Interesantno je kad su rusi pogadjali planine po iranu sa svojim "tomahawcima", nije se islo mak na konac o ucinkovitosti istihFudo387 wrote:Niko ti to ne osporava, nista te ne kosta da se pokusavas baviti stvarima kojima nisi dorastao i o kojima pojma nemas.husein_kapetan wrote:Zasto ja ne bih imao pravo izraziti sumnju na objektivni ucinak cijelog borbenog kompleta jednog razaraca..
Mene je poprilicno nasmijalo, tako da, samo ti nastavi sa analizama.
Vi jarane pricate o desavanjima nakon kojih ozbiljni ljudi prave hiljade stranica izvjestaja, i sve je zapecaceno sa VOJNA TAJNA-STROGO
POVJERLJIVO, ali eto vas nekoliko likova ovdje uspjeva sve desifrovati i skontati buduce poteze svjetskih mocnika.
Ne cini li ti se sve to pomalo blesavo?
Cuj imam pravo izraziti sumnju u ucinak borbenog kompleta razaraca?
Sto, da nisi prezivio djelovanje istog pa ti se cini bezopasnim i neucinkovitim?
Sirija vol. 2
- General War
#69701 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#69702 Re: Sirija vol. 2
Ono kad ti se planeta natovari na kosti:
Spajser: Prošle sedmice se u Siriji prešlo preko nekoliko crvenih linija
Rojters: Bijela kuća: Opcije su otvorene za ponovne napade.
Vašington post: Trump i zvanično zatražio od Rusije da prestane sa prestankom pomoći Asadu
McMaster: SAD želi da završi sa "smrtonosnim režimom" u Siriji.
Njemačka vlada: Nema riješenja u Siriji sve dok je Asad na vlasti
London: Na Rusiji je da odluči ili Asad ili da sa "sedmorkom" radi na političkom riješenju.
Spajser: Prošle sedmice se u Siriji prešlo preko nekoliko crvenih linija
Rojters: Bijela kuća: Opcije su otvorene za ponovne napade.
Vašington post: Trump i zvanično zatražio od Rusije da prestane sa prestankom pomoći Asadu
McMaster: SAD želi da završi sa "smrtonosnim režimom" u Siriji.
Njemačka vlada: Nema riješenja u Siriji sve dok je Asad na vlasti
London: Na Rusiji je da odluči ili Asad ili da sa "sedmorkom" radi na političkom riješenju.
-
Fudo387
#69703 Re: Sirija vol. 2
_BataZiv_0809 wrote:Je li to ti nekome prigovaras da pise nebuloze?
O subara, znaci slazes se da su nebuloze?
Kako tebi ide brojanje krstarecih raketa, ubode li se sta?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#69704 Re: Sirija vol. 2
Sta god da su, komicno je da ti nekome osporavas pisanje.Fudo387 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Je li to ti nekome prigovaras da pise nebuloze?
O subara, znaci slazes se da su nebuloze?![]()
-
Fudo387
#69705 Re: Sirija vol. 2
A ja, izvini, ja sam zaboravio da si ti ipak strucnjak za onaj nosac cumura._BataZiv_0809 wrote:Sta god da su, komicno je da ti nekome osporavas pisanje.Fudo387 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Je li to ti nekome prigovaras da pise nebuloze?
O subara, znaci slazes se da su nebuloze?![]()
Nista, do mene je.
- insomnia78
#69706 Re: Sirija vol. 2
Ko da je to bitno. Vidis kako vi cuda pravite sa twitteromKrokodajl wrote:Ne znam ni Ruski, nisam pratio brojke, po onom što se piše od broja ispaljenih pola je pogodilo mete oko Šairat aerodroma, treba pričekati da se situacija smiri, previše neozbiljnih medija se počelo baviti temom Sirije, gro neozbiljnih i neutemeljenih tvrdnji se pojavilo u zadnjih par dana, pogotovo od strane Američkih medija.husein_kapetan wrote:@kroks
Imas li kakav drugaciji podatak od onog ruskog o broju tomahavka koji su metu pogodili.. nesto mi bjezi ovdje..
