Kaligrafija wrote:Ja sam dovoljno nacitan i imam neko zivotno iskustvo, da pisem iz svoje glave, ne trebaju meni nikakvi sekundanti, a niti da mi dodaju i oduzimaju misao i pripusuju je bilo kome, ovoj i onoj strani! Moja strana je pravda, pocev od moje avlije, pa onda i svuda u svijetu! Mozda smo manjina, mi sa obrazom, nasa strana je ljudskost, ali makar hodamo uspravne glave i visoko podignutog cela!
Mene ne nose ideologije, meni mozak nije ispran, niti od "mojih", a sigurno nije ni od drugih, trecih i cetvrtih... Svijet je satkan na nepravdi, rat je sagorijevanje sistema, postrat je progres ili nazadak od pamtivijeka, sistem tako funkcionise, nisam ga ja izmislio...poslije stradanja, radja se nova zora, dolaze neki drugi i drugaciji, sistemi se mijenjaju, neki napreduju, neki nazaduju...mijena poput mjeseceve, ili slicno nasoj dnk, virusi nas napadaju i jacaju ili ubiju, sta god da urade, buducoj nekoj generaciji donose progres...Ko je shvatio, shvatice, manite se rekao, ovaj i onaj...Ja da se pitam, ja bi nas sve pobio preko dvadeset godina, pa nadalje, pa neka ova omladina napravi bolji i pametniji sistem...neka napisu sebi novu istoriju...Dosta je vise bilo, kad se cuna ne dize, hajmo malo ratovat...
Sirija vol. 2
- Young Erotica
#92851 Re: Sirija vol. 2
-
karakters
#92852 Re: Sirija vol. 2
Jbg, da si ufatio insomniju, to bi i snimio. Ono kad je reko da si ga tio ubit. Ovako nista.Young Erotica wrote:Mislim da je ipak ovo sto sam ja rekao, moze biti da gresim pa da za par godina ispliva snimak, monstrumima je ubistvo nista ako nemaju trofeje i uspomene.insomnia78 wrote: Mozda su samo toliko pametni da se ne dnimaju tokom ratnih zlocina
- insomnia78
#92853 Re: Sirija vol. 2
Ma nece. Cool je sejtanova partija. Bili su sasma regularni prema ekipi u najljepsem gradu na svijetu. ZabadanijuYoung Erotica wrote:Mislim da je ipak ovo sto sam ja rekao, moze biti da gresim pa da za par godina ispliva snimak, monstrumima je ubistvo nista ako nemaju trofeje i uspomene.insomnia78 wrote: Mozda su samo toliko pametni da se ne dnimaju tokom ratnih zlocina
- Nadzornik
#92854 Re: Sirija vol. 2
Dogovorili su se Saudi sa Englezima da im ustupe svoju avio bazu Akrotiri na Kipru.sekerbay wrote:
Ps.
Ako bi se bolesni saudi odlučili da bombarduju hezbolah, odakle bi to uradili?
Neće valjda letjeti preko izraela
Nešto ne vjerujem da će preko iraka ili sirije
-
karakters
#92855 Re: Sirija vol. 2
Sve teče, reče Heraklit, pa u potvrdu svojih riječi dosu vina.Kaligrafija wrote:Ja sam dovoljno nacitan i imam neko zivotno iskustvo, da pisem iz svoje glave, ne trebaju meni nikakvi sekundanti, a niti da mi dodaju i oduzimaju misao i pripusuju je bilo kome, ovoj i onoj strani! Moja strana je pravda, pocev od moje avlije, pa onda i svuda u svijetu! Mozda smo manjina, mi sa obrazom, nasa strana je ljudskost, ali makar hodamo uspravne glave i visoko podignutog cela!
Mene ne nose ideologije, meni mozak nije ispran, niti od "mojih", a sigurno nije ni od drugih, trecih i cetvrtih... Svijet je satkan na nepravdi, rat je sagorijevanje sistema, postrat je progres ili nazadak od pamtivijeka, sistem tako funkcionise, nisam ga ja izmislio...poslije stradanja, radja se nova zora, dolaze neki drugi i drugaciji, sistemi se mijenjaju, neki napreduju, neki nazaduju...mijena poput mjeseceve, ili slicno nasoj dnk, virusi nas napadaju i jacaju ili ubiju, sta god da urade, buducoj nekoj generaciji donose progres...Ko je shvatio, shvatice, manite se rekao, ovaj i onaj...Ja da se pitam, ja bi nas sve pobio preko dvadeset godina, pa nadalje, pa neka ova omladina napravi bolji i pametniji sistem...neka napisu sebi novu istoriju...Dosta je vise bilo, kad se cuna ne dize, hajmo malo ratovat...
