Sirija vol. 3

Post Reply
Ironmen

#4001 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

Ali relano iz ugla Izraela zato ne iskoristiti datu situaciju da mozes uzimati komade Sirije bez bilo kakve osude, osude nema za totalni genocid u Gazi, osude nema za ravnanje Libana, osude nema za terorisanje Sirije od bilo koga, malo se koprca sud za ljudska prava ali to niko ne jebe ni 2% svakako.

Izrael ostvaruje svoje ciljeve stare hiljadam godina iz Tore gdje dobija obecanu zemlju, ima podrsku zapada prvenstveno SAD-a,od juce ima i potpunu podrsku razjarane porta poty brace iz KSA koja nece priznati Palestinu i daje otvorenu ruku Izraelu za zlocine, jug Sirije ima vlastite izvore pitke vode sto je jako bitno za brzi razvoj i naseljavanja zidova, u medjuvremenu Golani daje interviju novinarima i kaze kako Siriji ne pada na pamet da rjesava muslimanska pitanja u Svijetu sad je konacno i skino gace pred Izraelom.

Image
alijagoro

#4002 Re: Sirija vol. 3

Post by alijagoro »

Ironmen wrote: 19/12/2024 13:28 Ali relano iz ugla Izraela zato ne iskoristiti datu situaciju da mozes uzimati komade Sirije bez bilo kakve osude, osude nema za totalni genocid u Gazi, osude nema za ravnanje Libana, osude nema za terorisanje Sirije od bilo koga, malo se koprca sud za ljudska prava ali to niko ne jebe ni 2% svakako.

Izrael ostvaruje svoje ciljeve stare hiljadam godina iz Tore gdje dobija obecanu zemlju, ima podrsku zapada prvenstveno SAD-a,od juce ima i potpunu podrsku razjarane porta poty brace iz KSA koja nece priznati Palestinu i daje otvorenu ruku Izraelu za zlocine, jug Sirije ima vlastite izvore pitke vode sto je jako bitno za brzi razvoj i naseljavanja zidova, u medjuvremenu Golani daje interviju novinarima i kaze kako Siriji ne pada na pamet da rjesava muslimanska pitanja u Svijetu sad je konacno i skino gace pred Izraelom.

Image
Mjenja covjek imidz po potrebi
Bosanac sa dna kace

#4003 Re: Sirija vol. 3

Post by Bosanac sa dna kace »

Ironmen wrote: 19/12/2024 13:22 Na terenu osim turskih propaganda novinara tipa ovog @HarTar i nema nikog vise, 99% informacija dolazi sa twitera, nakon pocetnih dana hajpa i laznog obavjestavanja turskih i par zapadnih medija oko Suvejde zatvora sa 100 000 zatvorenih ljudi ispod zemlje polako spada i zanimanja za samu Siriju, za nekoliko mjeseci Sirija ce biti zanimljiva kao i Libija i to je to. Tako da jedini izvor vijesti ostaju objavu na twiteru koje se moraju filtrirati iz vise izvora da bi se dobio neki uvid stvarnog stanja na terenu.
Nije zatvor Suvejda već Sednaya (ispravna transliteracija je: Ṣaydnāyā, izorno arapskim pismom: صيدنايا
Ispade i ti k'o ona od neki dan što veli da su Jezid i Muavija jedna te ista ličnost...
Ne znam šta reći na ovo, ja mišljah ti neki stručnjak....kad ono drobiš samo da bi drobio... :run:
DuckZz

#4004 Re: Sirija vol. 3

Post by DuckZz »

U Damasku se trenutno nalaze sve medijske kuće koje su iole mogle poslati svoje ljude. Cak i Avdo sa Hayata hoda okolo i snima.
Kakva medijska blokada, ko kad bi neko iz Beograda 94-e napisao Ne znamo sta se desava u bosni sve neke poly info. :-) :-)
https://youtu.be/0GWGz9tvpX4?si=VKOTSaKQ5amK-6lB
Ironmen

#4005 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

DuckZz wrote: 19/12/2024 19:32 U Damasku se trenutno nalaze sve medijske kuće koje su iole mogle poslati svoje ljude. Cak i Avdo sa Hayata hoda okolo i snima.
Kakva medijska blokada, ko kad bi neko iz Beograda 94-e napisao Ne znamo sta se desava u bosni sve neke poly info. :-) :-)
https://youtu.be/0GWGz9tvpX4?si=VKOTSaKQ5amK-6lB
Posalji nam koju frisku sliku iz Damaska :thumbup:

Sta kazu HTŠovci gdje staje Veliki Izrael na juznoj kapiji Damaska ili ??
DuckZz

#4006 Re: Sirija vol. 3

Post by DuckZz »

Image
Image
HarTar

#4007 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

I Ameri priznaju novu realnost u Siriji.

