Al ovaj majstor lupa, cuj on zna kakav je dogovor bio..sarajevoxxxx wrote:Maystor wrote:Umjereni teroristi će, ipak, pokušati uzeti Al-Bab (protivno dogovoru Putin-Erdogan). Ostaje da se vidi kakva će biti reakcija SAA.![]()
![]()
Šta kaže protivno dogovoru Putin-Erdogan
Sirija vol. 2
-
handžar88
#63851 Re: Sirija vol. 2
- Krokodajl
#63852 Re: Sirija vol. 2
U Deri dernek, hoće to....
-
handžar88
#63853 Re: Sirija vol. 2
Izraelske specijalne snage maskirane u radikalne islamisteKrokodajl wrote:U Deri dernek, hoće to....
- Kikibombona
#63854 Re: Sirija vol. 2
SDF 'ocistio' veliki okruzeni 'dzep' od ISILovaca koji su bili u njemu!
Napreduju veoma brzo!

Napreduju veoma brzo!

- Krokodajl
#63855 Re: Sirija vol. 2
Fino im Jordan reko, nemojte, nije ih ISIL slučajno napao dole.handžar88 wrote:Izraelske specijalne snage maskirane u radikalne islamisteKrokodajl wrote:U Deri dernek, hoće to....
- Kikibombona
#63856 Re: Sirija vol. 2
Je l' ih to Devla tambura?Krokodajl wrote:Fino im Jordan reko, nemojte, nije ih ISIL slučajno napao dole.
Nema vjerski fanatik moc racionalnog razmisljanja. To je davno ustanovljeno. Ti ljudi zive u nekom svom svijetu...
- Krokodajl
#63857 Re: Sirija vol. 2
Davla ih tambura u ovim selima, došli na 2 kilometra od Nave, "glavnog" grada al Nusre u Deri, a danas ih SAA napala u gradu, avijacija gađa na sve strane.Kikibombona wrote:Je l' ih to Devla tambura?Krokodajl wrote:Fino im Jordan reko, nemojte, nije ih ISIL slučajno napao dole.
Nema vjerski fanatik moc racionalnog razmisljanja. To je davno ustanovljeno. Ti ljudi zive u nekom svom svijetu...
- Kikibombona
#63858 Re: Sirija vol. 2
Ma nema veze, neka ih skrse sve, samo da Manbidz zauzmu.Krokodajl wrote:Davla ih tambura u ovim selima, došli na 2 kilometra od Nave, "glavnog" grada al Nusre u Deri, a danas ih SAA napala u gradu, avijacija gađa na sve strane.Kikibombona wrote:Je l' ih to Devla tambura?Krokodajl wrote:Fino im Jordan reko, nemojte, nije ih ISIL slučajno napao dole.
-
sarajevoxxxx
#63859 Re: Sirija vol. 2
Žena sirijka u par minuta sve rekla.Svaka joj zlatna. Od Golana, Hafiz Al Asada, Rusije, Irana, ja hakir, ja waati, ja hakir
https://www.facebook.com/ktibat.alfarou ... 029150983/
''Bešare zar ne vidiš da se svi igraju sa tobom. Dio naroda je stao uz Ameriku, a dio uz drugu stranu. Smiju ti se... narod će završiti sa tobom kao i sa Sadamom Huseinom...neka su proklete sve Alevije, Bešare Rusija ti se smije, igraju se sa tvojim narodom, otac ti je prodao Golan, otišao je na onaj svijet, šta je ponio sa sabom? I ti ćeš jednog dana umrijeti, neka ti je proklet otac. Danas prodaješ cijelu državu Rusiji i Iranu JA HAKIIIIIIR JA HAKIIIIIR JA WAAATI (neka si prezren, neka si prezren, najniža sorto) šta ti je otac ponio sa sobom? Možda novac od prodaje Golana?''
''Bešare zar ne vidiš da se svi igraju sa tobom. Dio naroda je stao uz Ameriku, a dio uz drugu stranu. Smiju ti se... narod će završiti sa tobom kao i sa Sadamom Huseinom...neka su proklete sve Alevije, Bešare Rusija ti se smije, igraju se sa tvojim narodom, otac ti je prodao Golan, otišao je na onaj svijet, šta je ponio sa sabom? I ti ćeš jednog dana umrijeti, neka ti je proklet otac. Danas prodaješ cijelu državu Rusiji i Iranu JA HAKIIIIIIR JA HAKIIIIIR JA WAAATI (neka si prezren, neka si prezren, najniža sorto) šta ti je otac ponio sa sobom? Možda novac od prodaje Golana?''
-
sarajevoxxxx
#63860 Re: Sirija vol. 2
''Uz Božiju pomoć oslobođen je grad Al Bab. Oslobodile su ga snage ''Eufratskog štita'' koji je pod vojnom komandom ''Kilisa''. U narednim satima oslobađamo gradove Tadef, Qabbasin, i Beza'ah'', stoji u zvaničnom saopćenju FSA.
https://www.facebook.com/36148290755879 ... 016079386/
Trenutna karta Al Baba

