Sirija vol. 2
- husein_kapetan
#71001 Re: Sirija vol. 2
Kako rekoh..veoma povrsno na ovo gledas..nejse..da se ni ja ne lozim previse..
Ne bih napisao niti jednu rijec po ovom da ono sto se nazrijeti da' necemu ne sluti..
Sutra ce se prije ili kasnije nesto slicno desiti.. ono sto se bude desilo ce vise nego ocito mnogo govoriti..
Zasto bolan niti jedan od tih nikad ziv ne ostade..nikada niti jednu jedinu je..nu rijec pred nekavom porotom ne rece..
Decenijska stradanja miliona..hiljadu pitanja..
I nikada ni jedan je..ni odgovor..
Ali neka je do mene..
Ne bih napisao niti jednu rijec po ovom da ono sto se nazrijeti da' necemu ne sluti..
Sutra ce se prije ili kasnije nesto slicno desiti.. ono sto se bude desilo ce vise nego ocito mnogo govoriti..
Zasto bolan niti jedan od tih nikad ziv ne ostade..nikada niti jednu jedinu je..nu rijec pred nekavom porotom ne rece..
Decenijska stradanja miliona..hiljadu pitanja..
I nikada ni jedan je..ni odgovor..
Ali neka je do mene..
- insomnia78
#71002 Re: Sirija vol. 2
Kocobo?Krokodajl wrote:Ne gledam površno, gledam sa aspekta jednog Arapa.husein_kapetan wrote:@kroks..
Veoma povrsno gledas na ovu eventualnost..Znajuci fakte nepobitne glede tog lika..zasto bi neko na sva zvona telalio na 4 strane svijeta..ne razuijem te..
Upravo ono sto on zna je od vitalnog znacaja za Siriju..i mnogo sire..realna dimenzija njegove eventualne "ispovijesti" bi iz temelja uzdrmala ovaj krvavi projekat zvani "arapsko proljece".. i dala tom nezabostvu relanu dimeziju..u facu mentorima..
Nadam se da..ako je istina..ce naci nacin da ga bezbjedno sklone od ociju javnosti..
Ono sto on zna je od vitalnog znacaja za cijeli Bliski Istok..
Šta Arapa u SAA boli ona stvar za Bagdadijem i svjetskom politikom, pa oni u Siriji manje brinu o svjetskoj politici nego što mi ovde o svijetu tabirimo, šta više oni u Siriji manje brinu o susjednom gradu, ma šta gradu o četvrti.
U Kabunu pitanje kada će linija pasti, u Masakin Barzehu svadbeni salon pun, neki pjevač lokalni pred 500 ljudi pjeva, evo glave ako ima 500 metara od položaja SAA.
Ovde se pisalo o akciji koju su sproveli Rusi i SAA, SAA nema šanse da je u tome učestovala i da je to urađeno početkom Aprila kako je rečeno.
Do sada bi informacija već procurila, pa onom vojniku je bitnije objaviti sebe kraj Bagdadija na fejsu nego šta će Putin reći ili ovaj ili onaj, boli njih ona stvar, ne razmišljaju oni o tome.
Pa koliko su samo vojnika izgubili kada ih granata pogodi u onim gomilicama kada se skupe da opale fotografiju, #naš_tenk, #zarobljeni_tenk #ja_i_brat_Hama, pa de sa tvog fotoaparata, pa de u ovog ima blic, pa de u ovog bolje, de i meni, de sad sa mog.
100% da su ga uhapsili slika bi bila, da je SAA učestovala.
Moguće naravno da jesu, ali onda SAA nije učestovala, nego su kao što @insomnia kaže učestovali Ruski komandosi.
A sad, recimo, tajming koji se desio, pa Rusima bi odgovaralo da su ga uhapsili i da to objave, pogotovo u ovom trenutku kada su na tapeti zbog Han Šejhuna i hemijskih otrova, Rusima bi odgovaralo da objave da imaju Bagdadija, osim ako ne planiraju neke poteze ispod stola, što da ne, recimo predaju Amerima Bagdadija i ovi objave uhapsili ga, a Rusi dobiju nešto zauzvrat samo... znaju ba oni svi gdje je Bagdadi nego nikom još ne treba ta karta da se izvuče, pohapsili 90% ljudi u vrhu ISIL-a a eki Bagdadija ne mogu naći... a ono, Turčin preko radara vidi serijski broj granate koja pada na neko selo u Siriji, a ovog 4 godine ne mogu locirati.
-----
Pa ljudi bolan onom Sidorenku u porukama šalju lokacije položaja, pa on kao crnim u paintu prefarba kao cenzurirano, on znači konta o tome da su to neki kao "povjerljivi podaci", ove boli tuki, gdje ste "evo nas ovde na ovom brdu, položaj taj i taj, između dvi breze, ulaz zemunice okrenut prema sjeveru"...
