Sirija vol. 2
- DaysleepeR
#99026 Re: Sirija vol. 2
mene interesuje što se Izrael nije oglasio
-
sumirprimus
#99027 Re: Sirija vol. 2
jojjjjjj jojjjj pocelo je 
- славянин
#99028 Re: Sirija vol. 2
Izrael ja mislim kao drzava da im bolje dugo nije biloDaysleepeR wrote:mene interesuje što se Izrael nije oglasio
- DaysleepeR
#99029 Re: Sirija vol. 2
kontam makar neki kazneni napad na Damask jer Asad je kriv za Efrin
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#99030 Re: Sirija vol. 2
Niti su isti ljudi, niiti su sa MSM, niti je razmišljanje isto, niti postoji jedinstven srpski, hrvatski ili bošnjački stav. Ne budi sitni lažovčić, forumski šibicar.Kikibombona wrote:Mozda jesam Srbin, ali sigurno nisam lizac ruske guzice i pogotovo nisam cetnik. A mi ovdje imamo invaziju cetnika sa MCM. Pisanje je identicno, nemoguce da ne pisu isti ljudi. Ili razmisljate identicno?Challenger_ wrote:Kad Srbin Bošnjake naziva četnicima. Ti si na udaru samog sebe.
- Kikibombona
#99031 Re: Sirija vol. 2
PKK i Izrael su u losim odnosima. Neces vidjeti kod sirijskih ili irackih Kurda izraelske zastave. Izrael je pomogao kod hapsenja Odzalana.DaysleepeR wrote:mene interesuje što se Izrael nije oglasio
Izrael gotive iracki i iranski Kurdi.
- славянин
#99032 Re: Sirija vol. 2
CorrectKikibombona wrote:PKK i Izrael su u losim odnosima. Neces vidjeti kod sirijskih ili irackih Kurda izraelske zastave. Izrael je pomogao kod hapsenja Odzalana.DaysleepeR wrote:mene interesuje što se Izrael nije oglasio
- Kikibombona
#99033 Re: Sirija vol. 2
Ne bih da navodim imena al' ih ima podosta sto su sumnjivi. Ne vidim nikakvu razliku u pisanju Asadovaca ovdje i na MCM. Akutna rusofilija kod jednih i drugih. I mrze Kurde iz nekog razloga, valjda u njima vide siptare koji su im se mame najebali, sta li!??Challenger_ wrote:Niti su isti ljudi, niiti su sa MSM, niti je razmišljanje isto, niti postoji jedinstven srpski, hrvatski ili bošnjački stav. Ne budi sitni lažovčić, forumski šibicar.Kikibombona wrote:Mozda jesam Srbin, ali sigurno nisam lizac ruske guzice i pogotovo nisam cetnik. A mi ovdje imamo invaziju cetnika sa MCM. Pisanje je identicno, nemoguce da ne pisu isti ljudi. Ili razmisljate identicno?Challenger_ wrote:Kad Srbin Bošnjake naziva četnicima. Ti si na udaru samog sebe.
Picketine jedne, predase se Amerima nakon par bombi, a ovdje i na MCM nesto pametuju, kao oni prekaljeni ratnici.
Kurcili se i digli ruke u vis Amerikancima kada su malo po glavi dobili.
- Challenger_
#99034 Re: Sirija vol. 2
Ma jok. Samo loš engleski.sumirprimus wrote:pa dobro prevod odgovara stanj u na terenu, bukvalno ga poravnaju i gaze sad to poravnato...
-
sumirprimus
#99035 Re: Sirija vol. 2
los engleski koji odgovara bukvalnom stanju na terenu, moze li takoChallenger_ wrote:Ma jok. Samo loš engleski.sumirprimus wrote:pa dobro prevod odgovara stanj u na terenu, bukvalno ga poravnaju i gaze sad to poravnato...
- rajv0sa
#99036 Re: Sirija vol. 2
Pa i tvoje je pisanje isto ko onih islamofobičnih libanskih tviterašica (koje su sad naravno u Europi) što govore da Islamu nije mjesto u Europi. Više žena voli kurde nego libance.
- rajv0sa
#99037 Re: Sirija vol. 2
A šta je MSM, ja samo znam da neki sa ove teme pišu i na forum.hr 
- Kikibombona
#99038 Re: Sirija vol. 2
A kada sam ja nesreco napisao da islamu nije mesto u Evropi ili bilo sta sto bi tome islo u prilog!??rajv0sa wrote:Pa i tvoje je pisanje isto ko onih islamofobičnih libanskih tviterašica (koje su sad naravno u Europi) što govore da Islamu nije mjesto u Europi. Više žena voli kurde nego libance.
