Sirija vol. 2

Locked
dragma
Vozim: Pješe

#29451 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Bobi wrote: Dokaz da T-55 nije efikasan u borbi protiv auto bombi, tu je trebao biti neki transporter sa automatskim topom 20 ili 30 mm... :-?
Ne kontam, kako da ne može ukinuti onoliki kamion?
Ok, bio je u pokretu, ali pun ko šibica, znači nije pičio 200 na sat i osim toga frontalno mu se približavao, skoro pa statična meta gledano iz ugla nišandžije...
Opetja033 wrote: Medjutim ako su fakat za manje od 48 sati izgubili sve sto su osvojili od pocetka ofanziva - e onda je to ipak senzacija.
Vidjecemo....
Ne bi im bilo prvi put, dobro su i do sad durali.
cbrt

#29452 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Evo mape ISIS kontraofanzive i verujte mi nije pro-ISIS izvor
Image
sarajevoxxxx

#29453 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Sta kaze Saxxx, ISIL povracao oko Manbija!?? :lol: :lol:

A druzina se odmah obradovala... :D :D

Izgleda da je ISIL zestoko pozubio u ovoj velikoj ofanzivi koji su pokrenuli u naletu ocaja. Mada, na to smo navikli, SVAKA ofanziva do sada je zavrsila poguno za njih. Svaki put su zube polomili.

Odlicna mapa!

Image

veca rezolucija

http://www.mediafire.com/view/va82z8hv2 ... 02016).png
Čuj u naletu očaja :-) Ljudi nemaju šta izgubiti, ratuju protiv ljudi koje Amerikanci naoruzavaju, imaju jasnu situaciju.

Kurdi ratuju na teritoriju na kojem im i režim kaže da su uljezi, sa pola planete iza sebe, ,neograničemom vojnom pomoći i najmodernijim oružjem. Kome oni mogu kazati da je očajan?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29454 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Ekipu iz IS nazivati "ljudima" je uvreda za cijelo čovječanstvo...mislim :D ...ja nisam kao oni da bude jasno .... :D
sarajevoxxxx

#29455 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Isil nastavio napredovati u Manbiju. Nakon što su im stigla pojačanja pokrenuli su veliku kontra ofanzivu i otvorili front dužine 15 kilometara, zauzeli su veliki broj sela, a borbe se sada vode kod sela Ebu Kalkal.
sarajevoxxxx

#29456 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Bobi wrote:Ekipu iz IS nazivati "ljudima" je uvreda za cijelo čovječanstvo...mislim :D ...ja nisam kao oni da bude jasno .... :D
Svaki ubica je nečovjek. U vojnim formacijama sirijskog režima je daleko najviše hajvana.
Kikibombona

#29457 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Čuj u naletu očaja :-) Ljudi nemaju šta izgubiti, ratuju protiv ljudi koje Amerikanci naoruzavaju, imaju jasnu situaciju.

Kurdi ratuju na teritoriju na kojem im i režim kaže da su uljezi, sa pola planete iza sebe, ,neograničemom vojnom pomoći i najmodernijim oružjem. Kome oni mogu kazati da je očajan?
ISILovci smatraju da je Alah na njihovoj strani. Kud ces boljeg saveznika. Dakle, ne vadi se na to.

ISILovci u Manbiju i uopste na sjeveru Alepa su vec mrtvi ili zarobljeni, samo im to jos niko nije javio. Kurdi i saveznici ce ih unistiti. Moguce da i oni toga postaju svjesni pa pokrecu ocajnicke napade. Ocajni su zato sto su satjerani u cosak. Kada se zvijer satjera u cosak, obicno napadne iz straha, ocaja. To sada rade ISILovci. Njihova sudbina je zapecacena.

O kakvom se najmodernijem oruzju radi?
Najmodernije oruzje koje ima YPG je staro par decenija! :D
Amerikanci im nista nisu dali, niti je iko drugi!

Ipak, ljudski se nadam da ce kurdske snage sto vise zarobiti ISILovaca i da ce se sve ovo sto prije zavrsiti...

