lajkujMe wrote: ↑25/02/2022 21:55
Jbg sad moram ovo da kazem, nisam htio da govorim jer sam niko i nista, i nemate razloga da mi vjerujete ali eto da znate da sam dobio pouzdanu informaciju od osobe veoma bliske mojoj familiji.
Ime necu reci ali dovoljno je da znate da je jedan od top kadrova UN i radi za njih preko 30 godina.
I da je jedna od 60 osoba u grupi iz UNa koji su primili Nobelovu nagradu za mir.
Znaci veoma pouzdana osoba meni, vama to ne znaci nista jer mene ne znate.
Uglavnom preko razno raznih kontakata dobila je informacije da Nato sumnja da je ovo oko Ukrajine zapravo dugogodisnja strategija Putina i da se sad krenulo s izvrsenjem.
Ukrajina je prva, mi smo sljedeci.
Kako, kad i da li je to uopste tacno ne zna ali s obzirom od kakvih ljudi je dobila info vrlo moguce.
Ja ovo uzimam s malo vecom dozom skepticnosti ne prema njoj nego ne znam ko joj daje taj info i koliko je to zapravo sigurno i provjereno.
Ali navodno predpostavljaju da ce Rusi direktno pomoci RSu kako oruzano tako i ljudstvom da se odcjepe i osiguraju nove granice.
M ni to zvuci previse nerealno s obzirom da nas dijeli pola Natoa od Rusije ali sta znas mozda nekako tajno i mognu to odraditi.
Zato nas spominju danas mozda, mozda je i Eufor poslao rezerve jer imaju neke informacije.
Stvarno ne znam, i ne bih zelio ikome nametati neke ideje ili strah.