Evo danas FOX prenosi neku tobožnju zajedničku izjavu Irana i Rusije da bi Rusija to demantovala da niti je bilo sastanka niti zajedničke izjave.
O onim navodima kako će sljedećeg sata, sljedeća 4 sata, večeras, opet napasti, na to ne treba ni trošiti riječi.
U sjenu su bacili mnoge izvore koji se bave Sirijom, neki se nalaze u Siriji, smješno je gledati naslovnice FOX-a, ljudi dopisnika u Libanonu nemaju a odjednom 100 nekih obavještenih izvora, ljudi iz vrha, ljudi sa terena.
---
Treba još i napomenuti izjavu Centralne Komande US ARMY, prema toj izjavi cilj operacije nije bilo onesposobiti aerodrom već onemogućiti djelovanje hemijskim oružjem sa tog aerodroma tako što su prema istoj izjavi cilj je bio uništiti skladišta nafte i avione, pri tome nisu gađali ni tobožnja skladišta hemijskog naoružanja.
Iako su isti ovi neozbiljni mediji prvih dan-dva bili prepuni fotografija tobožnjih uništenih skladišta Sarina, Hlora, Cijanida, Mrkve...
- General War
#69707 Re: Sirija vol. 2
Kapetane, ako hoces primi k znanju a ako neces meni ni iz djepa ni u djep...ne vidis "bas" sve pogotke jer su drugacije bojeve glave bile na tomahawcima, neke su bile probojne a neke kasetne (programabilna BG) pa se nevide izrazeni krateri.husein_kapetan wrote:Zato i govorim..Krokodajl wrote:Ne znam ni Ruski, nisam pratio brojke, po onom što se piše od broja ispaljenih pola je pogodilo mete oko Šairat aerodroma, treba pričekati da se situacija smiri, previše neozbiljnih medija se počelo baviti temom Sirije, gro neozbiljnih i neutemeljenih tvrdnji se pojavilo u zadnjih par dana, pogotovo od strane Američkih medija.husein_kapetan wrote:@kroks
Imas li kakav drugaciji podatak od onog ruskog o broju tomahavka koji su metu pogodili.. nesto mi bjezi ovdje..
Evo danas FOX prenosi neku tobožnju zajedničku izjavu Irana i Rusije da bi Rusija to demantovala da niti je bilo sastanka niti zajedničke izjave.
O onim navodima kako će sljedećeg sata, sljedeća 4 sata, večeras, opet napasti, na to ne treba ni trošiti riječi.
U sjenu su bacili mnoge izvore koji se bave Sirijom, neki se nalaze u Siriji, smješno je gledati naslovnice FOX-a, ljudi dopisnika u Libanonu nemaju a odjednom 100 nekih obavještenih izvora, ljudi iz vrha, ljudi sa terena.
---
Treba još i napomenuti izjavu Centralne Komande US ARMY, prema toj izjavi cilj operacije nije bilo onesposobiti aerodrom već onemogućiti djelovanje hemijskim oružjem sa tog aerodroma tako što su prema istoj izjavi cilj je bio uništiti skladišta nafte i avione, pri tome nisu gađali ni tobožnja skladišta hemijskog naoružanja.
Iako su isti ovi neozbiljni mediji prvih dan-dva bili prepuni fotografija tobožnjih uništenih skladišta Sarina, Hlora, Cijanida, Mrkve...
U svoj ovoj konfuziji se temeljim na izjave ono malo kredibilnih izvora dostupnih.. rusi kazu 23..ako je istina onda je vise nego presedan..i odgovorilo bi na dosta pitanja koja se namecu..
Objektivno ucinak ovih projektila u ovom omjeru bi trebao biti daleko veci..
Ako su gadjali skladista bojnih otrova..kao sto rekose..i to bi se namah znalo i vidjelo..
