https://edition.cnn.com/2024/08/12/us/f ... index.html
Velika Britanija
-
smijesni_ste
#576 Re: Velika Britanija
Zašto imam osjećaj da forumska moralna ekipa nije baš oduševljena i ovom presudom? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#577 Re: Velika Britanija
don't project too hard mate
-
melac
#578 Re: Velika Britanija
Gledam u Svedskoj uglavno kriminalci su djeca imigranata, dok imigranti koji su tek usli i nisu problem, vec djeca kada stasaju ili se cak rodili ovdje.AleksoMKD wrote: ↑15/08/2024 13:42 Problem je sto je zbog neogranicene i nekontrolisane migracije sa obocnim ljudima uslo puno kriminalaca pa i ljudi koji bi trebali biti u institucijama. Ali svako ko je upozoravao na to je riskirao da bude cancellovan, izgubi posao ili gore.
I eto problema.
Ako sam pogresno razumeo tvit ispricavam se. No brojke ne lazu.
Ovoj najpoznatiji kriminalac je zapravo dijete imigranata, a posrednom mu poznajem amidzu, covjek nastavnik, ono kaze svi se odrekli tog lika, a roditelji tog lika ne znaju sta da rade jos od kad je bio dijete.
Ljudi dosli u Svedsku, radili po 2 posla da nesto ostvare, ali nisu se onda brinuli o djeci, a zivjeli u Uppsali, kvart Gotsunda ( geto ) i onda ga ulica odgojila i sad je to sto jest. Bilo je mnogo prica gdje su ubijeni jos kao mladi ti kriminalci, listom djeca imigranata i gdje roditelji ili djedovi govore kako je sve otislo k vragu i listo je problem sto nisu imali vremena za djecu, zivjeli u losim kvartovima i sl.
Problem je mislim sto imigranti su okej ljudi, ali njihova djeca ne dobiju dobar smjer od roditelja a ulica ne oprasta ako ih ona odgaja.
Ono sto ja vidim kao najveci problem je greska kako se uvodi u drustvo imigrante a pogotovo izbjeglice. Jer ih se pusti da zive gdje oni hoce a oni svome jatu lete i ide tamo gdje ima njihovih i onda nemaju doticaj sa lokalnim stanovnistvom da dobiju nove vrijednosti koje vrijede za Svedsku i nauce jezik jer moraju komunicirati sa Svedima. Ja bih to sve poslao po ovim zabitima 5 godina dok ne dobiju dozvolu ili drzavaljanstvo, a poslije neka se sele gdje misle da im je bolje. Ovako se samo pune geta.
- JohnnyS
#579 Re: Velika Britanija
Reći će ti forumske moralne vertikale kako su države domaćini krivw što su djeca migranata dobrim dijelom završila u kriminalu
- JohnnyS
#580 Re: Velika Britanija
Doduše, ni države nisu nevine. Da ljude koji nose oružje i daju ih ubojicama djece kažnjavaju oštro kao statuse na Facebooku možda bi djeca imigranata koje navodiš dobila dojam da je opasno baviti se kriminalom
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#581 Re: Velika Britanija
Kada je Ibra pričao o odrađivanju bajkova ne znam da ste kmeketali o deportacijama. OG delikventi u ŠveCkoj su Balkanci, vjerovatno su i dan danas veći problem od svih ostalih, jednako kao što Britanijom ordiniraju Albanci.
Priča vam smrdi, budite kao Tommy, otvoreni, i recite šta je problem. Ovo 'okolo kole' postaje zamorno. Ja npr mrzim Željezničar i Hajduk i nemam problem da to kažem.
Priča vam smrdi, budite kao Tommy, otvoreni, i recite šta je problem. Ovo 'okolo kole' postaje zamorno. Ja npr mrzim Željezničar i Hajduk i nemam problem da to kažem.
- JohnnyS
#582 Re: Velika Britanija
Jebe se meni za Švedsku kao takvu, Englesku pogotovo, neka propadne sutra. Mi kasnimo za Europom 20 godina, to će doći uskoro i u nas. Mislim da imamo dovoljno potencijala za nered i kriminal i bez uvozne radne snage.
Znam ja što ti meni impliciraš, jebe mi se koje su religije
Znam ja što ti meni impliciraš, jebe mi se koje su religije
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#583 Re: Velika Britanija
Migranti su već odavno u Sarajevu, bilo je bezbroj belaja s njima, no domaći klošari još uvijek imaju primat, baš kao i svugdje. Ono što je razlika jeste da nema medijske histerije, ali možda neka politička opcija uskoro skonta da to nije loše za jeftine poene, ko zna 
-
melac
#584 Re: Velika Britanija
To i mislim da je drzava problem sto nije bila striktna prema azilantima i imigrantima i razbacala ih po svim mjestima u Svedskoj proporcionalno a ne skupila u geta, kakva su Gotsunda, Rinkeby i sl.
A i nisu dobrima dijelom zavrsili u kriminalu, mi pricamo o par promila i maximalno 1 procent koji jesu ili su bili u kriminalu.
