Sirija vol. 2
- Opetja033
#89702 Re: Sirija vol. 2
Pomagali su i onom hudom plastificiranom pedofilu i ljubitelju deckica pa mu to u vecini slucajeva nije pomoglo. Brko je Brko.sarajevoxxxx wrote:Bio je u okruženju to jeste, ali bio je i na strani okorjelih fašista i ubica koji su mu uvijek u bilo koje doba pomagali sa zračnim udarima što i nije baš mala stvar.Opetja033 wrote:Navodno nagazio na minu. Ne znam, da je poginula ona plasticna, feminizirana luda, proglasio bih trodnevnu radost ovako ipak ne.
Bio je Brko ratnik i po, to se mora postovati.
U svakom slučaju još uvijek ništa nije 100 % potvrđeno režimskim patološkim lažovima ništa ne treba vjerovati.
-
sarajevoxxxx
#89703 Re: Sirija vol. 2
Ima on dobrih aferima od Homsa i Damaska pa do Deira. Ima i ona slika kako lik pozira pored raskomadanih ljudskih tijela.Opetja033 wrote:Ne zajebaji Chelli, imao je i on aferima - pogotovo na pocetku ustanka u Daari. Kritikovan je i od strane lidera Druza u Suwerydi.Challenger__ wrote:Za ISIL-ovce "zločinac", za Siriju i svijet neumrli heroj.sarajevoxxxx wrote:Navodno poginuo jedan od najvećih ratnih zločinaca u Siriji general Isam Zehrudin
Ali je bio mala maca za sav sljam (mislim na sve strane, da se razumijemo) koji se izrodio u Siriji nakon sto je poceo rat. Ratnik od glave do pete, vojnicina.
Licno nije bas da se radujem njegovoj smrti.
- Opetja033
#89704 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da jeste. Uglavnom prorezimski izvori potvrdjuju.insomnia78 wrote:Nije valjda?
-
sarajevoxxxx
#89705 Re: Sirija vol. 2
Zbog ljudi i nevinih civila koje je pobio u Homsu je ratni zločinac a ne brkoOpetja033 wrote:Pomagali su i onom hudom plastificiranom pedofilu i ljubitelju deckica pa mu to u vecini slucajeva nije pomoglo. Brko je Brko.sarajevoxxxx wrote:Bio je u okruženju to jeste, ali bio je i na strani okorjelih fašista i ubica koji su mu uvijek u bilo koje doba pomagali sa zračnim udarima što i nije baš mala stvar.Opetja033 wrote:Navodno nagazio na minu. Ne znam, da je poginula ona plasticna, feminizirana luda, proglasio bih trodnevnu radost ovako ipak ne.
Bio je Brko ratnik i po, to se mora postovati.
U svakom slučaju još uvijek ništa nije 100 % potvrđeno režimskim patološkim lažovima ništa ne treba vjerovati.
- Opetja033
#89706 Re: Sirija vol. 2
Sta je bilo u Homsu? Ne znam ni da je bio tamo.sarajevoxxxx wrote:Zbog ljudi i nevinih civila koje je pobio u Homsu je ratni zločinac a ne brkoOpetja033 wrote:Pomagali su i onom hudom plastificiranom pedofilu i ljubitelju deckica pa mu to u vecini slucajeva nije pomoglo. Brko je Brko.sarajevoxxxx wrote:
Bio je u okruženju to jeste, ali bio je i na strani okorjelih fašista i ubica koji su mu uvijek u bilo koje doba pomagali sa zračnim udarima što i nije baš mala stvar.
P.S. I moja greska u prvom komentaru @Chelliju. Nije Daara nego Douma.
- Maystor
#89707 Re: Sirija vol. 2
Ne valja se radovati tuđoj nesreći. Jesmo se zajebavali na račun Kurda i njihove nezavisnosti (i to više zbog onog smora na forumu, nego zbog samih Kurda), pa nas dočeka ova vijest kao hladan tuš.
