Ukrajina

biglebovski

#155151 Re: Ukrajina

Post by biglebovski »

adelkam wrote: 09/04/2023 15:08
biglebovski wrote: 09/04/2023 14:20

Blage ti veze nemaš. Slaveni su, po planu i programu trebali biti svedeni na dovoljan broj jedinki koje će biti robovi arijevskim kolonizatorima.
Jok evo ti imas. :wink: Ne govori niko da njemacki vojnici nisu vrsili silovanje... kazem nije bilo ni priblizno u onoj mjeru u kojoj su vrsili ruski vojnici. Iza toga stojim i sada a brojeve koje ti izvlacis iz razlicitih izvora necu ni da osporavam a ni da potvrdjujem.
Imas podatke samo za Srbiju pa pogledaj.
Ja ne umanjujem nacističke zločine, za razliku od tebe. Navedoh ti izvore, zapadne, o procjeni deset miliona silovanih sovjetskih žena. 14 miliona civinih žrtava je imao SSSR, što je skoro tri puta više od jevrejskih žrtava. Shvatam da je rusofobija trendi, na zapadu pogotovo, ali ipak treba malo objektivnosti, pogotovo jer smo mi bili na redu nacistima.

Evo šta za Sovjete kažu:

Naši tadašnji podaci, koje navodi i Milovan Đilas, govore o sledećim zločinima Crvene armije na teritoriji unutrašnjosti ondašnje Srbije u poslednjim mesecima 1944. godine: 1219 silovanja, 359 pokušaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 248 silovanja i pokušaja ubistva i 1204 pljačke sa fizičkom povredom ili ubistvom. Ukupan broj je na kraju porastao na preko 5.000 silovanih žena.

Sveukupno, silovano je od strane Rusa 1944-5. nekoliko miliona žena; procjena je da se radi o oko 2,5 miliona.

:run:
Dimu1927

#155152 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

Distortion wrote: 09/04/2023 15:42 Bahmutski demon od jutros :

We have local successes at Tchaikovsky.

We keep Bakhmut further.

The situation is really difficult, but the plan of the gifts to break us from three sides has already stalled, I think it will fail.

Under control.

93. u akciji kod Bahmuta

Izvjestavaju da wagnerovci trpe velike gubitke na Bahmutu i da su orci poslalu elitne jedinice na Bahmut da nadomjeste ove gubitke. All in je na Bahmutu, ocito ulazu sve sto imaju ne bil se AFU povukla skroz pa da ovi imaju cime da se pohvale kepecu.
moral na nivou, samo rokaj po rusocetaljima
Bloo
Globalna šefica

#155153 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Bloo wrote: 09/04/2023 15:24 Djeco, hajmo se vratiti barem generalno na temu, a kako mali Perica tumači historiju, možete na drugim temama.
Za raju sa dioptrijom.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#155154 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Sretan Uskrs

Odluka da se zadrži Bakhmut, bez obzira na cijenu, bit će predmet rasprave godinama, ako ne i generacijama.

Nego šta bi sa "hampom" oko municije sa "osiromašenim uranijom" za Engleske tenkove? Evo nekih komentara (kad je bilo aktuelno)...

DU meci imaju veću smrtonosnost, bolji su u uništavanju oklopne ploče kao i reaktivne eksplozivne oklopne obloge i mogu uništiti metu s veće udaljenosti. Možete stupiti u sukob s neprijateljem prije nego što on bude u dometu da vas napadne. Za razliku od eksplozivne bojeve glave, oni su samo čvrsti metal s malom penetratorskom šipkom ugrađenom u njihovu jezgru. Energija udarca trenutno zagrijava šipku penetratora na temperaturu koja dodaje ogromnu toplinu udarnom metku -- nešto poput oblikovanog naboja, prolazi kroz oklop djelomično putem sile probijanja, a djelomično putem topljenja. Sama toplina dovoljna je da ubije posadu tenka, a obavlja izvanredan posao zapalivši unutrašnjost tenka i zapalivši gorivo i streljivo.

Sami DU meci sigurni su za rukovanje. Osiromašeni uranijum je slabo radioaktivan iu krugu je obavijen olovom i drugim metalima. Kada udari, sila pretvara dio osiromašenog urana u 'pljevu' - supervrući sprej. Svatko u blizini udarca, a ne nosi zaštitu za disanje, udahnut će malu količinu ove pljeve, što će povećati izglede da će kasnije dobiti rak dugoročno ili trovanje teškim metalima kratkoročno.

Dakle - ubija tenkove. Ček. Ubija Rusiste. Ček. Spašava ukrajinske živote dopuštajući im da se angažiraju izvan dometa Rusista. Ček. Trajna prijetnja preživjelim Rusistima. Ček.

