Sirija vol. 2

Locked
NajdraziVodjaa

#73626 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Akibh wrote:
mirsek wrote:Ooo Savooo, dokle su nasi na Malah farmama, naplacuju li sve Asadu u Alepu, jel hin stigla pravda revolucionara predvodjenih produhovljenim drekavcem mandrilom iz Saudijske Vehabije, e moj Savoo tanak si ko baslija..
Ooo druze Savooo, jesu li dobri ljudi ovi sto vladaju izrahelom, jel ljudski protjeruju i getoiziraju Palestince ili su ipak Palestinci zasluzili to jer pruzaju otpor ??
Eee moja baslijo..
(Primjer kako odgovoriti drugu Savi bez citiranja)
Primjer kako napisati glupost...
U stilu Salika: Sta ima veze sto SAA cini zlocine, isto rade i izraelci u Palestini, Saudijci u Jemenu,...
I onda je neko drugi baslija :roll:
Ne postoji vojska u istoriji covjecanstva koja nije cinila zlocine, za visi cilj zrtve nerijetko i neduzne su neminovnost, optuzivati SAA za zlocine je krajnje licemjerno pogotovo zbog toga sto se bore protiv ljudi koji sistematski to rade, odrubljuju glave, istrijebljuju manjine. Pobunjenici i njihove najjace formacije otvoreno se zalazu za unistenje raznih etnickih i vjerskih skupina koje su manjina, SAA to ne radi. To sto SAA baci iz aviona krmacu na kvart u kojem su teroristi pa pri tome tu stradaju neduzni ljudi nije zlocin, kad smislis neki drugi nacin da se unisti neprijatelj koji se cesto krije medju civilima onda mozemo pricati o zlocinu ovako to je jedini nacin, nazalost.

Najjaca savina provala je bila tokom orkuzenja Aleppa od strane SAA je da su se rusi i turci dogovorili rezim se povlaci u Latakiju a glavosjece preuzimaju Alepp :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#73627 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

RT:Vašington odbio da bude sudionik na pregovorima u Astani:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0248227631
Akibh

#73628 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

salik79 wrote:Hocu, ako mi citiras svoj upis na temu masakra civila Fue i Kafrae od neki dan ;-)

Nisam te nesto primjetio...
Pa ti visis na temi, imas 10000 postova za 3,5 godine, ja 1000 za 8 godina. Mislim, i ja bih visio da imam koristi od istog.

maloumnik iz jedne od 1000 idlibskih frakcija se raznio pored autobusa, pobio 100-ak djecice i zena.
Dabogda sve i jednog od ovih idlibskih frakcija povjesali na cesti od Idliba do Damaska
Ne kontam to sektastvo, zlocin je zlocin, i ovo raznosenje kao i barel bombe kao i avio napadi, kao i ubijanje zatvorenika kao i izgladnjivanje stanovnistva.
Kako mene mozes prozivati kad vecinu od ovih zlocina nisi nikad osudio a ja sve do jednog?
Akibh

#73629 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

NajdraziVodjaa wrote: To sto SAA baci iz aviona krmacu na kvart u kojem su teroristi pa pri tome tu stradaju neduzni ljudi nije zlocin, kad smislis neki drugi nacin da se unisti neprijatelj koji se cesto krije medju civilima onda mozemo pricati o zlocinu ovako to je jedini nacin, nazalost.
0 bodova, bilo je i Sarajevo i Bihac i Gorazde i x drugih gradova u okruzenju, prica ti je cista paljanska, izvini, sve ono sto smo slusali na RTRS-u
sarajevoxxxx

#73630 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Lavrov glasnogovornik Talibana :lol: sve i jednu rečenicu bi mu potpisali. Želi ih vidjeti u afganistanskoj vladi, traži da se sa njima pregovara :lol:
Kikibombona

#73631 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Lavrov glasnogovornik Talibana :lol: sve i jednu rečenicu bi mu potpisali. Želi ih vidjeti u afganistanskoj vladi, traži da se sa njima pregovara :lol:
To je potpuno ispravno stajaliste. Naravno da im je mjesto u vladi i da sa njima treba pregovarati.
GIVI

#73632 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

salik79 wrote:Oskarovci, Bijeli sljemovi, zajedno sa "sejh" Muhejsinom docekuju "umjerene koljace", aka "revolucionare", ucesnike sirijske traktorijade:

Za ovo im treba i Nobelovu nagradu za mir dodijeliti. Sta velite, da pokrenemo peticiju?
Ali kad pogledaš taj Idlebski emirat i ovu fsa i sve te likove :shock: Zamisli samo koliko košta hrana na dnevnoj bazi za sve te ubljehe.Koliko ima samo tih grupa sa po tisuću dvije boraca i koliko oni svi zajedno ustvari koštaju.Bogme su ovi europljani zapavo največi debili oni to sve lijepo plačaju. :izet:
Lincoln-Burrows

