Ukrajina
-
dječak sa šibicama
#20026 Re: Ukrajina
Realno, jedu govna i Rusi i Ameri.
Zao mi naroda u Ukrajini.
Jedini alibi Rusima je sto brane svoje dvoriste, ali opet preko tudjih ledja.
Za amere ne znam sta bi vise rekao, ljudi sjebase cijelu planetu. Paraziti klasicni.
Zao mi naroda u Ukrajini.
Jedini alibi Rusima je sto brane svoje dvoriste, ali opet preko tudjih ledja.
Za amere ne znam sta bi vise rekao, ljudi sjebase cijelu planetu. Paraziti klasicni.
- GAU8
#20027 Re: Ukrajina
Da li je NATO duzan uzvratiti u ovakvoj situaciji (kad javno kazu da je RF uradila oblik invazije na UKR)
- General War
#20028 Re: Ukrajina
Kad bas insistiras...dječak sa šibicama wrote:Pa to ces ti, sta se ceka?romeomoraprezivjeti wrote:Ovdje citajuci komentare,mozes samo saznati koliko su pobunjenici unistili ukrajinske tehnike,niko ne spominje pobunjenike i njihove gubitke?! Sibicar stalno bombarduje klipovima u kojima pobunjenici setkaju oko unistene tehnike ukr.armije,a ne sjeti se postaviti od " njegove" strane. Risto Djogo foruma,matere mi.
Sigurno imas spremne snimke ogromnih gubitaka novoruske armije, bujrum.

- Challenger__
#20029 Re: Ukrajina
Čovjek pita za svježe, skore gubitke proruske tehnike, a ne ljudstva. Uzmi nešto za koncetraciju đenerale.
- Challenger__
#20030 Re: Ukrajina
Ja znam samo za dva pravna osnova:GAU8 wrote:Da li je NATO duzan uzvratiti u ovakvoj situaciji (kad javno kazu da je RF uradila oblik invazije na UKR)
1. saglasnost SB UN
2. napad na zemlju članicu NATO.
BTW, to što kažu, ne znači da jeste. Zanimljivo je da je u drugi plan otišla izjava posmatrača EU misije da oni nisu evidentirali ništa što potvrđuje tezu o agresiji.
Last edited by Challenger__ on 31/08/2014 22:51, edited 1 time in total.
- nosara
#20031 Re: Ukrajina
GAU8 wrote:Da li je NATO duzan uzvratiti u ovakvoj situaciji (kad javno kazu da je RF uradila oblik invazije na UKR)
Duzan je, kako nije... Ali nesto ih boli kita za Ukrajinu, pa ne mogu... Ali cim prizdrave, eto ih...
- Klavikula
#20032 Re: Ukrajina
ako bude drz' ne daj, kod mene dva mjesta slobodna. pa bujrum. jedna fina zagrepcanka, moze i splicanka, nemam nista protiv. i jedna slovenka. cisto radi ravnopravne zastupljenosti republikaChallenger__ wrote:Inače, prvi sam iznio taj stav: malima nema druge nego gledati svoja posla. A ako krenu mobilisati među NATO članicama, organizovati biznis transfera dezertera preko Une i Save. Rentu udomiti na Bistriku, kod franjevaca.
-
dječak sa šibicama
#20033 Re: Ukrajina
Ukrajina nije clanica NATO pakta, a problem sa Vijecem Sigurnosti je taj sto u njemu pravo veta ima Ruska Federacija.
Dakle, nikakva intervencija nije moguca, osim sankcija. Koje ce, kako su najavili, blokirati Slovacka, Madjarska i jos neke drzave, osim ako ih mister Dolar necim ne kupi. Ne znam samo cime... cisto sumnjam da Slovaci ili Madjari vole Moskvu, ali njihova ekonomija voli.
Dakle, nikakva intervencija nije moguca, osim sankcija. Koje ce, kako su najavili, blokirati Slovacka, Madjarska i jos neke drzave, osim ako ih mister Dolar necim ne kupi. Ne znam samo cime... cisto sumnjam da Slovaci ili Madjari vole Moskvu, ali njihova ekonomija voli.
