A-haioannes wrote:Gledaj.ovoga bisera....General War wrote:ISIL je uvije kapadao FSA kad je assadu bilo najteze.The 51st State wrote:Zna se da je isil asadov igrac kao jedan od kokreatora istog, sve je to upetljano medjusobno.
Čovjek hladno izjavi i osta živ.
Veze sa vezom nema
Sirija vol. 2
- General War
#69901 Re: Sirija vol. 2
- GIVI
#69902 Re: Sirija vol. 2
Saudija je več bombana iz Jemenajapin_mutapi wrote:šta se to piše - da će rusija zbombat saudiju ako ameri udare po asasu
pa jel moguće da ima ljudi koji vjeruju u to

A i Saudijski tenkovi i oklopna vozila su izbačeni u stotinama zahvaljujuči ovome
Ruski kornet.Zahvaljujuč Rusima saudija je več dobila po ... A to bi se lako moglo i intenzivirati.
- GIVI
#69903 Re: Sirija vol. 2
Kroks koje jedinice sudjeluju u operacijama u zapadnom Alepu?Ovi na slikama mi se čine kao Iranci.Dali je po tebi ovo ozbiljna ofenziva ili samo pokušaj da se bradonjama odvuku snage iz Hame?
- Challenger__
#69904 Re: Sirija vol. 2
U najavi sam pročitao: Republikanska garda i (palestinsko-sirijsku) Al-Quds brigada. Znači - SAA . Neka Krokodil dopuni ako zna više.GIVI wrote:Kroks koje jedinice sudjeluju u operacijama u zapadnom Alepu?
- Challenger__
#69905 Re: Sirija vol. 2
Putin upravo otkrio neke zastrašujuće detalje: Šta se sprema širom Sirije?
Rusija ima informacije od "provjerenih izvora" da se trenutno spremaju provokacije hemijskim oružjem širom Sirije.
Kako je potvrdio predsjednik Rusije Vladimir Putin nakon sastanka s italijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom, Rusija ima informacije kako se u više regiona Sirije, uključujući i Damask, pripremaju napadi hemijskim oružjem.
Putin je, također, dodao kako će Rusija i službeno otvoriti slučaj pred Tribunalom UN u Hagu koji će sprovesti istragu o napadu hemijskim oružjem u Idlibu.
Nakon napada u Idlibu, Amerika je krstarećim projektilima napala vazdušnu bazu sirijske vojske u ovoj provinciji.
To je izazvalo dramatično pogoršanje odnosa Amerike i Rusije, te porast tenzija na Bliskom istoku, nakon čega će američki državni sekretar Rex Tillerson sutra posjetiti Moskvu gdje će biti razgovora o situaciji u Siriji.
Rusija i njen saveznik Iran najavili su odgovor u slučaju da SAD ponovo napadne položaje sirijske armije.
Avaz
- Challenger__
#69906 Re: Sirija vol. 2
Iz teksta:
Ovo čitam kao katul-ferman onoj brkatoj budaletini.Putin je, također, dodao kako će Rusija i službeno otvoriti slučaj pred Tribunalom UN u Hagu koji će sprovesti istragu o napadu hemijskim oružjem u Idlibu.
- husein_kapetan
#69907 Re: Sirija vol. 2
Koliko je cudna ova tema..i koliko bi oci trebali zatvarati..ili glavu u zemlju pobijati..
Razum i logika postadose utopija..
Nego...jedna digresija..
Sutra mimo svega se osnuje medjunarodna komisija eksperata koji ce utvrditi dinamiku trovanja bojnim otrovima u onom gradu..i kojim slucajem utvrde da je nusra skladistila te otrove tamo..
Kome uvesti sankcije..koga optuziti za zlocin..na koji nacin kazniti"odgovorne"...
Ovo politicko licemjerje je samo dno dotaklo..gospoda su toliko puta na magli i paucini zasnovane..tolike ratove napravili da su konce razuma sasvim pogubili..
I neko..bilo ko mi moze.treba reci da ovu svoju glavu u zemlju pobijati trebam..
Nakon miliona zrtava koje se nisu trebale desiti..ratova koji psuju na medjunarodno pravo i nadasve na zdravu logiku..bilo ko treba "variti casne i humane intencije" tih gospodara rata..
Evala..
Nadam se da ne moram objasnjavati zasto Assada u ovoj svojoj tezi ne spomenuh..
Razum i logika postadose utopija..
Nego...jedna digresija..
Sutra mimo svega se osnuje medjunarodna komisija eksperata koji ce utvrditi dinamiku trovanja bojnim otrovima u onom gradu..i kojim slucajem utvrde da je nusra skladistila te otrove tamo..
Kome uvesti sankcije..koga optuziti za zlocin..na koji nacin kazniti"odgovorne"...
Ovo politicko licemjerje je samo dno dotaklo..gospoda su toliko puta na magli i paucini zasnovane..tolike ratove napravili da su konce razuma sasvim pogubili..
I neko..bilo ko mi moze.treba reci da ovu svoju glavu u zemlju pobijati trebam..
