Sirija vol. 2

Locked
sunceKOtepsija

#29876 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

u zadnjem pasusu se pise o 5 000
a ovi sto su uhapseni tad u istanbulu svi uzbeci i tadzici
cbrt

#29877 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Nusra nije Al Qaida, Nusra samo podržava Al Qaidu...znači, nije deo komandnog lanca i ne komanduje im onaj Zawahiri ili ko je već glavni. Nusru bi trebalo upoređivati više sa Talibanima a ne sa Al Qaidom.
solar7

#29878 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Opetja033 wrote:
Co0l wrote:Ma bice ko i za onaj 'masakr' svojevremeno nakon iznenadne ofanzive bradonja u Deiru o kome su pisali samo nasi forumasi i par opskurnih likova na tviteru od kojih prvi i kupe 'vijesti'.
Srećom po civile koje su sahranili prije vremena pa se radilo o jos jednoj lazi iz sanpetersburške kuhinje.
Upravo.
Ako cemo porediti sa nasim iskustvom, po pitanju negiranja genocida i zlocina nad nama i sa druge strane po pitanju negiranja zlocina nad sirijskim civilima od strane Assadovih falangi, Rusa, Iranaca i inih sitskih teroristickih formacija, mozemo sa sigurnoscu zakljuciti jedno: isti spin, isti modus operandi, ista prica, isti "argumenti", ista kuhinja..... a vrlo cesto i isti ljudi.
Upravo tako.
Ironmen

#29879 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

cbrt wrote:Nusra nije Al Qaida, Nusra samo podržava Al Qaidu...znači, nije deo komandnog lanca i ne komanduje im onaj Zawahiri ili ko je već glavni. Nusru bi trebalo upoređivati više sa Talibanima a ne sa Al Qaidom.

:lol: :lol: :lol: :lol:
solar7

#29880 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Bas tako nusra veze sa al kaidom nema vec ovi to tako prezentuju da joj nametnu epitet teroristiceke,a pravi teroristi su asad "regularni"predsjednik i komp.koju vecinom cine strane brigade hezbe i ostalih ,docim su u nusri vecinom sirijci.Pa koja al kaida i gdje to ona toliko aktuelna i o njoj se govori i pise
Akibh

#29881 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Ironmen wrote:

Kolko civila jeu Manbiju poginulo ili nema civila u tom gradu zasto sto americke precizne bombe neubijaju civile daj bogati popusti me malo sa americkom propagandom.

Za mene nema civila koji zive pod kontrolom ISILA isto tako sto nije bilo civila kada se Dresden sravnio sa zemljom nevidim nigdje na forumu da si ti i slicni tebi otvorili temu Dresdenske civilne zrtve i zlocini saveznika zali boze svakog normalnog covjeka koji je poginuo ali to je tako isil se mora pobijediti za buducnost svijta i mira na BI mora pod svaku cijenu.
E je.bo ga i forum vise, svakih 15 dana ban zbog ovakvih fasista.
Bio je podatak da je na terotoriji pod kontrolom isila 10 miliona civila, ogromna vecina se tu zadesila i sada je u zamci, cekaju da ih bilo ko oslobodi.
I ogromna vecina ne moze pobjeci sa tih prostora.
i onda dodje fasista i kao treba pobit sve.
Pa daj drzavo imas li ikakvog zakona za fasiste, kako je samo mučno čitati ovo s.ranje
Akibh

#29882 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

sunceKOtepsija wrote:
da samo da se utvrdi i vidi istina, a to je da je sirijska arapska armija na celu s predsjednikom odgovorna za daleko najmanje civilnih zrtava, smijem za to ruku u vatru, glavu na panj stavit (sto se kaze)
Ostade bez glave 100%
Davno ispricana prica, 90% civila je ubila SAA i ovi ostali pomagaci sto je i logicno, ogromna premoc u MTS-u.
Vjerovatno bi bila ista situacija i da ova druga strana ima ovo oruzje.
Stotine masakara po pijacama, bolnicama, trgovima, 20000 barel bombi, svaki dan od pocetka rata djeluju avioni i helikopteri po gradovima i naseljima i dzaba, ti glavu na panj stavljas ???
Kikibombona

