To je kao da pitas zasto je pozeljno biti progresivan a nepozeljno biti zatucan.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Glupo pitanje druze.
To je kao da pitas zasto je pozeljno biti progresivan a nepozeljno biti zatucan.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Ili zašto biti šovinista, islamofob ?Kikibombona wrote:To je kao da pitas zasto je pozeljno biti progresivan a nepozeljno biti zatucan.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Glupo pitanje druze.
Nije nikakav problem mahati zastavama. Fazon je sto su se ljudi okupili da daju podrsku agresiji jedne drzave na drugu u kojoj se neselektivno granatiraju kuce i zgrade i ubija civilno stanovnistvo. Ovo je narocito glupo podrzavati ako se uzme u obzir da se desava u Sarajevu, gradu koji je dozivio brutalnu agresiju.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Il Iranskom.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Zezam se. Nije problem voljeti Tursku i turski narod. Ja sam recimo simpatizer Besiktasa.Stari_demagog wrote:Ili zašto biti šovinista, islamofob ?Kikibombona wrote:To je kao da pitas zasto je pozeljno biti progresivan a nepozeljno biti zatucan.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Glupo pitanje druze.

Hajde nam reci odakle si ovo isisao?!Kikibombona wrote: Njemacka obustavila isporuku oruzja Turskoj radi agresije na Efrin.
Krokodajl wrote:Il Iranskom.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Ako je napad Turaka na Kurde agresija, onda su i vojne aktivnosti Kurda separatizam jer ni jedni ni drugi ne poštuju suverenitet Sirije. O čemu više pričate. Evidentno je da su ovi debili i šovinisti koji imaju problem sa Turskom islamofobi jer Erdoganova Turska im je primjer zaostalosti, ali su zato svi od reda veliki fanovi Ataturkove sekularne Turske koja uzgred nije bila zatucana.mousstapha wrote:Nije nikakav problem mahati zastavama. Fazon je sto su se ljudi okupili da daju podrsku agresiji jedne drzave na drugu u kojoj se neselektivno granatiraju kuce i zgrade i ubija civilno stanovnistvo. Ovo je narocito glupo podrzavati ako se uzme u obzir da se desava u Sarajevu, gradu koji je dozivio brutalnu agresiju.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Ovo bi bilo isto kao da se ljudi okupe i masu americkim zastavama dok ovi vrse agresiju na Afganistan, Irak i sl. Dakle, ponovo nije opravdano.
Nisu problem zastave, nego motiv i povod.
Pa generalno bilo kojom. Ima pravo svako da maše s čim želi pa i qrcem ako hoće. Prozivaju Erdogana i Tursku zbog kršenja ljudskih sloboda, a oni jebu mater svakom ko ne misli kao oni. Kakavi m je to način poimanja slobode ?Krokodajl wrote:Il Iranskom.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
SDA glasaci...zato nam i jest drzava u qrcusunceKOtepsija wrote:turska armija objavila da je do sada u borbama na podrucju Afrijna ubijeno preko 300 pripadnika ISILa i PKK. Zabrobljeni pripadnici PKK za truske medije tvrde da su im teroristi prijetili smrcu najmilijih ukoliko ne uzmu oruzje u borbi protiv turskih i sirijskih patriotskih snaga. Iznijeli su niz dokaza o tome kako PKK/ISIL koriste civile kao zivi stit. Turski mediji prenose da se veliki broj kurda bori, kao dobrovoljci na strani snaga koje oslobadaju Afrin.http://aa.com.tr/ba/balkan/iz-sarajeva- ... pe/1041263Iz Sarajeva upućena podrška Turskoj: "Maslinova grana" bitan korak za sigurnost cijele Europe
gradani sarajeva jos jednom pokazali da su na strani pravde![]()
Muslimani ubijaju muslimane. To je sve sto znam o religiji Turaka i Kurda.Stari_demagog wrote:Ako je napad Turaka na Kurde agresija, onda su i vojne aktivnosti Kurda separatizam jer ni jedni ni drugi ne poštuju suverenitet Sirije. O čemu više pričate. Evidentno je da su ovi debili i šovinisti koji imaju problem sa Turskom islamofobi jer Erdoganova Turska im je primjer zaostalosti, ali su zato svi od reda veliki fanovi Ataturkove sekularne Turske koja uzgred nije bila zatucana.mousstapha wrote:Nije nikakav problem mahati zastavama. Fazon je sto su se ljudi okupili da daju podrsku agresiji jedne drzave na drugu u kojoj se neselektivno granatiraju kuce i zgrade i ubija civilno stanovnistvo. Ovo je narocito glupo podrzavati ako se uzme u obzir da se desava u Sarajevu, gradu koji je dozivio brutalnu agresiju.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Ovo bi bilo isto kao da se ljudi okupe i masu americkim zastavama dok ovi vrse agresiju na Afganistan, Irak i sl. Dakle, ponovo nije opravdano.