#73633 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Lavrov glasnogovornik Talibana :lol: sve i jednu rečenicu bi mu potpisali. Želi ih vidjeti u afganistanskoj vladi, traži da se sa njima pregovara :lol:
To je potpuno ispravno stajaliste. Naravno da im je mjesto u vladi i da sa njima treba pregovarati.
Sve je to uredu sa principima demokratskih društava samo moraš prvo uzeti u obzir da ti isti talibani
su imali svoje zakone po kojima su legalno vršili egzekucije ljudi na stadionima i to sve u skladu sa
njihovim viđenjem "pravednog" društva. Ružno je generalizirati čitav narod ali treba vidjeti dali
oni među sobom imaju neku humaniju verziju ljudi, ne može se sa ekstremistima u Vladu.
Kikibombona

#73634 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Lincoln-Burrows wrote:
Kikibombona wrote:
Sve je to uredu sa principima demokratskih društava samo moraš prvo uzeti u obzir da ti isti talibani
su imali svoje zakone po kojima su legalno vršili egzekucije ljudi na stadionima i to sve u skladu sa
njihovim viđenjem "pravednog" društva. Ružno je generalizirati čitav narod ali treba vidjeti dali
oni među sobom imaju neku humaniju verziju ljudi, ne može se sa ekstremistima u Vladu.
Amerikanci rokaju na elektricnim stolicama. Nisu Talibani jedini koji imaju smrtnu kaznu.

Talibani imaju veliku podrsku lokalnog naroda i to se ne moze ignorisati. Nece im jenki odredjivati kako ce zivjeti.

Bolje da sjede u vladi, da se takmice na izborima, nego da sa kalasima vode borbu.
sarajevoxxxx

#73635 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Rekao je da je prodaja droge 10 puta veća nakon pada Talibana, da je Isil ušao u Afganistan itd.

Koga zanima na 17:00 govori o Talibanima

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0248227631
Last edited by sarajevoxxxx on 10/05/2017 18:15, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#73636 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Kikibombona wrote:
Amerikanci rokaju na elektricnim stolicama. Nisu Talibani jedini koji imaju smrtnu kaznu.

Talibani imaju veliku podrsku lokalnog naroda i to se ne moze ignorisati. Nece im jenki odredjivati kako ce zivjeti.

Bolje da sjede u vladi, da se takmice na izborima, nego da sa kalasima vode borbu.
Sve se ja to slažem,
samo nisam baš uvjeren da će oni sjediti pa replika pa digni ruku za riječ pa ovo pa ono.
salik79

#73637 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Akibh wrote:
salik79 wrote:Hocu, ako mi citiras svoj upis na temu masakra civila Fue i Kafrae od neki dan ;-)

Nisam te nesto primjetio...
Pa ti visis na temi, imas 10000 postova za 3,5 godine, ja 1000 za 8 godina. Mislim, i ja bih visio da imam koristi od istog.

maloumnik iz jedne od 1000 idlibskih frakcija se raznio pored autobusa, pobio 100-ak djecice i zena.
Dabogda sve i jednog od ovih idlibskih frakcija povjesali na cesti od Idliba do Damaska
Ne kontam to sektastvo, zlocin je zlocin, i ovo raznosenje kao i barel bombe kao i avio napadi, kao i ubijanje zatvorenika kao i izgladnjivanje stanovnistva.
Kako mene mozes prozivati kad vecinu od ovih zlocina nisi nikad osudio a ja sve do jednog?
A to, kao, ja imam koristi od pisanja po forumu?! Inace, ti si, slucajno, uvijek tu kada su u pitanju "rezimski zlocini".

Taj maloumnik nije dosao tek tako i raznio se. Morao je proci kroz proces ispiranja mozga, indoktrinacije i usadjivanja iskonske mrznje prema siitima (a i ostalim muslimanima) i "nagradama" za tu mrznju i njihovu likvidaciju. Mislis da taj lik nije bio ubijedjen da ga taj cin vodi direktno u Dzennet?! Eh, o tome ja govorim, jer tu i takvu indoktrinaciju finansiraju okolne, petrodolarske, vehabisticke monarhije, koje, uostalom, finansiraju i cjelokupan projekat pod nazivom "sirijska revolucija". Sve te "revolucionarne" skupine u Siriji postoje i opstaju upravo zahvaljujuci izdasnosti tih monarhija. Svi civili koji stradaju u napadima SAA nisu direktna meta, niti cilj, nego su kolateral borbe protiv pomenutog vehabitskog terorizma. Borba protiv tog zla nema i ne smije imati cijenu.

