Ukrajina

haubica_i_to_teshka

#158101 Re: Ukrajina

Post by haubica_i_to_teshka »

@JMGuti
Da ne bi dalje uzurpirali temu, maltretirali forumase, et centera.
Fleksibilan sam sa radnim vremenom, veoma cesto putujem (USA/Kanada :D /EVROPA) dajem ti mogucnost da se dogovorimo i negdje sretnemo .Posto si dao za pravo da me provjeravas istrazujes , dajem sebi to isto. Ne pada mi na pamet da istrazujem po netu (svasta se tu podmece je l’ tako!?)najbolje ovako.Nekako, osjecam se krivim za tvoje izgubljeno vrijeme.
Kako ne bi bilo nekog laznog “podmetatanja’ , laznih identiteta, evo ti nesto po cemu ces me prepoznati.Desna noga amputirana, desna ruka tetovirana cijelom duzinom(Maori stile).
Javi se na pp da se dogovorimo.

p.s. OVO NIJE PRIJETNJA, POZIV NA OBRACUN, NEGO DA SJEDNEMO/ POPRICAMO/ UPOZNAMO (bas me intereuju tvoji razlozi, mada, ima nesto sto mislim da bi moglo biti, ali da ne prejudiciram)!
ja cu ovako( pogled u "prazno" uz kaficu dok cekam..
Image
a pojedinim..zadatak da malo istrazuju po netu ..skontaju shta/gdje/kada/kako..

Image
Bossona

#158102 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Nema razlike između Republikanaca i Demokrata oko podrške i pomoći Ukrajini u odbrani od agresorskih rašiSSta,.....
Baćuška je očekivao drugačiji odgovor od Trumpovca McCarthy-ia
:-D
Bossona

#158103 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Snimak momenta eksplozija rafinerije nafte na Krimu nakon ukrajinskog udara
Himera

#158104 Re: Ukrajina

Post by Himera »

haubica_i_to_teshka wrote: 02/05/2023 04:29 @JMGuti
Da ne bi dalje uzurpirali temu, maltretirali forumase, et centera.
Fleksibilan sam sa radnim vremenom, veoma cesto putujem (USA/Kanada :D /EVROPA) dajem ti mogucnost da se dogovorimo i negdje sretnemo .Posto si dao za pravo da me provjeravas istrazujes , dajem sebi to isto. Ne pada mi na pamet da istrazujem po netu (svasta se tu podmece je l’ tako!?)najbolje ovako.Nekako, osjecam se krivim za tvoje izgubljeno vrijeme.
Kako ne bi bilo nekog laznog “podmetatanja’ , laznih identiteta, evo ti nesto po cemu ces me prepoznati.Desna noga amputirana, desna ruka tetovirana cijelom duzinom(Maori stile).
Javi se na pp da se dogovorimo.

p.s. OVO NIJE PRIJETNJA, POZIV NA OBRACUN, NEGO DA SJEDNEMO/ POPRICAMO/ UPOZNAMO (bas me intereuju tvoji razlozi, mada, ima nesto sto mislim da bi moglo biti, ali da ne prejudiciram)!
ja cu ovako( pogled u "prazno" uz kaficu dok cekam..
Image
a pojedinim..zadatak da malo istrazuju po netu ..skontaju shta/gdje/kada/kako..

Image
Nemaš mu se šta izvinjavati :izet: :thumbup:
Himera

#158105 Re: Ukrajina

Post by Himera »

Bossona wrote: 02/05/2023 07:09
Nema razlike između Republikanaca i Demokrata oko podrške i pomoći Ukrajini u odbrani od agresorskih rašiSSta,.....

ovo K.O. u petoj sekundi :thumbup:
Crvene_brigade

#158106 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ukrajinski general tvrdi: Borbe su bile žestoke u Bahmutu, ali uspjeli smo potisnuti ruske snage s nekih položaja

