Sirija vol. 2

Locked
republikauzicka

#60226 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Krokodajl wrote:Image

Naselje Dahr al Asvad u blizini Sirijsko - Palestinske granice

Ovi momci na fotografiji su do jučer bili pripadnici FSA, od danas su dio NDF-a

:lol: :lol: :lol:

Revolucija nikad jača :mrgreen: :mrgreen:
:thumbup:
Regularization of about 200 militants with their weapons after they surrender in Sa'sa' - Beit Saber - Beit Teemah - Kafr Hawar
https://twitter.com/watanisy/status/816946527495131136

:bih: :bih:

Image
Image
Image
Image
insomnia78

#60227 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

General War wrote:Image
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
salik79

#60228 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

republikauzicka wrote:

:thumbup:
Regularization of about 200 militants with their weapons after they surrender in Sa'sa' - Beit Saber - Beit Teemah - Kafr Hawar
https://twitter.com/watanisy/status/816946527495131136

:bih: :bih:

Image
Image
Image
Image
Sejh Hassan Nasrullah je obecao pobjedu i pobjeda je svakim danom sve bliza...Nije dzaba sehid Sejh Muhammed Said Ramadan Buti k.s. rekao: "Volio bih da sam vrijedan samo jagodice (vrha) prsta Hassana Nasrullaha."

Mora da je i rahmetli sejh Buti k.s. bio sektas :oops: :roll: :skoljka:
salik79

#60229 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Image

Sektasko drustvo: sunit, alevit, sunit, sunit, siit...
Challenger__

#60230 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kakva je, prema opoziciji, situacija u idlibskom emiratu?

DŽUNGLA.

Image
pro-rebel Report on the current Situation in Idlib Governorate: "This is a Jungle". In only ten days there have been kidnappings, robberies, assaults and murderes commited against rev factions, especially those that left Aleppo
Challenger__

#60231 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sve, polako, dolazi na svoje mjesto... Change regime projekat - propao, lažna revolucija - propala, naselje po naselje, selo po selo, grad po grad se vraća u ustavno-pravni poredak Sirijske Arapske Republike.

Rat, polako ali sigurno, ustupa mjesto miru.
Challenger__

#60232 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Iznio sam masu procjena i predviđanja koje je vrjeme potvrdilo. Iznijeću još jednu: Dok se u Siriji situacija postepeno bude smirivala i etapno prevodila u stanje mira, tako će bliže i šire sirijsko okruženje osjetiti destabilizaciju prilika. Mislim prije svega na glavne regionalne sponzore sirijskog krvoprolića, Tursku i Zalivske monrahije, na prvom mjestu KSA. Mislim da će i pojedine evropske zemlja (na prvom mjestu Francuska) osjetiti posljedice pakta sa ekstremistima, kako sa onima u Siriji, tako sa njihovim finansijerima u Zalivu.

Bumenarg-efekt katastrofalne antisirijske politike je pred nama.
insomnia78

#60233 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Joj kad pocne sa šejhovima [emoji23][emoji23][emoji23]
Jos pita jesu l' sektaši
salik79

#60234 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Joj kad pocne sa šejhovima [emoji23][emoji23][emoji23]
Jos pita jesu l' sektaši
Znas li ti uopce sta znaci rijec/pojam "sektas"?!
insomnia78

#60235 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jok. Nama onomad na kursu u centru Simon Wiese...u savezu izvidjaca rekose sam viči "Sekta, sekta"
husein_kapetan

#60236 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Iznio sam masu procjena i predviđanja koje je vrjeme potvrdilo. Iznijeću još jednu: Dok se u Siriji situacija postepeno bude smirivala i etapno prevodila u stanje mira, tako će bliže i šire sirijsko okruženje osjetiti destabilizaciju prilika. Mislim prije svega na glavne regionalne sponzore sirijskog krvoprolića, Tursku i Zalivske monrahije, na prvom mjestu KSA. Mislim da će i pojedine evropske zemlja (na prvom mjestu Francuska) osjetiti posljedice pakta sa ekstremistima, kako sa onima u Siriji, tako sa njihovim finansijerima u Zalivu.

Bumenarg-efekt katastrofalne antisirijske politike je pred nama.
Naravno..stanje u Turskoj je više nego evidentno..
Na ovo je Assad upozoravao imaju lijepe 3 godine..i..
svaka "investicija" posijana ..svoje kamate na naplatu prije ili kasnije požanje..
Stvorili su monstruma globalnih razmjera.. i njegovi udarci "repom i glavom" bojim se, su tek na početku..
sunceKOtepsija

#60237 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Image
Image
Image
Challenger__ wrote:Kakva je, prema opoziciji, situacija u idlibskom emiratu?

DŽUNGLA.

