Sirija vol. 2
- Point.
#28126 Re: Sirija vol. 2
Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
Vidim, cesta pojava u arapskom svijetu. Uvijek sam smatrao taj dio dunjaluka poludivljem.
Vidim, cesta pojava u arapskom svijetu. Uvijek sam smatrao taj dio dunjaluka poludivljem.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#28127 Re: Sirija vol. 2
Mislim da si samo još jedan klon lokalnih fanova bradate demokratije tako da redovno pratiš bratiju.chandan wrote:Al kako god koliko se god ratuje i koliko god dodje krstaša, šija i ostaje bragre.. Na kraju se pobijediti suniti i Šam(sirija) ce biti njihov.![]()
Btw.
Ko se sve bori na strani brace FSA ? Kakva je tu situacija.. Zanima me rat u Siriji pa dok malo pofatam.
Rijetko dobar post na temi.Krokodajl wrote:
Onog trenutka kada mi Bosanski muslimani shvatimo da u očima prosječnog Arapa sunita nismo ništa manje rafidije od šiita iz Libanona bit će bolje i nama i njima.
Kada je poslanik Muhammed s.a.v.s rekao "Vi ste moj ummet" to se nije odnosilo samo na današnje sunite nego na sve sljedbenike Božije objave.
U kontekstu sektaškog sukoba sunita i šiita Arapi imaju stav ali mi Bosanski muslimani samo zato što smo suniti ne bi trebali nasjedati na sektaško grupiranje i a priori odbacivati šiite.
To što su šiiti u svom učenju možda i zastranili u pojedinim kontekstima ih ne čini ništa manje muslimanima od pojedinih škola islama u sunitskom okruženju.
Šiiti su naša braća koliko i suniti jer i jedni i drugi u srcu nose šehadet i kao takvi su za mene jednaki a tako bi trebalo biti i za sve muslimane u BiH.
Što se pobjede tiče pobjede sunita, pitanje koga će to suniti pobjediti ? I čija je Sirija ako nije sunitska...
- sunceKOtepsija
#28128 Re: Sirija vol. 2
cisci je zrak kad je kisaKikibombona wrote:Fino vrijeme, svima dobro. Dosta je vala i one kise bilo. Sto sam stariji sve teze podnosim tmurno vrijeme.Challenger__ wrote:He,he. Dragmić raspoložen večeras. Kao da je petak.dragma wrote:Zato je moj @kikson vazda tu
![]()
hi hi.
-
hAZNADAR
#28129 Re: Sirija vol. 2
Ideologija jarane. Nisu ni Nijemci bili nesto pitomiji prije nekoliko decenija.Point. wrote:Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
Mirno spavaju i Prijedorcani koji su pobili 102 djece u par dana, jos se i ponose time.
Nema to veze sa kulturom, ideologija ljude ne samo da ubijedi da je pozeljno nekoga ubiti - vec usput i pozeljan nacin.
- Maystor
#28130 Re: Sirija vol. 2
Osovina Otpora šalje velika snage u Alep. Pojačanja pristižu kontinuirano.

Turska takođe šalje sve što ima, biće svega u Alepu.

Turska takođe šalje sve što ima, biće svega u Alepu.
- DuckZz
#28131 Re: Sirija vol. 2
Pobunjenici pronašli razne tablete, tramali itd. kod poginulih pripadnika IS-a na sjeveru Aleppa.

Oko 60 pripadnika IS-a je poginulo. Najmanje 4 autobombe.
Dva zarobljena.
https://twitter.com/kovandire/status/736482142318891008

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57CD64D2
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57995919
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57E1D968

Oko 60 pripadnika IS-a je poginulo. Najmanje 4 autobombe.
Dva zarobljena.
https://twitter.com/kovandire/status/736482142318891008

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57CD64D2
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57995919
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57E1D968

-
cbrt
#28132 Re: Sirija vol. 2
Glasine kako je ISIS bacio zarobljenog Asadovog pilota gladnom lavu...ne bi me čudilo i da je istina...
Zarobljena tehnika od pre neki dan, zapadna Ghouta, Damaskus