- Challenger__
#20034 Re: Ukrajina
Bil' primio Rentu?Klavikula wrote:ako bude drz' ne daj, kod mene dva mjesta slobodna. pa bujrum. jedna fina zagrepcanka, moze i splicanka, nemam nista protiv. i jedna slovenka. cisto radi ravnopravne zastupljenosti republika
-
romeomoraprezivjeti
#20035 Re: Ukrajina
Njesam ja obavjestajac forumski,pa da baratam informacijama,linkovima k'o ti?!dječak sa šibicama wrote:Pa to ces ti, sta se ceka?romeomoraprezivjeti wrote:Ovdje citajuci komentare,mozes samo saznati koliko su pobunjenici unistili ukrajinske tehnike,niko ne spominje pobunjenike i njihove gubitke?! Sibicar stalno bombarduje klipovima u kojima pobunjenici setkaju oko unistene tehnike ukr.armije,a ne sjeti se postaviti od " njegove" strane. Risto Djogo foruma,matere mi.
Sigurno imas spremne snimke ogromnih gubitaka novoruske armije, bujrum.
- Klavikula
#20036 Re: Ukrajina
ako bi poveo neku lijepu komsinicu bujrumChallenger__ wrote:Bil' primio Rentu?Klavikula wrote:ako bude drz' ne daj, kod mene dva mjesta slobodna. pa bujrum. jedna fina zagrepcanka, moze i splicanka, nemam nista protiv. i jedna slovenka. cisto radi ravnopravne zastupljenosti republika
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20037 Re: Odg: Ukrajina
zar nije rusija svetionik slobode i civilizacije i zar ne vode svi putevi u moskvuKAMI666 wrote:
Ovo moze samo da napise onaj ko nije realan a pomalo i beuobrazan.
Ovo podebljano, to upravo EU i USA zele Rusiji da urade, mislim vec su uradili stvarajuci Majdan i nacistickim pucem svrgli demokratsko izabranog predsjednika.
Sta se sada svi pravite, do jucer je to bilo sve Rusija, dok USA i EU nije pokrenula , kako ga ti zoves, osvajacki pohod u 21 stoljecu.
Sta god da Rusija uradi i koliko god da uzme, ima pravo na to, dal milom ili silom. To su njene strateske vazne tacke. Kad moze jedna hebena Amerika da ih postavlja po Aziji, da pobije milione ljudi i dovede drzavu do kolapsa, sto to jedan Putin ne bih mogao? Sta se svi zgrozavate nad tim, kako mozete da budete tako licemjerni?
Osudjujete jednu stranu a druga sto radi odobravate ili presutite. Ono slegnete ramenima " hebiga, to je Amerika, demokratija bla bla".
zar rusija uopšte ima potrebu nešto uzimati milom ili silom i zar ne hrle svi slobodoljubivi ljudi ka majčici
zar rusiji nije cijeli svijet strateški važna tačka i zar nije cilj rusije sloboda i pravda za sve
zar je car vladimir pošteni spao na to da ga porede sa obumom i brane i pravdaju oslobađanje čovječanstva akcijama anglocionističkih imperijalista
zar car vladimir lepi i svijetleća rusija trebaju odgovarati i objašnjavati svoje postupke i zar nije svima jasno njihovo poslanje
zar postoje ljudi koji ne vide ljubav cara vladimira dobrog i zar se može sumnjati u dobre i čiste namjere rusije
- General War
#20038 Re: Ukrajina
Jes lijepo vala citati te kad si na persenimaChallenger__ wrote:Čovjek pita za svježe, skore gubitke proruske tehnike, a ne ljudstva. Uzmi nešto za koncetraciju đenerale.
Doduse jebes ljudstvo...stara Staljinova doktrina
- Renta
#20039 Re: Odg: Ukrajina
Ima Renta vikse po obali pa nek me traže.Challenger__ wrote:Bil' primio Rentu?Klavikula wrote:ako bude drz' ne daj, kod mene dva mjesta slobodna. pa bujrum. jedna fina zagrepcanka, moze i splicanka, nemam nista protiv. i jedna slovenka. cisto radi ravnopravne zastupljenosti republika
Jes...biti dužan braniti međunarodni vojni savez je zahebana stvar.
- Challenger__
#20040 Re: Ukrajina
Klavikula wrote:ako bi poveo neku lijepu komsinicu bujrum
Znači, komšinicu u sobu, a Rentu u podrum, znao sam.
____
Jbt, kakve špekulacije. Vidite ovaj snimak:
- Na 1.02 se vidi (i čuje) avion u niskom preletu, a iza toga eksplozija na brodu u daljini. Sad ide špekulacija: Rusi pogodili brod na kome su bili američki instruktori koji su bježali iz Mariupolja (tamo im je, potvrđeno, bila baza).
Last edited by Challenger__ on 31/08/2014 23:04, edited 1 time in total.
- General War
#20041 Re: Ukrajina
Kako li je samo NATO napao Kosovo bez saglasnosti UN-a za vojnu akciju?dječak sa šibicama wrote:Ukrajina nije clanica NATO pakta, a problem sa Vijecem Sigurnosti je taj sto u njemu pravo veta ima Ruska Federacija.