Ne mogu da vjerujem da je Brko poginuo. Veoma mi je žao. Da se nije Deir odbranio, rat u Siriji bi drugačije završio.
Brko, neka ti je vječni rahmet!
Ne mogu da vjerujem da je Brko poginuo. Veoma mi je žao. Da se nije Deir odbranio, rat u Siriji bi drugačije završio.
Brko, neka ti je vječni rahmet!
- Opetja033
#89708 Re: Sirija vol. 2
Kontradiktorni su izvjestaji da li je u pitanju mina ili eksplozivna naprava pored puta koja je aktivirana kada je on prolazio. Navodno, kao pravi i istinski Baathista, nije bas blagonaklono gledao na proxye iranskog imperijalizma u Siriji i Iraku.
- Challenger__
#89709 Re: Sirija vol. 2
Erdogan optužuje ”globalističke kolonijalne krugove”
“Naša drevna geografija prolazi kroz teško, bolno i nestabilno razdoblje u kojem se karte redizajniraju i iznova crtaju”, rekao je turski predsjednik Recep Erdogan, prenosi agencija Anadolu. “Kao i prošlog stoljeća, moto ovog stoljeća je “podijeli i zavladaj”. Ovu strategiju dugo i uspješno provode globalistički kolonijalni krugovi”, dodao je turski predsjednik.
Prema Erdoganu, ”cilj ove strategije je podijeliti Siriju i Irak po etničkim i sektaškim linijama na jugu Turske”.
Jah... A kada sam ovo pisao prije više od pet godina, repliciralo mi se da iznosim "teorije zavjere".
- animus
#89710 Re: Sirija vol. 2
Šteta jeste što je poginuo. U svakom slucaju bolje da je prezivio rat pa da odgovara pred medjunarodnim sudom i da se vidi jeli bio zlocinac kao Sratko ili heroj kao Naser. Mi to ne znamo i ostat ce nerazjasnjeno. Svoju svrhu je ispunio pa ostaje i mogucnost da je ubijen od strane režima kao sto su i kod nas najbolji na kraju stradavali.
- asurbanipal
#89711 Re: Sirija vol. 2
Breaking: Prominent Syrian general Issam Zahreddine killed in Deir Ezzor
https://www.almasdarnews.com/article/br ... eir-ezzor/
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#89712 Re: Sirija vol. 2
zasto je brko morao biti ubiven
asadovo maslo tj. unutarbasisticki obracun
asadovo maslo tj. unutarbasisticki obracun
- Maystor
#89713 Re: Sirija vol. 2
Nisam sklon teorijama zavjere, ali rat u Siriji je prljav do bola. Sve je moguće. Nakon što je probijena blokada Deira, Brko je dao jednu izjavu, zbog koje se morao izvinjavati; zatim je indikativno da nikada nije došlo do susreta Tigra i Brke (koji je najavljivan kao epski događaj). Takođe je čudno da sve operacije u Deiru i okolini vodi isključivo Tigar.Opetja033 wrote:Kontradiktorni su izvjestaji da li je u pitanju mina ili eksplozivna naprava pored puta koja je aktivirana kada je on prolazio. Navodno, kao pravi i istinski Baathista, nije bas blagonaklono gledao na proxye iranskog imperijalizma u Siriji i Iraku.
Ukratko, moguće je da je Brko likvidiran, premda ne želim da vjerujem u to.
- Challenger__
#89714 Re: Sirija vol. 2
Jah, "ubio ga režim". Nema lojalnijeg generala od njega. Nisu u stanju ni u smrti da budu dostojanstveni oni čiji su favoriti izgubili ovaj rat.
- Challenger__
#89715 Re: Sirija vol. 2
Ista priča kao za šejh Butija rahmetli. Ubili ga teroristi a optužuju "režim".