Last edited by HarTar on 20/12/2024 12:04, edited 1 time in total.
HarTar

#4008 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

Vođa terorističke grupe YPG/PKK Ferhat Abdi Sahin, kodnog imena "Mazlum Abdi" predlaže povlačenje nesirijskih boraca, uključujući i podružnice PKK, ako se postigne prekid vatre s Turskom. Ovo je njegovo prvo priznanje umiješanosti PKK u Siriju. I SAD i YPG godinama poriču tu vrlo poznatu činjenicu. : :lol: :lol: :lol:

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4009 Re: Sirija vol. 3

Post by arman1 »

HarTar wrote: 19/12/2024 21:50 I Ameri priznaju novu rralnoat u Siriji.

Haj ne spinuj, oni su je i kreirali dobrim dijelom.
jeza u ledja

#4010 Re: Sirija vol. 3

Post by jeza u ledja »

Bosanac sa dna kace wrote: 19/12/2024 16:34
Ironmen wrote: 19/12/2024 13:22 Na terenu osim turskih propaganda novinara tipa ovog @HarTar i nema nikog vise, 99% informacija dolazi sa twitera, nakon pocetnih dana hajpa i laznog obavjestavanja turskih i par zapadnih medija oko Suvejde zatvora sa 100 000 zatvorenih ljudi ispod zemlje polako spada i zanimanja za samu Siriju, za nekoliko mjeseci Sirija ce biti zanimljiva kao i Libija i to je to. Tako da jedini izvor vijesti ostaju objavu na twiteru koje se moraju filtrirati iz vise izvora da bi se dobio neki uvid stvarnog stanja na terenu.
Nije zatvor Suvejda već Sednaya (ispravna transliteracija je: Ṣaydnāyā, izorno arapskim pismom: صيدنايا
Ispade i ti k'o ona od neki dan što veli da su Jezid i Muavija jedna te ista ličnost...
Ne znam šta reći na ovo, ja mišljah ti neki stručnjak....kad ono drobiš samo da bi drobio... :run:
Bukvalno se cijeli reporterski svijet sjatio u Siriju, ovaj napise da nikoga osim turskih propaganda novinara nema. :lol:
swanfilter

#4011 Re: Sirija vol. 3

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote: 20/12/2024 17:09
Bukvalno se cijeli reporterski svijet sjatio u Siriju, ovaj napise da nikoga osim turskih propaganda novinara nema. :lol:
Mozda je zamijenio sa gradom Suwayda. Naziv istog u ono vrijeme se cesto ponavljao.

A i u vezi zatvora samog ovo dana slucajevi kukulele prica. Da im je bilo bolje drzati se Assadovog garaznog parka u svrhu blacenja ...
alijagoro

#4012 Re: Sirija vol. 3

Post by alijagoro »

Golani slobodan covjek :D nema vise nagrade od 10 miliona
Ironmen

#4013 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

Moj lapsus oko imena zatvora ne uticu na cinjenicu da je sam zatvor Turska propaganda koja se bezuspjesno plasirala preko medija.

Sada su u srzi masovne grobnice sa 100 000 ubijenih ljudi dok Izrael na jugu komada Siriju.

Zanima me dali ce se kad naci masovne grobnice koje je Isil pocinio.

Inace Golani je bivsi isilovac ako niste znali i danas je ugostio americku delegaciju za pregovore oko ukidanje sankcija Siriji.
swanfilter

#4014 Re: Sirija vol. 3

Post by swanfilter »

alijagoro wrote: 20/12/2024 20:23 Golani slobodan covjek :D nema vise nagrade od 10 miliona
Znaci, ovim upisom obecavam da zbog nove i bolje Sirije ubuduce i za sva vremena, dajem priliku od jedne godine trenutnoj garnituri da barem nagovijeste mogucnost prosperiteta, a kojeg su Assadi decenijama sputavali.