U biti jedina stvar koju Ukrajinci trebaju znati o ovome je da ne dopuste svojoj djeci da se igraju na gomilama izgorjelih ruskih tenkova, barem ne dok ih ne poprskaju dekontaminantom.

*zigzag, drugi (drug_profi sam mjesecima čitao kao drugi_profil) i ostala klapa, razumite da nisam nekada u vinklo. Prenese me, a vi ste moji Forum drugovi i foe je ba prikonoći samo dok se ne dohavizam. Usput pozdrav i Sanskom.

Ništa ja vama u životu ne značim, ali vi meni značite :kiss: :bih: :|
A_A_AKCIJA

#155155 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Očekivano, Blinken čita forum.
Uvažio je sve naše analize u vezi pregovora i primirja. :D
I, naravno, potopio nade svima koji su isčekivali da gladni, smrznuti i propali zapad natjera Ukrajinu na pregovore ili, tobejarabbi, primirje.
Ništa od Daytona, samo ofanziva, pun gaaas

Bernardinac

#155156 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Gvozdeni1 wrote: 09/04/2023 16:04 Znaci definitivno ste utvrdili da je njemacki nacizam nesto dobro i da je ipak trebalo oni da ostanu.
Citam ove postove i ne vjerujem, porediti to nije normalno.
Ja se slazem da su rusi radili svasta. I silovali i ubijali ali nije za poredjenje.
Istini za volju u Jugoslaviju je usao 1 Ukrajinski front, a tamo nisu bili sve sami rusi, zapravo podjednako rusi i ukrajinci.

Nekima je ocigledno usadjeno da vole robovati pa bilo kome.
Definitivno je da ovo nije mjesto za tu temu.

Naravno da nije za poređenje.
Njemački nacizam je najveće zlo 20 vijeka.
Ko tvrdi da bi svijet bio bolje mjesto da je Hitler pobijedio taj je neinformirana budala i korisni idiot.

Zlo zasnovano na mitovima psihopatanih Ispravljivača historije su najopasnija za ljudsku civilizaciju.

To je radio Hitler a to radi i Putin u Ukrajini.

Ako svijet dozvoli da se Putin, Dugin, Medvedev i slični razmašu dobijamo novog Hitlera i zločinačku prijetnju za cijeli svijet.
Za to je toliko bitno da se ove psihopate udari po nogama u Ukrajini.
Zapad ako popusti kao u slučaju Hitlera je gotov i pobjeđen.
Rusija, Kina i jataci pobjeđuju.
Zamislite život u takvim slobodarskim režimima?

Ukrajina je velika brana tom zločinačkom planu koji se krije pod imenom "multipolarni svijet".
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#155157 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

SanskiBiser

#155158 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

We keep Bakhmut further.

The situation is really difficult, but the plan of the gifts to break us from three sides has already stalled, I think it will fail.

Under control.

Spoiler
Show
93. u akciji kod Bahmuta

Izvjestavaju da wagnerovci trpe velike gubitke na Bahmutu i da su orci poslalu elitne jedinice na Bahmut da nadomjeste ove gubitke. All in je na Bahmutu, ocito ulazu sve sto imaju ne bil se AFU povukla skroz pa da ovi imaju cime da se pohvale kepecu.

Gdje je taj ebeni Tchaikovsky to bi trebala biti neka ulica ne mogu da je nadjem na mapi :? , tu je 98 divizija VDV dosla juce do te ulice u Bahmutu i tu je makljaza bila velika od juce i danas cijeli dan.
A_A_AKCIJA

#155159 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 17:02 Tchaikovsky
Glavna ulica što se pruža zapad-istok.

Ispravka, zapadno od pruge ovaj dio glavne žute ulice koja mijenja ime kroz grad.
JoseMujica

#155160 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 17:02

We keep Bakhmut further.

Under control.

Spoiler
Show
93. u akciji kod Bahmuta

Gdje je taj ebeni Tchaikovsky to bi trebala biti neka ulica ne mogu da je nadjem na mapi :? , tu je 98 divizija VDV dosla juce do te ulice u Bahmutu i tu je makljaza bila velika od juce i danas cijeli dan.
tu su ulicu spominjali još prije mjesec dana, da su orke došle dotle

može li ovo pomoći?

nota1969

#155161 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

Gvozdeni1 wrote: 09/04/2023 16:04 Znaci definitivno ste utvrdili da je njemacki nacizam nesto dobro i da je ipak trebalo oni da ostanu.
Ja se slazem da su rusi radili svasta. I silovali i ubijali ali nije za poredjenje.
Istini za volju u Jugoslaviju je usao 1 Ukrajinski front, a tamo nisu bili sve sami rusi, zapravo podjednako rusi i ukrajinci.