https://www.facebook.com/36148290755879 ... 016079386/
Trenutna karta Al Baba

- Kikibombona
#63861 Re: Sirija vol. 2
Ti u ovom naricanju, ovim kletvama, vidis neku mudrost!?sarajevoxxxx wrote:Žena sirijka u par minuta sve rekla.Svaka joj zlatna. Od Golana, Hafiz Al Asada, Rusije, Irana, ja hakir, ja waati, ja hakir![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa ovo je nivo neke zenturace, gatare, koja se bavi 'crnom magijim'.
E moj Saxxx...
-
sarajevoxxxx
#63862 Re: Sirija vol. 2
Borci FSA na trgu Mertu u Al Babu:

Džamija Al Hajrat:

Džamija Al Hajrat:

-
handžar88
#63863 Re: Sirija vol. 2
Ova joj je nazlatnija "neka su proklete sve Alevije".. ja bih samo dodao Alevije u kabursarajevoxxxx wrote:Žena sirijka u par minuta sve rekla.Svaka joj zlatna. Od Golana, Hafiz Al Asada, Rusije, Irana, ja hakir, ja waati, ja hakir![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#63864 Re: Sirija vol. 2
Baš suprotno, žena iz Dere, Sirijka, obična žena, u dvije ili tri minute rekla sve. Stvari su potpuno jasne, zna se ko je ubica, ko je najviše žena i djece pobio u ovom ratu, ko je diktator, i ko se decenijama služi spletkama i izaziva smutnju samo da bi produžio još jedan dan svoje vladavine.Kikibombona wrote:Ti u ovom naricanju, ovim kletvama, vidis neku mudrost!?sarajevoxxxx wrote:Žena sirijka u par minuta sve rekla.Svaka joj zlatna. Od Golana, Hafiz Al Asada, Rusije, Irana, ja hakir, ja waati, ja hakir![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E moj Saxxx...
Moj @kiki, nema zavjere, nema svjetskog rata, ali imaju zato milijarde zaljevskih petro dolara koje su Saudija, UAE, i druge zemlje dale Rusiji, Nasralllahu, i ekipi.
Zar nisu Rusi prije par dana jasno rekli da je njihova intervencija prekinula arapsko proljeće u Siriji. Ovoliko nasilja je manje-više zbog milijardi zaljevskih petro dolara, zbog elite i muslimana u Teheranu, zbog prokletog novca od nafte, zbog bolesnog arapskog odnosno muslimanskog društva, zbog muslimana i njihove ohole elite prije svega arapske. Kakav Zejnebin kabur, nema ja husein, kakav crni Hezbollah, kakav sukob šiita i sunita, kakav gasovod (sjeća li se neko kada su Asadovci zadnji put spomenuli gasovod, a k'o biva Sirija srušena zbog toga?). Sukob je narod vs elite, i nije počeo marta 2011., već tinja i traje zadnjih 50 godina. Arapski svijet je porobljen, narodi su zatucani, i još više ih vlade tih zemalja čine zatucanim, zato i jesu najveći izvoznici terorista, bolesno društvo može samo izvoziti taj materijal i tu vrstu proizvoda.
Last edited by sarajevoxxxx on 23/02/2017 14:19, edited 1 time in total.
-
handžar88
#63865 Re: Sirija vol. 2
Joj price mu
iz zene izbija mrznja on pricu skrece na Zejnebin kabur 
-
sarajevoxxxx
#63866 Re: Sirija vol. 2
Aleviti vladaju Sirijom, jedna relativno mala sekta, jedan sasvim mali procenat naroda koji se deklarišu kao Aleviti u Siriji drži sve poluge vlasti zadnjih 50 godina. Sasvim razumljivo je ogorčenje sirijskog naroda nad Alevitima pogotovo nakon silnih masakara barel-bombama, a sa druge strane evo pratim dešavanja u Siriji nisam pročitao nigdje izvinjenje tih Alevita, ili šiita iz Teherana za silne masakre koje su počinjeni pod parolama ''ja husein'' i borbama za Zejnebin kabur u Damasku.handžar88 wrote:Joj price mu![]()