Grcka nije ucetvovala u bombardovanju jugoslavije, a clanica je NATO-a ...ne znaci to nista.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#20042 Re: Ukrajina
Hoćeš reći evo sad će zora, jedan Putin im dohako?dječak sa šibicama wrote:Dok pametni "brane domovinu" 1000 kilometara daleko, mislis reci?Hame_ wrote:Samo fukara države lokalno ratuju izmeđuse i use.
Afrika, Arapi, Rusi, Mi,...
Pa nece ni njihovo do zore, to svakako.
Kad je iko tuđi prošeto pješadijom i tenkoma kroz te tri njihove zemlje?!
- Klavikula
#20043 Re: Ukrajina
grehota da neka fina gospodjica obitava u podrumuChallenger__ wrote:Klavikula wrote:ako bi poveo neku lijepu komsinicu bujrum![]()
- General War
#20044 Re: Ukrajina
Spekulacija...to sto se cuje je prelet artiljerijske granate.Challenger__ wrote:Klavikula wrote:ako bi poveo neku lijepu komsinicu bujrum![]()
____
Jbt, kakve špekulacije. Vidite ovaj snimak:
- Na 1.02 se vidi (i čuje) avion u niskom preletu, a iza toga eksplozija na brodu u daljini. Sad ide špekulacija: Rusi pogodili brod na kome su bili američki instruktori koji su bježali iz Mariupolja (tamo im je, potvrđeno, bila baza).
A druga spekulacija je tek...spekulacija
- Renta
#20045 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Ja znam samo za dva pravna osnova:GAU8 wrote:Da li je NATO duzan uzvratiti u ovakvoj situaciji (kad javno kazu da je RF uradila oblik invazije na UKR)
1. saglasnost SB UN
Tako je.
U VS UN Rusija stavlja veto. Jednostrane akcije (US plus saveznici) neće biti još dugo. Osim ako Putin ode predaleko, puno predaleko. Trebao bi se zaustaviti u Moldaviji da spoji svoju vojsku. Ako ode dalje nahebat će...kao i svi mi.
Pretpostavljam da će "zapad" za sada samo naoružavati ukrajince i pustiti ih da se sami bore.
-
radostan dan
#20046 Re: Ukrajina
Klavikula wrote:ako bude drz' ne daj, kod mene dva mjesta slobodna. pa bujrum. jedna fina zagrepcanka, moze i splicanka, nemam nista protiv. i jedna slovenka. cisto radi ravnopravne zastupljenosti republikaChallenger__ wrote:Inače, prvi sam iznio taj stav: malima nema druge nego gledati svoja posla. A ako krenu mobilisati među NATO članicama, organizovati biznis transfera dezertera preko Une i Save. Rentu udomiti na Bistriku, kod franjevaca.
kod mene takođe, al kakve sam sreće, renta bi me zapO, pa se ne nudim...
- tandmand
#20047 Re: Ukrajina
Sigurno su to planovi ruske administracije. Potpuno se slazem.Renta wrote: Slušaj, nema opravdanja za ovu vojnu agresiju Rusije! Pa jel vidiš što Putin želi - spojiti kopneno Rusiju s Krimom. Zato je i poslao tenkove na obalu Azovskog mora, Novoazovsk, Mariopol...ići će sve do Krima...a onda prema Odesi..sve dok se ne spoji do Moldavske pobunjeničke ruske pokrajine.
Zar ne vidiš da radi rusku transverzalu do srca Europe! Pravi osvajački pohod u 21. stoljeću!
Neće ovo dobro završiti..netko ga mora zaustaviti.
Sa njihove tacke gledista je ovo bolja opcija sa svim posljedicama (sankcije, "ugled") od opcije da im se na Krim instalira NATO, zauzmu luke Crnomorske flote i instaliraju rakete na granici. Ovo je njihova pragmaticna, hladna odluka u stilu - bolje sprijeciti nego lijeciti. Tome dodati jos reakciju na neonacizam i aparthejd prema rusofonskom stanovnistvu.
O plinovodu i industriji istoka Ukrajine koja je oslonjena na Rusiju da i ne pricamo.
"Zapad" sa svojim satelitima u Ukrajini je medvjeda koji spava lupao nogom u dupe i udarao mu cuske.
Sad kad je medvjed popizdio, svi uglas "pomagajte, ovo je agresija!"
Desni sektor je dok nije bilo rata paradirao sa vojnom opremom.
Trazili su borbu, dobili su je ali im je krivo sto za protivnike nisu dobili civile.