Ja sam ovdje na Klixu branio pravo zena da nose hidzab u drzavnim institucijama i pravo evropskih muslimanki da nose burkini na evropskim plazama. Mozda ti nisi upratio te komentare kada su teme bile aktuelne...
A da sam negativan prema religijama koje se agresivno namecu drustvu, to je potpuno tacno. Imam fobiju i odvratnost prema bilo kakvom nametanju.
Al' nisam ja tema...
- DaysleepeR
#99039 Re: Sirija vol. 2
ne kontamKikibombona wrote:PKK i Izrael su u losim odnosima. Neces vidjeti kod sirijskih ili irackih Kurda izraelske zastave. Izrael je pomogao kod hapsenja Odzalana.DaysleepeR wrote:mene interesuje što se Izrael nije oglasio
- Challenger_
#99040 Re: Sirija vol. 2
MCM, ne MSM, za*bao sam se. Beogradski vojni forum, uz Srbe ima masu Hrvata ali i pokoji Bošnjak.rajv0sa wrote:A šta je MSM, ja samo znam da neki sa ove teme pišu i na forum.hr
-
sumirprimus
#99041 Re: Sirija vol. 2
pokoji galijasevic, i ovi treceentitetasi poskokovci hehehe
fina raja oko asada

fina raja oko asada
- Kikibombona
#99042 Re: Sirija vol. 2
Kod sirijskih i turskih Kurda... Pro-PKK Kurdi ne vole Izrael. Kao sto kolega rece, Mossad je pomogao kod hapsenja Abudlaha Odzalana. PKK ne voli Izrael. PKK je ljevicarska stranka i oni su decenijama podrzavali Palestince. I sada u Rojavi imas pro-palestinske grafite.DaysleepeR wrote:ne kontamKikibombona wrote:PKK i Izrael su u losim odnosima. Neces vidjeti kod sirijskih ili irackih Kurda izraelske zastave. Izrael je pomogao kod hapsenja Odzalana.DaysleepeR wrote:mene interesuje što se Izrael nije oglasio
To se malo promijenilo jer kada su Palestinci podrzali Sadama Huseina i genocid nad Kurdima, te sada kada podrzavaju turskog vampira, Tajipa Erdogana. Skontali su da podrska nije obostrana. PKK podrzava Palestince a Palestinci se raduju pokolju Kurda.
Sada su odnosi PKK i Izraela zaledjeni, ignorisu jedni druge.
Iracki i iranski Kurdi vole Izrael
- Challenger_
#99043 Re: Sirija vol. 2
Stari moj, od Slovenije do Makedonije nema te ekipe koja većinski podržava ekstremiste u Siriji. Ne znam kako je sa Albancima, ne poznajem im jezik, ali sve je to, što se tiče Sirije, manje-više isto.sumirprimus wrote:pokoji galijasevic, i ovi treceentitetasi poskokovci hehehe
fina raja oko asada![]()
- DaysleepeR
#99044 Re: Sirija vol. 2
Kurdima će biti dobro kad se svi dogovore i jedni druge ne budu mrzili.
Evidentno je da se radi o fragmentiranom narodu.
- Challenger_
#99045 Re: Sirija vol. 2
Onaj koga si citirao i to nepotpuno (namjerno, znam zašto), je iz Zagreba a ne "iz kamenjara".sumirprimus wrote:pokoji galijasevic, i ovi treceentitetasi poskokovci hehehe
- Kikibombona
#99046 Re: Sirija vol. 2
To je najveci problem, ima dosta podjela medju njima.DaysleepeR wrote:Kurdima će biti dobro kad se svi dogovore i jedni druge ne budu mrzili.
Eto, vidi u slucaju Izraela, turski i sirijski Kurdi ne vole Izrael, iracki i iranski Kurdi vole Izrael. Vodeca kurdska stranka u Turskoj je osudila americko priznanje Jerusalema kao glavnog grada Izraela, dok su se iracki i iranski Kurdi tome radovali.
Jedino su sada jedinstveni oko Efrina, svi se slazu i svi podrzavaju odbranu. Kada se rat zavrsi, opet ce se posvadjati. Paradoksalno je, samo ih agresija i nasilje Turaka, Arapa i Perzijanaca moze ujediniti.
A podjele su po raznim osnovima, kada su rascjepkani na cetiri drzave. Jedino je zajednicko da zele nezavisni Kurdistan, oko svega ostalog se razlikuju. Na te razlike igraju neprijatelji.
-
sarajevoxxxx
#99047 Re: Sirija vol. 2
Pukovnik Fatih Hasun, član delegacije opozicije u Astani:
- Nakon što se PYD protjera iz Efrina administrativno će regija biti pod kontrolom lokalnih skupština koje predstavljaju građane, i privremene vlade.