-
handžar88
#63867 Re: Sirija vol. 2
A da li si procitao negdje izvinjenje terorista i njihovih gospodara iz saudijske prcije, turske i izraela za pocinjene zlocinepod parolom "krscane u liban, alevite u kabur"?sarajevoxxxx wrote:Aleviti vladaju Sirijom, jedna relativno mala sekta, jedan sasvim mali procenat naroda koji se deklarišu kao Aleviti u Siriji drži sve poluge vlasti zadnjih 50 godina. Sasvim razumljivo je ogorčenje sirijskog naroda nad Alevitima pogotovo nakon silnih masakara barel-bombama, a sa druge strane evo pratim dešavanja u Siriji nisam pročitao nigdje izvinjenje tih Alevita, ili šiita iz Teherana za silne masakre koje su počinjeni pod parolama ''ja husein'' i borbama za Zejnebin kabur u Damasku.handžar88 wrote:Joj price mu![]()
- insomnia78
#63868 Re: Sirija vol. 2
Eno jednom izvirila davidovahandžar88 wrote:Izraelske specijalne snage maskirane u radikalne islamisteKrokodajl wrote:U Deri dernek, hoće to....
- insomnia78
#63869 Re: Sirija vol. 2
Provrila joj glava pod nikabomKikibombona wrote:Ti u ovom naricanju, ovim kletvama, vidis neku mudrost!?sarajevoxxxx wrote:Žena sirijka u par minuta sve rekla.Svaka joj zlatna. Od Golana, Hafiz Al Asada, Rusije, Irana, ja hakir, ja waati, ja hakir![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E moj Saxxx...
-
sarajevoxxxx
#63870 Re: Sirija vol. 2
To je neistina, to nikada niko nije rekao. Narod se digao protiv Asada, diktature, jedne sirijske elite, ne protiv Alevita. Nikada niti jedne demonstracije u Siriji nisu bile usmjerene protiv Alevita, jesu protiv režima u Damasku. Imaš na netu milion video klipova na kojem Sirijci na ulicama ponavljaju ''šab jurdiu iskat nizam''. Gdje su Aleviti u Libiji? Gdje su u Tunisu? Gdje su u Kairu?handžar88 wrote:A da li si procitao negdje izvinjenje terorista i njihovih gospodara iz saudijske prcije, turske i izraela za pocinjene zlocinepod parolom "krscane u liban, alevite u kabur"?sarajevoxxxx wrote:Aleviti vladaju Sirijom, jedna relativno mala sekta, jedan sasvim mali procenat naroda koji se deklarišu kao Aleviti u Siriji drži sve poluge vlasti zadnjih 50 godina. Sasvim razumljivo je ogorčenje sirijskog naroda nad Alevitima pogotovo nakon silnih masakara barel-bombama, a sa druge strane evo pratim dešavanja u Siriji nisam pročitao nigdje izvinjenje tih Alevita, ili šiita iz Teherana za silne masakre koje su počinjeni pod parolama ''ja husein'' i borbama za Zejnebin kabur u Damasku.handžar88 wrote:Joj price mu![]()
Jedina i jasna podjela koja traje i koja je izvor nasilja jeste elita i narodi. Elita je ta koja proizvodi krize, koja stoji iza nasilja, nema zavjera, nema trećeg svjetskog rata, imaju rusko-američki dogovori i saradnja Rusije, Izraela, Turske, zemalja zaljeva i Irana u vezi Sirije. Sve ostalo je manje bitno. Rat se vodi zbog novca, moći, vlasti, kakav gasovod i ostale sektaške podjele koje su nastale u kuhinjama onajviše Teherana i Rijada. Nema toga. Sutra će u Halebu biti otvoren najveći selefijski univerzitet, veći i od onoga u Medini, samo treba biti strpljiv, ispovjedaj vjeru koju hoćeš, samo ne diraj u diktatore.
-
republikauzicka
#63871 Re: Sirija vol. 2
al-Bab pod punom kontrolom pro-turskih snaga
znaci, nista od spajanja tzv. kantona.. tezak udarac za > Kurde