#29883 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Neither Syrian factions nor Turkey can prevent Kurdish federalism: US think-tank

http://aranews.net/2016/06/neither-syri ... hink-tank/

Hundreds of Syrian Kurds flee IS-held areas amid abductions

https://www.washingtonpost.com/world/mi ... story.html
Ironmen

#29884 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Akibh wrote:
Ironmen wrote:

Kolko civila jeu Manbiju poginulo ili nema civila u tom gradu zasto sto americke precizne bombe neubijaju civile daj bogati popusti me malo sa americkom propagandom.

Za mene nema civila koji zive pod kontrolom ISILA isto tako sto nije bilo civila kada se Dresden sravnio sa zemljom nevidim nigdje na forumu da si ti i slicni tebi otvorili temu Dresdenske civilne zrtve i zlocini saveznika zali boze svakog normalnog covjeka koji je poginuo ali to je tako isil se mora pobijediti za buducnost svijta i mira na BI mora pod svaku cijenu.
E je.bo ga i forum vise, svakih 15 dana ban zbog ovakvih fasista.
Bio je podatak da je na terotoriji pod kontrolom isila 10 miliona civila, ogromna vecina se tu zadesila i sada je u zamci, cekaju da ih bilo ko oslobodi.
I ogromna vecina ne moze pobjeci sa tih prostora.
i onda dodje fasista i kao treba pobit sve.
Pa daj drzavo imas li ikakvog zakona za fasiste, kako je samo mučno čitati ovo s.ranje
10 miliona civila i ne moze se napraviti otpor protiv isila daj nemoj molim te upali logiku.
husein_kapetan

#29885 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ma nego..ima finih pet godina kako par nas upozorava..skrece paznju i evidentira na ovu besramnu ideolosku implikaciju ucinka naucenih i poslatih da haos i jad stvaraju na ovdasnje prilike..
Danas se poklonici ovog naucenog jada javno deklarisu i ponose tim rekao bih.. bez obzira na kontekst i prilike..
Sa ovakvim..i ovo drustvo ma kakvo da je ce neminovno imati veliki problem jer je zadoj opasan i dobrano uvrijezen u tkivo nekih..
Ovo malo tradicije i identiteta sto ga tvrdoglavo uspjevamo sacuvati ovi beskrupolozno i sistematski urusavati pokusavaju.. praveci od majmuna ideoloske idole kojim se klanjati i cije razumjeti i postovati..
Za nauk svima..
"Bosno moja poharana.."
Ironmen

#29886 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Locals protesting after 3 Tunisian rebels in Salqin Idlib hit a woman. Nusra (al-Qaeda in Syria) arrested the men.
Nema stranaca u nusri sve domaca raja prica za malu djecu naravno.
Last edited by Ironmen on 26/06/2016 16:35, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#29887 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote: A ko sa druge strane svrsava na Hizb, koji je isto tako teroristicka organizacija? Ili na PKK, koji je isto tako teroristicka organizacija? Ili na uspjehe raznih siitskih paravojnih formacija koji su isto tako teroristicke organizacije?
Zasto upirati prstom samo u Al Qaidu?

Kao ono, zazmiricu na svrsavanje nad svim teroristickim organizacijama osim kada je AQ u pitanju... Nece moci.
Kada se al-Kaida direktno sukobi sa IDF-om i kada al-Kaida bude jednom jedinom rijecju propagirala jedinstvo ummeta, bez tekfirenja bilo koga, tada cu reci da su svi isti. Ovako, no way! Nikada nece biti znak jednakosti izmedju casnog Hizbullaha i al-Kaide, te njenih izdanaka.
Spustas se nisko Salik.. prenisko..
Ponekad.. kada to pravis stavljas se u istu ravan sa..
Nadam se da to ne zelis..
Kikibombona

#29888 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Number of civilian Kurds kidnapped in Bab and Manbij areas by ISIS exceeds 1000 now. (ANHA)
Jos malo genocidasi mogu selnuciti...

Krv im jebem poganu!

