Torgau sirijskog rata.Challenger__ wrote:
Situation in #Northern Aleppo - 27/02/2017
Sirija vol. 2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#64226 Re: Sirija vol. 2
-
dječak sa šibicama
#64227 Re: Sirija vol. 2
#BREAKING
Tiger Forces reached the #SDF line
Tiger Forces reached the #SDF line
-
republikauzicka
#64228 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:
Situation in #Northern Aleppo - 27/02/2017
evo nova

-
moke_31
#64229 Re: Sirija vol. 2
Samo da kažem da mi je iskreno žao ljudi koji čitaju smeće od tvojih postova kao što je ovaj i nastavljaju te smatrati kredibilnim za ovu temu, ili uostalom za bilo koju političku temu na ovom forumu.Challenger__ wrote:Hafez je bio apsolutista kao uostalom svi vladari u tadašnjem socijalističkom lageru. On nije moj "cop of tea" ni po kom osnovu. Ne gajim nikakve emocije prema tom čovjeku. Ali, ne može on da bude maska kojom se skriva i pravda jedna pogana, fašistoidna i genocidna ideologija koja je izvršila masakr u Hami, kako nad vojnicima, tako nad civilima.handžar88 wrote:@Čeli
Pa ne znam onda sta hoces da kazes, da nije ubijen ogroman broj civila tada, bespotrebno.. pusti ti te druge zlocince sad nisu tema.. slobodno nazovi Hafeza istim tim imenom, jer to jeste, notorni ubica, klasicni diktator gladan moci.. najveci dokaz za to je sto se na vlasti odrzao do smrti jer drukcije to nije bilo moguce cak i da ga je volio vlastiti narod, pored tolikih neprijatelja izvana..
Da li je reakcija sirijske vojske bila profesionalna, odgovorna ili prekomjerna i neprofesionalna ne znam ali ZNAM da terorističko-ihvanijskoj naraciji o Hami se ne može ništa vjerovati.
Oni i laž su brat i sestra.
Toliko.
______
Možda je bilo jedno vrijeme simpatično čitati i cirkuzati sa tvojim provalama o krimskim plažama, Egiptu, Sisiju, bipolarnom svijetu, glupostima sa Advancea ili brojnim izvalama na ovoj temi, ali ovo što pišeš o MB u posljednje vrijeme, a primjetio sam da imaš i fanova koji vjerno ponavljaju tvoja lupetanja kao što su karamela i neki drugi, jednostavno graniči sa zdravim razumom.
Znam da je ovo tema o Sirija i da je dno dna u svakom pogledu, ali ovakvo zatucano, islamofobno, ostrašćeno i neinformisano etiketiranje MB (ne sjećam ni da se o ISIL-u ovako pisalo) je previše čak i za tebe.
Da je zapad (a i Rusija) htio podržati MB od 50-tih do 80-tih godina prošlog vijeka protiv arapskih diktatora, uključujući Hafeza, Sadama i Mubaraka, u obrazovnoj, političkoj, društvenoj i vjerskoj renesansi arapskog svijeta danas ne bi bilo ISIL-a i Nusri i sl. i ovolikog nasilja, već bi imali islamske republike umjesto dikatura (vjerovatno bi došlo do proimjene političkih sistema i u KSA i zaljevskim zemljama), kao što je Iran kojeg toliko cijeniš, iako je samo druga strana medalja i kad je u pitanju širenje sektaštva za rad vlastitih interese ponekad gori i od KSA.
Sve ovo što se danas dešava na Bliskom istoku je rezultat 50-60 godina vladavine diktatura i ugnjetavanja vlastitih naroda zarad interesa zapadnih sila i Izraela, i sprečavanje bilo kakvog ozbiljnog napretka (u bilo kom smislu) tih nacija. Nasilje proizvodi nasilje i ako to dosad nisi shvatio, onda definitivno nešto nije u redu s tobom ili si islamomrzac i fašista s dna kace.
