Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alija odbija mirovi plan 1993 kad Srbi kontrolisu preko 70 % teritorije a planom mislim da je bilo predvidjeno bosnjacima 33 % srbima 44 a hrvatima 23 %.
Onda prihvata Dejtonski plan kad je u prednosti da bi dobio manje od 33 %.
Prema „Programu zajedničke akcije“ bilo je očito da u nastavku mirovnog procesa, velike sile podrazumijevaju „da se rješenje moglo tražiti samo u ustupcima srpskoj strani“ što će se kako je ocijenio i predvidio Izetbegović i „dogoditi“[9] jer je predloženo da „umjesto decentralizirane države sa deset provincija, novim planom bude ponuđena konfederacija (savez) tri republike: srpske, hrvatske i bošnjačke“.
Ti bi potpisao? Pa vidiš da do dan danas (HDZ) traže republiku za sebe.
Lično pitanje, Glasaš li za Komšića?
Peacean wrote: ↑23/12/2024 22:36
Gledao sam baš neki dan prilog u kojem se spominje da su ovi korejci u rusiji u stvari vojni otpad kojih se kim želi riješiti i da rusi puno problema imaju sa njima. Koliko je tačno vidjećemo.
đe si to gledao?
ja na sve što sam naletio priča je da je ovo najelitnije što Kim ima
Gledao sam baš neki dan prilog u kojem se spominje da su ovi korejci u rusiji u stvari vojni otpad kojih se kim želi riješiti i da rusi puno problema imaju sa njima. Koliko je tačno vidjećemo.
đe si to gledao?
Ako mu je ono najelitnije onda mu ni nuklearka ne može pomoći. Pa ljudi nisu znali šta je obični dron
đe si to gledao?
Na ovaj video sam naletio na yt, ali drži na umu da je kanal na prvi pogled prilično prozapadno orijentiran.
đe si to gledao?
Na ovaj video sam naletio na yt, ali drži na umu da je kanal na prvi pogled prilično prozapadno orijentiran.
Kirilo Veres sada komanduje pukovnijom, za 15 dana prijavilo se 4.500 ljudi, piše Butusov. Veresov bataljon K2 od januara do decembra iz stroja je izbacio najmanje 2.270 agresorskih vojnika.
Kirilo Veres je 8. prosinca najavio stvaranje nove 20. pukovnije bespilotnih sustava. U prva dva tjedna već je predano 4,5 tisuća zahtjeva za ulazak u pukovniju koja se stvara na temelju 2. bataljuna 54. mehanizirane brigade. Glavni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski i Mihailo Drapati posvećuju posebnu pozornost ustrojavanju, organizacijskim problemima pukovnije u pogledu ljudstva i naoružanja, sve se razmatra na najvišoj razini jednom tjedno.
Takva pažnja povezana je ne samo s medijskim utjecajem Veresa, to je, prije svega, priznanje visokim borbenim kvalitetama bataljuna koji više od 2 godine bez rotacija drži glavni pravac napada na ukrajinski grad Siversk.
Evo rezultata borbenog djelovanja bataljuna K-2 od 1. siječnja do 1. prosinca 2024. pod zapovjedništvom Veresa. Evidentirani su samo oni neprijateljski gubici koji su snimljeni i naznačeni koordinatama u sustavu Delta, tj. ne uzimajući u obzir vjerojatne gubitke u uništenim zemunicama, šumama, grmlju, objektima gdje dronovi nisu zabilježili štetu. Odnosno, radi se o obračunu minimalnih potvrđenih gubitaka Rusa.
Dakle, uništeno svim vrstama naoružanja bataljuna K-2 za 11 mjeseci 2024. godine:
Ruski vojnici — 1185 (ranjeni — 1089);
Tenkovi — 16 (oštećeno — 15);
Topovi i minobacači — 31 (oštećeno — 21);
MLRS – 2;
Sustavi protuzračne obrane — 2 (oštećeno — 3);
Oklopna vozila — 61 (oštećeno — 11), 104 automobila (46 je oštećeno).
Pritom su gubici samog bataljuna K-2 najmanje 12 puta manji od neprijateljskih. Brzo raspoređivanje pukovnije na temelju bataljuna K-2 značajno će ojačati borbenu sposobnost kopnenih snaga. Bitno je da je na čelu pukovnije zapovjednik koji savršeno razumije taktiku pješaštva, njegove fizičke i moralne sposobnosti, interakciju svih vrsta oružja, bespilotnih letjelica i elektroničkog ratovanja s pješaštvom, zapovjednik koji ima viziju taktike za spašavanje života pješaka. Dakle, formiranje pukovnije omogućit će razmjere uspješnog modela na velikom području bojišnice, osposobiti ostale zapovjednike pješaštva da sustavno koriste visokotehnološko oružje kako bi spasili živote naših ljudi i eliminirali što je više moguće neprijatelja.
Istine radi a nikako radi polemike treba imati na umu:
"Čudo bosanskog otpora" je u istinu "čudo" jer je narod pod embargom formirao armiju, pružio otpor, uništio i preoteo ogromne količine opreme i naoružanja i na kraju krenuo u oslobađanje okupirane teritorije a potom u jeku oslobodilačkih operacija zaustavljen radi nakaradne nagodbe "mirovnog plana" zvanog Dejtonski mirovni ugovor.
Taj ugovor naknadno je debelo unakarađen opstrukcijom povratka prognanih ali i drugim opstrukcijama snaga koje su prepoznale da mogu nekažnjeno nastaviti sa provedbom ciljeva i planova zbog kojih su pokrenuli najprije jednu a potom i drugu agresiju.