- Challenger__
#89716 Re: Sirija vol. 2
U svakoj nesreći vide gorivo za svoju agendu. Nema ništa od toga: Srija se odbranila.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#89717 Re: Sirija vol. 2
ko da bi bio prvi lojalni i zasluzni kojeg su smakli oni kojima je spasio dupe i zaduzio
nema covjeka nema problema, poznati nacin rjesavanja problema, brko sad nikako ne moze postati asad poslije asada, ni na izborima ni vojnim udarom
sto bi moj komsija vaha reko, mrtva usta ne govore
nema covjeka nema problema, poznati nacin rjesavanja problema, brko sad nikako ne moze postati asad poslije asada, ni na izborima ni vojnim udarom
sto bi moj komsija vaha reko, mrtva usta ne govore
- DaysleepeR
#89718 Re: Sirija vol. 2
SDF baš s poštovanjem ispraća ISIS iz Raqqa-e.
Kiki, koga sada SDF pojačava i protiv koga?
Ako ćemo tvojim argumentima?
Kakvi su ovo licemjerni potezi, možeš li barem ti povući riječ za sve što si ispisao o SAA, Assadu i autobusima punim ISIS-a oji su poslani na DeZ?
https://twitter.com/Dalatrm/status/920603126998208512
Kiki, koga sada SDF pojačava i protiv koga?
Ako ćemo tvojim argumentima?
Kakvi su ovo licemjerni potezi, možeš li barem ti povući riječ za sve što si ispisao o SAA, Assadu i autobusima punim ISIS-a oji su poslani na DeZ?
https://twitter.com/Dalatrm/status/920603126998208512
- Opetja033
#89719 Re: Sirija vol. 2
@Chelli,
pa nije bas da rezim (ili iranske sluzbe) nisu ubijali Assadove visokopozicionirane lojaliste jer su se protivili ulozi Irana i Hizba. Visokorangirani obavjestajci, onda onaj general iz Dare. Zaboravio sam im imena, bilo je to prije par godina. To su opcepoznata ubistva, o tome se pisalo i ovdje i u tom trenutku niko to, pa ni forumasi koji podrzavaju Assada, nisu demantovali.
Nemoj me sada tjerati da gubim najmanje pola sata googlajuci imena, sjecas se i ti naravno.
Ali da budem jasan: veca je vjerovatnoca da je nagazio na minu, tj da je u pitanju Daesh. Ako je fakat eksplozivna naprava onda je pitanje malo skakljivije, ali ni to ne znaci da je po automatizmu rezim iza pogibije.
Sjecam se sta si pisao za Allousha (koji je uzgred izdan, tj prodan od strane S.Arabije) kada je poginuo, otprilike ja sada tako osjecam po pitanju pogibije Brke.
pa nije bas da rezim (ili iranske sluzbe) nisu ubijali Assadove visokopozicionirane lojaliste jer su se protivili ulozi Irana i Hizba. Visokorangirani obavjestajci, onda onaj general iz Dare. Zaboravio sam im imena, bilo je to prije par godina. To su opcepoznata ubistva, o tome se pisalo i ovdje i u tom trenutku niko to, pa ni forumasi koji podrzavaju Assada, nisu demantovali.
Nemoj me sada tjerati da gubim najmanje pola sata googlajuci imena, sjecas se i ti naravno.
Ali da budem jasan: veca je vjerovatnoca da je nagazio na minu, tj da je u pitanju Daesh. Ako je fakat eksplozivna naprava onda je pitanje malo skakljivije, ali ni to ne znaci da je po automatizmu rezim iza pogibije.
Sjecam se sta si pisao za Allousha (koji je uzgred izdan, tj prodan od strane S.Arabije) kada je poginuo, otprilike ja sada tako osjecam po pitanju pogibije Brke.
Last edited by Opetja033 on 18/10/2017 13:46, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#89720 Re: Sirija vol. 2
Vjerovatno klasična likvidacija ko će znati.