Nakon miliona zrtava koje se nisu trebale desiti..ratova koji psuju na medjunarodno pravo i nadasve na zdravu logiku..bilo ko treba "variti casne i humane intencije" tih gospodara rata..
Evala..
Nadam se da ne moram objasnjavati zasto Assada u ovoj svojoj tezi ne spomenuh..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#69908 Re: Sirija vol. 2
zar postoje ljudi koji vjeruju da je jakobs-tani gasovod uzrok rata
to vise nije ni smijesno
to vise nije ni smijesno
- husein_kapetan
#69909 Re: Sirija vol. 2
Chelli nisam vidio ovaj tvoj post dok ovo pisah..
Koincidencija sta li..
Koincidencija sta li..
- Krokodajl
#69910 Re: Sirija vol. 2
Operacija na zapadu Alepa je planirana već neko vrijeme, to je trebalo da krene nekako uz Hamu, jedna od teorija zašto je napad pokrenut na Hamu je da bi se osujetila ova ofanziva na zapadu Alepa, prema nekim teorijama, 5. Korpus i glavnina snaga Tigrova su trebali biti prebačeni prema zapadu Alepa (sada su u Hami).GIVI wrote:Kroks koje jedinice sudjeluju u operacijama u zapadnom Alepu?Ovi na slikama mi se čine kao Iranci.Dali je po tebi ovo ozbiljna ofenziva ili samo pokušaj da se bradonjama odvuku snage iz Hame?
Šta im je cilj, ne znam, ozbiljno jeste u svakom slučaju jer su napravili određeni pomak, a učestuje Repulikanska Garda iz pravca grada, na sjeveru kod Anadana su Liva al Kuds, lokalni Hezbollah (Nubl i Zahra) te nešto SAA i NDF jedinica.
Vidjet ćemo, ako nastave sutra definitivno znači da idu na zatvaranje ovog džepa oko Anadana i Kafr Hamre, ako ne, onda ništa.
Što se Iranaca tiče, ne znam da li ih ima, vjerovatno da.
- husein_kapetan
#69911 Re: Sirija vol. 2
@ chelli ..
Ma zasto nebi ponovo pokusali..kada uspijeva..
Sada ce napraviti scenario koji ce u sjenu baciti sve dosadasnje..logicno..i ocekivano..
I ova komisija UN-ova ili ce opstruirana biti ili ce prekasno doci..
Sada ce napraviti scenario koji ce u sjenu baciti sve dosadasnje..logicno..i ocekivano..
- Challenger__
#69912 Re: Sirija vol. 2
Nije ovo 2003 da se na lažnoj tezi ("irački WMD") gradi platforma za agresiju. Sada imaš na svojoj strani imaš samo GB, Izrael i njihove regionalne satelite. Imaš devastiran globalni autoritet u kome pola Evrope i svijeta jedva čeka tvoje posrnuće. Treba da na lažnoj tezi nastupaš kao vazdušna sila franšiza Al Qaede.husein_kapetan wrote:@ chelli ..
Lažna teza, mizerni saveznici, terorističke skupine. Krajnje neperspektivno društvo i neizvjestan ishod.
A sa druge strane imaš većinski Liban, većinsku Siriju, većinski Irak, većinski Jemen, pola Emirata, većinsku Libiju, Iran, Egipat, Alžir... a Kina diše za vratom. Napadati Siriju ne znači samo napadati ruskog saveznika već znači izložiti rizicima živote Amerikanaca (vojnog osoblja) u pomenutim zemljama. Jedini ozbiljni saveznik (da ne kažem nalogodavac) je Izrael a njegov veći angažman bi trenutno izmjenio odnos političkih snaga u regiji, na štetu antisirijske osovine.
Da sam predsjednik USA NIKAD, ali NIKAD, ne bih rizikovao eskalaciju u ovakvom rasporedu snaga.
Uopšte me ne čudi smirenost Kremlja kao najjačeg i najznačajnijeg sirijskog saveznika.
- walter kurtz
#69913 Re: Sirija vol. 2
Prica se po forumu da general pise samo kad njegovi vode i tad navodno dominira 
-
sarajevoxxxx
#69914 Re: Sirija vol. 2
AFP: Novi prijedlog rezolucije u Savjetu bezbjednosti od strane Amerike, Francuske, Britanije u vezi napada hemijskim oružjem u okolini Idliba.
- GIVI
#69915 Re: Sirija vol. 2
Hvala Kroks.Ne znam ja sam skeptičan u pogledu ove ofanzive ali opet ja sam bio i skeptičan za Alepo pa gledaj.Krokodajl wrote:Operacija na zapadu Alepa je planirana već neko vrijeme, to je trebalo da krene nekako uz Hamu, jedna od teorija zašto je napad pokrenut na Hamu je da bi se osujetila ova ofanziva na zapadu Alepa, prema nekim teorijama, 5. Korpus i glavnina snaga Tigrova su trebali biti prebačeni prema zapadu Alepa (sada su u Hami).GIVI wrote:Kroks koje jedinice sudjeluju u operacijama u zapadnom Alepu?Ovi na slikama mi se čine kao Iranci.Dali je po tebi ovo ozbiljna ofenziva ili samo pokušaj da se bradonjama odvuku snage iz Hame?