Dva zarobljena pripadnika ISILa oko Manbija

Image

stradale su i glavesine ISILa, upozorenje...

https://twitter.com/soran_hawrami/statu ... 3186817024
cbrt

#29458 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Ova slika je stara par meseci
Mlohavi

#29459 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Čuj u naletu očaja :-) Ljudi nemaju šta izgubiti, ratuju protiv ljudi koje Amerikanci naoruzavaju, imaju jasnu situaciju.

ISILovci smatraju da je Alah na njihovoj strani. Kud ces boljeg saveznika. Dakle, ne vadi se na to.
Stvarno Kiki? :lol: :lol:

Oni jadnici smatraju, samo sto Allah je na strani YPG/SDF. Em jos imaju USAF, onako da se nade.
sarajevoxxxx

#29460 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:

ISILovci u Manbiju i uopste na sjeveru Alepa su vec mrtvi ili zarobljeni, samo im to jos niko nije javio. Kurdi i saveznici ce ih unistiti. Moguce da i oni toga postaju svjesni pa pokrecu ocajnicke napade. Ocajni su zato sto su satjerani u cosak. Kada se zvijer satjera u cosak, obicno napadne iz straha, ocaja. To sada rade ISILovci. Njihova sudbina je zapecacena.

O kakvom se najmodernijem oruzju radi?
Najmodernije oruzje koje ima YPG je staro par decenija! :D
Amerikanci im nista nisu dali, niti je iko drugi!

Ipak, ljudski se nadam da ce kurdske snage sto vise zarobiti ISILovaca i da ce se sve ovo sto prije zavrsiti...

Dva zarobljena pripadnika ISILa oko Manbija

Image

stradale su i glavesine ISILa, upozorenje...

https://twitter.com/soran_hawrami/statu ... 3186817024
Čuj o kakvom najmodernijem oružju? :-)

Avioni, artiljerija, svježe snage u svakom trenutku. Okupator koji sve živo ima i kojem je sve na dohvat ruke. Bori se protiv neprijatelja kojeg godinama razvlače na sto frontova i oni nakon mjeseci ili godina mirovanja dolaze da satru polumrtvog čovjeka. I još mu kažu da je očajan hehe

Očaj je to tako raditi još kada znaš da ratuješ za interese i monstrume iz međunarodne zajednice odnosno Amerikance koji i jesu sve ovo zakuhali od Iraka 2003. pa do njihovih spletki i crvenih linija u Siriji 2011.
Akibh

#29461 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Bobi wrote:Ekipu iz IS nazivati "ljudima" je uvreda za cijelo čovječanstvo...mislim :D ...ja nisam kao oni da bude jasno .... :D
SAA je ubila i masakrirala 30 puta vise civila od cijelog ISIL-a i to otkad je nastao. Pa opet neko i tu vojsku naziva herojskom, hrabrom, junackom,...
cbrt

#29462 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

watanisy ‏@watanisy 8h8 hours ago
#SAA repelled ISIS attacks on road between Ithriya - Rusafa junction

watanisy ‏@watanisy 8m8 minutes ago
@watanisy SAA withdraw from Rusafa junction
Bobi
Forum administrator

#29463 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Koja država na planeti je javno podržala ISIL ? - ni jedna
Koje države na planeti su osudile ISIL? Sve.

Ili im je predati se ili im je žik :D, šta je sad problem što ih lupaju JDAM, MILAN ili šta ti ja znam kojim oružjem? Jel ih treba strijelama napasti :D ?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29464 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

zajebani ovi isilovci i znaju ratovati ... imaju neke opasne komandante i vrlo sposobne, dokazuju to svakodnevno
pjerino

#29465 Re: Sirija vol. 2

Post by pjerino »

sarajevoxxxx wrote:
Avioni, artiljerija, svježe snage u svakom trenutku. Okupator koji sve živo ima i kojem je sve na dohvat ruke. Bori se protiv neprijatelja kojeg godinama razvlače na sto frontova i oni nakon mjeseci ili godina mirovanja dolaze da satru polumrtvog čovjeka. I još mu kažu da je očajan hehe

Jel ti koja suzica kanula, "ceo svet" protiv tvojih ...
Zajebani ovi "darwinisti", da ih nema trebalo bi ih izmisliti ...
solar7

#29466 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

A Jesu to asadovci mozda nesto bolji nego oni
Bobi
Forum administrator

#29467 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

solar7 wrote:
Vi ko patke se ponavljate...opravdavate jedne zločince drugim...mislim....:D stvarno :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29468 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Bobi wrote:Koja država na planeti je javno podržala ISIL ? - ni jedna
Koje države na planeti su osudile ISIL? Sve.

