Sto je vise debakla SAA zo je vise autobusa za Idilib...Geometrijska proporcijasarajevoxxxx wrote:Hama: Strašan debakl režima danas u HalfajaDesetine Asadovaca i pripadnika šiitskih milicija poginulo u još jednom neuspjelom napadu, gomila teškog naoružanja što uništeno što zarobljeno.
21+
Halfaja, San Sahr 14.04.2017.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0526231408
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4069221637
Sirija vol. 2
-
MaliDuje
#70451 Re: Sirija vol. 2
-
solar7
#70452 Re: Sirija vol. 2
Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.
-
sarajevoxxxx
#70453 Re: Sirija vol. 2
Najstariji Sirijac koji se trenutno nalazi u izbjegličkom logoru u Jordanu u Zateriju sa kčerkom i unukom. Porijeklom iz Dere ima 114 godina rođen je 1. januara 1903. Borio se pod komandom emira Fejsala tokom britanske okupacije u ratu koji je završen 1919.
https://m.facebook.com/groups/350140488 ... 3933690860
https://m.facebook.com/groups/350140488 ... 3933690860
- rajv0sa
#70454 Re: Sirija vol. 2
Da je to napiso bilo ko drugi možda bi i imalo smisla, ali forumaš kojem je bukvalno svaki post bio na temi sirija, pa bojim se da nema logike.solar7 wrote:Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.
-
zrakomlat
#70455 Re: Sirija vol. 2
ma ćunu si ti bio i poslije rata, a posebno u ratusolar7 wrote:Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.
i savox maloljetni dragovoljac isto
- Ironmen
#70456 Re: Sirija vol. 2
Najljepsi grad na svijetu napokon oslobodjen, konacno civilno stanovnistvo moze da odahne nakon sto su monstrumi i bjelosvjetski sljam napussili grad u njima vec sada dragim zelenim autobusima.ioannes wrote:to je fotomontaža....to ne smije bit da bidnerajv0sa wrote:2000 ljudi otišlo iz Madaje u liberalni i demokratski Idlib, a oko 10000 odbilo evakuaciju i ostalo pod "zločinačkom asadovom čizomom".
https://twitter.com/CT_operative/status ... 7475072003
Naravno "isceniran" videoili kako to vole natprosječno inteligentni novinari usporediti orvelova 1984.
Last edited by Ironmen on 15/04/2017 00:00, edited 1 time in total.
-
handžar88
#70457 Re: Sirija vol. 2
Normalno da ne znas, propali bi Aliji milioni iz Saudijske Arabije da je narod znao ko im pomaze.. a Iran je pristao cak i na takvu bezuslovnu pomoc gdje se njihovo ime ne spominje, i zbog toga je ta pomoc jos i veca.. nagrada im slijedi na onom svijetu, amin.solar7 wrote:Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.
-
sarajevoxxxx
#70458 Re: Sirija vol. 2
Glasnogovornik Mukteda Al Sadra (lider najveće šiitske grupacije u Iraku): Maliki je taj koji je predao iračke gradove Isilu
To smo na ovoj temi jedno sto puta rekli. Također, treba li spominjati čiji je bio igrač i još uvijek je bivši irački premijer Maliki.
To smo na ovoj temi jedno sto puta rekli. Također, treba li spominjati čiji je bio igrač i još uvijek je bivši irački premijer Maliki.
- rajv0sa
#70459 Re: Sirija vol. 2
Ma hajte molim vasInace, CIA se duboko ne slaze s Bijelom kucom i State Departmentom ni oko toga u kojoj je vrijednosti oruzja uslo u Bosnu preko iranske veze. CIA procjenjuje da je izmedju maja 1994. i decembra 1996. godine ubaceno oko 14 hiljada tona oruzja vrijednosti od 100 do 200 miliona dolara, sto je tacno duplo vise od procjene koju su dali nesto ranije, i to javno, predstavnici Bijele kuce i State Departmenta.
- Ironmen
#70460 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik wrote:Ove nesretnike niko ne spominje.