Šta im je cilj, ne znam, ozbiljno jeste u svakom slučaju jer su napravili određeni pomak, a učestuje Repulikanska Garda iz pravca grada, na sjeveru kod Anadana su Liva al Kuds, lokalni Hezbollah (Nubl i Zahra) te nešto SAA i NDF jedinica.
Vidjet ćemo, ako nastave sutra definitivno znači da idu na zatvaranje ovog džepa oko Anadana i Kafr Hamre, ako ne, onda ništa.
Što se Iranaca tiče, ne znam da li ih ima, vjerovatno da.
I samo okruživanje Haritana i okolice za mene bi bio uspjeh.

-
sarajevoxxxx
#69916 Re: Sirija vol. 2
Mukteda Sadr: Tražio sam od Asada da odstupi kako ne bi završio kao Gadafi
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5729105130
Na prorežimskim portalima žestoke osude na račun ovog šiitskog lidera.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5729105130
Na prorežimskim portalima žestoke osude na račun ovog šiitskog lidera.
-
sarajevoxxxx
#69917 Re: Sirija vol. 2
Turski ministar vanjskih poslova: Opasnost od hemijskih napada će biti prisutna sve dok je Asad na vlasti
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8489938756
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8489938756
- ioannes
#69918 Re: Sirija vol. 2
Ljudima.koji opce gledano malo znanja imaju, njima sve smijesno izgleda....tu uključujem i tebejapin_mutapi wrote:zar postoje ljudi koji vjeruju da je jakobs-tani gasovod uzrok rata
to vise nije ni smijesno
-
The 51st State
#69919 Re: Sirija vol. 2
Sta ce datumi, ta ce logika, tu je mistika I opskura.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#69920 Re: Sirija vol. 2
De ba ne obracajte paznju na ove smijesne forumase u pokusaju. Razbjezali su se ko misevi kad su im ljubljeni teroristi poceli dobijati po zlocinackoj njusci. Jedini je savo iks ostao.
- husein_kapetan
#69921 Re: Sirija vol. 2
Ovo ne sluti na dobro..
Rusi poceli letjeti "formacijski"..
I to dva mutirole fightera (presretaci...) u posrsku bombardera..
Ne znam..ovaj put ..ne znam..
-
sarajevoxxxx
#69922 Re: Sirija vol. 2
Napredovanje u Munšieh i danas nastavljeno. Trenutno se vode možda najveće borbe od početka rata, režim svim silama pokušava zaustaviti proboj revolucionara, cijeli kvart Munšieh uskoro oslobođen ako Bog da.
Oslobađanje Munšieh može se porediti sa oslobađanjem vojnih baza Wadi Deif i Hamidija u Idlibu. Kvart se nalazi na uzvišenju u slučaju potpunog zauzimanja kvarta ostatak Dere koji je pod kontrolom režima našao bi se pod vatrenom kontrolom revolucionara. Također, u kvartu su do sada pronađeni tuneli kojima je režim pokušao doći do prelaza na jordanskoj granici i time podijeliti teritoriju pod kontrolom revolucionara na dva dijela, tako da je napredovanje na tom dijelu teritorije i zbog toga značajno.
Oko desetak režimskih vojnika nalazi se u okruženju u selu Hurbetu Andan u sjevernoj okolini Haleba nakon današnjeg režimskog pokušaja napredovanja.
Oslobađanje Munšieh može se porediti sa oslobađanjem vojnih baza Wadi Deif i Hamidija u Idlibu. Kvart se nalazi na uzvišenju u slučaju potpunog zauzimanja kvarta ostatak Dere koji je pod kontrolom režima našao bi se pod vatrenom kontrolom revolucionara. Također, u kvartu su do sada pronađeni tuneli kojima je režim pokušao doći do prelaza na jordanskoj granici i time podijeliti teritoriju pod kontrolom revolucionara na dva dijela, tako da je napredovanje na tom dijelu teritorije i zbog toga značajno.
Oko desetak režimskih vojnika nalazi se u okruženju u selu Hurbetu Andan u sjevernoj okolini Haleba nakon današnjeg režimskog pokušaja napredovanja.
- GIVI
#69923 Re: Sirija vol. 2
Ne kontan zašto to nije dobro.Čuvaju svoje bombardere da se đepni sultan ne zaigra.husein_kapetan wrote:Ovo ne sluti na dobro..
- husein_kapetan
#69925 Re: Sirija vol. 2
Do sada to radili nisu..ovaj borbeni raspored se koristi samo u slucaju iminentne opasnosti..GIVI wrote:Ne kontan zašto to nije dobro.Čuvaju svoje bombardere da se đepni sultan ne zaigra.husein_kapetan wrote:Ovo ne sluti na dobro..
Sta im prijeti..ne znam..