Ukrajinski vojnici potisnuli su ruske snage s nekih položaja u Bahmutu u žestokim borbama, rekao je u ponedjeljak navečer ukrajinski general, dok Bijela kuća vjeruje da je u ratu u Ukrajini od prosinca ubijeno više od 20.000 ruskih boraca.
"Situacija (u Bahmutu) je prilično teška", objavio je general pukovnik Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, na Telegramu, aplikaciji za razmjenu poruka.
"Istodobno, u pojedinim dijelovima grada, neprijatelj je doživio protunapad naših jedinica i napustio neke položaje" proteklih dana, rekao je Sirski.
Čitalac

#158107 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Nakon što je Zelenski prošle sedmice preporučio Zalužnom da na prve linije pošalje vojne komesare koji nisu u stanju da sprovedu mobilizaciju, u javnosti je otvoreno pitanje abnormalne (čak i za ukrajinske prilike) korupcije u komesarijatima.
Kako stvari stoje, ukoliko se objavljene informacije ispostave kao tačne, na udaru državnih organa prvi bi se mogao naći pukovnik Jevhen Borisov, regionalni vojni komesar Odese. On je u jeku rata, od 22. decembra prošle godine do 18. januara 2023, boravio „na odmoru“ u Španiji, a upravo je tih dana njegova majka – penzionerka – postala vlasnica vile u Marbelji, plaćene 3,9 miliona eura. Istovremeno, supruga Borisova, kupila je poslovni prostor, takođe u Marbelji, na prestižnoj Zlatnoj milji.
SanskiBiser

#158108 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

"Ukrajina može dobiti dodatnu municiju za Gepard već u avgustu", rekao je Scholz. Takođe je naveo da Ukrajina ne bi trebalo da puca na rusku teritoriju oružjem koje je isporučila Nemačka. Ovo dolazi nakon ranije Pistoriusove izjave da su ograničeni napadi Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljiva taktika u odbijanju ruske invazije.

ako budu pucali na rusku teritoriju Sholz će se pošarati flomasterom po licu u znak protesta (? ) :-) Čuj VEĆ u avgustu...
video

#158109 Re: Ukrajina

Post by video »

I ne treba nista slati u UA kad su ih ovi( uz pomoc anglo saksonaca) sjebali u planu da da bratskim rusima jopet zauzmu juropu.
Pravis decenijama plan i onda te tamo neki ukrajinac sjebe i jos trazi od tebe pomoc da te jos vise zajebava sto ti se popisao u master plan.
E nece da može!
melac

#158110 Re: Ukrajina

Post by melac »

Bossona wrote: 02/05/2023 07:09
Satarom ga dotuk'o!

Jos jednom se pokazuje kako pretpostavke mogu biti losa polazna tacka.
nota1969

#158111 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

Bossona wrote: 02/05/2023 07:31
Snimak momenta eksplozija rafinerije nafte na Krimu nakon ukrajinskog udara
i šta kažu ruje,nema žrtava,haha
nota1969

#158112 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

SanskiBiser wrote: 02/05/2023 09:04

"Ukrajina može dobiti dodatnu municiju za Gepard već u avgustu", rekao je Scholz. Takođe je naveo da Ukrajina ne bi trebalo da puca na rusku teritoriju oružjem koje je isporučila Nemačka. Ovo dolazi nakon ranije Pistoriusove izjave da su ograničeni napadi Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljiva taktika u odbijanju ruske invazije.

ako budu pucali na rusku teritoriju Sholz će se pošarati flomasterom po licu u znak protesta (? ) :-) Čuj VEĆ u avgustu...
od babe angele,šredera pa dalje najveći ljigavci
SanskiBiser

#158113 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

„93. brigada od avgusta 2022. godine vodi zaista teške borbe za grad Bahmut. Kada su u januaru ove godine, nakon kratke pauze, vojnici brigade ponovo ušli u grad, činilo se da ćemo uspeti da izdržimom samo nekoliko nedelja - vojnici Kremlja nisu štedeli ni svoje ljude ni municiju, jednostavno su sravnili grad sa zemljom, ostavljajući ljude bez njihovih domova. Ali prošlo je četiri meseca, a mi smo još uvek ovde. Putevi snabdevanja do Bakhmut su pod kontrolom odbrambenih snaga i prohodni su”, rekao je komandant 93. mehanizovane brigade pukovnik Pavlo Palisa.
mishic