A problem je drzave i sto i dalje gura zakon koji je blag prema maljotnim delikventima i bukvalo i za ubojstvo gotovo nema kazne za njih. Danska kada je derogirala taj zakon i kriminal se sve na ulicare a bili su blizu da postano ovo sto je Svedska danas.
- konoplja
#585 Re: Velika Britanija
Cuj velkoskog forumskog genijalca
Odradjivanje bajkova = rokacenje bandi po ulicama gradova.
I ja OG delikventi balkanck su veci problem od toga.
Odradjivanje bajkova = rokacenje bandi po ulicama gradova.
I ja OG delikventi balkanck su veci problem od toga.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#586 Re: Velika Britanija
Svak kome su ukrali bajk zna taj osjecaj
Ja sam imao srece pa vratio svoj preo oglasa i policije.
Relativzacija tih kriminalnih aktivnosti nije dobra nit pije vode
Ja sam imao srece pa vratio svoj preo oglasa i policije.
Relativzacija tih kriminalnih aktivnosti nije dobra nit pije vode
- Dope_Man
#587 Re: Velika Britanija
Ovo jeste velik dio problema, medjutim ne mozes kontrolisati gdje ce ko zivjeti, inace si odmah fasista itd..melac wrote: ↑17/08/2024 09:57 Ono sto ja vidim kao najveci problem je greska kako se uvodi u drustvo imigrante a pogotovo izbjeglice. Jer ih se pusti da zive gdje oni hoce a oni svome jatu lete i ide tamo gdje ima njihovih i onda nemaju doticaj sa lokalnim stanovnistvom da dobiju nove vrijednosti koje vrijede za Svedsku i nauce jezik jer moraju komunicirati sa Svedima. Ja bih to sve poslao po ovim zabitima 5 godina dok ne dobiju dozvolu ili drzavaljanstvo, a poslije neka se sele gdje misle da im je bolje. Ovako se samo pune geta.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
-
geoxx
#589 Re: Velika Britanija
Nije stvar da si odmah fasista vec je prakticki nemoguce sprovesti to sto vi pricate. Zato su nigdje veze price kako je drzava zakazala.Dope_Man wrote: ↑17/08/2024 11:48Ovo jeste velik dio problema, medjutim ne mozes kontrolisati gdje ce ko zivjeti, inace si odmah fasista itd..melac wrote: ↑17/08/2024 09:57 Ono sto ja vidim kao najveci problem je greska kako se uvodi u drustvo imigrante a pogotovo izbjeglice. Jer ih se pusti da zive gdje oni hoce a oni svome jatu lete i ide tamo gdje ima njihovih i onda nemaju doticaj sa lokalnim stanovnistvom da dobiju nove vrijednosti koje vrijede za Svedsku i nauce jezik jer moraju komunicirati sa Svedima. Ja bih to sve poslao po ovim zabitima 5 godina dok ne dobiju dozvolu ili drzavaljanstvo, a poslije neka se sele gdje misle da im je bolje. Ovako se samo pune geta.
A i cim ti njega trebas uvoditi u drustvo, jebi ga.
- konoplja
#590 Re: Velika Britanija
Velkoski wrote: ↑17/08/2024 11:51https://riskbulletins.globalinitiative. ... ction.html
drži se konoplje
Jesi ti uopće pročitao ovo?
the Juggemaffian’s clout was based more on a brash image of ‘shiny suits and bulging muscles’ rather than on violence. In retrospect, ‘they looked like amateurs compared to the gangs we have now.
In 2015, the National Police presented a graphic of shootings with confirmed or suspected ties to ‘criminal environments’ showing that murders had nearly doubled between 2014 and 2015. After a further surge, the number of murder victims across the country has surpassed around 40 each year, with most related to organized crime.
Gothenburg police chief Erik Nord told Swedish television that, during a meeting in Belgrade, the Serbian police officers ‘raised their eyebrows’ in incredulity when he described the number and nature of gang murders in Sweden.