150.000 civila zivi pod terorom Isila u okupiranom dijelu Deir ez-Zora.
Tih 150 000 civila za savoxa i drustvo su asadove sebihe i monstrumi, sutra da isil probije linije grada i da udju u Zor nastao bi pokolj koji bi savoxa i drustvo dizao u nebeske ekstaze.
-
handžar88
#70461 Re: Sirija vol. 2
He he.rajv0sa wrote:Ma hajte molim vasInace, CIA se duboko ne slaze s Bijelom kucom i State Departmentom ni oko toga u kojoj je vrijednosti oruzja uslo u Bosnu preko iranske veze. CIA procjenjuje da je izmedju maja 1994. i decembra 1996. godine ubaceno oko 14 hiljada tona oruzja vrijednosti od 100 do 200 miliona dolara, sto je tacno duplo vise od procjene koju su dali nesto ranije, i to javno, predstavnici Bijele kuce i State Departmenta.
Sta kaze CIA kolko je tona ilmihala doslo iz saudije?
-
zrakomlat
#70462 Re: Sirija vol. 2
treba to preispitathandžar88 wrote:He he.rajv0sa wrote:Ma hajte molim vasInace, CIA se duboko ne slaze s Bijelom kucom i State Departmentom ni oko toga u kojoj je vrijednosti oruzja uslo u Bosnu preko iranske veze. CIA procjenjuje da je izmedju maja 1994. i decembra 1996. godine ubaceno oko 14 hiljada tona oruzja vrijednosti od 100 do 200 miliona dolara, sto je tacno duplo vise od procjene koju su dali nesto ranije, i to javno, predstavnici Bijele kuce i State Departmenta.
- Ironmen
#70463 Re: Sirija vol. 2
Rasim Delic je sit i Asadova sebiha covjek koji nas je htjeo prodati Iranu na svu srecu Bosnic i kompanija nam je otvorila oci na vrijeme.MMM1977 wrote:Sto bi rekao jedan viđeniji političar sa ovih prostora:HAJD NE SERI!sarajevoxxxx wrote:Kako to izgleda Hezbollahova pomć ili iranska vidi se danas u Siriji. Desetine hiljada boraca su poslali u Haleb, Damask, Homs. U Bosnu jedan ili ni jedan nije došao, jer jesu bijedna đubrad i kukavice sposobni za ubijanje žena i djece.
I procitaj još kakvo štivo osim ilmihala i vehabijskih pamfleta pa možda nešto i budeš znao u svom životu. Pročitaj npr. djela rahmetli Rasima Delića (koji valjda zna bolje od tebe) pa vidi šta piše o Iranu i njihovoj pomoći kao i o tome da li su nam bili potrebni dobrovoljci ili oružje i tehnika. A dobrovoljci koje spominjes su nam donijeli samo zlo.
Iran je i ovdje, kao i u Siriji, okrenuo tok rata. A ti crkni od muke zbog toga.
- rajv0sa
#70464 Re: Sirija vol. 2
Kažu slali su dove, a dova Bogami nekad upali nekad ne, a kalaš vazda pali.handžar88 wrote:He he.rajv0sa wrote:Ma hajte molim vasInace, CIA se duboko ne slaze s Bijelom kucom i State Departmentom ni oko toga u kojoj je vrijednosti oruzja uslo u Bosnu preko iranske veze. CIA procjenjuje da je izmedju maja 1994. i decembra 1996. godine ubaceno oko 14 hiljada tona oruzja vrijednosti od 100 do 200 miliona dolara, sto je tacno duplo vise od procjene koju su dali nesto ranije, i to javno, predstavnici Bijele kuce i State Departmenta.