Ili im je predati se ili im je žik :D, šta je sad problem što ih lupaju JDAM, MILAN ili šta ti ja znam kojim oružjem? Jel ih treba strijelama napasti :D ?
jel to kritika urodila plodom :D
Bobi
Forum administrator

#29469 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Ma koja kritika... :mrgreen: , šteta što je neko obrisa, mislim...kakvih sklopova moždanih ovdje ima :D
Mlohavi

#29470 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Image

Image

Rusija od danas granici sa Sirijom. :thumbup:
Pa nek' samo jos jednom zlonamjernici upitaju sta Rusi traze u tom dijelu svijeta.
Bobi
Forum administrator

#29471 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Fakat, šta traže ? Belaj :lol: ? Nije im ovo Marseille :D .
Hafis

#29472 Re: Sirija vol. 2

Post by Hafis »

solar7 wrote:
Iskreno, Asad je majka Tereza za ove primitivne životinje. Ne može se to porediti s ničim, pa ni s Asadom.

Na kraju krajeva koja je razlika između Asada i saudijskih kraljeva...nikakva. Jedino to što nema financijsku moć kao oni, tako da nije uspio umiriti unutarnje nezadovoljstvo. I ako ništa, barem organizira kakve takver izbore, a oni idioti ni to.
Kikibombona

#29473 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Stvarno Kiki? :lol: :lol:

Oni jadnici smatraju, samo sto Allah je na strani YPG/SDF. Em jos imaju USAF, onako da se nade.
Pa postavio sam ovdje legendarnu vijest koju je prenio sluzbeni medij ISLAMSKOG HILAFETA, Tokmak/Akmak, il' kako se vec zove. Cak su i video sa dokazima prezentovali. To je bila velika vijest, pokazatelj da su se bozanske sile ukljucile u sirijski rat. Naime, kako oni kazu, PKK je okruzio grad Shadadi. Kada su napali iz vise pravaca, iznad neba su se pojavili americki avioni da pruze podrsku... u tom momentu, pripadnici PKK su likovali preko 'toki-vokija', govorili; 'nas gospodar je stigao, gdje je vas'. Subhanalah. Alahuekber. Kada je grad bio pred padom, a lavovi islamskog hilafeta nemocni pred napadom nevjernika, Alah je reagovao. Pomracilo se nebo iznad Shadadija. U po bijela dana, sve je pocrnilo. To je zbunilo i uplasilo pripadnike PKK i lavovi hilafeta su odbranili grad. Ponosno su konstatovali da je stigao njihov gospodar i da je americki gospodar nemocan pred Alahom.

Steta ako nisi vidio taj historijski video! :lol: :lol:

Inace, Shadadi je pao. Valjda je PKK zajedno sa americkim gospodarom uhvatio Alaha na spavanju! :lol: :lol:
Opetja033

#29474 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Mlohavi wrote:Image

Image

Rusija od danas granici sa Sirijom. :thumbup:
Pa nek' samo jos jednom zlonamjernici upitaju sta Rusi traze u tom dijelu svijeta.
A sta kazu.. Multipolarni svijet, strana koja priznaje suverenitet drzava, strana koja uvazava principe samostalnosti i nudi prosperitet naspram potlacenosti, itd, itd, bla, bla

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#29475 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

dragma wrote:
Opetja033 wrote: Medjutim ako su fakat za manje od 48 sati izgubili sve sto su osvojili od pocetka ofanziva - e onda je to ipak senzacija.
Vidjecemo....
Ne bi im bilo prvi put, dobro su i do sad durali.
Boga mi ja veca budala sto se ibretim. @Saxxxx je bio u potpunosti u pravu.
Za cca 24 sata su izgubili SVE sto su napravili proteklih dana i sedmica.
Assadove trupe su ponovo u potpunosti istisnute iz Raqqa provincije.
A lafo krenuli ka Raqqi i al Babu :lol:
Locked