Pa gde bre nadje svet iz republike srpskaje.CSKA wrote:Meni se jedino Janukovic dopada sto dize pritisak ovom liku :
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ves ... ne.lt.html
Ukrajina
-
Avetinho
#176 Re: Ukrajina
- CSKA
#177 Re: Ukrajina
Nije ovo Republika Srpska,ovo je Republika SrbijaJa Sam Odavle wrote:Pa gde bre nadje svet iz republike srpskaje.CSKA wrote:Meni se jedino Janukovic dopada sto dize pritisak ovom liku :
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ves ... ne.lt.html
- Kikibombona
#178 Re: Ukrajina
Za razliku od Pravdaje, dosljedan si ako ovako mislis.udrch wrote:ja mislim da trebaju sačekati nove izbore, svejedno što je ovo vrlo neugodna situacija..Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.
Ukrajinci protestvuju protiv Janukovica.
Mursi je smijenjen.
Da li Janukovic treba biti smijenjen?
Molim odgovor na pitanje.
I da te napomenem. Ukrajina je demokratska drzava. Na vlasti su se svi izmijenjali. Veoma vazno za reci. Ti to ne vidis ocigledno.
ali od tebe očekujem da uskoro počneš prozivati nekog generala Ukrajinske vojske da izvrši državni udar, preuzme vlast u svoje ruke, zatvori Janukoviča na nepoznatu lokaciju, optuži ga za prekomjernu silu, pusti Timošeko da se brani sa slobode iz proceduralnih razloga..s obzirom da to demonstranti neće mirno prihvatiti ne bi trebao biti problem da vojska malo isproba bojevu municiju, očisti ovaj glavni trg, ubije bar par hiljada i pokaže odlučnost u potrebi da se očuva neovisnost Ukrajine od mrskih neprijatelja i sa istoka i sa Zapada..
Janukovic je vec bio na vlasti i gubio vlast. Mursi jednim gestom pokazao da ima diktatorske pretenzije. Dva apsolutno neuporediva covjeka i pokreta. Mursi je neuporedivo opasniji.
Al bolje da Mursija ostavimo za drugu temu.
Misljenja sam da je za Ukrajinu najbolje da bude neutralna prema EU i Rusiji, da imaju odnos prema istoku i zapadu kao sto je imala Jugoslavija.
Janukovic je pogrijesio zato sto se nije konsultovao sa narodom. Pitanje je veoma bitno, mislim da je trebao raspisati referendum.
Nisam bas upucen u ukrajinske prilike, tako da necu ulaziti u dublju analizu.
-
Avetinho
#179 Re: Ukrajina
Za razliku od Kiketa, dosljedan si ako ovako mislis.udrch wrote:ja mislim da trebaju sačekati nove izbore, svejedno što je ovo vrlo neugodna situacija..Kikibombona wrote:Egipcnani su protestvovali protiv Mursija.
Ukrajinci protestvuju protiv Janukovica.
Mursi je smijenjen.
Da li Janukovic treba biti smijenjen?
Molim odgovor na pitanje.
I da te napomenem. Ukrajina je demokratska drzava. Na vlasti su se svi izmijenjali. Veoma vazno za reci. Ti to ne vidis ocigledno.
ali od tebe očekujem da uskoro počneš prozivati nekog generala Ukrajinske vojske da izvrši državni udar, preuzme vlast u svoje ruke, zatvori Janukoviča na nepoznatu lokaciju, optuži ga za prekomjernu silu, pusti Timošeko da se brani sa slobode iz proceduralnih razloga..s obzirom da to demonstranti neće mirno prihvatiti ne bi trebao biti problem da vojska malo isproba bojevu municiju, očisti ovaj glavni trg, ubije bar par hiljada i pokaže odlučnost u potrebi da se očuva neovisnost Ukrajine od mrskih neprijatelja i sa istoka i sa Zapada..
Mursi je vec bio na vlasti i gubio vlast. Viktorko jednim gestom pokazao da ima diktatorske pretenzije. Dva apsolutno neuporediva covjeka i pokreta. Viktorko je neuporedivo opasniji.
Al bolje da Mursija ostavimo za drugu temu.
Misljenja sam da je za Ukrajinu najbolje da bude neutralna prema EU i Rusiji, da imaju odnos prema istoku i zapadu kao sto je imala Jugoslavija (al u qrcu, propasce ko Jugoslavija).