Likovi koji cak i medjusobno ohalaljuju cast, krv i imetak moraju biti porazeni, jer jadna nam majka ako se ta posast prosiri...I jos nesto - nekakva ubleha, zvana FSA i sl. ne postoji, a ko tvrdi drugacije neka mi navede jedan jedini primjer "mezhebske i religijske mjesovitosti" unutar bilo koje od "pobunjenickih" frakcija, koje dzuturile nazivaju FSA! Likovi pobise i zatrase sve sto nije na "pravom putu" (koje im petromonarhije odredise), a ovamo se slomise da nas ubijede da je to ustvari nekakva Slobodna sirijska armija, sastavljena od svih Sirijaca koji se bore protiv "mrskog, diktatorskog, rezima".
Last edited by salik79 on 10/05/2017 18:58, edited 2 times in total.
Kikibombona

#73638 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Lincoln-Burrows wrote:
Kikibombona wrote:

Sve se ja to slažem,
samo nisam baš uvjeren da će oni sjediti pa replika pa digni ruku za riječ pa ovo pa ono.
Jbg, neka se uce, kao i mi ovdje. Nismo ni mi daleko odmakli. Bolan je proces demokratizacije drustva. Od necega se mora poceti.

Ratovati sa Talibanima nema smisla. Oni se mogu boriti 2 000 godina bez problema. Kompromis nema alternativu. Jedina alternativa kompromisu je genocid, a to valjda ne podrzavamo.
salik79

#73639 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Kikibombona wrote:

Sve se ja to slažem,
Jbg, neka se uce, kao i mi ovdje. Nismo ni mi daleko odmakli. Bolan je proces demokratizacije drustva. Od necega se mora poceti.

Ratovati sa Talibanima nema smisla. Oni se mogu boriti 2 000 godina bez problema. Kompromis nema alternativu. Jedina alternativa kompromisu je genocid, a to valjda ne podrzavamo.
Kiki, talibani su pokret, a ne narod.
DaysleepeR

#73640 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

savo savo, šta su ovo amerikanci ograjisali
US State Department offering up to $ 10 million reward for who points them to Abū Muhammad al-Jūlānī
Image

:lol: :lol: :lol:
Krokodajl

#73641 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

SAA oslobodila položaje oko planine Humrija na istoku Homsa, nalaze se pred ulazom u selo Rasm al Hamida.
Kikibombona

#73642 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Kiki, talibani su pokret, a ne narod.
Jesu Talibani zapravo Pastuni?

A svejedno, da bi eliminisao pokret koji se sjedinio sa narodom, moras eliminisati narod iz kojeg pokret proizilazi.

Talibane treba integrisati kao IRA i FARC.
salik79

#73643 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:

A svejedno, da bi eliminisao pokret koji se sjedinio sa narodom, moras eliminisati narod iz kojeg pokret proizilazi.

Cetnike, ustase...
Kikibombona

#73644 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:

Cetnike, ustase...
Da. I cetnike, ustase. Radi politicke korektnosti trebao si navesti Busuladzica, Djozu, onog svog iz Tuzle, te druge Handzarevce. :D

Tito ih je sve integrisao. Ili genocid ili integracija, nema druge.

Isto Kurdi rade sa ISILom. Veliki broj plemena je ISIL zamijenio sa YPG. I ne samo to, YPG pusta na slobodu zarobljene ISILovce na zahtjev lidera plemena, ako se ustanovi da su se rehabilitovali i 'promijenili'. Ne vidim drugo rjesenje. Da pobiju sva plemena koja su podrzala ISIL? Ne ide...

Silom se nista rijesiti ne moze, samo se otvaraju dodatni problemi.
Kikibombona

#73645 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DaysleepeR wrote:savo savo, šta su ovo amerikanci ograjisali
US State Department offering up to $ 10 million reward for who points them to Abū Muhammad al-Jūlānī
Image

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Sjetih se svog forumskog druga Udrcha i poznatih rijeci od prije 4-5 godina 'Nusra ce osloboditi Siriju'. :(

E moj Saxxx, kako ti stomak sve ovo moze podnijeti...

Nakon silne borbe mudzahidi Nusra Fronta su izdani od svih, a najvise boli izdaja brace mudzahida sa kojima su godinama krvarili u borbi poritv rezima Esedovog. Izgleda da se priprema napad dzihadskih ketiba na Nusru u Idlibu. Kako ruzan kraj. :(
salik79

#73646 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: Da. I cetnike, ustase. Radi politicke korektnosti trebao si navesti Busuladzica, Djozu, onog svog iz Tuzle, te druge Handzarevce. :D

Isto Kurdi rade sa ISILom. Veliki broj plemena je ISIL zamijenio sa YPG. I ne samo to, YPG pusta na slobodu zarobljene ISILovce na zahtjev lidera plemena, ako se ustanovi da su se rehabilitovali i 'promijenili'. Ne vidim drugo rjesenje. Da pobiju sva plemena koja su podrzala ISIL? Ne ide...

