkova.
- Point.
#572 Re: Venecuela
Kamiondžija mora otići. Valjda nije toliko lud i bezobrazan kao ahbab mu Asad pa bude spreman razoriti zemlju samo da ostane na vlasti. Na kojim bobama je bio rahmetli Chavez pa u ovom klocu vidio svog nasljednika.
- Nadzornik
#573 Re: Venecuela
Zasto je samo velikima dozvoljeno da rijesavaju svoje unutrasnje probleme bez mjesanja drugih drzava.
Ovim malima,valjda sto su male a samim tim i "nesposobne" nije dozvoljeno da sami rijesavaju svoje probleme.
Ovim malima,valjda sto su male a samim tim i "nesposobne" nije dozvoljeno da sami rijesavaju svoje probleme.
- Leverage
#574 Re: Venecuela
Ko je istjerao ljude na ulice? Veliki?Nadzornik wrote:Zasto je samo velikima dozvoljeno da rijesavaju svoje unutrasnje probleme bez mjesanja drugih drzava.
- Nadzornik
#575 Re: Venecuela
Zamisli da se u USA pojavi neki diktator,u Rusiji ga vec imamo,i ono protest,narod na ulicama,vojska i policija takodje na ulicama.Leverage wrote: Ko je istjerao ljude na ulice? Veliki?
Pojavljuje se neki Kunta Kinte na Havajima i izjavljuje,ja sam predsjednik USA.
Zamisli kako bi sve zemlje EU poletjele da ga priznaju jer saosjecaju sa Americkim narodom....
Hoce ga priznati malo morgen.