I opet sve to je bolje od onoga što je Milošević bio izlobirao u velikom dijelu međunarodne zajednice a što je sadržano u projektima i planovima "RAM 1" i "RAM 2".
I samo onaj ko je to zaboravio (slučajno ili namjerno!) može pisati blateći časnu borbu, borce i otpor i ponavljajući bezbroj agresorskih nebuloza, planova, ciljeva i podjele ili prebacivanja krivice za sve pa i agresiju na one koji su bili "otpisani".
mishic wrote: ↑24/12/2024 11:43
"Čudo bosanskog otpora" je u istinu "čudo" jer je narod pod embargom formirao armiju, pružio otpor, uništio i preoteo ogromne količine opreme i naoružanja i na kraju krenuo u oslobađanje okupirane teritorije a potom u jeku oslobodilačkih operacija zaustavljen radi nakaradne nagodbe "mirovnog plana" zvanog Dejtonski mirovni ugovor.
Taj ugovor naknadno je debelo unakarađen opstrukcijom povratka prognanih ali i drugim opstrukcijama snaga koje su prepoznale da mogu nekažnjeno nastaviti sa provedbom ciljeva i planova zbog kojih su pokrenuli najprije jednu a potom i drugu agresiju.
I opet sve to je bolje od onoga što je Milošević bio izlobirao u velikom dijelu međunarodne zajednice a što je sadržano u projektima i planovima "RAM 1" i "RAM 2".
I samo onaj ko je to zaboravio (slučajno ili namjerno!) može pisati blateći časnu borbu, borce i otpor i ponavljajući bezbroj agresorskih nebuloza, planova, ciljeva i podjele ili prebacivanja krivice za sve pa i agresiju na one koji su bili "otpisani".
Majku mu ja isto ko da sa specijalcima pričam.
Nemoj naokolo, reci fino kome se obraćaš.
Ako nisi shvatio šta sam htio reći, evo da ti nacrtam.
Ako ne budemo baš spremni za svaki naredni rat, podrazumjevajući i robotizirane sisteme, dronove, noćnu optiku, EW sredstva, nikakvo čudo se više neće moći desiti. Bićemo pregaženi ko plitak potok. Vrijeme kad odlučuje srce u junaka je definitivno prošlo.
mishic wrote: ↑24/12/2024 11:56
Ovo gdje smo sada i kako nam se može ponoviti naša nespremnost razumijem i to je OK.
Ali stalno vračanje na nesreću koja nas netom koštala a koju mnogi izvrću nastojeći podijeliti odgovornost za nju takođe razumijem.
Ali ne pristajem na podvalu podjele odgovornosti i krivice.
Ne znam ko šta dijeli i podvaljuje. Meni je kristalno jasno da smo uvedeni u rat nespremni. I da je onda u toku rata napušten Ustav RBiH, armija islamizirana, uz mnogo sumnjivih smrti generala, atentata i na kraju prihvaćanje poraza kada je ratna sreća prešla na našu stranu.
Cudo naseg otpora je nije toliko neka nasa karakterna osobina. U svoj nesreci, imali smo srecu da nas je napao najpickastiji narod u historiji covjecanstva. Kad vide da protivnik ima pracku ne smiju napast. Sila su samo kad su 100% sigurni da ovi drugi nemaju nista.
Majku mu ja isto ko da sa specijalcima pričam.
Nemoj naokolo, reci fino kome se obraćaš.
Ako nisi shvatio šta sam htio reći, evo da ti nacrtam.
Ako ne budemo baš spremni za svaki naredni rat, podrazumjevajući i robotizirane sisteme, dronove, noćnu optiku, EW sredstva, nikakvo čudo se više neće moći desiti. Bićemo pregaženi ko plitak potok. Vrijeme kad odlučuje srce u junaka je definitivno prošlo.
Samo treba citati istoriju i uciti iz iste, sve tamo pise natenane. Narodi koji nisu bili spremni za obracun i otpor neprijatelju, bivaju ili asimilirani ili pobijeni tj genocid izvrsen. Nista se nije izmjenilo ni dan danas. Sila boga ne moli. Sve ostalo su floskule i naprdjivanja a ratovi se vode samo zbog pljačke. Prirodna bogatstva, domacinstva, ljudi/robovi itd itd. Rat=Pljačka.
pici wrote: ↑24/12/2024 12:55
Samo treba citati istoriju i uciti iz iste, sve tamo pise natenane. Narodi koji nisu bili spremni za obracun i otpor neprijatelju, bivaju ili asimilirani ili pobijeni tj genocid izvrsen. Nista se nije izmjenilo ni dan danas. Sila boga ne moli. Sve ostalo su floskule i naprdjivanja a ratovi se vode samo zbog pljačke. Prirodna bogatstva, domacinstva, ljudi/robovi itd itd. Rat=Pljačka.
Nema tu puno pameti. Nama treba jedno 100-200 Bradlija, 50-tak Leo2, i nekih 10.000 FPV dronova.
I tu možemo reći da smo relativno spremni.
Nema tu puno pameti. Nama treba jedno 100-200 Bradlija, 50-tak Leo2, i nekih 10.000 FPV dronova.
Pa daj obezbijedi nam to pa da ne bi kao prošli put bili "nespremni uvedeni u rat".
Pa daj obezbijedi nam to pa da ne bi kao prošli put bili "nespremni uvedeni u rat".
SDA će nam obezbjediti i naši mumini. Ja sam svakako višak i smetalo u ovoj zemlji.