Neka me prvog demantuju za sva vremena. Al ja vec sada znam da se oruzje nece poloziti u toj jednog godini. A tek pricati o konsolidaciji vlasti u cijeloj Siriji.

Ja se pitam, sta ce Golani uraditi u slucaju da Izrael i dalje nastavi prisvajati unutar Sirije? I sta ce poduzeti kada mu Izraelci hladnokrvno daju do znanja da se ne planiraju povuci?

Il ce USA guze dati, pa da ovi prisile IDF na povlacenje. Il ce vec u vlastitim redovima biti na iskusenju. Nece svi na njegovo saginjanje zapadu zbog imidza gledati sa odobravanjem.
Ironmen

#4015 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

Evo Avde svjeze iz Damaska

HarTar

#4016 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

Najviši vođa sirijskih Druza osuđuje izraelsku invaziju

Šeik Hikmat al-Hijri, istaknuti vođa sirijske zajednice Druza, kritizirao je invaziju Izraela, pozivajući na međunarodnu akciju.

“Narod Druzi želi da ostane na svojoj zemlji sa autonomijom, ali to je postalo međunarodno pitanje”, rekao je Hidžri.

Napomenuo je da je prvi kontakt s novim vlastima u Damasku bio pozitivan.
HarTar

#4017 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

Fino se proširili....

Bosanac sa dna kace

#4018 Re: Sirija vol. 3

Post by Bosanac sa dna kace »

Ironmen wrote: 20/12/2024 20:30
Moj lapsus oko imena zatvora ne uticu na cinjenicu da je sam zatvor Turska propaganda koja se bezuspjesno plasirala preko medija.

Sada su u srzi masovne grobnice sa 100 000 ubijenih ljudi dok Izrael na jugu komada Siriju.

Inace Golani je bivsi isilovac ako niste znali i danas je ugostio americku delegaciju za pregovore oko ukidanje sankcija Siriji.
Ma da lapusus, a tu si kao neki stručnjak za sve i svašta iz Siriije...aha...
Ja o mučilištima koje je vodio Assad nisam porčitao ništa u turskim medijima, niti sam vidio da su zapadni mediji prenijeli išta iz turskih medija, iako mi je turski jezik 2. jezik.
Malo ohani sa tom šizofrenijom protiv turaka i i islamofobijom.
Džulani je bio u al-Ka'idi, i u početku je sarađivao sa ISIL-om, ali i sam kaže da su se razišli jer je ISIL-ov barbarizam prelazio sve granice.
O grobnicama zlikovaca iz klana Assad (ranije im je prezime Vahši - divlji) godinama, ako ne i decenijama pisale su razne organizacije kao Amnesty Ineternational, Humans Rights Watch, itd...te grobnice nisu izum današnje turske politike. Činjenica je dakle da fale ljudi, da se još uvijek nisu pojavili kao živi...dakle jedino što može biti da ljudi leže u tim grobnicama.
Na kraju krajeva poslušaj pažljivo Avdu Avdića, u mnogo čemu je njegovo izvještavanje iz Sirijie oprečno stavovima koje namećeš ovjde.
Ironmen

#4019 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

Spoiler
Show
Bosanac sa dna kace wrote: 21/12/2024 13:32
Ironmen wrote: 20/12/2024 20:30

Ma da lapusus, a tu si kao neki stručnjak za sve i svašta iz Siriije...aha...
Ja o mučilištima koje je vodio Assad nisam porčitao ništa u turskim medijima, niti sam vidio da su zapadni mediji prenijeli išta iz turskih medija, iako mi je turski jezik 2. jezik.
Malo ohani sa tom šizofrenijom protiv turaka i i islamofobijom.
Džulani je bio u al-Ka'idi, i u početku je sarađivao sa ISIL-om, ali i sam kaže da su se razišli jer je ISIL-ov barbarizam prelazio sve granice.
O grobnicama zlikovaca iz klana Assad (ranije im je prezime Vahši - divlji) godinama, ako ne i decenijama pisale su razne organizacije kao Amnesty Ineternational, Humans Rights Watch, itd...te grobnice nisu izum današnje turske politike. Činjenica je dakle da fale ljudi, da se još uvijek nisu pojavili kao živi...dakle jedino što može biti da ljudi leže u tim grobnicama.
Na kraju krajeva poslušaj pažljivo Avdu Avdića, u mnogo čemu je njegovo izvještavanje iz Sirijie oprečno stavovima koje namećeš ovjde.
Dzulani je do juce bio ucjenjen glavom na 10 miliona americkih dollara od danas vise nije, kako i zasto ?
O zatvorima i 100 000 ljudi ispod zemlje je propaganda direktno iz Turske medijske kuhinje, pa posle brukanja CNN novinarke zataskalo se sve za 2-3 dana. Sve u cilju da je lakse na zapadu opravdati smjenu rezima sa bivsim ljudima iz ISILA nesto slicno kao sto su uradili sa Libije kada su Gadafija presavili kao bludnicara nad maloljetnicama i njegovim ogromnim haremom zena.