#158114 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Izdržite još koji dan Komandante dok vaše druge jedinice odsijeku Bahmut i Wagnerovce u njemu pa da ih u miru odsjećene od logistike možete dokrajčiti. To vam od srca želimo i čestitamo na dosadašnjem uspjehu. Slava Ukrajini! Slava herojima Bahmuta i Ukrajine!
Himera

#158115 Re: Ukrajina

Post by Himera »

mishic wrote: 02/05/2023 11:52 Izdržite još koji dan Komandante dok vaše druge jedinice odsijeku Bahmut i Wagnerovce u njemu pa da ih u miru odsjećene od logistike možete dokrajčiti. To vam od srca želimo i čestitamo na dosadašnjem uspjehu. Slava Ukrajini! Slava herojima Bahmuta i Ukrajine!

:thumbup: :thumbup: :izet: :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#158116 Re: Ukrajina

Post by pici »

93th je ucinila ono sto malo koja bi brigada mogla.Njihov ratni put je prozet izuzetnom organizacijom, vodjstvom i hrabroscu vojnika.Od borbi oko aerodroma Donjeck, preko invazije gdje su uspjeli zadrzati kompletan Kurski korpus koji je izmedju Sumija i Harkiva isao da opkoli ova dva grada pa izuzetnom hrabroscu i umjecem gdje su rusi bili iz Pravca Izjuma nadomak nekoliko kilometara od Slavanjska i tu ih zaustavili krenuli u kontru i dosli na nekoliko kilometara od Izjuma.Sad u Bakhmutu vode jednu od najtezih bitaka, borba prsa u prsa za svaku zgradu, ulicu, kucu.Nevjerovatna brigada.Ukrajinski stab je znao da moraju u Bakhmut poslati najbolje od najboljih inace bi rusi odavno drzali taj grad u svojim rukama, sad bi bili u Casiv Yaru i napadali na Kramatosrk i Slavanjsk a Siversk bi sigurno pao kao i Liman.Svaka cast svim brigadama al 93th je nesto ipak posebno.SLAVA UKRAINI!
saimidin

#158117 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Rasputica je izgleda veca nego inace

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m

Prognoza za zaporozje je 10 dana bez kise, ali ne preko 20 stepeni

Da li ce krenuti u maju-junu ili ici na sigurnije I cekati juli-august?

Vise vremena bi orci imali za pripremu, ali I UA pod uslovom da ce se dolazak mts ubrzati u naredna dva mjeseca
Gvozdeni1

#158118 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

mishic wrote: 02/05/2023 11:52 Izdržite još koji dan Komandante dok vaše druge jedinice odsijeku Bahmut i Wagnerovce u njemu pa da ih u miru odsjećene od logistike možete dokrajčiti. To vam od srca želimo i čestitamo na dosadašnjem uspjehu. Slava Ukrajini! Slava herojima Bahmuta i Ukrajine!
Sta mislis hoce procitati?
SanskiBiser

#158119 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

"Svakodnevno oko 20 navođenih avionskih bombi doleti u područja fronta. Napravljene su nedavno i nisu uvijek visokog kvaliteta, bombe lete do oko 70 km i, nažalost, pogađaju civilnu infrastrukturu", rekao je portparol ukrajinske komande vazdusnih snaga Yuri Ignat.
mishic

#158120 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Gvozdeni1 wrote: 02/05/2023 14:03
važno je da si ti pročitao i da te pogodilo da nisi mogao da ne reaguješ
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#158121 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

tesko je biti rusista ovih dana a bice jos teze kada wagner umre u bahmutu
Dugarry

#158122 Re: Ukrajina

Post by Dugarry »

Danci salju do sad najvecu donaciju

https://www.todayonline.com/world/denma ... se-2163276
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#158123 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

GandalfSivi

#158124 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

mishic wrote: 02/05/2023 15:15
važno je da si ti pročitao i da te pogodilo da nisi mogao da ne reaguješ
Procitao je onaj ko treba :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#158125 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Bitno je da rusofili citaju dok mljackaju svoja muda.
Post Reply