-
Qassim1981
#71003 Re: Sirija vol. 2
Ovaj lacosta ili ima zivce ko konj ili je lud 
- insomnia78
#71004 Re: Sirija vol. 2
"Da ono sto se nazrijeti da necemu sluti"
Idi, sav sam se najezio
Ovo je najjaca tema na internetima
Idi, sav sam se najezio
- husein_kapetan
#71005 Re: Sirija vol. 2
Sto je previse previse je..sada cu ti na svaku odgovarati..insomnia78 wrote:"Da ono sto se nazrijeti da necemu sluti"
Idi, sav sam se najezio
![]()
![]()
![]()
Dedera pojasni sta si mrco shvatio..i sta ti je toliko smijesno..osim podj..vanja svagdasnjeg koje ti je u licnom i personalnom opisu..barem jednom jedu susvislu prohaberi..
Sta si mrco shvatio..
- dragma
- Vozim: Pješe
#71006 Re: Sirija vol. 2
DeirEzzor: Victims of #US airstrikes on #Abu_Kamal last night:
- 14 children killed
- 5 women killed
- 4 men killed
- dozens wounded
18+
https://twitter.com/worldonalert/status ... 2587414528
- 14 children killed
- 5 women killed
- 4 men killed
- dozens wounded
18+
https://twitter.com/worldonalert/status ... 2587414528
- insomnia78
#71007 Re: Sirija vol. 2
Ko ce tebe shvatitihusein_kapetan wrote:Sto je previse previse je..sada cu ti na svaku odgovarati..insomnia78 wrote:"Da ono sto se nazrijeti da necemu sluti"
Idi, sav sam se najezio
![]()
![]()
![]()
Dedera pojasni sta si mrco shvatio..i sta ti je toliko smijesno..osim podj..vanja svagdasnjeg koje ti je u licnom i personalnom opisu..barem jednom jedu susvislu prohaberi..
Sta si mrco shvatio..
- husein_kapetan
#71008 Re: Sirija vol. 2
Cemu se onda keslas.. dedera..bas sam raspolozen vecerasinsomnia78 wrote:Ko ce tebe shvatitihusein_kapetan wrote:Sto je previse previse je..sada cu ti na svaku odgovarati..insomnia78 wrote:"Da ono sto se nazrijeti da necemu sluti"
Idi, sav sam se najezio
![]()
![]()
![]()
Sta si mrco shvatio..
- insomnia78
#71009 Re: Sirija vol. 2
Kleberim se tebi jarane, mada nije za smijeha. Tebi i tvojoj umisljenoj velicini, tvom "tajanstvenom" govoru i da ne nabrajam cemu sve jos. Ne bih ti ni ovo pis'o da ono sto se nazrijeti da necemu ne sluti
-
Qassim1981
#71010 Re: Sirija vol. 2
Makse ja cu
Kapetane ne seri!!!
Kapetane ne seri!!!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#71011 Re: Sirija vol. 2
koji ste vi giganti
ja tek skonto da vi citate kapetana
ja tek skonto da vi citate kapetana
- sunceKOtepsija
#71012 Re: Sirija vol. 2
Jos da je IvOnku kako dozvat
Syrian nun honored by U.S. says Assad is ‘not a dictator’

First Lady Melania Trump poses for a photo with 2017 International Women of Courage Awardee Sister Carolin Tahhan Fachakh of Syria during a ceremony at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on March 29, 2017. (Credit: State Department photo/ Public Domain.)
Syrian nun honored by U.S. says Assad is ‘not a dictator’

First Lady Melania Trump poses for a photo with 2017 International Women of Courage Awardee Sister Carolin Tahhan Fachakh of Syria during a ceremony at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on March 29, 2017. (Credit: State Department photo/ Public Domain.)
Asked about the international perception of al-Assad being a “monster” or a dictator, she responded: “I like our president. He’s very close to us, as is the first lady. They’re very close to the Church. Speak easily, call him a dictator, but to me, he’s not. We’re at ease.”
https://cruxnow.com/global-church/2017/ ... -dictator/“It seems sometimes all the countries of the world are against Assad, but we feel we don’t have any other alternative. Honest to God, this is the situation.
“I’ve met Assad a couple of times and all my colleagues, my fellow bishops and the priests and nuns, appreciate him,”
- husein_kapetan
#71013 Re: Sirija vol. 2
Nisam ja tebi niti takvim jaran niti cu ikada biti..cudna ste vi sorta..prezvakao davno taj "stil"..smutnja i pod...anje garnirano kompleksima veoma niske vrijednosti..od kada si ovdje poceo pisati vazda ti je to urodjeno pojd...anje stil i dnevni red bio..
Kada vec mlatimo praznu slamu de' ti meni konkretno reci ono sto mi odavno zelis reci..ne uvijaj svoje u celofan nabas providni..necu ti zamjeriti..za ljude je sve. cak i tvoje..