- Ironmen
#70465 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:ma ćunu si ti bio i poslije rata, a posebno u ratusolar7 wrote:Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.![]()
i savox maloljetni dragovoljac isto
-
zrakomlat
#70466 Re: Sirija vol. 2
A vidi mu molim te komentara, a posebno prve rečenice. Ne zna Bihać naći na karti, a on bio u tom Bihaću u tom ratu.Ironmen wrote:zrakomlat wrote:ma ćunu si ti bio i poslije rata, a posebno u ratusolar7 wrote:Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.![]()
i savox maloljetni dragovoljac isto![]()
![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#70467 Re: Sirija vol. 2
Rasim Delić da mu Allah dž.š. podari Džennet ima njegov govor na oprosnoj večeri gdje je pohvalno govorio o stranim dobrovoljcima. Irance nije ni spomenuo. Onaj ko je pomagao životom naravno da je slao i MTS. Kakav crni Iran
Inače, mladim ljudima svih vjera koji prate temu, ako je prate, a mislim da ih je dosta, zapamtite vama su vaše komšije najpreče i najbitnije. Nemojte nasjedati na priče koje nacionalisti pričaju. Ovi narodi su istovremeno i najveći prijatelji i neprijatelji jedni drugima, samo zavisi od toga kakav ćeš stav zauzeti. To da će nekome biti bolje ako su "njegovi" na vlasti je velika laž. Ljudi se dijele na dobre i loše. One koji imaju savijest i one koji nemaju savijest, a dokaz je masovno iseljavanje mladih sa ovih prostora iako su "njegovi" na vlasti.
Imajte vjere u ljude, poštujte i držite se univerzalnih vrijednosti i to je to. Moj komšija je meni i Iranac, i Saudijac, i Rus, i Amerikanac. Sa njim imam sve bez njega nemam ništa odnosno mnogo je teže i samo ćemo se do besvijesti vrtiti u krug.
Inače, mladim ljudima svih vjera koji prate temu, ako je prate, a mislim da ih je dosta, zapamtite vama su vaše komšije najpreče i najbitnije. Nemojte nasjedati na priče koje nacionalisti pričaju. Ovi narodi su istovremeno i najveći prijatelji i neprijatelji jedni drugima, samo zavisi od toga kakav ćeš stav zauzeti. To da će nekome biti bolje ako su "njegovi" na vlasti je velika laž. Ljudi se dijele na dobre i loše. One koji imaju savijest i one koji nemaju savijest, a dokaz je masovno iseljavanje mladih sa ovih prostora iako su "njegovi" na vlasti.
Imajte vjere u ljude, poštujte i držite se univerzalnih vrijednosti i to je to. Moj komšija je meni i Iranac, i Saudijac, i Rus, i Amerikanac. Sa njim imam sve bez njega nemam ništa odnosno mnogo je teže i samo ćemo se do besvijesti vrtiti u krug.
-
zrakomlat
#70468 Re: Sirija vol. 2
Jel ti tvrdiš da Iran nije pomagao Armiji RBiH u ratu?sarajevoxxxx wrote:Rasim Delić da mu Allah dž.š. podari Džennet ima njegov govor na oprosnoj večeri gdje je pohvalno govorio o stranim dobrovoljcima. Irance nije ni spomenuo. Onaj ko je pomagao životom naravno da je slao i MTS. Kakav crni Iran![]()
- sunceKOtepsija
#70469 Re: Sirija vol. 2
solar7 wrote:Bio sam u tom Bihacu u tom ratu,i vjerujte da pojma nemam o Iranskoj pomoci al haj eto nek je bila,ali eci da je to spasilo Bihac od pada je glupost.Meni nije opet jasno da mnogi forumasi ovdje sve bukvalno najbolje znaju i potkrepljuju podacima:bilo da je u pitanju sirijski nas bosanski ili opet bilo koji rat koji se ticao muslimana.Fascinanantno nema sta kako ljudi oma defakto sve tvrde.
Postby BISCANIN2 » 30/03/2015 19:14
Vec sam jednom pisao o tome ponovo pisem, godina 94 autonomija sa jedne strane, a četnici pokreću februarsku ofanzivu, nema municije, na Hasinu vrhu meci se broje i dijel po 10 tak na svakog, i onda za par dana dolazi municija rpg granate, mini bst topovi, PAM koreanske proizvodnje ,sam sam prisustvovao otvaranju konzervi municije od 1000 kom zapakovana ko riba municija je ruska a na kutijama alllahu ekber, komadant kaže poklon naroda IRANA, da nije tog poklona bilo mi u Krajini bi sad orali nebeske njive.
