Sirija vol. 2

Locked
Čitalac

#94401 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

AFP: Sirijska opozicija pod pritiskom u Rijadu
The 140 or so delegates from a wide range of opposition platforms are under heavy pressure to row back on some of their more radical demands after a series of recent battlefield victories that have given President Bashar al-Assad's regime the upper hand.
Absent are several former leading figures who were seen as unwilling to compromise.
Among them is Riad Hijab, who stepped down as leader of the Saudi-backed opposition High Negotiations Committee (HNC) ahead of the meeting complaining that there were "attempts to lower the ceiling of the revolution and prolong the regime".
Hassan Hassan sa Tahrir Instituta kaže da je osnovni problem to što većina aktivista opozicije i dalje ne shvata da se situacija promenila.
The Saudi pitch to the Syrian opposition has been that denial will only make the situation worse, and that they have to rethink their strategy," said Hassan Hassan, a fellow at the Tahrir Institute for Middle East Policy in Washington.
"The problem... is that the political opposition does not see it that way, and most activists are still struck in the 2012 thinking, that Assad has to be toppled."
https://www.afp.com/en/news/826/syria-o ... Ec.twitter
Young Erotica

#94402 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Ma znaju to oni, samo se nadaju nekom čudu ili čemu već. A stvarnim vodjama revolucije gori pod nogama, rat je pri kraju, mora i njih biti u dogovorima zato i pritisci na ove mučenike.
sarajevoxxxx

#94403 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Samir Al Ani, aktivista opozicije iz Turske: Nacrt saopćenja u Rijadu je pozitivan. Ostvariva težnje revolucije...zadržava principe domovine koji vode ka slobodnoj zemlji u kojoj neće biti Bešara Al Asada.

مسودة بيان الرياض ايجابية وجيدة، تحقق مطالب الثورة، وتنم عن وعي سياسي، وتمسك بالثوابت الوطنية نحو دولة حرة لاوجود لبشار الأسد فيها.
Young Erotica

#94404 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

sarajevoxxxx wrote:Samir Al Ani, aktivista opozicije iz Turske: Nacrt saopćenja u Rijadu je pozitivan. Ostvariva težnje revolucije...zadržava principe domovine koji vode ka slobodnoj zemlji u kojoj neće biti Bešara Al Asada.

مسودة بيان الرياض ايجابية وجيدة، تحقق مطالب الثورة، وتنم عن وعي سياسي، وتمسك بالثوابت الوطنية نحو دولة حرة لاوجود لبشار الأسد فيها.
Jel bio ovaj aktivista na sastanku u Rijadu?
animus

#94405 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Posto na ovoj temi ima veliki broj srba dozvolite mi da ih upitam u vezi ove presude mladicu jer neke stvari ne mogu nikako skontati.
Interesuje me jeli stvarno ima neko da misli da je mladic nevin i da je hag nepravedan sud?
Ovo sto srpski politicari izjavljuju ima politicke ciljeve i njima ne vjerujem ali me interesuje misljenje obicnog srbina. Izvinjavam se na oftopicu ali me ovo stvarno interesuje jer mi ovo sve djeluje kao kolektivno ludilo.
muhafuca

#94406 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

animus wrote:Posto na ovoj temi ima veliki broj srba dozvolite mi da ih upitam u vezi ove presude mladicu jer neke stvari ne mogu nikako skontati.
Interesuje me jeli stvarno ima neko da misli da je mladic nevin i da je hag nepravedan sud?
Ovo sto srpski politicari izjavljuju ima politicke ciljeve i njima ne vjerujem ali me interesuje misljenje obicnog srbina. Izvinjavam se na oftopicu ali me ovo stvarno interesuje jer mi ovo sve djeluje kao kolektivno ludilo.
kontam sto pitas i sve to - al ima tema za ratka mladica (dvije imaju koje sam danas malo pratio) - imas tamo dovoljno Srba - nemoj da i ovdje zacatavamo sa domacim temama.

De da se drzimo barem regiona i dogadjaja koji su relevantni za desavanja u Siriji.
Young Erotica

#94407 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

animus wrote:Posto na ovoj temi ima veliki broj srba dozvolite mi da ih upitam u vezi ove presude mladicu jer neke stvari ne mogu nikako skontati.
Ja sam jedini Srbin trenutno, generalno 80 % ako ne i vise ljudi misli tako, ne znam čemu iscudjavanje.
sarajevoxxxx

#94408 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Young Erotica wrote:
sarajevoxxxx wrote:Samir Al Ani, aktivista opozicije iz Turske: Nacrt saopćenja u Rijadu je pozitivan. Ostvariva težnje revolucije...zadržava principe domovine koji vode ka slobodnoj zemlji u kojoj neće biti Bešara Al Asada.

Nije, ali u kontaktu je sa ljudima koji su prisustvovali sastanku.