ius primae noctis
Gvozdeni1

#155162 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

nota1969 wrote: 09/04/2023 17:15

ius primae noctis
Vrlo moguce.
Ne znam iznervirao sam se danas prvi put na ovom forumu.
Sto je najgore isti ovi sto sad govore o silovanju rusa ne daju reci da su silovali i ukrajinci, jer ih je isto tako bilo koliko hoces u Jugoslaviji i generalno u crvenoj armiji.
Isto kao sto su jedni te isti pljuvali ukrajince jer ih je dosta bilo u VRS, ne danas to nije istina.
Osmi Socrates

#155163 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Jbt, pa ne radi se o igranju klikera, nego o ratu koji je po svemu značajan i za sudbinu Balkana i za sudbinu Evrope. Ne znam zašto bi se bilo ko čudio da je većina ljudi na ovom forumu na strani Ukrajine.

Raspravljati o istoriji objektivno s obzirom šta se dešava u sadašnjosti je nemoguće. Čuj čovjek se iznervirao. :lol:

Koga brt boli kurac što si se ti iznervirao? Ukrajinska djeca danas ginu.
nota1969

#155164 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

Gvozdeni1 wrote: 09/04/2023 17:21
nota1969 wrote: 09/04/2023 17:15

ius primae noctis
Vrlo moguce.
Ne znam iznervirao sam se danas prvi put na ovom forumu.
Sto je najgore isti ovi sto sad govore o silovanju rusa ne daju reci da su silovali i ukrajinci, jer ih je isto tako bilo koliko hoces u Jugoslaviji i generalno u crvenoj armiji.
Isto kao sto su jedni te isti pljuvali ukrajince jer ih je dosta bilo u VRS, ne danas to nije istina.
haha
SanskiBiser

#155165 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

A_A_AKCIJA wrote: 09/04/2023 17:07
SanskiBiser wrote: 09/04/2023 17:02 Tchaikovsky
Glavna ulica što se pruža zapad-istok.

Ispravka, zapadno od pruge ovaj dio glavne žute ulice koja mijenja ime kroz grad.
ee nadjoh sad ima smisla ono sto je Cooper napisao jutros pa cu ga parafrazirati ispod...

Image

Ovo zeleno je gdje Ukrajinci jos drze teren preko pruge na istoku..

Znaci od juce ujutro, nakon jos jednog voleja iz TOS 1 sistema, sto je sad izgleda uobicajena ruska taktika unutar Bahmuta ili bolje receno krhotina i rusevina koje su od tog grada ostale, nakon tog voleja 98 divizija vdv je uspjela napraviti proboj kroz ukrajinsku odbranu u jugozapadnom Bahmutu. Zauzeli su skolu broj 2. i broj 40, zazeli su zgradu poste i dosli pred ulicu Chaikovskog. ZSU koristi i dalje 0504 na sjeveru za ulaz u grad kao i pomocne sporedne puteve na tom dijelu. Istovremeno su se pocele siriti netacne glasine da se ZSU povukao preko pruge, ZSU jos uvijek kontrolise Agrar skolu (poljovprivredna skola vjerovatno) i tvornicu u ulici Vasylia Pershina. Odmah van grada na podrucju Klischivke ZSU je tokom zadnjih par dana unistio citavu bateriju 2S9 Nona u sastavu VDV.

nakon Kupera:

Kenneth Gregg pise da je kriticno da "preduraju" narednih dvije sedmice u Bahmutu i cim bude bolje vrijeme da se ocekuje ofanziva na podrucju Bahmuta pripreme se vec vrse u Slovjansku i kako on pise u Slovjansku vec cekaju jedinice za predstojecu ofanzivu. Otvoreno prica o tome jer Rusi vec znaju za prisustvo tih jedinica koje nisu uvedene u borbu.

Juce su mu bili blokirali FB nije mogao pisati nove postove i obrisali taj post :D posto je neko prijavio da vjerovatno otkriva vojnu tajnu neku pa je jutros napisao:
A big THANK YOU to my editor-in-chief Jannik Svensson who made FB finally have a person to read my update from 08.04 and lift my restrictions. Today's update is coming tonight
GLORY TO UKRAINE
E sad treba upratiti veceras novu objavu kad napravi o stanju u Bahmutu...
drndalo

#155166 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Snimak pogodjenog RU tenka iz prvog lica....

