Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#64576 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Navodni plan predaje

Image

Image
Last edited by fosna2014 on 02/03/2017 12:11, edited 1 time in total.
republikauzicka

#64577 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

[quote]#Turkish FM: We agreed with #Russia to prevent any clashes between #SAA and #FSA around #Manbij.[/quote]

Image

kakav Sahista!
Last edited by republikauzicka on 02/03/2017 12:14, edited 1 time in total.
kockakockica

#64578 Re: Sirija vol. 2

Post by kockakockica »

Ne zelim ulaziti dublje u ovu temu, jer ona jadna Sirija je katastrofa. To se ne zna ni ko pije, ni ko placa, milion nekakvih vojnih formacija i jednostavno nemam dovoljno znanja. Imam zelju samo napisati nesto sto sam primjetio nekoliko puta. Uvijek sam nekako sazalijevao Kurde, jer sam smatrao da niko nema pravo da ugnjetava jedan narod kao sto su njih ugnjetavali u Iraku, Iranu, Siriji i Turskoj. Onda jednom prije 2-3 godine kad su Assadovu opoziciju napali vojska SAA, Rusi i nekakvi dobrovoljci iz drugih zemalja, Kurdi su napali zajedno sa njima da iskoriste slabost boraca opozicije. To sam ja primjetio najvise tamo oko grada Azaza i onaj dio Sirije. Ima i drugih primjera nekoliko, ali vi to ionako bolje znate. To je bio trenutak kad sam se sjetio HVO i Armije BiH, skoro pa ista situacija. HVO-Kurdi su napali dojucerasnje saveznike kad su oni bili najslabiji, i time meni pokazali da se tu ustvari radi o teskim ljigavcima koje zanima samo vlastiti interes. To znaci da ako nekad u buducnosti opozicija koja se bori protiv Assada bude jaca na terenu, nema sumnje da ce onda Kurdi opet promjeniti stranu. HVO-Kurdi sad mi je to potpuno jasno :shock:
fosna2014

#64579 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Mislim da ce biti ovako

Image
handžar88

#64580 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

kockakockica wrote:Ne zelim ulaziti dublje u ovu temu, jer ona jadna Sirija je katastrofa. To se ne zna ni ko pije, ni ko placa, milion nekakvih vojnih formacija i jednostavno nemam dovoljno znanja. Imam zelju samo napisati nesto sto sam primjetio nekoliko puta. Uvijek sam nekako sazalijevao Kurde, jer sam smatrao da niko nema pravo da ugnjetava jedan narod kao sto su njih ugnjetavali u Iraku, Iranu, Siriji i Turskoj. Onda jednom prije 2-3 godine kad su Assadovu opoziciju napali vojska SAA, Rusi i nekakvi dobrovoljci iz drugih zemalja, Kurdi su napali zajedno sa njima da iskoriste slabost boraca opozicije. To sam ja primjetio najvise tamo oko grada Azaza i onaj dio Sirije. Ima i drugih primjera nekoliko, ali vi to ionako bolje znate. To je bio trenutak kad sam se sjetio HVO i Armije BiH, skoro pa ista situacija. HVO-Kurdi su napali dojucerasnje saveznike kad su oni bili najslabiji, i time meni pokazali da se tu ustvari radi o teskim ljigavcima koje zanima samo vlastiti interes. To znaci da ako nekad u buducnosti opozicija koja se bori protiv Assada bude jaca na terenu, nema sumnje da ce onda Kurdi opet promjeniti stranu. HVO-Kurdi sad mi je to potpuno jasno :shock:
:lol: .. ovo je ili opetja il Cool :lol:
handžar88

#64581 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

fosna2014 wrote:Mislim da ce biti ovako

Image
Euphrates shield 8-)
kockakockica

#64582 Re: Sirija vol. 2

Post by kockakockica »

handžar88 wrote:
kockakockica wrote:Ne zelim ulaziti dublje u ovu temu, jer ona jadna Sirija je katastrofa. To se ne zna ni ko pije, ni ko placa, milion nekakvih vojnih formacija i jednostavno nemam dovoljno znanja. Imam zelju samo napisati nesto sto sam primjetio nekoliko puta. Uvijek sam nekako sazalijevao Kurde, jer sam smatrao da niko nema pravo da ugnjetava jedan narod kao sto su njih ugnjetavali u Iraku, Iranu, Siriji i Turskoj. Onda jednom prije 2-3 godine kad su Assadovu opoziciju napali vojska SAA, Rusi i nekakvi dobrovoljci iz drugih zemalja, Kurdi su napali zajedno sa njima da iskoriste slabost boraca opozicije. To sam ja primjetio najvise tamo oko grada Azaza i onaj dio Sirije. Ima i drugih primjera nekoliko, ali vi to ionako bolje znate. To je bio trenutak kad sam se sjetio HVO i Armije BiH, skoro pa ista situacija. HVO-Kurdi su napali dojucerasnje saveznike kad su oni bili najslabiji, i time meni pokazali da se tu ustvari radi o teskim ljigavcima koje zanima samo vlastiti interes. To znaci da ako nekad u buducnosti opozicija koja se bori protiv Assada bude jaca na terenu, nema sumnje da ce onda Kurdi opet promjeniti stranu. HVO-Kurdi sad mi je to potpuno jasno :shock:
:lol: .. ovo je ili opetja il Cool :lol:

:?
Ironmen

#64583 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Ovo nisu istine sta uradise sultanu :lol: :lol: :lol: pa svi se popisase na Erdoana ??? REVOLUCIJA NIKAD JACA ???

:lol: :lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

#64584 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

spavaš li mirno sarajevo xxxx-u?
Kikibombona

#64585 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

republikauzicka wrote:[quote]#Turkish FM: We agreed with #Russia to prevent any clashes between #SAA and #FSA around #Manbij.