Kad birate stranu u ratu onda je birajte na osnovu političkih, a ne vjerskih ubjeđenja. To što ste ateisti i što mrzite islam ne znači da ste na strani pravde ako izaberete stranu koja se bori protiv islama. Dozovite se malo.
PKK-ovci nisu muslimani nego su i sami islamofobi i mrzitelji islama. Turci mogu ubiti muslimana Kurda samo tokom bombardovanja civilnih objekata, ali kao što već rekoh nije tema religija nego politika. Kurdi, odnosno PKK, YPG i ostale kurdske formacije su se stavile u službu Amerike. Assad je alevit, pripadnik najgore moguće šijske sekte pa nisam rekao da se protiv njega zbog vjerskih razloga treba boriti. Mislim da mu je jedini grijeh što je trn u oku Amerike i da su sve navedene aktivnosti pokretnue isključivo iz tog razloga.mousstapha wrote: Muslimani ubijaju muslimane. To je sve sto znam o religiji Turaka i Kurda.
koja fula temeStari_demagog wrote:Ako je napad Turaka na Kurde agresija, onda su i vojne aktivnosti Kurda separatizam jer ni jedni ni drugi ne poštuju suverenitet Sirije. O čemu više pričate. Evidentno je da su ovi debili i šovinisti koji imaju problem sa Turskom islamofobi jer Erdoganova Turska im je primjer zaostalosti, ali su zato svi od reda veliki fanovi Ataturkove sekularne Turske koja uzgred nije bila zatucana.mousstapha wrote:Nije nikakav problem mahati zastavama. Fazon je sto su se ljudi okupili da daju podrsku agresiji jedne drzave na drugu u kojoj se neselektivno granatiraju kuce i zgrade i ubija civilno stanovnistvo. Ovo je narocito glupo podrzavati ako se uzme u obzir da se desava u Sarajevu, gradu koji je dozivio brutalnu agresiju.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?
Kad birate stranu u ratu onda je birajte na osnovu političkih, a ne vjerskih ubjeđenja. To što ste ateisti i što mrzite islam ne znači da ste na strani pravde ako izaberete stranu koja se bori protiv islama. Dozovite se malo.
http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... 89780.htmlsalik79 wrote:Hajde nam reci odakle si ovo isisao?!Kikibombona wrote: Njemacka obustavila isporuku oruzja Turskoj radi agresije na Efrin.

Turska je trenutno najrelevantniji predstavnik islama i zato je trn u oku svima. Arapski pičići su se davnih dana prodali Amerima i kao što vidim niko ih više ne spominje kao problem.DaysleepeR wrote: koja fula teme
niti je Turska predstavnik islama niti njihova agresija na Siriju ima ikakve veze sa islamom
voljeti islam znači i braniti čast islama i osuđivati negativne stvari koje se u ime islama rade
Dakle, ni najmanje ne opravdavam PKK, ni Assada, ni Kemaliste i nikoga kada brutalno rusi i ubija civile. Osuditi Tursku agresiju ne znaci da autmatski podrzavam sve sta rade kurdske formacije. Neselektivno biranje strana je jako pogresno.Stari_demagog wrote:PKK-ovci nisu muslimani nego su i sami islamofobi i mrzitelji islama. Turci mogu ubiti muslimana Kurda samo tokom bombardovanja civilnih objekata, ali kao što već rekoh nije tema religija nego politika. Kurdi, odnosno PKK, YPG i ostale kurdske formacije su se stavile u službu Amerike. Assad je alevit, pripadnik najgore moguće šijske sekte pa nisam rekao da se protiv njega zbog vjerskih razloga treba boriti. Mislim da mu je jedini grijeh što je trn u oku Amerike i da su sve navedene aktivnosti pokretnue isključivo iz tog razloga.mousstapha wrote: Muslimani ubijaju muslimane. To je sve sto znam o religiji Turaka i Kurda.
Europa je jadna i patetinčna skupima vladara koji žive na lovorikama slava Europskih vladara od prije 200 godina.Stari_demagog wrote:Pa generalno bilo kojom. Ima pravo svako da maše s čim želi pa i qrcem ako hoće. Prozivaju Erdogana i Tursku zbog kršenja ljudskih sloboda, a oni jebu mater svakom ko ne misli kao oni. Kakavi m je to način poimanja slobode ?Krokodajl wrote:Il Iranskom.Stari_demagog wrote:A objasnite mi molim vas što je problem mahati turskim zastavama, a nije problem mahati njemačkim, engleskim, američkim ?