Bosanac sa dna kace wrote: ↑21/12/2024 13:32
Ironmen wrote: ↑20/12/2024 20:30
Moj lapsus oko imena zatvora ne uticu na cinjenicu da je sam zatvor
Turska propaganda koja se bezuspjesno plasirala preko medija.
Sada su u srzi masovne grobnice sa 100 000 ubijenih ljudi dok Izrael na jugu komada Siriju.
Zanima me dali ce se kad naci masovne grobnice koje je Isil pocinio.
Inace Golani je bivsi isilovac ako niste znali i danas je ugostio americku delegaciju za pregovore oko ukidanje sankcija Siriji.
Ma da lapusus, a tu si kao neki stručnjak za sve i svašta iz Siriije...aha...
Ja o mučilištima koje je vodio Assad nisam porčitao ništa u turskim medijima, niti sam vidio da su zapadni mediji prenijeli išta iz turskih medija, iako mi je turski jezik 2. jezik.
Malo ohani sa tom šizofrenijom protiv turaka i i islamofobijom.
Džulani je bio u al-Ka'idi, i u početku je sarađivao sa ISIL-om, ali i sam kaže da su se razišli jer je ISIL-ov barbarizam prelazio sve granice.
O grobnicama zlikovaca iz klana
Assad (ranije im je prezime Vahši - divlji) godinama, ako ne i decenijama pisale su razne organizacije kao Amnesty Ineternational, Humans Rights Watch, itd...te grobnice nisu izum današnje turske politike. Činjenica je dakle da fale ljudi, da se još uvijek nisu pojavili kao živi...dakle jedino što može biti da ljudi leže u tim grobnicama.
Na kraju krajeva poslušaj pažljivo Avdu Avdića, u mnogo čemu je njegovo izvještavanje iz Sirijie oprečno stavovima koje namećeš ovjde.
Dzulani je do juce bio ucjenjen glavom na 10 miliona americkih dollara od danas vise nije, kako i zasto ?
O zatvorima i 100 000 ljudi ispod zemlje je propaganda direktno iz Turske medijske kuhinje, pa posle brukanja CNN novinarke zataskalo se sve za 2-3 dana. Sve u cilju da je lakse na zapadu opravdati smjenu rezima sa bivsim ljudima iz ISILA nesto slicno kao sto su uradili sa Libije kada su Gadafija presavili kao bludnicara nad maloljetnicama i njegovim ogromnim haremom zena.
Niti sam sizofren fala bogu niti sam turkofil turski narod volim kao narod ali se ne slazem se za Turskom politikom niti sa rezimskim stavovima Erdogana koji sjedi na 3 stolice istovremeno, a kao sam musliman ne mogu biti islamofob.
Sirija ima preko 800 000 ubijenih ili nestalih u ratu koji traje 13 godina normalno da su pune grobnice ali dosta veci nivo barbarizma su pokazivali Isil i trenutno vladajuci HTS od samog Asada,gdje su grobnice poubijanih vojnika u Palmyri ? Asad je trebao otici 2020 godine o tome sam pisao na ovoj temi bilo bi bolje i za njeg samog i za Siriju, jer Sirija pod ovakvim dozama sankcija ni za 100 godina se ne bi mogla oporaviti.
Sto se tice mojih stavova takvi su kakvi jesu mozes diskutovati samnom na normalan nacin ili me staviti na FOE a ove jalijske klosarske patetike me prodji nisam balavac da nasjedam na to.
Moji su stavovi i dalje da su terorizam u Siriji direktno finansirale SAD-e i Turska sve radi udovoljavanju Izraelu koji ima za plan sirenje Velikog Izraela na tlu Sirije kao i totalnu destabilizaciju islamskog Svijeta na BI, finansiranje podjela i prica o sitima i sunitima itd, moj je stav od 2010 da iza arapskog proljeca stoji Izrael jer scenarij koji gledamo danas samo njima ide na ruku od Egipta, Jordana, unistenje palestinaca i Hezbollaha, slabljenje Sirije to danasnje mjere gdje ce uzimati selo po selo dok svi sute, kao i do totalne konrtrole KSA koji su opijeni dunjalukom i novce.