Image

kakav Sahista![/quote]

:thumbup:

Al' mora se i Turcima odati priznanje, bez zezanja. Potpuno ozbiljan to kazem. :D Treba imati nevjerovatnu snagu pa nakon samara vanjskim dijelom sake progutati pljuvacku i nastaviti dalje. To je odlika mudrih politicara. Ne mozes glavom kroz zid. Kada si nadjacan, povuci se i spasi sto se spasiti moze. Turci napadaju, zatezu, drece se, prijete, kmece, povlace se, ispituju itd. I na kraju izvuku koliko mogu. To je diplomatija, politika. Turci su prilicno svjesni svoje i snage protivnika. Znaju napasti i povuci se, prijetiti i uvlaciti. Premazani svim bojama. Tako i treba, u poganom svijetu politike.

Kockakockica

Sve je tako kao sto si napisao. Samo nemoj zaboraviti, Kurdi su sa dzihadistima bili u sukobu mjesecima, godinama prije pomenute ofanzive. I naravno da ce iskoristiti trenutak slabosti neprijatelja da ga lakse dotuku. Jesu im trebali brojati do 10? :D
Euphrates shield
:thumbup: :lol: :lol: :lol:

Jarabulus shield! :D
Kikibombona

#64586 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ironmen wrote:Ovo nisu istine sta uradise sultanu :lol: :lol: :lol: pa svi se popisase na Erdoana ??? REVOLUCIJA NIKAD JACA ???

:lol: :lol: :lol: :lol:
@Jarabulus_najljepsi_ grad_na_svijetu_buuuahahahaha_
dječak sa šibicama

#64587 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Nadam se da ce konacno Tigrovi krenuti ka Assad jezeru i Jirah bazi. A onda lagano niz Eufrat.

ISIL jeste tvrd orah, ali cini mi se da su sve slabiji. U Mosulu su ih Iracani razbucali, ovo sa Palmirom uzimam sa rezervom jer mi je sve to pomalo sumnjivo, ping pong ratovanje.
Ironmen

#64588 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

dječak sa šibicama wrote:Nadam se da ce konacno Tigrovi krenuti ka Assad jezeru i Jirah bazi. A onda lagano niz Eufrat.

ISIL jeste tvrd orah, ali cini mi se da su sve slabiji. U Mosulu su ih Iracani razbucali, ovo sa Palmirom uzimam sa rezervom jer mi je sve to pomalo sumnjivo, ping pong ratovanje.

SAA sada jednostavno mora iskoristiti momentum slabosti Isila i poceti napredovati sa jedne strane prema jezeru a sa druge iz pravca Palmire jer ocito je da se rat blizi kraju, nema se vise sta cekati.
dječak sa šibicama

#64589 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Vjerovatno ce nastaviti, stizu slike friskog orudja koje ide ka Palmiri i Aleppu, novi TOS lanseri, T-90, pa neka im je sa srecom.
muhafuca

#64590 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

teritorija koja ce biti predata u ruke SAA - najvjerovatnije

Image
sarajevoxxxx

#64591 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

SDF u Menbedžu ljudi žele da sačuvaju život nema ideologija ovo ono skontali da su se svi poigrali sa njima i sada spašavaju gole živote.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64592 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Kiki, sta ovo bi :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#64593 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

_BataZiv_0809 wrote:Kiki, sta ovo bi :D
Dokaz da su Kurdi skontali da im je živjeti u SAR i da će im BA biti predsjednik i d je vrijeme da ih vlada zaštiti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64594 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

arman1 wrote:
Dokaz da su Kurdi skontali da im je živjeti u SAR i da će im BA biti predsjednik i d je vrijeme da ih vlada zaštiti.
Konacno :!:
Herr Flick

#64595 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

sarajevoxxxx wrote:A sada Menbedž ako Bog da.

:-D :-D
sarajevoxxxx

#64596 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

_BataZiv_0809 wrote:
arman1 wrote:
Konacno :!:
Da, koliko će se to svidjeti Kurdima u Kamišliju, Hasaki?
animus

#64597 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Sultan opet pobijedio. Sad ne mora čak ni ratovati da otjera kurdsku vojsku sa granice. Vjerovatno ce sad najaviti napad na Efrin i ocekivati isti scenarij tj. da SAA preuzme kontrolu. Ako ne onda vjerovatno malo gomilanje snaga pa sacekati. Nije los plan iz turske perspektive.
Čitalac

#64598 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Svaki dogovor Damaska i Kurda treba pozdraviti. Na teritoriji pod kontrolom vlade i Kurda u ovom trenutku živi blizu 80 odsto preostalog stanovništva Sirije, a situacija na terenu je takva da taj procenat u narednim mesecima, nakon sloma Isila, može samo da se poveća.
Sprečavanje daljih pogibija i destrukcije je najviši interes te ogromne većine stanovništva, a trebalo bi da bude i interes svih regionalnih i svetskih (sa)učesnika u konfliktu.
sarajevoxxxx

#64599 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Džavušoglu: Ankara je naravila spporazum sa Moskovom da ne smije doći sukoba između sirijskih snaga i opozicije u južnoj okolini Al Baba.
handžar88

#64600 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:Džavušoglu: Ankara je naravila spporazum sa Moskovom da ne smije doći sukoba između sirijskih snaga i opozicije u južnoj okolini Al Baba.
Mi smo to ovdje pisali odma po ulasku u Jarablus dok si ti pisao o nekom dolasku s ledja Alepu, jel ti sad mozda jasnije koliko ti fulas sa svojim pisanjem i procjenama i koliko si odvojen od realnosti?
Locked