Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#99301 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ? :?
To je kao da pitas zasto je pozeljno biti progresivan a nepozeljno biti zatucan.

Glupo pitanje druze. :D
Stari_demagog

#99302 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

Kikibombona wrote:
Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ? :?
To je kao da pitas zasto je pozeljno biti progresivan a nepozeljno biti zatucan.

Ili zašto biti šovinista, islamofob ? :roll:
mousstapha

#99303 Re: Sirija vol. 2

Post by mousstapha »

Nije nikakav problem mahati zastavama. Fazon je sto su se ljudi okupili da daju podrsku agresiji jedne drzave na drugu u kojoj se neselektivno granatiraju kuce i zgrade i ubija civilno stanovnistvo. Ovo je narocito glupo podrzavati ako se uzme u obzir da se desava u Sarajevu, gradu koji je dozivio brutalnu agresiju.

Ovo bi bilo isto kao da se ljudi okupe i masu americkim zastavama dok ovi vrse agresiju na Afganistan, Irak i sl. Dakle, ponovo nije opravdano.

Nisu problem zastave, nego motiv i povod.
Krokodajl

#99304 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Il Iranskom.
Kikibombona

#99305 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Stari_demagog wrote:
Kikibombona wrote:

Ili zašto biti šovinista, islamofob ? :roll:
Zezam se. Nije problem voljeti Tursku i turski narod. Ja sam recimo simpatizer Besiktasa. :D

Biti pristalica turske, izraelske i drugih fasistickih politika je zatucano, blago receno. To je moje misljenje, ti imas pravo misliti drugacije.

Sovinista nikako ne mogu biti. Nigdje veze. A sto se tice religija, sve redom, to su za mene obicne dotrajale budalastine od kojih obican covjek ima puno vise stete nego koristi. Korist imaju samo oni na vrhu piramide koji vjesto koriste religije za svoje interese.

...

Turci i danas dobili po zubima. Nikakav napredak nisu ostvarili. Ubise nemilosrdno po cijelom kantonu, iz svega sto imaju.

Masakrirana kurdska djeca. VELIKO UPOZORENJE!

https://twitter.com/D_abdulkader/status ... 3797364738

Turci salju pojacanja, sve imaju, osim muda!

Image
salik79

#99306 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: Njemacka obustavila isporuku oruzja Turskoj radi agresije na Efrin.
Hajde nam reci odakle si ovo isisao?!
salik79

#99307 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
Il Iranskom.
:thumbup: :kiss:
Stari_demagog

#99308 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

mousstapha wrote:
Nije nikakav problem mahati zastavama. Fazon je sto su se ljudi okupili da daju podrsku agresiji jedne drzave na drugu u kojoj se neselektivno granatiraju kuce i zgrade i ubija civilno stanovnistvo. Ovo je narocito glupo podrzavati ako se uzme u obzir da se desava u Sarajevu, gradu koji je dozivio brutalnu agresiju.

Ovo bi bilo isto kao da se ljudi okupe i masu americkim zastavama dok ovi vrse agresiju na Afganistan, Irak i sl. Dakle, ponovo nije opravdano.

Ako je napad Turaka na Kurde agresija, onda su i vojne aktivnosti Kurda separatizam jer ni jedni ni drugi ne poštuju suverenitet Sirije. O čemu više pričate. Evidentno je da su ovi debili i šovinisti koji imaju problem sa Turskom islamofobi jer Erdoganova Turska im je primjer zaostalosti, ali su zato svi od reda veliki fanovi Ataturkove sekularne Turske koja uzgred nije bila zatucana. :-)

Kad birate stranu u ratu onda je birajte na osnovu političkih, a ne vjerskih ubjeđenja. To što ste ateisti i što mrzite islam ne znači da ste na strani pravde ako izaberete stranu koja se bori protiv islama. Dozovite se malo.
Stari_demagog

#99309 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

Krokodajl wrote:
Il Iranskom.
Pa generalno bilo kojom. Ima pravo svako da maše s čim želi pa i qrcem ako hoće. Prozivaju Erdogana i Tursku zbog kršenja ljudskih sloboda, a oni jebu mater svakom ko ne misli kao oni. Kakavi m je to način poimanja slobode ?
los talibanos