Šta napisa, zajebani balkanck su veci problem. Odraditi biciklo i isprazno se folirati, a gun violence nikad veći.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#591 Re: Velika Britanija
ne mogu na blaženu subotu bad faith raspravljanja s nekakvim proizvoljnim zaključcima i stavljanjem znaka jednakosti koji samo alexjonovski mozak može staviti
zbogom, nisam za konoplju
zbogom, nisam za konoplju
-
melac
#593 Re: Velika Britanija
Moguce je za azilante i izbjeglice, jer ako mu drzava osigura smjestaj, hranu i zdravstvene usluge, ispunila je sva sto treba. A sad sto neki azilanta ili izbjeglica zivu u nekom manjema gradu ili selu je nesto sto ce cak i pomoci azilantima, jer ce brze nauciti jezik i moci sutra i sami funkcionirati u drustvu. Dok ako ostanu u getu ne budu se snasli, jer u getu nema posla, ozbiljnih firmi i razvoja, samo granap, kafana i kriminal.geoxx wrote: ↑17/08/2024 12:06Nije stvar da si odmah fasista vec je prakticki nemoguce sprovesti to sto vi pricate. Zato su nigdje veze price kako je drzava zakazala.Dope_Man wrote: ↑17/08/2024 11:48Ovo jeste velik dio problema, medjutim ne mozes kontrolisati gdje ce ko zivjeti, inace si odmah fasista itd..melac wrote: ↑17/08/2024 09:57 Ono sto ja vidim kao najveci problem je greska kako se uvodi u drustvo imigrante a pogotovo izbjeglice. Jer ih se pusti da zive gdje oni hoce a oni svome jatu lete i ide tamo gdje ima njihovih i onda nemaju doticaj sa lokalnim stanovnistvom da dobiju nove vrijednosti koje vrijede za Svedsku i nauce jezik jer moraju komunicirati sa Svedima. Ja bih to sve poslao po ovim zabitima 5 godina dok ne dobiju dozvolu ili drzavaljanstvo, a poslije neka se sele gdje misle da im je bolje. Ovako se samo pune geta.
A i cim ti njega trebas uvoditi u drustvo, jebi ga.
A poslije se mogu ljudi seliti gdje zele, dobiju radnu dozvolu, nauce jezik, zarade nesto novaca i sele se. Ali onda takvi ce jako rijetko birati da se presele u neki geto.
- ultima_palabra
#594 Re: Velika Britanija
smijesni_ste wrote: ↑17/08/2024 09:38 Zašto imam osjećaj da forumska moralna ekipa nije baš oduševljena i ovom presudom?
Bit ce da je ovo neka tvoja rajaDai’s legal team claimed in court filings that he is “pro-Israel” and the posts were a “misguided attempt” to cultivate support for the country.
“He believed, wrongly, that the posts would prompt a ‘blowback’ against what he perceived as anti-Israel media coverage and pro-Hamas sentiment on campus,” Peebles wrote in a sentencing memorandum.
-
broj dva
#595 Re: Velika Britanija
Velkoski wrote: ↑17/08/2024 10:20 Migranti su već odavno u Sarajevu, bilo je bezbroj belaja s njima, no domaći klošari još uvijek imaju primat, baš kao i svugdje. Ono što je razlika jeste da nema medijske histerije, ali možda neka politička opcija uskoro skonta da to nije loše za jeftine poene, ko zna![]()
Jesu li legalno ili ilegalno u BiH? Osoba koja dodje bez dokumentacije i bez vize je ilegalna po definiciji. I to se mode rjesiti ako traze azil, prestaju biti ilegalci i cekaju na odluku. Ako im se odobri, dobrodosli u BiH.Ako ne traze azil ili im se ne odobri, pravna drzava bi ih morala deportirati. To sto mi nemamo para za to je drugs prica ali pravno i moralno nema tu puno dileme. Tako da sta oni imaju pravit belaj po Sarajevo (ili u bilo kojoj mahali), zar nam nije dosta domaci kriminalaca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#596 Re: Velika Britanija
Kasnis hadzija 25 godina
Citam dilan dog iz 1998
Kaze jedan od likova misim da su granice imaginarne
Svi smo gradjani svijeta
A ti pitas jel ko legalan
Ta je bitka izgubljena i zavrsena
Cuvati bicikla i mobitele
Citam dilan dog iz 1998
Kaze jedan od likova misim da su granice imaginarne
Svi smo gradjani svijeta
A ti pitas jel ko legalan
Ta je bitka izgubljena i zavrsena
Cuvati bicikla i mobitele
- jeza u ledja
#597 Re: Velika Britanija
Meni i dalje nije jasno jel problem u nelegalnoj imigraciji ili u imigraciji uopste?
- Point.
- jeza u ledja
#599 Re: Velika Britanija
Govorim ovo cisto napamet, ali nesto mi govori da je 90%
kriminala od strane imigranata pocinjeno od strane legalne imigracije.
kriminala od strane imigranata pocinjeno od strane legalne imigracije.
-
melac
#600 Re: Velika Britanija
Ovi koji se javljaju u imigraciji uopste, ali uvijek povlace argument nelegalne imigracije kad je teta Andja rekla "Willkommen" i tada je uslo valjda par miliona izbjeglica bez ikakve kontrole i nastanilo se po Njemackoj i Svedskoj ponajvise. I tada je Njemacka pritiskala druge EU drzave da preuzmu dio izbjeglica, onda su na tom valu zaplivali mnogi kontra esablishmenta i sl kao nas Dude.jeza u ledja wrote: ↑17/08/2024 21:43 Meni i dalje nije jasno jel problem u nelegalnoj imigraciji ili u imigraciji uopste?
ALi nema tu mnogo imigranata koji nisu registrovani kao azilanti, uglavnom je to rijeseno i svi su manje vise registrovani kao trazitelji azila, a neki su vec i dobili dozvole boravista, a neki cak i drzavljanstvo.