Jos 3 200 zena se nalazi u zatocenistvu smrdljivih, vasljivih i nakaznih majmunolikih bica!

300 je iracka armija oslobodila u Faludzi!

Image

Isis 'forced us to pray - then raped us' - Nadia Murad

Image
Herr Flick

#29889 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

@@Akibh,cbrt

Jel ova pjesma haram po vama?

husein_kapetan

#29890 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ovo javno..nezabozacko i besramno profiliranje krvave epizode "arapskog proljeca" zvana "sirijska revolucija" je naucena ideoloska utopija u koju ni njeni kreatori vise ne vjeruju..kao nekakvu "sveobuhvatnu vrijednost" koja ce sutra sirijcima donijeti boljitak mnogo veci od onog sto su prije rata imali je steatosferna glupost koju bilo ko sa zrnom mozga niti uzeti u obzir kao mogucnost nece..
Mnogo se tokom vremena ovdje napisa.. mnogi dobru besjedu imase..ali..

Kao da nista nikad napisano nije..niti receno..sve je isto kao prvog dana ove diskusije..
Ni vlas trave se ne pomjeri..
A.. ideologija je cudo.. nadasve..
husein_kapetan

#29891 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:
Number of civilian Kurds kidnapped in Bab and Manbij areas by ISIS exceeds 1000 now. (ANHA)
Jos malo genocidasi mogu selnuciti...

Krv im jebem poganu!

Jos 3 200 zena se nalazi u zatocenistvu smrdljivih, vasljivih i nakaznih majmunolikih bica!

300 je iracka armija oslobodila u Faludzi!

Image

Isis 'forced us to pray - then raped us' - Nadia Murad

Image
Iskreno..nadao sam se da ces o ovome mnogo ranije pisati..jer ipak se za njih i zbog njih ovaj rat vodi..
Nije kritika jer na to nemam pravo..
Samo stura konstatacija..
I.. znajuci metod onih.. ocekuj ovaj broj u narednom periodu znatno uvecan.. jer.. mnogo je civila (stitova) u Manbiju.. mnogo..
Akibh

#29892 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Herr Flick wrote:@@Akibh,cbrt

Nemoj mene prozivat, nisam ti ja taj materijal...
Kockam, pijem, ganjam zene... samo sam preslab na patnje civila i zlocinacku pricu tipa 'Sta ima veze sto je izginulo 100, 200, 500, 5000 civila to mora tako, rat je'...
ioannes

#29893 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

islamistički propagandisti na na ovoj temi nisu intelektualno u stanju da shvate uzroke ovog sirijskog rata.... uzrok rata stvarno nije teško shvatiti, problem je prevelika kognitivna disonanca u glavi pojedinih likova ovde. strava i užas je čitati poneke komentare
Herr Flick

#29894 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Akibh wrote:
Herr Flick wrote:@@Akibh,cbrt

Nemoj mene prozivat, nisam ti ja taj materijal...
Kockam, pijem, ganjam zene... samo sam preslab na patnje civila i zlocinacku pricu tipa 'Sta ima veze sto je izginulo 100, 200, 500, 5000 civila to mora tako, rat je'...

:D :D :thumbup:
Opetja033

#29895 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ovo su, sto bi @Ironmen rekao, ubijeni necivili, legitimna vojna meta. Deratizirani mali buduci teroristi. Za ovakve stvari @Ironmen smatra da su sasvim OK, pohvalne i prihvatljive. Hvala Rusiji! :thumbup:

18+
http://twitter.com/AuraSalix/status/747 ... 92/photo/1
Ironmen

#29896 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:Ovo su, sto bi @Ironmen rekao, ubijeni necivili, legitimna vojna meta. Deratizirani mali buduci teroristi. Za ovakve stvari @Ironmen smatra da su sasvim OK, pohvalne i prihvatljive. Hvala Rusiji! :thumbup:

18+

Ne znam stvarno koje su granice na ovom forumu da me prozivas za ovo srami se samo cu ti to reci.
Mlohavi

#29897 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Terorizam je danas rezervisan samo za sunite, dok s druge strane paravojne siitske formacije mogu rezati ljudsko meso na americkim vojnim vozilima. Nema tu terorista, niti ce se kolege s druge strane udostojiti, pa ta zvjerstva nazvati pravim imenom.