Onaj moj iz Tuzle je "integrisan" metkom, a da nikada, ustvari, nije uspio biti ni dezintegrisan. Mi govorimo o ideologiji i pokretu, Kiki, a talibani su upravo to. Nisu ni cetnici i ustase integrisani kao takvi, nego su se, zvanicno, odrekli te ideologije (cak, pod plastom partizanstva - pogotovo cetnici, ustase haman nikako). Nisu ni Njemci integrisani kao nacisti, nego su se morali odreci ideologije, inace bi bio genocid.
Kikibombona

#73647 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote: Da. I cetnike, ustase. Radi politicke korektnosti trebao si navesti Busuladzica, Djozu, onog svog iz Tuzle, te druge Handzarevce. :D

Onaj moj iz Tuzle je "integrisan" metkom, a da nikada, ustvari, nije uspio biti ni dezintegrisan. Mi govorimo o ideologiji i pokretu, Kiki, a talibani su upravo to. Nisu ni cetnici i ustase integrisani kao takvi, nego su se, zvanicno, odrekli te ideologije (cak, pod plastom partizanstva - pogotovo cetnici, ustase haman nikako). Nisu ni Njemci integrisani kao nacisti, nego su se morali odreci ideologije, inace bi bio genocid.
Nesto sam pobrkao onda sa tim iz Tuzle, ni imena se ne mogu sjetiti...

Cetnistvo i ustastvo nije neutralisano, samo se pritajilo. Procjena je bila da se ideologija silom moze unistiti a da se sljedbenici integrisu.

U slucaju FARCa ili IRAe, idsologija se nije mogla silom poraziti i zato se sklopljen dogovor. Sve mi se cini da je isti slucaj sa Talibanima. Vrijeme pokazuje da ih je nemoguce silom poraziti, kao sto je bilo moguce poraziti nacizam, fasizam, cetnistvo, ustastvo itd.
NajdraziVodjaa

#73648 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Akibh wrote:
NajdraziVodjaa wrote: To sto SAA baci iz aviona krmacu na kvart u kojem su teroristi pa pri tome tu stradaju neduzni ljudi nije zlocin, kad smislis neki drugi nacin da se unisti neprijatelj koji se cesto krije medju civilima onda mozemo pricati o zlocinu ovako to je jedini nacin, nazalost.
0 bodova, bilo je i Sarajevo i Bihac i Gorazde i x drugih gradova u okruzenju, prica ti je cista paljanska, izvini, sve ono sto smo slusali na RTRS-u
Neces razbojnice! Ta prica o poredjenju rata u BiH sa ovim u Siriji vam ni prije nije prolazila sta mislite neko je debil pa ce povjerovati u tvoje lazi kojima se sluzis kako bi na emocije pridobio simpatije ljudi u BiH dje bi prikazao Assada kao zlocinca a ustvari jedini koji se mogu usporediti sa zlocincima u BiH su pobunjenici glavosjece i bradati teroristi.
Kikibombona

#73649 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

PKK, po uzoru na Kim Jong Una, prisiljava arapske civile da se raduju pred kamerama u Tabki!

https://mobile.twitter.com/AylinaKilic/ ... 72/video/1

Tabka konacno oslobodjena! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Image
sarajevoxxxx

#73650 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
DaysleepeR wrote:savo savo, šta su ovo amerikanci ograjisali
Image

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Sjetih se svog forumskog druga Udrcha i poznatih rijeci od prije 4-5 godina 'Nusra ce osloboditi Siriju'. :(

E moj Saxxx, kako ti stomak sve ovo moze podnijeti...

Nakon silne borbe mudzahidi Nusra Fronta su izdani od svih, a najvise boli izdaja brace mudzahida sa kojima su godinama krvarili u borbi poritv rezima Esedovog. Izgleda da se priprema napad dzihadskih ketiba na Nusru u Idlibu. Kako ruzan kraj. :(
"Allah neće promjeniti stanje jednog naroda dok taj narod ne promjeni sebe". (Kur'an) Sve je do tih naroda u njima je problem. Diktature rađaju ekstreme, tako se održavaju na vlasti. Najodgovornija je elita, a zapad se svijesno i s ciljem bavi sirotinjom i izmišlja terorizam, teroriste. U svakoj firmi ili timu koji loše posluje otpuštaš direktora ili trenera. Zapad se 50 godina bavi portirima, ili otpušta ženu na kasi, a svijesno čuva direktora bandita koji je unazadio firmu i upropastio je.
Locked