Nakon ankete pro-režimskog RT-a više od 50 % smatra da za Bešara Al Asada nema mjesta u političkom riješenju u Siriji.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5550081059
Young Erotica

#94409 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

sarajevoxxxx wrote:
Young Erotica wrote:

Nije, ali u kontaktu je sa ljudima koji su prisustvovali sastanku.

Nakon ankete pro-režimskog RT-a više od 50 % smatra da za Bešara Al Asada nema mjesta u političkom riješenju u Siriji.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5550081059
Znaci ono što kaze zena koja je bila na sastanku se ne vazi, a reč aktiviste iz Turske vazi?
sarajevoxxxx

#94410 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ne znam na koga misliš. Ako misliš na ovu iz Visokog pregovaračkog komiteta ona nije bila prisutna.
Young Erotica

#94411 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

sarajevoxxxx wrote:Ne znam na koga misliš. Ako misliš na ovu iz Visokog pregovaračkog komiteta ona nije bila prisutna.
Da na nju mislim,nisam znao da nije bila prisutna ali svakako mislim da je kompetentnija nego li aktivista.
animus

#94412 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Young Erotica wrote:
Ja sam jedini Srbin trenutno, generalno 80 % ako ne i vise ljudi misli tako, ne znam čemu iscudjavanje.
Pokušavam logicki da objasnim to razmisljanje. Stavljam se u ulogu prosjecnog srbina i da vidim kako bi ja opravdao zlocinca. Ne mogu biti iskren prema sebi i da nadjem nacin da ga opravdam. Kako god uvijek mi je jedino objasnjenje da vi nas lazete i folirate i da znate da je on zlocinac i da je pocinio genocid ali glumite. Nema mi tu nikako materijala da vjerujete u te konstrukcije da je mladic nevin i heroj. Da nije danasnje tehnologije i da nemate pristup modernim medijima pomislio bi da vam je ispran mozak ali to je danas nemoguce. Sve se moze pronaci na internetu i ako malo kriticki razmisljas razlucis istinu. Folirate vi nas sve. Nema druge.
insomnia78

#94413 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

animus wrote:
Young Erotica wrote:
Pokušavam logicki da objasnim to razmisljanje. Stavljam se u ulogu prosjecnog srbina i da vidim kako bi ja opravdao zlocinca. Ne mogu biti iskren prema sebi i da nadjem nacin da ga opravdam. Kako god uvijek mi je jedino objasnjenje da vi nas lazete i folirate i da znate da je on zlocinac i da je pocinio genocid ali glumite. Nema mi tu nikako materijala da vjerujete u te konstrukcije da je mladic nevin i heroj. Da nije danasnje tehnologije i da nemate pristup modernim medijima pomislio bi da vam je ispran mozak ali to je danas nemoguce. Sve se moze pronaci na internetu i ako malo kriticki razmisljas razlucis istinu. Folirate vi nas sve. Nema druge.
To ti je lako. Ti za njih nisi covjek. Poslije toga je sve lako. Vidis kako se ovdje zazivaju deratizacije, beli fosfor... Isti kurac
Young Erotica

#94414 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Pitao si me nesto, ja ti dao odgovor. Mozemo li sad o Siriji, ne zelim da učestvujem u polemikama o stanju svesti nacije.
animus

#94415 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Young Erotica wrote:Pitao si me nesto, ja ti dao odgovor. Mozemo li sad o Siriji, ne zelim da učestvujem u polemikama o stanju svesti nacije.
Ok. Hvala. Sad mozemo nastaviti palamuditi o siriji. Sto bi se reklo hajmo pricati o sranju u ruandi.
Young Erotica

#94416 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Ovo je tema Sirija Vol. 2
O tom degeneriku koji je pod parolom srpstva radio nezamislive stvari imas drugu prikladnu temu.
animus

#94417 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

insomnia78 wrote: To ti je lako. Ti za njih nisi covjek. Poslije toga je sve lako. Vidis kako se ovdje zazivaju deratizacije, beli fosfor... Isti kurac
:thumbup:
Ovo je mozda najbolji opis razmisljanja prosjecnog srbina za kojeg je mladic heroj. Sve se onda uklapa. Kolektivni fašizam. Hvala ti. Spasio si me daljeg mozganja. Tesko je to prihvatiti ali mi trenutno zivimo u komsiluku treceg rajha. Pogani zapad ponovo tolerise fasiste a i rusi ih isto ponovo podržavaju. Tesko ce ovo na dobro.
animus

#94418 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Necu vise ali morao sam upitati jer fakat o tome dumam cijeli dan. Vratimo se siriji.
realpolitik