Sankcije se Rusiji uvedu za navodno pocinjene stvari, pa je njihova logika: "hajde kada vec placamo racun da i odradimo ono sto su nam naplatili."
Ako im uvedu nove sankcije, budimo sigurni da ce Rusija i njih kompenzirati akcijom.
Biti ce vrlo zanimljivo, zima dolazi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20048 Re: Ukrajina
ma kaki u sukob s rujama...samo ih tanĐŽarat po ĐŽepu ima da uzgajaju krompir i tikve daa bi imali šta jest...
liliputanku negine šČap u gujCu...živi bili pa vidjeli...previšHe su navukli ruJe na petrodolare...još malo pa će za kubik plina mjenjat paštetice...valja nahranit 130 miliJona gladnijeH rusa a UKRI će im dati žito al u Qurcu...nego liliputanci kupujte zemlje i sadte krompir trebat će braĆi višHe neg ikad kad ih ovaj novostaljin zavali u belaj ...
Rublja na najnižem nivou u posljednjih 15 godina
31 august 2014 Izmijenjeno 08:26 CEST
Investitori i ruski građani strahuju od novih zapadnih sankcija, ruska moneta na najnižem nivou prema dolaru od 1998. godine.
Ruska geopolitika donijela je nove probleme domaćoj valuti. Nastavljen je pad rublje, a u petak je dotaknula najnižu razinu prema dolaru od svog restrukturiranja 1998. godine. Nepovoljni trend dolazi nakon odluke Ruske središnje banke da će manje intervenirati na valutnom tržištu.
Nisu pomogli ni mirovni pregovori ruskih i ukrajinskih lidera u Minsku, koje su investitori ocijenili neuspješnim, niti uvjeravanje Sergeja Lavrova, ruskog ministra vanjskih poslova, da ruska vojska ne provodi vojne operacije u susjednoj zemlji.
"Ne suočavamo se prvi put s optužbama. Od samog početka krize krive nas za sve", rekao je Lavrov.
Slaba je to utjeha investitorima, ali i mnogim ruskim građanima koji se pribojavaju novih zapadnih sankcija.
liliputanku negine šČap u gujCu...živi bili pa vidjeli...previšHe su navukli ruJe na petrodolare...još malo pa će za kubik plina mjenjat paštetice...valja nahranit 130 miliJona gladnijeH rusa a UKRI će im dati žito al u Qurcu...nego liliputanci kupujte zemlje i sadte krompir trebat će braĆi višHe neg ikad kad ih ovaj novostaljin zavali u belaj ...
- karanana
#20049 Re: Ukrajina
da vidim najnoviju mapu, onu sto postavlja valjda ukrajnisko ministarstvo odbrane ili vojska ili ko vec.....da vidim sta su ovo rusi uzeli zadnjih dana i sta drze u okruzenju.
- General War
#20050 Re: Ukrajina
RentaRenta wrote:Challenger__ wrote:Ja znam samo za dva pravna osnova:GAU8 wrote:Da li je NATO duzan uzvratiti u ovakvoj situaciji (kad javno kazu da je RF uradila oblik invazije na UKR)
1. saglasnost SB UN
Tako je.
U VS UN Rusija stavlja veto. Jednostrane akcije (US plus saveznici) neće biti još dugo. Osim ako Putin ode predaleko, puno predaleko. Trebao bi se zaustaviti u Moldaviji da spoji svoju vojsku. Ako ode dalje nahebat će...kao i svi mi.
Pretpostavljam da će "zapad" za sada samo naoružavati ukrajince i pustiti ih da se sami bore.
NATO i UN nemaju politicki nikakve veze jedno sa drugim.
UN nema napadnu ulogu-mandat, NATO ima. (ne treba mu saglasnost UNa)
NATO moze koristiti UN mandat (rezoluciju), ali UN ne moze koristiti NATO bez saglasnosti clanica NATOa.
Ako se dodje do politicke uloge da je Rusija agresor..Rusija krsi jednu od glavnih povelja UNa i moze biti iskljucena iz rada UNa ili jos gore mogu se SAD i druge clanice povuci iz UNa ukoliko recimo Kina ili neka druga stalna clanica uloze veto...znaci rezultat moze biti UN kaput...znaci ima jako puno rizicnih globalnih stvari koje se mogu desiti...zato se i oklijeva u postavljanju tog pitanja, mada je to ocigledno i jasno.
Za sve (pametno) treba vrijeme za pripremu...tako i za status i ulogu rusije...ali i za reakciju zapada.
Last edited by General War on 31/08/2014 23:28, edited 1 time in total.