Opet...Našao sam da se spominje u kontekstu zločina u Masrabi govorio sam iz sjećanja, javim ti kasnije
Opet...Našao sam da se spominje u kontekstu zločina u Masrabi govorio sam iz sjećanja, javim ti kasnije
-
The 51st State
#89721 Re: Sirija vol. 2
popularnost, konkurencija, smrdi na likvidaciju od strane rezima.
- Kikibombona
#89722 Re: Sirija vol. 2
Nekad i negdje sam procitao da pleme Shammar dobija pomoc od Saudijske Arabije te da veliki broj pripadnika plemena zivi u Saudiji. Izgleda da je netacno.Opetja033 wrote:Kikibombona wrote:U posjetu Raki sa Bretom Mekgurkom stigao je i saudijski ministar Tamer al-Sabhan. Saudijska Arabija ima dobre odnose sa plemenom Shammar i jos nekim arapskim plemenima. Nadat se da ce pogurati obnovu Rake i drugih arapskih gradova provincija Raka i Deir ez Zor.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Grob te jebo, kakve ti gluposti pises. Pa ti ne poznajes ni osnovna historijska desavanja na BI. Ako postoji ijedno pleme u toj regiji koje je zakleti neprijatelj porodice Saud, pa i vehabizma opcenito, onda je to pleme Shammar. U svakom ratu bili su neprijatelji S. Arabije i porodice Saud. Rivalitet, cesto i kroz ratove,izmedju Shammara i Sauda traje vise od 200 godina.
Plemenske vođe Shammara u Siriji otvoreno govore kako im je raspad Saudijske Arabije glavni strateski cilj ali @Kiki kao vrsni poznavalac situacije na BI tvrdi kako imaju dobre odnose.![]()
Evo, obrazuj se:
http://www.mcclatchydc.com/news/nation- ... 59747.html
http://www.france24.com/en/20160314-foc ... tate-group
https://en.wikipedia.org/wiki/Rashidi_dynasty
Ako bi sve to citao i provjeravao, hiljade plemena i raznih interesa, relacija, pizdi materinih, ne bih imao vremena ni za sta drugo u zivotu i opet bi neke stvari pogresno skapirao, naletio na krive informacije itd. Odnose na BI ne razumiju ljudi koji zive tamo a kamoli neko sa strane. Ovdje kod nas je komplikovano iako imas svega nekoliko konfrontiranih naroda. Ko ce pohvatati kakvu politiku vodi 2 000 plemena?
Sada sam malo pretrazio i nasao intervju sa liderom Sanadida koji je rekao da nisu dobili nikakvu pomoc od Saudije i da sa njima nemaju nikakve kontakte.
Raka nekada i sada
https://mobile.twitter.com/HaraldDoornb ... 07/video/1
Dokle su sunije dogurale?
Kazu u Dzarabluskom emiratu oslobodilacki Shamija front napreduje protiv uzurpatorskog Sultan Murada.
Sta ce na kraju balade dobiti suni ekstremisti osim racku za zube?
- Kikibombona
#89723 Re: Sirija vol. 2
Bas mi je zao Brke.
Opasno smrdi na likvidaciju od strane rezima.
Zanimljivo je da se lazni Tigar uopste nije sastao sa Brkom. Od kada je Zor oslobodjen, Brko je potisnut u stranu.
Zanimljivo je da se lazni Tigar uopste nije sastao sa Brkom. Od kada je Zor oslobodjen, Brko je potisnut u stranu.
-
sarajevoxxxx
#89724 Re: Sirija vol. 2
Daleko najvažniji Asadov oficir. Kakav Tigar, sa njim se skoro svi ismijavaju.Kikibombona wrote:Bas mi je zao Brke.![]()
-
sarajevoxxxx
#89725 Re: Sirija vol. 2
@opet Evo ovdje admin portala EuphratesPost spominje da je Koljač odgovoran za zločine u Guti, Homsu, i Deir Ez-Zouru.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3026102762
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3026102762