Last edited by drndalo on 09/04/2023 21:21, edited 1 time in total.
adelkam

#155167 Re: Ukrajina

Post by adelkam »

ratni-zlocini-u-drugom-svjetskom-ratu-t ... #p18734408
Pisi tamo, sve sto ti je nejasno objasniti ce ti se :wink:
Hame_ wrote: 09/04/2023 16:41
Ništa ja vama u životu ne značim, ali vi meni značite :kiss: :bih: :|
Meni recimo vi ne znacite nista da budem iskren ;-) Ne mislim vam nikome zlo. Mislim vam ono isto sto vi meni a pisem zato sto mislim da imam pravo, a i nedjeljom je malo dosadno ako si bolestan i moras lezati :-D
Last edited by adelkam on 09/04/2023 18:08, edited 1 time in total.
Handbanana

#155168 Re: Ukrajina

Post by Handbanana »

U Ukrajini je na djelu zlo zvano ruski imperijalisticki nacizam koji je isti kao i njemacki i srpski u svojim namjerama a djelomicno i metodama. Kad je javno deklarirani cilj brisanje sa mape jedne velike zemlje te nacionalnog identiteta nekih 30 miliona stanovnika onda se itekako da usporediti sa njemackom inspiracijom.
Bossona

#155169 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Još od kosovske bitke i udaje Olivere za Bayazita, sina čiji je otac ubio njenog oca Lazara i tako šest mjeseci nakon kosovske bitke neprijatelji Murati i Lazar pod zemljom postali prijatelji a njen brat Stefan nastavio vazaliti i ratovati za svog zeta, osvajača u rušenju Vizantije i bitkama protiv kršćanske Evrope, među kojima je bila ključna nikopoljanska sedam godina nakon kosovske, ali mitomanske gusle stoljećima gude mitomansku istinu. Isti narativ je i danas po pitanju pravdanja, pranja i spinovanja Putina i zlodjela ruske agresije nad Ukrajinom i ukrajincima optužujući ih da su NATO sluge sluge zapada koje treba unuštiti i Evropu spasiti od zapadnog devijantnog društa.
mishic

#155170 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Bossona wrote: 09/04/2023 18:08

Još od kosovske bitke i udaje Olivere za Bayazita, sina čiji je otac ubio njenog oca Lazara i tako šest mjeseci nakon kosovske bitke neprijatelji Murati i Lazar pod zemljom postali prijatelji a njen brat Stefan nastavio vazaliti i ratovati za svog zeta, osvajača u rušenju Vizantije i bitkama protiv kršćanske Evrope, među kojima je bila ključna nikopoljanska sedam godina nakon kosovske, ali mitomanske gusle stoljećima gude mitomansku istinu. Isti narativ je i danas po pitanju pravdanja, pranja i spinovanja Putina i zlodjela ruske agresije nad Ukrajinom i ukrajincima optužujući ih da su NATO sluge sluge zapada koje treba unuštiti i Evropu spasiti od zapadnog devijantnog društa.
Putalj i rutalji generalno imaju kompleks od zapada, inferiorni su i ne mogu mu nauditi pa bi zato da ga unište i postanu kako oni sebi umišljaju jedna od vodećih nacija. Zaboravljaju pri tome da ih je jako visok procenat potpuno primitivan kao da Dodika slijede. Oni su tako kada su zajedno sa drugima smrvili švabe sebi umislili da preuzimaju njihovu ulogu. I od tada do danas rutalji fascinirani tadašnjim fašizmom postepeno ga preuzimaju, napreduju razvijaju ga i odavno su stigli ako ne i nadmašili Hičkoka jer imaju opasnije oružje od njega. Ono što je danas Putin i masa i rulja koja mu kliče, slijedi ga i podržava sve dok ne dobiju poziv za mobilizaciju nisu ništa drugo do repriza već viđenog.
Gvozdeni1

#155171 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

Bossona wrote: 09/04/2023 18:08

Izmedju ostalog mislio sam na to, ali i kod vas je stanje i gore. Ali zasto ti sad pises ovo dok opravdavas neke druge stvari i mnogo blize proslosti?
Ja govorim za svoje dvoriste, ti odma na tudje. Nema veze sto je meni crkla sva stoka, nek crkne i komsiji.
Ovaj forum se iz odlicnog pretvotii u stadion
madner

#155172 Re: Ukrajina

Post by madner »

Spremamo kontranapad pa eto da znate.
JoseMujica

#155173 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

madner wrote: 09/04/2023 18:50 Spremamo kontranapad pa eto da znate.
jel se skupilo dovoljno T-55-ica?
video

#155174 Re: Ukrajina

Post by video »

A to negdje na nekom dijelu UA napala :?
Dimu1927

#155175 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

posljednji trzaji pred kraj vikenda... vise srece u narednoj sedmici :lol: :lol:
Post Reply