Last edited by moke_31 on 27/02/2017 13:47, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#64230 Re: Sirija vol. 2

u ovom ISIL djepu lijevo vjerujem nema vise nikoga, uskoro ce i to biti crveno
-
sarajevoxxxx
#64231 Re: Sirija vol. 2
Rusi bijesni zbog oskara "Bijelim kacigama"
RT: Film about Syrian White Helmets wins Oscar amid allegations of terrorist ties.
https://www.facebook.com/groups/TahrirS ... 730235937/
RT: Film about Syrian White Helmets wins Oscar amid allegations of terrorist ties.
https://www.facebook.com/groups/TahrirS ... 730235937/
- Challenger__
#64232 Re: Sirija vol. 2
Mačku o rep zakači svoje bolesne epitete i svoje nerazumno izjednačavanje jedne svjetske religije sa političkim pokretom ihvanija. Legitimno je sanjati reuspostavu halifata kao što je sanjao al-Banna ali MB odavno nije organizacija svoga osnivača već pokret koji su u svoje ruke uzele zapadne službe koristeći ih kao sredstvo borbe u Hladnom ratu ili, u novije vrijeme kao sredstvo prekompozicije prostora sjevera Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka.moke_31 wrote:Samo da kažem da mi je iskreno žao ljudi koji čitaju smeće od tvojih postova kao što je ovaj i nastavljaju te smatrati kredibilnim za ovu temu, ili uostalom za bilo koju političku temu na ovom forumu.
Možda je bilo jedno vrijeme simpatično čitati i cirkuzati sa tvojim provalama o krimskim plažama, Egiptu, Sisiju, bipolarnom svijetu, glupostima sa Advancea ili brojnim izvalama na ovoj temi, ali ovo što pišeš o MB u posljednje vrijeme, a primjetio sam da imaš i fanova koji vjerno ponavljaju tvoja lupetanja kao što su karamela i neki drugi, jednostavno graniči sa zdravim razumom.
Znam da je ovo tema o Sirija i da je dno dna u svakom pogledu, ali ovakvo zatucano, islamofobno, ostrašćeno i neinformisano etiketiranje MB (ne sjećam ni da se o ISIL-u ovako pisalo) je previše čak i za tebe.
Da je zapad (a i Rusija) htio podržati MB od 50-tih do 80-tih godina prošlog vijeka protiv arapskih diktatora, uključujući Hafeza, Sadama i Mubaraka, u obrazovnoj, političkoj, društvenoj i vjerskoj renesansi arapskog svijeta danas ne bi bilo ISIL-a i Nusri i sl. i ovolikog nasilja, već bi imali islamske republike umjesto dikatura (vjerovatno bi došlo do proimjene političkih sistema i u KSA i zaljevskim zemljama), kao što je Iran kojeg toliko cijenite, iako je samo druga strana medalja i kad je u pitanju širenje sektaštva za rad vlastitih interese ponekad gore i od KSA.
Sve ovo što se danas dešava na Bliskom istoku je rezultat 50-60 godina vladavine diktatura i ugnjetavanja vlastitih naroda zarad interesa zapadnih sila i Izraela, i sprečavanje bilo kakvog ozbiljnog napretka (u bilo kom smislu) tih nacija. Nasilje proizvodi nasilje i ako to dosad nisi shvatio, onda definitivno nešto nije u redu s tobom ili si islamomrzac i fašista s dna kace.
Te i takve ihvanije su pobile sirijske vojnike, samo zato što su alaviti, te i takve ihvanije su počinile stravičan zločin u Hami koga američki citirani izvještaj naziva TERORISTIČKIM ČINOM; to i takvo "Bratstvo" je lansiralo fašističku parolu "alevije u kabur, kršćane u Liban"; za vrijeme njihove kratkotrajne vladavine bande po Egiptu su u po bijela dana, pred kamerama silovale koptsku djevojku. Ta i takva ideologija je iznjedrila jednog Zavahirija.