Viktorko je debelo pogrijesio zato sto se nije konsultovao sa narodom, nego je potegnuo za ruskim rubljama prema svojim dzepovima. Pitanje je veoma bitno, mislim da je trebao raspisati referendum hahahaha.
Nisam bas upucen u ukrajinske prilike, tako da necu ulaziti u dublju analizu.
Zvuci poznato?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#180 Re: Ukrajina
A kad im EU klizeći uleti dok im demokrate obećavaju zlatne kašike neće imati ni toJa Sam Odavle wrote: Trazi zaledjinu zbog zastite od koga? Naroda sto protestuje i ima prosjecno $3900 godisnje? Sretno proleteri.
- nosara
#181 Re: Ukrajina
Prosipas "bisere pred svinje"...Lajavikrelac wrote:A kad im EU klizeći uleti dok im demokrate obećavaju zlatne kašike neće imati ni toJa Sam Odavle wrote: Trazi zaledjinu zbog zastite od koga? Naroda sto protestuje i ima prosjecno $3900 godisnje? Sretno proleteri.al će da imaju sve ljepote priguznih muva EU: MMF, privatizaciju državne imovine, enormnu nezaposlenost,CEFTA, nekontrolisani uvoz, ma ljepota jedna...plus ekonomiju i politiku veži konja gdje ti aga kaže
-
Avetinho
#182 Re: Ukrajina
Pricas o Putinku?Lajavikrelac wrote:A kad im EU klizeći uleti dok im demokrate obećavaju zlatne kašike neće imati ni toJa Sam Odavle wrote: Trazi zaledjinu zbog zastite od koga? Naroda sto protestuje i ima prosjecno $3900 godisnje? Sretno proleteri.al će da imaju sve ljepote priguznih muva EU: MMF, privatizaciju državne imovine, enormnu nezaposlenost,CEFTA, nekontrolisani uvoz, ma ljepota jedna...plus ekonomiju i politiku veži konja gdje ti aga kaže
- Domaci izdajnik
#183 Re: Ukrajina
Aha....Ja Sam Odavle wrote:Pricas o Putinku?
Lako je biti general poslije bitke i patriota iz dijaspore
- ljetna kiša
#184 Re: Ukrajina
Isto mu dođeCSKA wrote: Nije ovo Republika Srpska,ovo je Republika Srbija
- Domaci izdajnik
#185 Re: Ukrajina
Nije isto....nit sam Srbijanac nit pričam ekavicu nit mi je BG glavni grad 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#186 Re: Ukrajina
rusija je srbija
ukrajina je bih
putin je milošević
januković je domaći izdajnik i sluga ruskih imerijalista
ukrajina je bih
putin je milošević
- Domaci izdajnik
#187 Re: Ukrajina
japin_mutapi wrote:rusija je srbija
ukrajina je bih
putin je milošević
Da je Srbija 5% od Rusije bila bi sila, da je BIH ko Ukrajina udarali bi se nogama u dupe (oni su bolji od nas deset klasa),Putin i Zlobo poređenje ko konj i žirafa
-
flexibila
#188 Re: Ukrajina
Ja ti analize majko mila, vecinom ti komentarijapin_mutapi wrote:rusija je srbija
ukrajina je bih
putin je milošević
- japin_mutapi
#189 Re: Ukrajina
nije ovo analiza nego lupam bezveze po tastaturiflexibila wrote:Ja ti analize majko mila, vecinom ti komentarijapin_mutapi wrote:rusija je srbija
ukrajina je bih
putin je milošević
januković je domaći izdajnik i sluga ruskih imerijalistaali nekad ga brate uhelacis da i vatrogasni smrk neopra.