#94419 Re: Sirija vol. 2

Post by realpolitik »

animus wrote:Necu vise ali morao sam upitati jer fakat o tome dumam cijeli dan. Vratimo se siriji.
Mozda i kroz kroz ovu prizmu možeš gledat. Mislim da ce ta osuda u Hagu , samo kratkotrajno plutati u mislima ,onoliko koliko budeš viđao te vijesti na portalima ili novinama, te na kraju će se sve na normalu vratit ,tj običnom životu.Samo oni koji su lično izgubili nešto živo u ratu ,to pamte do kraja. Nije im krivo toliko što je on osudjen, već što neki nisu. Pa se tu ta nepravda, u pogledu rada Haškog tribunala ispoljava. Srbin , takođe, al Brčanski :D
insomnia78

#94420 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pa ja. Nasera oslobodise :lol:
sunceKOtepsija

#94421 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ovo što su započeli Turska, Iran, i Rusija u Astani ide u dobrom pravcu. Ako ovako ostane i nastavi se u ovom smijeru kao do sada dobro je. Iran će vjerovatno na kraju popustiti, a kod Rusije je ionako sve trgovina.
Sta "popustiti"?! Saraf neki, sta?!!
:lol:
Image
hošđeldun salik :thumbup:
ali ozbiljno mozda je nas savo na tragu neceg, naime izvori bliski Turskoj vladi tvrde, a mediji prenose, da je Predsjednik Erdogan zaprijetio Iranu da promjene svoju politiku prema Siriji inace, kazu, Erdogan je spreman za dva dana dojahat i u sred Teherana napravit dzamiju. To je, tvrde dalje, izazvalo pravu pometnju i paniku medu iranskom elitom tzv establishmentom...vrlo vjerovatno da je bas to ono na sta se nas cijenjeni kolega referira...
s druge strane u Idlibu izrazili blago nezadovoljstvo sto je zajednicka izjava trojice lidera jos jednom, kao teroristicku organizaciju, poimenice, uz ISIL pomenula i Nusru
A joint statement released by the three heads of state after their talks declared that the countries' collaborative efforts in the 11 months since the establishment of the ceasefire regime in late December 2016 have helped to secure a "breakthrough" in "bringing closer the elimination of [Daesh], the Nusra Front and all other terrorist organizations as designated by the United Nations Security Council." The countries vowed to continue their cooperation until the terrorists are completely defeated.

ipak, pojedinci iz Nusre su navodno pozdravili saopstenje :?
animus

#94422 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

realpolitik wrote:
animus wrote:Necu vise ali morao sam upitati jer fakat o tome dumam cijeli dan. Vratimo se siriji.
Mozda i kroz kroz ovu prizmu možeš gledat. Mislim da ce ta osuda u Hagu , samo kratkotrajno plutati u mislima ,onoliko koliko budeš viđao te vijesti na portalima ili novinama, te na kraju će se sve na normalu vratit ,tj običnom životu.Samo oni koji su lično izgubili nešto živo u ratu ,to pamte do kraja. Nije im krivo toliko što je on osudjen, već što neki nisu. Pa se tu ta nepravda, u pogledu rada Haškog tribunala ispoljava. Srbin , takođe, al Brčanski :D
Ok. To isto ima smisla. Ja lično nikad nebi rekao da je neko heroj za kojeg ima i najmanje dokaza da je zlocinac pa makar to islo na moju stetu. Naravno da vecina ljudi ne razmislja tako.
insomnia78

#94423 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

animus wrote:
realpolitik wrote:
Ok. To isto ima smisla. Ja lično nikad nebi rekao da je neko heroj za kojeg ima i najmanje dokaza da je zlocinac pa makar to islo na moju stetu. Naravno da vecina ljudi ne razmislja tako.
Pitaj ga za koje mu je to zao sto nisu osudjeni?
animus

#94424 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Imamp toliko strucnjaka iz oblasti psihologije koji se smatraju stručnjacima iz te oblasti i ti isti pisu naucne radove iz tema koje skoro nikakve koristi nemaju. Kad ce se sjetiti neko da ovo obradi. Da sve motive i o objašnjenja obuhvati i da neka objašnjenja. Vjerujem da bi bila najcitanija knjiga a pomogla bi smanjenju mrznje.
Challenger__

#94425 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:s druge strane u Idlibu izrazili blago nezadovoljstvo sto je zajednicka izjava trojice lidera jos jednom, kao teroristicku organizaciju, poimenice, uz ISIL pomenula i Nusru
A joint statement released by the three heads of state after their talks declared that the countries' collaborative efforts in the 11 months since the establishment of the ceasefire regime in late December 2016 have helped to secure a "breakthrough" in "bringing closer the elimination of [Daesh], the Nusra Front and all other terrorist organizations as designated by the United Nations Security Council." The countries vowed to continue their cooperation until the terrorists are completely defeated.

ipak, pojedinci iz Nusre su navodno pozdravili saopstenje :?
Uf. Trebalo je progutati sopstveno govno pa da Ankara ovo potpiše.
Locked