To je ideologija i praksa diskriminacije, nasilja, progona i pogroma.
Oni su sami sebe diskvalifikovali, ja to samo konstatujem a ti laj do Sudnjeg dana.
Last edited by Challenger__ on 27/02/2017 13:44, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#64233 Re: Sirija vol. 2
moke_31 wrote:Samo da kažem da mi je iskreno žao ljudi koji čitaju smeće od tvojih postova kao što je ovaj i nastavljaju te smatrati kredibilnim za ovu temu, ili uostalom za bilo koju političku temu na ovom forumu.Challenger__ wrote:Hafez je bio apsolutista kao uostalom svi vladari u tadašnjem socijalističkom lageru. On nije moj "cop of tea" ni po kom osnovu. Ne gajim nikakve emocije prema tom čovjeku. Ali, ne može on da bude maska kojom se skriva i pravda jedna pogana, fašistoidna i genocidna ideologija koja je izvršila masakr u Hami, kako nad vojnicima, tako nad civilima.handžar88 wrote:@Čeli
Pa ne znam onda sta hoces da kazes, da nije ubijen ogroman broj civila tada, bespotrebno.. pusti ti te druge zlocince sad nisu tema.. slobodno nazovi Hafeza istim tim imenom, jer to jeste, notorni ubica, klasicni diktator gladan moci.. najveci dokaz za to je sto se na vlasti odrzao do smrti jer drukcije to nije bilo moguce cak i da ga je volio vlastiti narod, pored tolikih neprijatelja izvana..
Da li je reakcija sirijske vojske bila profesionalna, odgovorna ili prekomjerna i neprofesionalna ne znam ali ZNAM da terorističko-ihvanijskoj naraciji o Hami se ne može ništa vjerovati.
Oni i laž su brat i sestra.
Toliko.
______
Da je zapad (a i Rusija) htio podržati MB od 50-tih do 80-tih godina prošlog vijeka protiv arapskih diktatora, uključujući Hafeza, Sadama i Mubaraka, u obrazovnoj, političkoj, društvenoj i vjerskoj renesansi arapskog svijeta danas ne bi bilo ISIL-a i Nusri i sl. i ovolikog nasilja, već bi imali islamske republike umjesto dikatura (vjerovatno bi došlo do proimjene političkih sistema i u KSA i zaljevskim zemljama), kao što je Iran kojeg toliko cijenite, iako je samo druga strana medalja i kad je u pitanju širenje sektaštva za rad vlastitih interese ponekad gore i od KSA.
- Challenger__
#64234 Re: Sirija vol. 2
Simpatizer franšiza AQ i "boraca ISIL-a" diže prst svome istomišljeniku. Sasvim normalno.

- sunceKOtepsija
#64235 Re: Sirija vol. 2

turci iz Antepa salju oklopna vozila prema granici
- DaysleepeR
#64236 Re: Sirija vol. 2
izvini ali ISIS i ova opozicijska vladavina nisu diktature već demokratije? ljudi mijenjali diktaturu za još goru.moke_31 wrote: Sve ovo što se danas dešava na Bliskom istoku je rezultat 50-60 godina vladavine diktatura i ugnjetavanja vlastitih naroda zarad interesa zapadnih sila i Izraela, i sprečavanje bilo kakvog ozbiljnog napretka (u bilo kom smislu) tih nacija. Nasilje proizvodi nasilje i ako to dosad nisi shvatio, onda definitivno nešto nije u redu s tobom ili si islamomrzac i fašista s dna kace.
- Challenger__
#64237 Re: Sirija vol. 2
Odobravanje ili opravdavanje diskriminatorske ideologije i prakse, opravdavanje ili odobravanje zločina nad nevinim ljudima u ime stvarne ili umišljene diktature, u ime ove ili one ideologije, nije ništa drugo do apologija zločina generalno, worldvide. Nema selektivnog opravdanja, dobrog i lošeg zločina. Ko tako daje kredit ihvanijama daje kredit i onima koji su na ovim prostorima iz "viših razloga" činili nasilje nad nevinim ljudima.