Ali kako je "neko" uspio neutralisati 2/3 lansiranih projektila..onda debelo ima smisla ova "stanka" (predah) amera..dok se ne vidi "gdje je zapelo"..
Akonse sve sumira sa danasnjim Rusko-Iransko- Sirijskim (i Hezholahovim) zajednickim izjavama..Bogme ovo sasvim novu dimenziju poprima..

Last edited by General War on 10/04/2017 20:26, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#69708 Re: Sirija vol. 2
Kuha se kuha...
Bijela kuća:Predsjednik Trump je pojasnio u slučaju režimskog ponovnog korištenja hemijskog oružja ili barel-bombi on je spreman da se ponovo krene u Siriji.
البيت الأبيض: الرئيس ترامب أوضح أنه في حال إستخدم النظام السوري السلاح الكيميائي والبراميل المتفجرة مرة أخرى فإنه مستعد للتحرك مجدداً في #سوريا
#IRT
Znači i barel-bombe
jao jao, koja šamarčina Rusima i Iranu.
Bijela kuća:Predsjednik Trump je pojasnio u slučaju režimskog ponovnog korištenja hemijskog oružja ili barel-bombi on je spreman da se ponovo krene u Siriji.
البيت الأبيض: الرئيس ترامب أوضح أنه في حال إستخدم النظام السوري السلاح الكيميائي والبراميل المتفجرة مرة أخرى فإنه مستعد للتحرك مجدداً في #سوريا
#IRT
Znači i barel-bombe
- nixon69
#69709 Re: Sirija vol. 2
De ba kakvi bojni otrovi i bakraci.Da SAA ima namjeru koristiti bojne otrove,za jedan dan bi potrovali sve stakore tamo.husein_kapetan wrote:Sve je laz..ili istina dok se drugacije ne dokaze..
Kao uostalom i ovaj napad bojnim otrovima..
Ovo sto je bilo nije prvi put da se takva propaganda pokusava nametnuti zapadu.
Neki od onih kozojeba aktivira bombicu sarina,potruje nekoliko neduznih ljudi i odmah Assad baca bojne otrove.
Da je Assad bacio bombu te vrste,nebi niko ziv tamo ostao i nebi oni bijeli sljemovi setali okolo sa onim maskicama za prasinu na zvaljama.
Pusti te price.
Danasnji zurnalizam je najveca bolest naseg drustva. Plus ovi internet debili koji niti su punoljetni,niti imaju 2 razreda osnovne skole,pa ti jos oni "prenose" neke vijesti i da oprostis jebu te u zdrav mozak.
Bjaaaaz ba.
- husein_kapetan
#69710 Re: Sirija vol. 2
Da ne ulazim u sterilnu raspravu sa tobom..nema svrhe..ne postujes me i ne razumijemo se..Fudo387 wrote:Niko ti to ne osporava, nista te ne kosta da se pokusavas baviti stvarima kojima nisi dorastao i o kojima pojma nemas.husein_kapetan wrote:Zasto ja ne bih imao pravo izraziti sumnju na objektivni ucinak cijelog borbenog kompleta jednog razaraca..
Vi jarane pricate o desavanjima nakon kojih ozbiljni ljudi prave hiljade stranica izvjestaja, i sve je zapecaceno sa VOJNA TAJNA-STROGO
POVJERLJIVO, ali eto vas nekoliko likova ovdje uspjeva sve desifrovati i skontati buduce poteze svjetskih mocnika.
Sto, da nisi prezivio djelovanje istog pa ti se cini bezopasnim i neucinkovitim?
Ovako..
Ako ti zahmet nije prelistaj moje postove..pa mi samo jedan moj post gdje sam u svojim tezama "fulio" slobodno pod nos gurni i ismijavaj se do mile volje..
Ne znam te niti me znas..ne shvatam na osnovu cega si zakljucio da praznu slamu mlatim.
Neka tvoje tebi u prilog govori..a Boga mi i meni moje..