#99310 Re: Sirija vol. 2

Post by los talibanos »

sunceKOtepsija wrote:turska armija objavila da je do sada u borbama na podrucju Afrijna ubijeno preko 300 pripadnika ISILa i PKK. Zabrobljeni pripadnici PKK za truske medije tvrde da su im teroristi prijetili smrcu najmilijih ukoliko ne uzmu oruzje u borbi protiv turskih i sirijskih patriotskih snaga. Iznijeli su niz dokaza o tome kako PKK/ISIL koriste civile kao zivi stit. Turski mediji prenose da se veliki broj kurda bori, kao dobrovoljci na strani snaga koje oslobadaju Afrin.
Iz Sarajeva upućena podrška Turskoj: "Maslinova grana" bitan korak za sigurnost cijele Europe
http://aa.com.tr/ba/balkan/iz-sarajeva- ... pe/1041263
gradani sarajeva jos jednom pokazali da su na strani pravde :bih:

Image
Image
Image
SDA glasaci...zato nam i jest drzava u qrcu :cry:
mousstapha

#99311 Re: Sirija vol. 2

Post by mousstapha »

Stari_demagog wrote:
mousstapha wrote:

Ako je napad Turaka na Kurde agresija, onda su i vojne aktivnosti Kurda separatizam jer ni jedni ni drugi ne poštuju suverenitet Sirije. O čemu više pričate. Evidentno je da su ovi debili i šovinisti koji imaju problem sa Turskom islamofobi jer Erdoganova Turska im je primjer zaostalosti, ali su zato svi od reda veliki fanovi Ataturkove sekularne Turske koja uzgred nije bila zatucana. :-)

Kad birate stranu u ratu onda je birajte na osnovu političkih, a ne vjerskih ubjeđenja. To što ste ateisti i što mrzite islam ne znači da ste na strani pravde ako izaberete stranu koja se bori protiv islama. Dozovite se malo.
Muslimani ubijaju muslimane. To je sve sto znam o religiji Turaka i Kurda.
Stari_demagog

#99312 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

mousstapha wrote: Muslimani ubijaju muslimane. To je sve sto znam o religiji Turaka i Kurda.
PKK-ovci nisu muslimani nego su i sami islamofobi i mrzitelji islama. Turci mogu ubiti muslimana Kurda samo tokom bombardovanja civilnih objekata, ali kao što već rekoh nije tema religija nego politika. Kurdi, odnosno PKK, YPG i ostale kurdske formacije su se stavile u službu Amerike. Assad je alevit, pripadnik najgore moguće šijske sekte pa nisam rekao da se protiv njega zbog vjerskih razloga treba boriti. Mislim da mu je jedini grijeh što je trn u oku Amerike i da su sve navedene aktivnosti pokretnue isključivo iz tog razloga.
Nadzornik

#99313 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Palmira

Image
DaysleepeR

#99314 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Stari_demagog wrote:
mousstapha wrote:

koja fula teme

niti je Turska predstavnik islama niti njihova agresija na Siriju ima ikakve veze sa islamom

voljeti islam znači i braniti čast islama i osuđivati negativne stvari koje se u ime islama rade
Kikibombona

#99315 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote: Njemacka obustavila isporuku oruzja Turskoj radi agresije na Efrin.
Hajde nam reci odakle si ovo isisao?!
http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... 89780.html

http://www.tagesspiegel.de/politik/waff ... 79518.html

Image

Hoces da ti prevedem?
Stari_demagog

#99316 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

DaysleepeR wrote: koja fula teme

niti je Turska predstavnik islama niti njihova agresija na Siriju ima ikakve veze sa islamom

voljeti islam znači i braniti čast islama i osuđivati negativne stvari koje se u ime islama rade
Turska je trenutno najrelevantniji predstavnik islama i zato je trn u oku svima. Arapski pičići su se davnih dana prodali Amerima i kao što vidim niko ih više ne spominje kao problem.

Ja osuđujem te negativne stvari, ISIL, Al Qaida, Talibani svoje aktivnosti ne provode u ime islama, a već sam ti u postu rekao da podržavanje Turske s moje strane nema veze sa religijom nego sa politikom. To što drugi sa religijskog aspekta biraju strane u ratu je njihov problem. Fidel Castro nije bio musliman, ali sam njegovu politiku opiranja kolonijalizmu uvijek podržavao, iako sam protivnik komunističkih režima.
mousstapha

#99317 Re: Sirija vol. 2

Post by mousstapha »