- Young Erotica
#92856 Re: Sirija vol. 2
I dalje humor 0 bodova.karakters wrote:Jbg, da si ufatio insomniju, to bi i snimio. Ono kad je reko da si ga tio ubit. Ovako nista.Young Erotica wrote:Mislim da je ipak ovo sto sam ja rekao, moze biti da gresim pa da za par godina ispliva snimak, monstrumima je ubistvo nista ako nemaju trofeje i uspomene.insomnia78 wrote: Mozda su samo toliko pametni da se ne dnimaju tokom ratnih zlocina
-
karakters
#92857 Re: Sirija vol. 2
Cool je prestao pisati, nemoj ga tigrovski iza leđa.insomnia78 wrote: Ma nece. Cool je sejtanova partija.
-
karakters
#92858 Re: Sirija vol. 2
Ponavljate se, već ste mi to isto rekli više puta na taj duhoviti način.Young Erotica wrote:I dalje humor 0 bodova.karakters wrote: Jbg, da si ufatio insomniju, to bi i snimio. Ono kad je reko da si ga tio ubit. Ovako nista.
- Young Erotica
#92859 Re: Sirija vol. 2
Nisam razumeo sta si hteo da kazes, a ovo za najlepši grad je verovatno neka fora sa foruma.insomnia78 wrote:Ma nece. Cool je sejtanova partija. Bili su sasma regularni prema ekipi u najljepsem gradu na svijetu. ZabadanijuYoung Erotica wrote:Mislim da je ipak ovo sto sam ja rekao, moze biti da gresim pa da za par godina ispliva snimak, monstrumima je ubistvo nista ako nemaju trofeje i uspomene.insomnia78 wrote: Mozda su samo toliko pametni da se ne dnimaju tokom ratnih zlocina
-
karakters
#92860 Re: Sirija vol. 2
Nekad insomnia piše izjave koje su ispod tvog intelektualnog nivoa, i bolje ti je što nisi razumio. Šta bi s njim i da si ga ufatio.Young Erotica wrote: Nisam razumeo sta si hteo da kazes, a ovo za najlepši grad je verovatno neka fora sa foruma.
- insomnia78
#92861 Re: Sirija vol. 2
Ma da. Tako ga je kolega savox nazivao dok je onomad bio pod opsadom Hezbolaha. Zabadani najljepsi grad na svijetu.Young Erotica wrote: Nisam razumeo sta si hteo da kazes, a ovo za najlepši grad je verovatno neka fora sa foruma.
Pa ne bili su stvarno vojnicki fer prema pobunjenicima unutra. Bilo je onih snimaka gdje ne pucaju na njih u odredjenim situacijama iako su im bili ko glineni golubovi isl
- Nadzornik
#92862 Re: Sirija vol. 2
Ne mogu da razumijem Saudijsku Arabiju,nisu rijesili jedan problem a vec ulaze u drugi...
Problemi sa svojim siitima.
Hladni rat sa Iranom.
Proxi rat u Siriji.
Jemen invazija.
Bojkot u Kataru.
Ciscenje tj. borba protiv korupcije.
Reforme
Megacity
Liban.
Koliko dobro bi mogli da zive sa svim parama koje imaju i da se ne zezaju sa bilo kim.
Hladni rat sa Iranom.
Proxi rat u Siriji.
Jemen invazija.
Bojkot u Kataru.
Reforme
Megacity
Liban.
Koliko dobro bi mogli da zive sa svim parama koje imaju i da se ne zezaju sa bilo kim.
-
karakters
#92863 Re: Sirija vol. 2
E a možda snimaju dok ne pucaju.insomnia78 wrote:Ma da. Tako ga je kolega savox nazivao dok je onomad bio pod opsadom Hezbolaha. Zabadani najljepsi grad na svijetu.Young Erotica wrote: Nisam razumeo sta si hteo da kazes, a ovo za najlepši grad je verovatno neka fora sa foruma.
Pa ne bili su stvarno vojnicki fer prema pobunjenicima unutra. Bilo je onih snimaka gdje ne pucaju na njih u odredjenim situacijama iako su im bili ko glineni golubovi isl
-
karakters
#92864 Re: Sirija vol. 2
Ma vidiš da sreća nije u novcuNadzornik wrote:Ne mogu da razumijem Saudijsku Arabiju,nisu rijesili jedan problem a vec ulaze u drugi...![]()
Hladni rat sa Iranom.
Proxi rat u Siriji.
Jemen invazija.
Bojkot u Kataru.
Reforme
Megacity
Liban.
- Kaligrafija
#92865 Re: Sirija vol. 2
AVE ja, rece Cezar i Veni, Vidi, Vici i dodje na cevape, pojede desetku u pola s lukom i nasmijesi se zadovoljno cackajuci zube...karakters wrote:Sve teče, reče Heraklit, pa u potvrdu svojih riječi dosu vina.Kaligrafija wrote:Ja sam dovoljno nacitan i imam neko zivotno iskustvo, da pisem iz svoje glave, ne trebaju meni nikakvi sekundanti, a niti da mi dodaju i oduzimaju misao i pripusuju je bilo kome, ovoj i onoj strani! Moja strana je pravda, pocev od moje avlije, pa onda i svuda u svijetu! Mozda smo manjina, mi sa obrazom, nasa strana je ljudskost, ali makar hodamo uspravne glave i visoko podignutog cela!