IRAN je od tad u mom srcu n1, prvi su investirali u poljoprivredu na našem kantonu odmah poslije rata 97 i 98 godine.
Svaka čast svakom ali za Krajinu je Iran uradio što niko nije.
Ne znam na koji način da se odužimo tom našem dokazanom najvećem prijatelju.Ako ko ima ideju rado cu je podrzati.
Stivo za domacu zadacu: 101 ratna prica, Rasim Delic, 263. strana
-
zrakomlat
#70470 Re: Sirija vol. 2
Sad će se ušutiti malo. Ili će predati smjenu kolegi 
- Ironmen
#70471 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Sad će se ušutiti malo. Ili će predati smjenu kolegi
Vjesto ce izbjegavati odgovor sa novom dozom zarobljenih i unistenih rezimskih tenkova i tako svaki put
-
sarajevoxxxx
#70472 Re: Sirija vol. 2
Kako izgleda kako Iran pomaže vidi se danas u Siriji. Ta priča oni bili fini slali samo novac a ne i vojnike je smješna. Ili pomažeš ili ne pomažeš.zrakomlat wrote:Jel ti tvrdiš da Iran nije pomagao Armiji RBiH u ratu?sarajevoxxxx wrote:Rasim Delić da mu Allah dž.š. podari Džennet ima njegov govor na oprosnoj večeri gdje je pohvalno govorio o stranim dobrovoljcima. Irance nije ni spomenuo. Onaj ko je pomagao životom naravno da je slao i MTS. Kakav crni Iran![]()
Ja znam ko je poginuo pored mene u rovu. Znam ko se mrznuo 15 dana na Karanovcu, ko je ostavio dijelove tijela na Vlašiću, Vozučoj, Pisanoj Jelici itd. Nije niti jedan Iranac.
Onaj ko kaže da su mu donijeli zlo njegova stvar. Takvog ne poštuje ni njegova porodica a kamoli njegov narod ili pripadnici drugog naroda.
-
handžar88
#70473 Re: Sirija vol. 2
Nemojte ga argumentima, moglo bi iznenada izginut stotinjak rezimakih sebiha
- DuckZz
#70474 Re: Sirija vol. 2
Ne jebu ovi nikoga, a susjedni distrikt se prevrće po 3 puta na dan.
- sunceKOtepsija
#70475 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Kako izgleda kako Iran pomaže vidi se danas u Siriji. Ta priča oni bili fini slali samo novac a ne i vojnike je smješna. Ili pomažeš ili ne pomažeš.zrakomlat wrote:Jel ti tvrdiš da Iran nije pomagao Armiji RBiH u ratu?sarajevoxxxx wrote:Rasim Delić da mu Allah dž.š. podari Džennet ima njegov govor na oprosnoj večeri gdje je pohvalno govorio o stranim dobrovoljcima. Irance nije ni spomenuo. Onaj ko je pomagao životom naravno da je slao i MTS. Kakav crni Iran![]()
Ja znam ko je poginuo pored mene u rovu. Znam ko se mrznuo 15 dana na Karanovcu, ko je ostavio dijelove tijela na Vlašiću, Vozučoj, Pisanoj Jelici itd. Nije niti jedan Iranac.
Onaj ko kaže da su mu donijeli zlo njegova stvar. Takvog ne poštuje ni njegova porodica a kamoli njegov narod ili pripadnici drugog naroda.
Kada budes nekada u Visokom, preporucujem ti da se prosetas Alejom Sehida Resula (Hajdarija).
Edit:
A u Mostaru obidji ovo "turbe"/sadrvan/spomen cesmu (znam da je "sirk", al et

A u Kaknju barem svrati i prouci fatihu:

Last edited by sunceKOtepsija on 15/04/2017 01:02, edited 3 times in total.