Stari_demagog wrote:
mousstapha wrote: Muslimani ubijaju muslimane. To je sve sto znam o religiji Turaka i Kurda.
PKK-ovci nisu muslimani nego su i sami islamofobi i mrzitelji islama. Turci mogu ubiti muslimana Kurda samo tokom bombardovanja civilnih objekata, ali kao što već rekoh nije tema religija nego politika. Kurdi, odnosno PKK, YPG i ostale kurdske formacije su se stavile u službu Amerike. Assad je alevit, pripadnik najgore moguće šijske sekte pa nisam rekao da se protiv njega zbog vjerskih razloga treba boriti. Mislim da mu je jedini grijeh što je trn u oku Amerike i da su sve navedene aktivnosti pokretnue isključivo iz tog razloga.
Dakle, ni najmanje ne opravdavam PKK, ni Assada, ni Kemaliste i nikoga kada brutalno rusi i ubija civile. Osuditi Tursku agresiju ne znaci da autmatski podrzavam sve sta rade kurdske formacije. Neselektivno biranje strana je jako pogresno.
Krokodajl

#99318 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Stari_demagog wrote:
Krokodajl wrote:
Il Iranskom.
Pa generalno bilo kojom. Ima pravo svako da maše s čim želi pa i qrcem ako hoće. Prozivaju Erdogana i Tursku zbog kršenja ljudskih sloboda, a oni jebu mater svakom ko ne misli kao oni. Kakavi m je to način poimanja slobode ?
Europa je jadna i patetinčna skupima vladara koji žive na lovorikama slava Europskih vladara od prije 200 godina.

Turska je pod Ataturkom bila mala prčvanija koja je šutila i brinula se o svojim problemima, Europi je to odgovaralo, jer dok su bili Ataturkovi jataci na vlasti Turska se nije živa čula, al su zato u Turskoj vršeni najgori mogući zločini, od pogroma Grka i Jevreja iz 50-ih pa do sistematskih zločina nad Kurdima i Lezgima. To Europi nije smetalo, jer Ataturk se nije petljao u vanjske poslove.

Kada su se stvari počele mjenjati i kada je Turski nacionalizam ponovno se počeo vezati za neo-osmanski (proces koji traje još od 60-ih godina) i kada su Turci izvršili invaziju na Kipar, od tada se vidi kako Europa nikada nije znala odgovoriti na to.

Najveći apsurd je činjenica da je skoro čitava Europa bila protiv referenduma o statusu vojske, vojska je u Turskoj imala veliku moć i čitava demokratska i liberalna Europa je bila za to da tako ostane, dakle demokrate cijelog svijeta su za to da neki generalčić u Turskoj može da pokrene vojni udar kad mu se ćefne, jer je to demokratski i liberalno.

Hvala Bogu referendum je prošao, narod Turske je vojsku stavio pod komandu države, kako i treba da bude, u Europi se tada digla kuka i motika, kako Erdoan uvodi diktaturu (a čovjek se protiv iste bori).

Europi nije smetalo što su Kurdi sistematski uništavani za vrijeme Ataturka (pa njegova kćerka Sabiha je lično avionom gađala Kurdska sela) ali im smeta kada neki brko izabran voljom naroda na za Turske standarde fer i poštenim izborima ima kako to i treba da bude pod sobom vojsku.

Dalo bi se raspravljati o tome kakav je Erdoan lider, ali za Tursku je kud i kamo bolji od Ataturka, ali Europi odgovara da je u Turskoj na vlasti neko ko će moljakati ispred vrata EU i moliti da ih se pusti, Erdoana za EU zaboli ona stvar.

Koliko je Europa jadna i patetična vidi se i po posljednjim reakcijama u vezi sa dešavanjima u Efrinu, ista ona Holandija na koju je Erdoan osuo drvlje i kamenje, gdje su im ambasadu gađali u po Ankare, koji je sve holanđane nazvao nacistima, ista ta Holandija danas podržava Erdoana u napadu na Kurde, jer neće da prave belaj.

Zato je njima draže da je na vlasti neko ko im neće puno kvariti planove, jer Europski lider znaju samo, da izvineš na izrazu, jest govna.
Young Erotica

#99319 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Nema ispravnih, svako za sebe.
Nadzornik

#99320 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

International volunteers of #YPG state their determination to defend #Afrin

Stari_demagog

#99321 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

Sto puta sam spomenuo te progone Kurda za vrijeme Ataturka, ali se niko na to nije ni osvrnuo jer gdje će komunjare proganjati ljude. :roll:
Nadzornik

#99322 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Nadzornik

#99323 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Breaking: Syrian Army welcome to enter Afrin region – YPG official to Mayadeen... :-D

Image

https://www.almasdarnews.com/article/br ... -mayadeen/
muhafuca

#99324 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Ope' Marisana :D

U Stutgartu se Afrin brani :-)

Last edited by muhafuca on 25/01/2018 15:50, edited 1 time in total.
Nadzornik

#99325 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Turska oklopna vozila nastavljaju napad uz podrsku pacovske pjesadije.

Image
Image
Image
Locked