Ali, ideologijom zaslijepljen to niti vidi niti zna.
Ali, ideologijom zaslijepljen to niti vidi niti zna.
- jao_situacije
#64238 Re: Sirija vol. 2
teroristi sa savremenim pvosarajevoxxxx wrote:Režim je dobio zabranu savremenog PVO-a za opoziciju, odriješene ruke da pravi stotine i stotine masakara bez straha da će odgovarati, da bez straha krši rezolucije UN-a. Dobio je ono sto Izrael može realno samo sanjati, tj. nema šanse da bi Izrael od međunarodne zajednice dobio sve sto je Asadov režiim.salik79 wrote:Ne znam da li je vec neko postavljao, ali nije na odmet ponoviti:
Toliko puta, od nekih forumasa, ismijavana cinjenica da Izrael u svojim bolnicama lijeci ranjene teroriste Al-Kaide, iz usta bivseg prvog covjeka Mossada, Efraima Halevyja. Efraim cak indirektno priznaje i vojnu/takticku pomoc teroristima (ko zna citati izmedju redova). Sve to opravdava "humanoscu". Kada je, zauzvrat, od voditelja upitan o "humanoscu" prema ranjenim borcima Hizbullaha, e tu se "parovi opanaka" mijenjaju, jer kako sam kaze - baska Al-Kaida, baska Hizbullah, jer od strane Al-Kaide jos nikada nisu napadnuti (niti se brine da ce ikada biti, jer nema bojazni od "blow backa")...
Kao sto vec vise puta naglasih - samo kompletnom idiotu nije jasno...Ili, kompletnom ignorantu "nije jasno", jer "teorija zavere, bato!" im je najjaci argument.
Bolnički krevet je toliko nebitan i nema veze sa nekim razumnim argumentima, a kao dokaz nečega može biti samo osobama koje su zaista opsjednute sektaštvom i mržnjom prema drugima tako da im i (ne)ustupanje bolničkog krevet a za ranjenog borca predstavlja ozbiljan argument.
- Krokodajl
#64239 Re: Sirija vol. 2
Eh sad kad krenu šleperi iz Manbidža za Efrin preko Alepa

-
handžar88
#64240 Re: Sirija vol. 2
Kako se Putin igra s budalama ko s malom djecom, na stranu sto nema nista dobro u ovim ratovima i sto je to cisto zlo ali njemu svaka cast sta im radi a svaki novi potez jos dublje im ga gurne.. ne sumnjam da je vec sledeca dva-tri poteza u naprijed smislio, covjek bukvalno šah igra
Kao sto sam davno pisao da ce doci do ovog scenarija gdje su Kurdi spojeni preko SAA teritorije, cini mi se da sad Erdogan nema gdje drugo nego napast prvo Afrin a zatim i Manbij, a i Kurdi moraju nesto ponuditi Putinu da bi im pustio koridor za Afrin tako da i sultana i Kurde drzi za jaja, Assad moze sa uzivanjem samo gledat sta ovaj radi i slusat sta mu je ciniti.
Kao sto sam davno pisao da ce doci do ovog scenarija gdje su Kurdi spojeni preko SAA teritorije, cini mi se da sad Erdogan nema gdje drugo nego napast prvo Afrin a zatim i Manbij, a i Kurdi moraju nesto ponuditi Putinu da bi im pustio koridor za Afrin tako da i sultana i Kurde drzi za jaja, Assad moze sa uzivanjem samo gledat sta ovaj radi i slusat sta mu je ciniti.