znaci, nista od spajanja tzv. kantona.. tezak udarac za > Kurde

- Krokodajl
#63872 Re: Sirija vol. 2
SAA napreduje na svim frontovima, dugo ih ovako nije išlo, Dera , istok Homsa, istok i zapad Alepa, Deir ez Zor, Damask.
-
republikauzicka
#63873 Re: Sirija vol. 2
[quote]SAA captures several buildings at west zahraa neighborhood in aleppo city[/quote]

[quote]Russian airstrike on the research center in west Aleppo kills more than 20 Ahrar Al-Sham & Al-Huryah brigade fighters[/quote]

[quote]Russian airstrike on the research center in west Aleppo kills more than 20 Ahrar Al-Sham & Al-Huryah brigade fighters[/quote]

-
sarajevoxxxx
#63874 Re: Sirija vol. 2
Par informacija o Al Babu:
- Površina Al Baba je 13 kilometara kvadratnih, otprilike kao i Idlib, a veći od grada Tartus u Latakiji.
- Drugi najveći grad u siriskoj provinciji Haleb poslije centra grada Haleba.
- Prije rata grad je imao 146 209 stanovnika, a sa gradovima u okolini Er-Ra'i, Tadef, Qabbasin, Beza'ah, imao je oko 300 000 stanovnika.
- U centra grada imaju ostaci građevina i stubova iz rimskog i Aramejskog doba, a dio grada poznat kao Bab Bez'ah smatra se najnaseljenijim dijelom sjevera Sirije prije islamskih osvajanja.
- Grad Haleb je u toku ranih islamskih osvajanja oslobodio ashab Ebu Ubejdeh ibn Džerrah, a Al Bab i gradove u okolini, isto tako ashab Habib ibn Meslemeh El Fehri El Kureši. Ušli su na te prostore 16. godine po hidžri.
- Smatra se vratima istočne okoline Haleba
- Nalazi se na raskrsnici puteva i povezuje gradove Haleb-Reqqa-Hasaka
- Udaljen je od Haleba 30 kilometara i od turske granice 30 kilometara
- U cijeloj provinciji Haleb, u gradu Al Bab 8. aprila 2011. su počele prve demonstracije protiv sirijskog režima nakon Dere
- Sredinom 2012. vojne formacije FSA su ušle u grad Al bab
- Isil je grad zauzeo 2014. i tako postao glavni grad Isila u provinciji Haleb.
- Površina Al Baba je 13 kilometara kvadratnih, otprilike kao i Idlib, a veći od grada Tartus u Latakiji.
- Drugi najveći grad u siriskoj provinciji Haleb poslije centra grada Haleba.
- Prije rata grad je imao 146 209 stanovnika, a sa gradovima u okolini Er-Ra'i, Tadef, Qabbasin, Beza'ah, imao je oko 300 000 stanovnika.
- U centra grada imaju ostaci građevina i stubova iz rimskog i Aramejskog doba, a dio grada poznat kao Bab Bez'ah smatra se najnaseljenijim dijelom sjevera Sirije prije islamskih osvajanja.
- Grad Haleb je u toku ranih islamskih osvajanja oslobodio ashab Ebu Ubejdeh ibn Džerrah, a Al Bab i gradove u okolini, isto tako ashab Habib ibn Meslemeh El Fehri El Kureši. Ušli su na te prostore 16. godine po hidžri.
- Smatra se vratima istočne okoline Haleba
- Nalazi se na raskrsnici puteva i povezuje gradove Haleb-Reqqa-Hasaka
- Udaljen je od Haleba 30 kilometara i od turske granice 30 kilometara
- U cijeloj provinciji Haleb, u gradu Al Bab 8. aprila 2011. su počele prve demonstracije protiv sirijskog režima nakon Dere
- Sredinom 2012. vojne formacije FSA su ušle u grad Al bab
- Isil je grad zauzeo 2014. i tako postao glavni grad Isila u provinciji Haleb.
- DaysleepeR
#63875 Re: Sirija vol. 2
i bitniji je od Aleppa