Last edited by husein_kapetan on 10/04/2017 20:28, edited 1 time in total.
- insomnia78
#69711 Re: Sirija vol. 2
Jesi, sve trojice. Jarane, ja ne znam u kakvom ti svom svijetu zivis ali smiju ti se ljudi. Mani(te) se teme o Siriji. Skodi zdravljuhusein_kapetan wrote:Ja za razliku od tebe tokom vremena sam ovdje na osnovu svoga sazluzio postivanje i respekt jednog djela forumasa..i nikada podjebavanje kao metod rabio nisam niti cu ikada biti dio tog svijeta..
Bilo ko ovdje moze na lahak nacin prelistati postove bilo cije i shvatiti nivo intelekta i kulture..
Mozes ti zivjeti bilo gdje..ipak ostajes ono sto si..ne sudio ja
-
Fudo387
#69712 Re: Sirija vol. 2
Nakraju krajeva, ako je borbeni komplet jednog razaraca toliko neucinkovit, sto ga Rusi nabrase sa aerodroma?General War wrote:Interesantno je kad su rusi pogadjali planine po iranu sa svojim "tomahawcima", nije se islo mak na konac o ucinkovitosti istihFudo387 wrote:Niko ti to ne osporava, nista te ne kosta da se pokusavas baviti stvarima kojima nisi dorastao i o kojima pojma nemas.husein_kapetan wrote:Zasto ja ne bih imao pravo izraziti sumnju na objektivni ucinak cijelog borbenog kompleta jednog razaraca..
Svakako samo malo prasinu digne, bezveze bjezali.
-
handžar88
#69713 Re: Sirija vol. 2
Ko mu se smije, ti sumir i japin?
E moj insomnija od tolike francuske tebi se zivot sveo na klix forum, nema teme na kojoj se ti ne upises medju prvima da pokusas ispast smijesan..
E moj insomnija od tolike francuske tebi se zivot sveo na klix forum, nema teme na kojoj se ti ne upises medju prvima da pokusas ispast smijesan..
- General War
#69714 Re: Sirija vol. 2
Nesto sto kosta milion i po dolara po komadu, ne pada tako lako...ali jasno je meni da tipovi trollaju, inace bi saznali za par minuta sve sto ih zanima, sad je sve dostupno.Fudo387 wrote: Nakraju krajeva, ako je borbeni komplet jednog razaraca toliko neucinkovit, sto ga Rusi nabrase sa aerodroma?
Svakako samo malo prasinu digne, bezveze bjezali.
Naziv "internet ratnik" nije odavno benigna pojava.
- husein_kapetan
#69715 Re: Sirija vol. 2
"LJUDI" ..mi se smiju..neka se te tebi ne smiju..tebi tvoje breme zivotno i ljudsko..meni moje..insomnia78 wrote:Jesi, sve trojice. Jarane, ja ne znam u kakvom ti svom svijetu zivis ali smiju ti se ljudi. Mani(te) se teme o Siriji. Skodi zdravljuhusein_kapetan wrote:Ja za razliku od tebe tokom vremena sam ovdje na osnovu svoga sazluzio postivanje i respekt jednog djela forumasa..i nikada podjebavanje kao metod rabio nisam niti cu ikada biti dio tog svijeta..
Bilo ko ovdje moze na lahak nacin prelistati postove bilo cije i shvatiti nivo intelekta i kulture..
Mozes ti zivjeti bilo gdje..ipak ostajes ono sto si..ne sudio ja
Cipela ti meni okrenuti ne mozes...ljudino...