štaš vidio od forumaša pojednih pa rekoh da i ja malo probam
- japin_mutapi
#190 Re: Ukrajina
pazi ove analize
ukrajina je katalizator regionalnih i globalnih procesa
ukrajina je nova poluga u osovini hajra i ljubavi moskva-teheran-damask
istočno krilo je osovina peking-pjongjang a zapadno osovina kijev-minsk
južno krilo u nastajanju kada sisi oslobodi sj. afriku od imerijalista biće kairo-sj.afrika
imerijalisti su polomili zube i dobili šamarčinu od tzara vladimira i poraz u ukrajini je generalno oslabio poziciju atlantističko-globalističkog faktora u globalu
južno krilo u nastajanju kada sisi oslobodi sj. afriku od imerijalista biće kairo-sj.afrika
imerijalisti su polomili zube i dobili šamarčinu od tzara vladimira i poraz u ukrajini je generalno oslabio poziciju atlantističko-globalističkog faktora u globalu
- Challenger__
-
flexibila
#192 Re: Ukrajina
A dje je Asad i negove falangejapin_mutapi wrote:pazi ove analize
-
Avetinho
#193 Re: Ukrajina
Ote im rijec iz usta.japin_mutapi wrote:pazi ove analize
-
banderulka
#194 Re: Ukrajina
Danas u Kijevu "mars milijuna"
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25290959
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25290959
-
Nokija
#195 Re: Ukrajina
Ukrajina je jedna od najkorumpiraniji zemalja na svijetu. I ovo je samo jadni pokusaj jos jadnijeg stanovnista da se tome suprotstavi, Nazalost, vrijeme kad su ovakvi masovni pokreti mogli nesto promjeiti su davno prosli.
- It_is_a_Leclerc
#196 Re: Ukrajina
Pao je Lenjin !
Čestitam ukrajinskom narodu, te izražavam saučešće domaćim izdajnicima, rusofilima, boljševicima i ostalima koji štuju dotičnog.
Čestitam ukrajinskom narodu, te izražavam saučešće domaćim izdajnicima, rusofilima, boljševicima i ostalima koji štuju dotičnog.
-
Objektivni navijac
#197 Re: Ukrajina
Ukrajinski narod je uvijek uz Rusiju a ako dodje do podjele u narodu da je pola za Rusiju a pola za nesto drugo,to nece na dobro izaci i to nikako.It_is_a_Leclerc wrote:Pao je Lenjin !
- It_is_a_Leclerc
#198 Re: Ukrajina
Netačno. Sva istraživanja javnog mijenja govore u prilog činjenici da je za status ruskog nedonoščeta jedva 35 % Ukrajinaca. Svi ostali žele da se Ukrajina otme od ruskog vazalstva i pridruži porodici evropskih naroda gdje joj je i mjesto.Objektivni navijac wrote:Ukrajinski narod je uvijek uz Rusiju a ako dodje do podjele u narodu da je pola za Rusiju a pola za nesto drugo,to nece na dobro izaci i to nikako.It_is_a_Leclerc wrote:Pao je Lenjin !
-
muzicar_iz_parka
#199 Re: Ukrajina
Perspektiva članstva Ukrajine u EU je lošija od one koju ima BiH. Čak im ni vize (za turistički boravak) nisu ukinuli niti namjeravaju, nude im neku specijalnu verziju nama poznatog pakta SSP, koji se prvenstveno odnosi na trgovinsku razmjenu. To bi značilo ukidanje ograničenja na ukrajinskom tržištu a za ukrajinske firme bi EU bila jedino otvorena ako ispunjavaju evropske standarde. Pošto je ukrajinska industrija jedno 50 godina unazađena u poređenju sa evropskom, jasno je ko tu gubi.
A i nisu nešto velikodušni, dali bi Ukrajincima samo 1 milijardu dolara, dok bi oni kroz ukidanje ruskih povlastica izgubili najmanje 150 milijardi dolara u periodu koji dolazi.
A i nisu nešto velikodušni, dali bi Ukrajincima samo 1 milijardu dolara, dok bi oni kroz ukidanje ruskih povlastica izgubili najmanje 150 milijardi dolara u periodu koji dolazi.
-
Objektivni navijac
#200 Re: Ukrajina
35 % znas li ,koliko je to ??? To je more ljudi,milioni sudbina. Tolike ljude se ne moze mirnim putem natjerati u nesto sto zele.It_is_a_Leclerc wrote:Netačno. Sva istraživanja javnog mijenja govore u prilog činjenici da je za status ruskog nedonoščeta jedva 35 % Ukrajinaca. Svi ostali žele da se Ukrajina otme od ruskog vazalstva i pridruži porodici evropskih naroda gdje joj je i mjesto.Objektivni navijac wrote:Ukrajinski narod je uvijek uz Rusiju a ako dodje do podjele u narodu da je pola za Rusiju a pola za nesto drugo,to nece na dobro izaci i to nikako.It_is_a_Leclerc wrote:Pao je Lenjin !
Cuj evropska porodica naroda,
Ukrajini je mjesto uz Rusiju,u dobru i zlu,pa kako bude. To je jedan narod ionako,jedna sudbina.