Kada vec mlatimo praznu slamu de' ti meni konkretno reci ono sto mi odavno zelis reci..ne uvijaj svoje u celofan nabas providni..necu ti zamjeriti..za ljude je sve. cak i tvoje..
-
MaliDuje
#71014 Re: Sirija vol. 2
Ako su ga Rusi uhvatili,Putin ce ga predati Amerikancima...Nema sanse da on ziv predje u neke druge ruke...Mnogo zna ovaj covek da bi bio predat Asadu
- husein_kapetan
#71015 Re: Sirija vol. 2
To mu ti portparol.. neka neka..urodice plodom..Qassim1981 wrote:Makse ja cu
Kapetane ne seri!!!
Dedera mi ono sto mi zelis reci u P.P posalji..
Ljudino..
-
Fudo387
#71016 Re: Sirija vol. 2
Raspada se asadova forumska koalicija.husein_kapetan wrote:To mu ti portparol.. neka neka..urodice plodom..Qassim1981 wrote:Makse ja cu
Kapetane ne seri!!!
Dedera mi ono sto mi zelis reci u P.P posalji..
Ljudino..
- husein_kapetan
#71017 Re: Sirija vol. 2
Nicim ponukan..nikada sa njim jedan dijalog ne imah..par postova u tonu napisan..
Sebi daje za pravo da mi se na ovaj nacin obraca..
Nadam se da stoji iza svog i da ce mi na neki nacin pojasniti svoje..
Vise nego jednom napisah da moje za svakog nije..mnogima uz dlaku idem..ali mi se niko u ovih sedam godina na ovaj nacin ne obrati..
Ovdje sam vazda..i nigdje ne idem..
Sebi daje za pravo da mi se na ovaj nacin obraca..
Nadam se da stoji iza svog i da ce mi na neki nacin pojasniti svoje..
Vise nego jednom napisah da moje za svakog nije..mnogima uz dlaku idem..ali mi se niko u ovih sedam godina na ovaj nacin ne obrati..
Ovdje sam vazda..i nigdje ne idem..
- Drvosjeca iz Dejcica
#71018 Re: Sirija vol. 2
Jbt, ti stalno ne ciljaš na neke a ljudi se stalno pronalaze u tvojim postovima. Šta si ti Zarathustra?neki wrote:prvobitno nisam na tebe mislio, jer mi se tvoji postovi ne prikazuju...ali vjerovatno si se s razlogom pronašao..insomnia78 wrote:A ti stvarno vjerujes da ce rat prestati ako ovog ufate, ubiju il sta vecneki wrote:dokle ide sujeta i maliciznost pojedinih na ovom forumu...draze bi im bilo da vijest nije istinita i da se klanje nastavi, samo da bi dokazali kako su, kao, upravu...
Ma hajte molim vas
-
Qassim1981
#71019 Re: Sirija vol. 2
De ba lolo ovdje si nasao djeliti kosmicku pravdu i palamuditi nesto. Nisi 2 smislene recenice napisao u svom postojanju. Za tebe je sumir Mesa Selimovic. I hoces da te neko zarezuje za to tvoje skrabanje.
Sav sam se najezio sto kaze ovaj francuz islamomrzac iz Pozarnice.
@fudo
Kakva koalicija lik ne zna jeli pos'o ili dos'o
Sav sam se najezio sto kaze ovaj francuz islamomrzac iz Pozarnice.
@fudo
Kakva koalicija lik ne zna jeli pos'o ili dos'o
-
zrakomlat
#71020 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Kaze, onomad spasio cetu partizana. Zapala mu brada u redenikBlack swan wrote:..........
mitraljez nosim cetnike kosim![]()
guslar boris
- insomnia78
#71021 Re: Sirija vol. 2
Eno sad iz Pozarnice.
Pa dje ces me gore.
Ja kod mene spektra od djikana preko jevreja do ve'abije.
Kad smo vec kod Kasima i sa Kasimom dje je onaj Sulejmani. Dje su ovi stovaoci vatre koji prate prilike u najboljoj zemlji na svijetu?
Kad smo vec kod Kasima i sa Kasimom dje je onaj Sulejmani. Dje su ovi stovaoci vatre koji prate prilike u najboljoj zemlji na svijetu?
- Acid25
#71022 Re: Sirija vol. 2
Brzo zovi Tigra da konsoliduje redoveFudo387 wrote:Raspada se asadova forumska koalicija.
-
Qassim1981
#71023 Re: Sirija vol. 2
Sta ja znam sto, gore su tvojiinsomnia78 wrote:Eno sad iz Pozarnice.Pa dje ces me gore.
![]()
Kase je u najljepsem gradu na svijetu pa sad...
- insomnia78
#71024 Re: Sirija vol. 2
Samo jos da dodje onaj "rekli smo"

-
TheMule
#71025 Re: Sirija vol. 2
Od ovih velikih lidera, ni jedan nema muda da se bori do zadnjeg, svi se nesto predaju. Samo je Hico imo snage da stisne obarac....