-
moke_31
#64241 Re: Sirija vol. 2
Na ovo samo mogu reći: PRESTANI LAGATI NAPAĆENI FORUMSKI PUKChallenger__ wrote:Mačku o rep zakači svoje bolesne epitete i svoje nerazumno izjednačavanje jedne svjetske religije sa političkim pokretom ihvanija. Legitimno je sanjati reuspostavu halifata kao što je sanjao al-Banna1 ali MB odavno nije organizacija svoga osnivača već pokret koji su u svoje ruke uzele zapadne službe koristeći ih kao sredstvo borbe u Hladnom ratu 2ili, u novije vrijeme kao sredstvo prekompozicije prostora sjevera Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka3.moke_31 wrote:Samo da kažem da mi je iskreno žao ljudi koji čitaju smeće od tvojih postova kao što je ovaj i nastavljaju te smatrati kredibilnim za ovu temu, ili uostalom za bilo koju političku temu na ovom forumu.
Te i takve ihvanije su pobile sirijske vojnike, samo zato što su alaviti, te i takve ihvanije su počinile stravičan zločin u Hami4 koga američki citirani izvještaj naziva TERORISTIČKIM ČINOM5; to i takvo "Bratstvo" je lansiralo fašističku parolu "alevije u kabur, kršćane u Liban"6; za vrijeme njihove kratkotrajne vladavine bande po Egiptu su u po bijela dana, pred kamerama silovale koptsku djevojku7. Ta i takva ideologija je iznjedrila jednog Zavahirija8.
To je ideologija i praksa diskriminacije, nasilja, progona i pogroma. 9
Oni su sami sebe diskvalifikovali, ja to samo konstatujem a ti laj do Sudnjeg dana.
1. Svaki musliman sanja ponovo uspostavu hilafeta što je sasvim normalno, jelde, ako si musliman
2. Prvi put čujem da su zapadne službe koristile MB kao sredstvo borbe u hladnom ratu. Gdje su dokazi???
3. Zar cijelo vrijeme ti i ostali asadofili ne tvrdite da USA, Izrael i zapad koristi Al-Qaidu i ISIL kao sredstvo prekompozicije prostora sjevera Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka???? Otkud sad MB tu? Da su MB htjeli koristiti u tu svrhu valjda bi im pomogli da dođu na vlast u Egiptu a ne pomogli Sisonji da ih ukloni s vlasti?!
4. Kakvi alvetiski vojnici? Zar sirijska armija nije velikom većinom sastavljena od sunita, bar kako ti i ostali asadofili tvrdite ovdje? Pobili bi ih svakako i da su bili suniti sve dok su odani Asadu, ja logike jbt
5. Veliš američki citirani izvor to naziva terorističkim činom?
6. Molim dokaz da je MB lansiralo parolu koju pominješ. Da si rekao Nusra pa i moglo bi ti se povjerovati! Je li to Zehran Aluš r.a. bio MB (otac mu u Saudiiji i saudijski čovjek btw.)???
7. Ko i kako je utvrdio da ta banda pripada MB? Ispala MB iskaznica jednom od silovatelja na mjestu zločiina
8. Zar Zavahiri nije Al-Qaida i kako ga je MB iznjedrila?
9. Pokret MB utjelovljuje "praksu diskriminacije, nasilja, progona i pogroma"?
Zaključak: momak tebi spasa nema...
-
dječak sa šibicama
#64242 Re: Sirija vol. 2
Jbg, nista od islamske drzave, Sirija ostaje sekularna i multietnicka.
Razumljiv je bijes fahdovaca i pridruzenih im fanova.
Razumljiv je bijes fahdovaca i pridruzenih im fanova.
- Challenger__
#64243 Re: Sirija vol. 2
Odavno nisam vidio veću količinu histerije u jednom upisu.
Referiram se na masakr u Alepu:
________
.. a on luduje o današnjici i lijepi histerične smajlije. I tako iz tačke u tačku,. Dobiće detaljniji odgovor danas popodne, ne radi njega hudog - koji veze blage nema o materiji - već radi drugih.Attempting to start a popular revolution to oust Assad – or the illusion of such a revolution – the Muslim Brotherhood attacked the artillery school in Aleppo in June of 1979 and killed fifty ‘Alawite cadets while they were sleeping.
