DEMONIKA wrote: ↑22/02/2022 14:09
MorningStar wrote: ↑21/02/2022 23:36
I muzici malo tise uz slavu ukrajini
Nego evo jedno pitanje za forumase onako , iskreno -
Koji je fol u interesovanju za Ukrajinu i biranje strana - WTF ?
da te prihvate glavni merički forumaši
ondak si zaštičen ko medžđed
ondak moreš da prostiš sr4t po rusiji i ostalijem temama do besvjesti
btw svu sreću ukrajini i da ih rat zaobiđe u širem luku
Fol? Pa to je bezobrazno i upitati koristeci rijec "fol".
Cuj fol?
Nije nikakav fol vec razlog, a razlog je cisto civilizacijske prirode. To je da stanes na stranu onih koji su potlaceni i kojima se dovodi u pitanje sloboda i njihovo pravo.
"Fol" je stati na stranu svih kao sto su to danas Ukrajinci odnosno gradjani Republike Ukrajine koji su za njenu suverenost i neovisnost.
Stanovnici BiH imaju jos vise senzibilnosti prema Ukrajini, kako zbog zadnjih dogadjanja tako i zbog cijele povijesti ta dva nesretna naroda. U tom pogledu, nevjerovatno mi je da Bosanac ima ikakve dileme u tom pogledu. Nekada se zaprepastim pa mislim da sanjam kada procitam nesto ovdje.
Ako u ovom slucaju covjek nije na strani demokratije i slobode, bio on stanovnik Sarajeva, Lisabona, Banjaluke, Moskve ili Tokija, onda je za mene najvece smece na svijetu.
Ne volim kleti nikoga, ali hvatam se da pomislim kako bih zelio da on zivi u tom strahu ili stanju sta ce se desiti sto je uzasno stanje za covjeka, a kamoli u stanju kada vec pocnu razaranja i ubijanja.
Ja sam kao dijete ta sranja iskusio i, opet ponavljam, ne mogu da vjerujem da se neko izivljava i zajebava sa tim i ovako.