- General War
#69716 Re: Sirija vol. 2
PRO ASSAD
Russia - Gives military support, condemns the US airstrikes and suspends deal not to clash mid-air
Iran - Close strategic allies with Syria and has provided significant support including $8.69billion
North Korea - UN probe found that North Korea was supplying arms to Syria
Iraq - The Iraqi Government provided financial support and transported supplies
Algeria - Rumours suggest Algerian military aircraft is regularly landing in Syria
Venezuela - The South American country has shipped tens of millions of dollars worth of diesel to Syria
Lebanon - Police arrested family after they protested about the Syrian Government
Belarus - President Alexander Lukashenko supported Moscow's involvement and offered air strike
Lebanese Hezbollah Party - Involvement has been substantial and has deployed troops since 2012
ANTI ASSAD
US - President Donald Trump launched first airstrikes since six-year civil war started
UK - Supports US cruise airstrikes as Theresa May said chemical attack was 'despicable'
France/Germany - Both of the countries today said Assad bears 'sole responsibility' for US strike
Turkey - Opposed to Assad but objects to Syrian rebels and wants control of Kurdish area
Canada - Canada gave more than $4.97million to the Syrian opposition in 2013
Saudi Arabia - The Middle East country is the main group to finance the rebels and has provided a large amount of weapons
Israel - Prime Minister Benjamin Netanyahu was the first to praise the US's retaliatory attack, saying he 'fully supports' Donald Trump's decision to launch the cruise missile attacks
Qatar- It was reported Qatar gave the Syrian rebels $2.98 billion at the start of the civil war in 2011
Russia - Gives military support, condemns the US airstrikes and suspends deal not to clash mid-air
Iran - Close strategic allies with Syria and has provided significant support including $8.69billion
Algeria - Rumours suggest Algerian military aircraft is regularly landing in Syria
Venezuela - The South American country has shipped tens of millions of dollars worth of diesel to Syria
Lebanon - Police arrested family after they protested about the Syrian Government
Belarus - President Alexander Lukashenko supported Moscow's involvement and offered air strike
Lebanese Hezbollah Party - Involvement has been substantial and has deployed troops since 2012
ANTI ASSAD
US - President Donald Trump launched first airstrikes since six-year civil war started
UK - Supports US cruise airstrikes as Theresa May said chemical attack was 'despicable'
France/Germany - Both of the countries today said Assad bears 'sole responsibility' for US strike
Turkey - Opposed to Assad but objects to Syrian rebels and wants control of Kurdish area
Saudi Arabia - The Middle East country is the main group to finance the rebels and has provided a large amount of weapons
Israel - Prime Minister Benjamin Netanyahu was the first to praise the US's retaliatory attack, saying he 'fully supports' Donald Trump's decision to launch the cruise missile attacks
Qatar- It was reported Qatar gave the Syrian rebels $2.98 billion at the start of the civil war in 2011
-
sarajevoxxxx
#69717 Re: Sirija vol. 2
Američki ministar odbrane: 20 % režimske avijacije je uništeno u zadnjem napadu
Ali ovo za barel-bombe
svašta 
Ali ovo za barel-bombe
- insomnia78
#69718 Re: Sirija vol. 2
Sve go dziadista. Fali ti Kalinovik na ovoj pro listiGeneral War wrote:PRO ASSAD
ANTI ASSAD
- Nadzornik
#69720 Re: Sirija vol. 2
Amerikanka u Homsu.
Janice Kortkamp A United States in Homs. Great woman. (FB)

Janice Kortkamp A United States in Homs. Great woman. (FB)

- insomnia78
#69721 Re: Sirija vol. 2
Ne da mi zena izlaziti. Ne znas ti kakve su zidovkehandžar88 wrote:Ko mu se smije, ti sumir i japin?
- Herr Flick
#69722 Re: Sirija vol. 2
Savo zar ije zalasono da si u istom safu kao i Vojo Šešelj 
- Nadzornik
#69723 Re: Sirija vol. 2
#Syria. Overview of aerial activities last 8 days:
- #RuAF: 856 sorties (107/day) -> 65%
- #SyAF: 460 sorties (57.5/day) -> 35%.

- #RuAF: 856 sorties (107/day) -> 65%
- #SyAF: 460 sorties (57.5/day) -> 35%.

- General War
#69725 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da ce Rusi popit dalje sankcije radi Sirije.