________
- Krokodajl
#64244 Re: Sirija vol. 2
Jesul oćerali bandu iz Tadefa, jel ušla friška hava slobode ?
- animus
#64245 Re: Sirija vol. 2
nemoj se zahmetiti, nije nikom stalo do tvojih odgovora. Djaba krecis.Challenger__ wrote:Odavno nisam vidio veću količinu histerije u jednom upisu.
.. a on luduje o današnjici i lijepi histerične smajlije. I tako iz tačke u tačku,. Dobiće detaljniji odgovor danas popodne, ne radi njega hudog - koji veze blage nema o materiji - već radi drugih.Attempting to start a popular revolution to oust Assad – or the illusion of such a revolution – the Muslim Brotherhood attacked the artillery school in Aleppo in June of 1979 and killed fifty ‘Alawite cadets while they were sleeping.
________
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#64246 Re: Sirija vol. 2
izrael lijeci, japan salje tojote
- Čitalac
#64247 Re: Sirija vol. 2
Abu al-Khayr al-Masri (59) koji je ubijen u jučerašnjem američkom napadu u Idlibu bio je bliski saradnik vođe Al Kaide i njegova smrt je najveći udarac ovoj terorističkoj organizaciji u poslednje dve godine, piše britanski Guardian.
Al Masri je deo terorističke mreže već tri decenije, a bio je umešan i u napade na američke ambasade u Tanzaniji i Keniji 1998. godine.
On je navodno više od deset godina proveo u zatvoru u Iranu da bi, kako je izvestio Sky News, u septembru 2015. godine bio razmenjen za iranskog diplomatu otetog u Jemenu. Ubrzo zatim al-Masri se pojavio u Siriji.
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... ihadis-say
Al Masri je deo terorističke mreže već tri decenije, a bio je umešan i u napade na američke ambasade u Tanzaniji i Keniji 1998. godine.
On je navodno više od deset godina proveo u zatvoru u Iranu da bi, kako je izvestio Sky News, u septembru 2015. godine bio razmenjen za iranskog diplomatu otetog u Jemenu. Ubrzo zatim al-Masri se pojavio u Siriji.
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... ihadis-say
- husein_kapetan
#64248 Re: Sirija vol. 2
J..m mu miša..koliko sinoć ovo hipotizirah..i vjerujte mi da staklenu kuglu nemam.. mada je i moj drug @kroks skeptičan bio..dječak sa šibicama wrote:
u ovom ISIL djepu lijevo vjerujem nema vise nikoga, uskoro ce i to biti crveno
Dakle da ponovim..kurdi..dok se drugačije ne dokaže imaju sada siguran prolaz između svoje dvije teritorije..
Stoga..za očekivati je daljnja eskalacija sukoba između kurda i SAA sa jedne strane.. i Turske i nusrića sa druge..
Biti će zanimljivo..veoma zanimljivo pratiti razvoj situacije tamo..
Ako se po jutru dan poznaje onaj jučerašnji sukob nusrića i SAA je samo preludio daleko opsežnijeg sukoba..i nešto mi govori da ni kurdi tamo skrštenih ruku neće sjediti..
Mislim da je kocka konačnog riješenja ovog rata tamo i sada bačena..
- husein_kapetan
#64249 Re: Sirija vol. 2
Pričaj u svoje ime..i ne pravi lažno javno mnjenje..niti je ikada niti će istini odgovarati..animus wrote:nemoj se zahmetiti, nije nikom stalo do tvojih odgovora. Djaba krecis.Challenger__ wrote:Odavno nisam vidio veću količinu histerije u jednom upisu.
________
-
sarajevoxxxx
#64250 Re: Sirija vol. 2
Opozicija: Asadove snage su formirale branu između Isila i FSA u okolini grada Al Bab kako bi spriječile FSA da se bori protiv terorizma
https://www.facebook.com/groups/TahrirS ... 700209640/
https://www.facebook.com/groups/TahrirS ... 700209640/