Niti sam sizofren fala bogu niti sam turkofil turski narod volim kao narod ali se ne slazem se za Turskom politikom niti sa rezimskim stavovima Erdogana koji sjedi na 3 stolice istovremeno, a kao sam musliman ne mogu biti islamofob.

Sirija ima preko 800 000 ubijenih ili nestalih u ratu koji traje 13 godina normalno da su pune grobnice ali dosta veci nivo barbarizma su pokazivali Isil i trenutno vladajuci HTS od samog Asada,gdje su grobnice poubijanih vojnika u Palmyri ? Asad je trebao otici 2020 godine o tome sam pisao na ovoj temi bilo bi bolje i za njeg samog i za Siriju, jer Sirija pod ovakvim dozama sankcija ni za 100 godina se ne bi mogla oporaviti.

Sto se tice mojih stavova takvi su kakvi jesu mozes diskutovati samnom na normalan nacin ili me staviti na FOE a ove jalijske klosarske patetike me prodji nisam balavac da nasjedam na to.

Moji su stavovi i dalje da su terorizam u Siriji direktno finansirale SAD-e i Turska sve radi udovoljavanju Izraelu koji ima za plan sirenje Velikog Izraela na tlu Sirije kao i totalnu destabilizaciju islamskog Svijeta na BI, finansiranje podjela i prica o sitima i sunitima itd, moj je stav od 2010 da iza arapskog proljeca stoji Izrael jer scenarij koji gledamo danas samo njima ide na ruku od Egipta, Jordana, unistenje palestinaca i Hezbollaha, slabljenje Sirije to danasnje mjere gdje ce uzimati selo po selo dok svi sute, kao i do totalne konrtrole KSA koji su opijeni dunjalukom i novce.
swanfilter

#4020 Re: Sirija vol. 3

Post by swanfilter »

alijagoro wrote: 20/12/2024 20:23 Golani slobodan covjek :D nema vise nagrade od 10 miliona
Sad sam uvjeren da je Bin Laden na otoku sa Elvisom, Tupacom i ostalom rajom ...
alijagoro

#4021 Re: Sirija vol. 3

Post by alijagoro »

swanfilter wrote: 21/12/2024 15:14
Sad sam uvjeren da je Bin Laden na otoku sa Elvisom, Tupacom i ostalom rajom ...
Treba Golani snimiti kakvu reklamu na foru Bravehearta,kako se dere i vristi Freeeedooommmm :D
moke_31

#4022 Re: Sirija vol. 3

Post by moke_31 »

Interesantan članak o saudijskim medijima
https://n1info.ba/svijet/veza-izraela-i-saudije/
HarTar

#4023 Re: Sirija vol. 3

Post by HarTar »

Šta kažu putlerofili i mulofili da Druzi hoće pripojenje izraelu?

studeni76

#4024 Re: Sirija vol. 3

Post by studeni76 »

Jesu li Turci spremni na još jedan genocid, naučili su? Oni to ciklično, svakih 100tinjak godina malo potamane susjede.
Ironmen

#4025 Re: Sirija vol. 3

Post by Ironmen »

studeni76 wrote: 21/12/2024 23:42 Jesu li Turci spremni na još jedan genocid, naučili su? Oni to ciklično, svakih 100tinjak godina malo potamane susjede.
Za sada izgleda da ih ameri drze na lancu a da nema lanca rijesili bi kurde za sedmicu.
Post Reply