- Vojno i sigurnosno, Efrin će biti pod kontrolom Sirijske nacionalne vojske koja je pod kontrolom privremene vlade, i samim time region će biti pod kontrolom sirijskih revolucionarnih ustanova.
- Ne postoji nikakav dogovor između Turske i Rusije da se Efrin preda režimu nakon što se protjeraju pripadnici YPG-a.
- Brigadir Ahmed Rehal:
- FSA nema namjeru ulaziti u grad Efrin, tako da civili nemaju razloga da strahuju.
- Cilj FSA je da se protjeraju pripadnici PKK-a iz Efrina koji nisu Sirijci.
- Naoružana opozicija ima namjeru da poveže regiju pod kontrolom Eufratskog štita sa sjevernom okolinom Haleba gradovima Azaz i Tel Rifat i pokrajinom Idlib i zapadnom okolinom Haleba.
- U regionu Eufratskog štita oko 20 000 boraca opozicije nalazi se u okruženju sa tri strane. U slučaju napredovanja u sjevernoj okolini Haleba to znači oslobađanje tih vojnika i mogu kasnije da učestvuju u borbama protiv težima u pokrajini Idlib i zapadnoj okolkni Haleba.
https://madardaily.com/2018/01/23/%d8%a ... 84-%d8%b7/
- Nakon što se PYD protjera iz Efrina administrativno će regija biti pod kontrolom lokalnih skupština koje predstavljaju građane, i privremene vlade.
- Vojno i sigurnosno, Efrin će biti pod kontrolom Sirijske nacionalne vojske koja je pod kontrolom privremene vlade, i samim time region će biti pod kontrolom sirijskih revolucionarnih ustanova.
- Ne postoji nikakav dogovor između Turske i Rusije da se Efrin preda režimu nakon što se protjeraju pripadnici YPG-a.
- Brigadir Ahmed Rehal:
- FSA nema namjeru ulaziti u grad Efrin, tako da civili nemaju razloga da strahuju.
- Cilj FSA je da se protjeraju pripadnici PKK-a iz Efrina koji nisu Sirijci.
- Naoružana opozicija ima namjeru da poveže regiju pod kontrolom Eufratskog štita sa sjevernom okolinom Haleba gradovima Azaz i Tel Rifat i pokrajinom Idlib i zapadnom okolinom Haleba.
- U regionu Eufratskog štita oko 20 000 boraca opozicije nalazi se u okruženju sa tri strane. U slučaju napredovanja u sjevernoj okolini Haleba to znači oslobađanje tih vojnika i mogu kasnije da učestvuju u borbama protiv težima u pokrajini Idlib i zapadnoj okolkni Haleba.
https://madardaily.com/2018/01/23/%d8%a ... 84-%d8%b7/
Last edited by sarajevoxxxx on 23/01/2018 13:40, edited 1 time in total.
- славянин
#99048 Re: Sirija vol. 2
Asimilacija je uradila svoje naravno... postoji jezicka,kulturoloska pa cak i fizicka razlika (nisam rasista ali nije tesko razlikovati Kurda iz Turske i onog iz Iraka)Kikibombona wrote:To je najveci problem, ima dosta podjela medju njima.DaysleepeR wrote:Kurdima će biti dobro kad se svi dogovore i jedni druge ne budu mrzili.
Eto, vidi u slucaju Izraela, turski i sirijski Kurdi ne vole Izrael, iracki i iranski Kurdi vole Izrael. Vodeca kurdska stranka u Turskoj je osudila americko priznanje Jerusalema kao glavnog grada Izraela, dok su se iracki i iranski Kurdi tome radovali.
Jedino su sada jedinstveni oko Efrina, svi se slazu i svi podrzavaju odbranu. Kada se rat zavrsi, opet ce se posvadjati. Paradoksalno je, samo ih agresija i nasilje Turaka, Arapa i Perzijanaca moze ujediniti.
A podjele su po raznim osnovima, kada su rascjepkani na cetiri drzave. Jedino je zajednicko da zele nezavisni Kurdistan, oko svega ostalog se razlikuju. Na te razlike igraju neprijatelji.
- Challenger_
#99049 Re: Sirija vol. 2
Ako sam pod banom i zaželim forumati i ja sam na forum.hr. Isti nick, naravno.rajv0sa wrote:A šta je MSM, ja samo znam da neki sa ove teme pišu i na forum.hr
- Challenger_
#99050 Re: Sirija vol. 2
Ali još uvijek ne mogu da vjerujem šta ovaj lik priča. Kao, on "na udaru četnika sa MCM". Ovdje, na Klixu.
Kakav "argument" u korist Kurdonja, ahahahaha...
Kakav "argument" u korist Kurdonja, ahahahaha...