Image
pro-rebel Report on the current Situation in Idlib Governorate: "This is a Jungle". In only ten days there have been kidnappings, robberies, assaults and murderes commited against rev factions, especially those that left Aleppo
Image
mah, znas kako kazu-ko je sretan ni u hali gladan nije-Kirgizstanci u Idlibu :thumbup: jedino me malo brine sta je sa domom revolucije A K A "dom mudzahida" sto su ga nedavno otvorili cecenski revolucionari bas u Idlibu :cry:
Брат из Кыргызстана готовит манты
video na linku-odoh jest :run:
https://twitter.com/fara114/status/816724149402013696
Last edited by sunceKOtepsija on 05/01/2017 20:06, edited 1 time in total.
Zgoljo

#60238 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Čitalac wrote:Erdogan: Turskoj je rečeno da u Siriji ne napreduje više od 20 kilometara

Turski predsednik Erdogan izjavio je danas da je toj državi sugerisano da prodor u Siriju ograniči na 20 kilometara, ali da je Turska svojim napredovanjem "pokvarila nečije planove".
-Oni koji su nas optuživali da se ne borimo protiv Isila, počeli su da nam govore kako ne bi trebalo da napredujemo više od 20 kilometara. Sada je jasno da oni ne žele uništenje Isila i drugih terorističkih grupa u regionu već im je cilj da region pretvore u beskrajno more krvi i vatre - kazao je Erdogan.

Erdoganov portparol Ibrahim Kalin pojasnio je da, prema američkoj strategiji, turski upad u Siriju nije smeo da bude dublji.
-Nekih 30-35 kilometara dalje, predviđeno je da PYD uspostavi koridor između Afrina i Manbija, a Turska se najoštrije protivi takvom koridoru. SAD smatraju da je PYD efikasna i pouzdana grupa u borbi protiv Isila. Mi smo vojnom operacijom pokazali da je FSA sposobna da se bori protiv Isila, uz dobru podršku i koordinaciju - rekao je Kalin.
Nadošo Erdogan,na zalost malo pokasno.
insomnia78

#60239 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Al ovaj Assadov 'odza original Iznogud
Image
[emoji23][emoji23][emoji23]
salik79

#60240 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:Image
Image
Image
Sektasi...
insomnia78

#60241 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Tukja. Ko ih ne zna.
husein_kapetan

#60242 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Kakva je, prema opoziciji, situacija u idlibskom emiratu?

DŽUNGLA.

Image
"Revolucija" u svom blještavilu..između primata u jedan kavez zatvorenih..suvereno vlada..lice i naličje Sirije koja bi današnjoj Siriji "alternativa demokratska" trebala biti..
Kaže se..ovdje..dobro je pa nije kao u Libiji.. treba posebna vrsta "talenta" za sprdati se sa stradanjem i uništenjem..željenim i traženim od "demokrata" cipela mojih..jedne prosperitetne i stabilne zemlje od koje samo prah i pepeo ostade..
Za sve one koji zapadnu "orijentaciju"..zazubice,vrijednosti i apetite opravdavaju i podržavaju mogu i trebam reći..
Sirija nikada neće biti Libija..jer narod sirijski se prodati ne dade..čvrst i postojan u svome danas lijepi šamare moralne svima onim koji od Sirije Libiju namah htjedoše napraviti..
i nije niti će ikada biti Libija..
Challenger__

#60243 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:Image
Image
Image
Bojim se da je naše društvo po ovom pitanju DALEKO ISPOD SIRIJE. Hah, možda je to tako jer je Sirija original a mi vrlo loš falsifikat.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#60244 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

hahaha, kakav stručnjak
pa, sirija je sto put gora od libije zahvaljujući lepom bašaru

uostalom, to - dobro je pa nije ko u libiji, su assadisti forumski govorili u smislu da se tiranin odražao na vlasti i nastavio borbu za spas(guzice) čovječanstva

da li ste znali da je gadafi bio jevrej
insomnia78

#60245 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Francuski predsjednik odobrio najmanje 40, struĆnjaci kazu da tu brojku treba makar uduplati, likvidacija dzihadista koji su prijetnja Francuskoj, u Siriji i Iraku

Image
Stan'te paše i ustaše :D
#dnevna doza osvete da(h)ijama
Krokodajl

#60246 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Eto ga ko Robespierre...

@insomnia, nevezano za temu ali me to podsjeti, jesi li gledao novi Les Visiteurs, po meni su zasrali baš... možda je bolje da nisu ni snimali.
insomnia78

#60247 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:Eto ga ko Robespierre...

@insomnia, nevezano za temu ali me to podsjeti, jesi li gledao novi Les Visiteurs, po meni su zasrali baš... možda je bolje da nisu ni snimali.
Nisam jos stig'o pogledati
husein_kapetan

#60248 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Eto vidiš kako se duhovi nauka i miopije hrane.. Od jednog uništenog društva..tamo gdje "revolucionari".. u totalnom medijskom mraku istrijebiše cijele etnije..(Tawergha)..tamo gdje "sinovi libije" i danas prave autentični pakao na zemlji..tamo gdje vlada..i po kreatorima tog idiotizma i treba vladati anarhija i krvavi zakon ideoloških primata..tamo njihovo danas je "bolje" od Sirije današnje.. nema vama pomoći.. i niko vam nije u stanju pomoći..
Ostavite te vaše "istine" u kut uma svoma jer jedino tamo mogu egzistirati..
I gledajte nijemo kako se jedna milenijumska zemlja iz ralja iskonkog zla oslobadja..snagom svojom..
Pisaćemo akoBogda' i čitati se ovdje i kasnije..postoji i sutra...ipak..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#60249 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

da prostiš kapetane, ja tu tvoju filzofiju slabo kontam
husein_kapetan

#60250 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nisi nikad niti želio kontati..ponekad glavu iznad uobičajenih kolotečina serviranih i vješto uvijenih treba dići..i vlastiti mozak rabiti bez da ti neko..bilo ko govori ili "sugerira" bilo šta..
A ako je vlastita "istina" plod svoga onda uzmaka nema..
Locked