-
karakters
#92866 Re: Sirija vol. 2
Još i morituri te salutant, bez tog se ćevapi ne svare dobroKaligrafija wrote:
AVE ja, rece Cezar i Veni, Vidi, Vici i dodje na cevape, pojede desetku u pola s lukom i nasmijesi se zadovoljno cackajuci zube...
- Young Erotica
#92867 Re: Sirija vol. 2
Merci pour la réponse décente.insomnia78 wrote:Ma da. Tako ga je kolega savox nazivao dok je onomad bio pod opsadom Hezbolaha. Zabadani najljepsi grad na svijetu.Young Erotica wrote: Nisam razumeo sta si hteo da kazes, a ovo za najlepši grad je verovatno neka fora sa foruma.
@karakters isplaci se, bice ti lakse.
-
karakters
#92869 Re: Sirija vol. 2
Nek insomija plače od sreće što ga nisi ufatio kad je ono reko da si ga tio ubit. A i šta bi mu, srpsko-francusko prijateljstvo je svakako duga tradicija.Young Erotica wrote: Merci pour la réponse décente.
@karakters isplaci se, bice ti lakse.
Eto kod obojice i tih anšante manira što ih Englezi zovu džentlmenskim, a Francuzi salonskim.
- orinoco
#92870 Re: Sirija vol. 2
Ko su na ovoj i temi Iraq, forumaši ISIS-ovci ili njihovi simpatizeri?
- Young Erotica
#92871 Re: Sirija vol. 2
Ja razumem da si ljut, umešao si se u raspravu između mene i sumirprimus, kao u moj zastupnik sto ja nisam tražio niti mi je bilo potrebno. Iz tog razloga sam te i ohladio. I sada bih te zamolio ako mozes da prestaneš da mi kvotas svaki post, nisi zanimljiv uopšte i dovodis sebe u situaciju da dobijes ban.karakters wrote: Nek insomija plače od sreće što ga nisi ufatio kad je ono reko da si ga tio ubit. A i šta bi mu, srpsko-francusko prijateljstvo je svakako duga tradicija.
Eto kod obojice i tih anšante manira što ih Englezi zovu džentlmenskim, a Francuzi salonskim.![]()
I jedan mali savet, bez obzira na versku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost ljudi mogu pristojno i civilizovano da razgovaraju.
-
karakters
#92872 Re: Sirija vol. 2
Ovim postom si pomjerio granice humorističkih dometa čovječanstva.Young Erotica wrote: Ja razumem da si ljut, umešao si se u raspravu između mene i sumirprimus, kao u moj zastupnik sto ja nisam tražio niti mi je bilo potrebno. Iz tog razloga sam te i ohladio. I sada bih te zamolio ako mozes da prestaneš da mi kvotas svaki post, nisi zanimljiv uopšte i dovodis sebe u situaciju da dobijes ban.
.
Nije da i dosad nisi bio tome na tragu, ali ovo je wow
A ne bi ga ti ni gonjo ono onda kad je reko da si tio ubit da si znao da je Francuz, jelde.
- mirsek
#92873 Re: Sirija vol. 2
@karakters kako se desilo da te insomnija78 koji je ateista i s kojim se prepires navede da vrijedjas citavu jednu religiju na najgori moguci nacin, sta je s tobom ?
Jel imas nesto protiv vjernika generalno ?
Jel imas nesto protiv vjernika generalno ?
-
sarajevoxxxx
#92874 Re: Sirija vol. 2
Saudi Arabia forcibly detained Lebanon’s prime minister, sources say
https://www.washingtonpost.com/opinions ... bc0f3fdf84
https://www.washingtonpost.com/opinions ... bc0f3fdf84
-
zrakomlat
#92875 Re: Sirija vol. 2
sekerbay wrote:Bio bi to dokaz protiv njih samih. Nikad ne treba zaboraviti da vehabija iliti tzv. selefija nema više od 5%insomnia78 wrote:Sta mislis da li ce im Bibi dopustiti da kroz izraelski zracni prostor napadnu hezbolah
Ostali ih svakako ne vole, tako da bi to bio krunski dokaz.
Svaki naredni konflikt ruši njihov petrodolarima građen imidž. Ako je narodu već mrsko da čita, barem ima i imat će priliku da gleda šta rade i kako se ponašaju perjanice te škole.
Druže, pošto su ti karte za dženet?solar7 wrote:On ne moze biti sehid
Vidim, ti odlučuješ, pa reko da upitam.
.........................