U svjetlu toga, puna podrska rezultatima koje Nusra ostvaruje, sve do zadnjeg rafidije u Siriji, a onda bez ikakve griznje savjesti, doviti Allahu da bude volja vecine sunita Sirije. BIla ta volja muslimana Sirije unistenje Nusre, zivot pod kontrolom Nusre ili nesto trece. Sve moze, ali tek kad se rafidije naslagani u tabutima u one iljushine vrate odakle su dosli.

Magare ko napise da vecina sunita zeli zivjeti pod Asadovim rezimom. 8)

Image
Last edited by Mlohavi on 26/06/2016 18:00, edited 2 times in total.
husein_kapetan

#29898 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

ioannes wrote:islamistički propagandisti na na ovoj temi nisu intelektualno u stanju da shvate uzroke ovog sirijskog rata.... uzrok rata stvarno nije teško shvatiti, problem je prevelika kognitivna disonanca u glavi pojedinih likova ovde. strava i užas je čitati poneke komentare
Mnogo grijesis..metod percepcije " ispravnog" i "dozvoljenog" ovih je dijametralno suprotan od tradicionalnog ovdasnjeg poimanja istog..kako je tako, to je odnekud doslo i usled necega nauceno i postalo vrijednost u mnogim "gladnim alternative" bar prividno..personalno imam drugu teoriju..
Sada..uviti u plast neupucenosti ovu sada vec sasvim izvjesnu orijentaciju je bahato i preslikava neupucenost..
Upravo suprotno..
Ma kao ga nazivali to je veoma zreo "projekat" vjesto i sitematski serviran na nacin da postane dio svakodnevnice..
Ergo..
Za pitati se.. mozda.. gdje je granica tolerancije ovog.. i dokle ovo sve ovdje moze ici..
Opetja033

#29899 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:Ovo su, sto bi @Ironmen rekao, ubijeni necivili, legitimna vojna meta. Deratizirani mali buduci teroristi. Za ovakve stvari @Ironmen smatra da su sasvim OK, pohvalne i prihvatljive. Hvala Rusiji! :thumbup:

18+

Ne znam stvarno koje su granice na ovom forumu da me prozivas za ovo srami se samo cu ti to reci.
Ne vidim u cemu je problem? Sam si rekao da tamo nema civila. Bukvalno. Tako si rekao.
Jbg glavno je pobijediti Daesh, sve ostalo treba biti podredjeno tome.

Nisam ja tako rekao, ti si.

Sad se u tebi probudi ljudskost kada neke stvari vidis crno na bijelo.

Fino reci "jbg, preletio sam. Pogresno sam se izrazio, glupost je ispala". I nikom nista, desilo se i meni sto puta.

A ako nisi preletio ili se pogresno izrazio - onda zaista ne znam zasto bih ja bio taj koji treba da se stidi i zasto me sad prozivas?

Ne moze i jare i pare. Ili-ili.
Lincoln-Burrows

#29900 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Mlohavi wrote:Terorizam je danas rezervisan samo za sunite, dok s druge strane paravojne siitske formacije mogu rezati ljudsko meso na americkim vojnim vozilima. Nema tu terorista, niti ce se kolege s druge strane udostojiti, pa ta zvjerstva nazvati pravim imenom.

U svjetlu toga, puna podrska rezultatima koje Nusra ostvaruje, sve do zadnjeg rafidije u Siriji, a onda bez ikakve griznje savjesti, doviti Allahu da bude volja vecine sunita Sirije. BIla ta volja muslimana Sirije unistenje Nusre, zivot pod kontrolom Nusre ili nesto trece. Sve moze, ali tek kad se rafidije naslagani u tabutima u one iljushine vrate odakle su dosli.

Magare ko napise da vecina sunita zeli zivjeti pod Asadovim rezimom. 8)
Ovo je već pošten upis, otvoreno se kaže da se podržava sunni muslimane protiv shia
i ostalih bez obzira tko je u pravu. Ovdje se mnogi pretvaraju.
Locked