drug_profi wrote: ↑31/05/2023 01:00
Honda Rajvosa wrote: ↑31/05/2023 00:54
Sve sam blizi tepriji druga profila koji laze da ce 4.6 cini mi se poceti ukrajinska ofanziva. On to vec odavno govori.
Nisam ja druze to rekao.
Možda misliš na @lajkujMe koji je predložio D-day.
6. juni
Ja govorim da je ona odavno počela, ali svi to znamo.
Svi čekamo pravi kopneni napad.
On će biti kad se hodžino samelje.
A to samo mlinar zna.
Svi znamo da je odavno pocela. Trenutno se vode borbe za bahmut, i mislim da ce ukri uspjeti staviti bahmut u klin. Napreduju prema kishelici. Moje misljenje je da im bahmut sluzi za vezanje sto vise ruskih snaga.
Ovaj upad ruske legije, rasteretio je malo linije u dombasu. Negdje procitah d asu rusi odatle i iz luhanska povukli trupe na granicu.
Sto sr tice ovog omeksavanja pozadine, najvise je aktivan potez juga tj melitopolj, berdjansk,mariupolj. Regija dombasa puno manje, kao i luganska.
Moja predpostavka da ce udar biti s rijeke, i to glavni udar. Manjih udqra ce biti duz citavog fronta, pa se mozda negdje prodje mnogo dublje nego se ocekivalo. Nadam se da su ukrajinci naucili lekciju s hersonskog ratista i onog davidovog brida i onog jos jednog mjesta.
A sto se tice mlinara, mozda ceka jos kakve aditive tipa f16, atamcs, abramse (vjezbaju ukrajinci u poljskoj na njima). Teske tehnike mislim d aukrajinci imaju dovoljno:tenkovi,mrapovi,transporteri itd. Problem je nebo i tu je trenutno jedina prednost rusa (mislim na broj letjelica i pokrivenost fronta).