Zarobljena tehnika od pre neki dan, zapadna Ghouta, Damaskus

- Kikibombona
#28133 Re: Sirija vol. 2
Dosta zbunjujucih poruka iz Sejh Ise, grada koji se nalazi na sred puta izmedju Tel Rifata i Marea. Pojedini prodzihadisticki tviterasi prenose da je SDF zauzeo grad, dok iz SDF prenose da su u grad poslali vozila kako bi izvukli civile iz Marea i da je to sve.... Dakle, nema govora o zauzimanju, po njihovom!
Mozda Duck ili Cbrt znaju nesto vise?
I dalje se vode zestoke borbe izmedju umjerenih i ekstremnih dzihadista. Ekstremni se raznose kao u prici, nafatali su djecu i salju ih u smrt.
Mozda Duck ili Cbrt znaju nesto vise?
I dalje se vode zestoke borbe izmedju umjerenih i ekstremnih dzihadista. Ekstremni se raznose kao u prici, nafatali su djecu i salju ih u smrt.
- rajv0sa
#28134 Re: Sirija vol. 2
Nemam pojma al sam došo da širim mržnju i da serem, hm zvuči poznato.chandan wrote:Al kako god koliko se god ratuje i koliko god dodje krstaša, šija i ostaje bragre.. Na kraju se pobijediti suniti i Šam(sirija) ce biti njihov.![]()
Btw.
Ko se sve bori na strani brace FSA ? Kakva je tu situacija.. Zanima me rat u Siriji pa dok malo pofatam.
- Mlohavi
#28135 Re: Sirija vol. 2
Sejh Isa iz nekog razloga predat u ruke YPG lesinara.
-
sarajevoxxxx
#28136 Re: Sirija vol. 2
U novoj pobuni zatvorenika u centralnom zatvoru u Hami zarobljen komandir policije od strane zatvorenika. Režim ponovo gomila snage oko zatvora.
- Lincoln-Burrows
#28137 Re: Sirija vol. 2
Izgleda mi razumljivo, bolje glava na ramenu nego glava sa ramena.Mlohavi wrote:Sejh Isa iz nekog razloga predat u ruke YPG lesinara.
- Mlohavi
#28138 Re: Sirija vol. 2
Pobunjenici granatiraju Seikh Maksud, ginu neduzni al' ovaj partizan je legenda

- Kikibombona
#28139 Re: Sirija vol. 2
Ko iz BiH finansira Al Kaidu i ostale dzihadisticke/ekstremisticke grupe u Siriji?Mlohavi wrote:Sejh Isa iz nekog razloga predat u ruke YPG lesinara.
https://twitter.com/Ald_Aba/status/736547774897004544
Sejh Isa je preuzeta kako bi se spasili nevini civili koji su se nasli u sendivicu umjerenih i radikalnih dzihadista.
Dzihadisti nemilice mjesecima masakriraju civile u Sejh Maksudu. YPG NIKADA nije odgovorio granatirajuci Arape u Alepu. Razlika u mentalitetu je strahovita.YPG has welcomed thousands of civilians from Azaz and Marea into Efrîn.
How did Turkish backed Jihadists reply? Shelling Şêx Meqsud.
A sto su picoke i nesposobnjakovici, to je druga prica... Kurdi ubise boga u njima u Sejh Maksudu, usamljenom kvartu u Alepu okruzenom sa svih strana, koje bombarduju dzihadisti i SAA. Kakva junacka borba, nemam rijeci.
- Ironmen
#28140 Re: Sirija vol. 2
Point. wrote:Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
Klasicni arapski fetis je slikanje sa mrtvim tijelima i otkinutim glavama vidis da su svi takvi jedva cekaju ovakve scene da se slikaju.
Ogormna razlika izmedju nas i arapa je bila pa pogledajte nase vojne snimke iz rata na svakoj gdje ima mrtav vojnik je prekriven dekom ili necim slicnim sve je to do mentaliteta stvarno je bolesno.
Zanimljivo je i to da Avetinho i ostala grupa nekomentarisu otkinute glave isilovaca od strane FSA a znao je brku proglasiti monstrumom sto se slikao kraj dijelova tijela od isilovaca koji su se raznijeli bombom u Zoru.
- Ironmen
#28141 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:U novoj pobuni zatvorenika u centralnom zatvoru u Hami zarobljen komandir policije od strane zatvorenika. Režim ponovo gomila snage oko zatvora.
AL kul ???
-
cbrt
#28142 Re: Sirija vol. 2
Postoji razlika kada se sa mrtvih telom, glavom i sličnim, slika neki anonimus u nekakvoj zabiti, a druga kada to zarad lične promocije uradi jedan od viđenijih komandanata jedne od strana u sukobu...Ironmen wrote:Point. wrote:Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
Klasicni arapski fetis je slikanje sa mrtvim tijelima i otkinutim glavama vidis da su svi takvi jedva cekaju ovakve scene da se slikaju.
Ogormna razlika izmedju nas i arapa je bila pa pogledajte nase vojne snimke iz rata na svakoj gdje ima mrtav vojnik je prekriven dekom ili necim slicnim sve je to do mentaliteta stvarno je bolesno.
Zanimljivo je i to da Avetinho i ostala grupa nekomentarisu otkinute glave isilovaca od strane FSA a znao je brku proglasiti monstrumom sto se slikao kraj dijelova tijela od isilovaca koji su se raznijeli bombom u Zoru.
- Ironmen
#28143 Re: Sirija vol. 2
cbrt wrote:Postoji razlika kada se sa mrtvih telom, glavom i sličnim, slika neki anonimus u nekakvoj zabiti, a druga kada to zarad lične promocije uradi jedan od viđenijih komandanata jedne od strana u sukobu...Ironmen wrote:Point. wrote:Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
Hmm.. licne promocije mislim da je brko dovoljno za zivota uradio sto se tice licne promocije svaki dan zaustavlja horde i horde zombija i haridzija mislim da je slikanje sa zlotvorima isilovcima vise bilo kao opomena stace im se desiti nego zarad licne promocije ali dobro znam da ti moras braniti hrabru i demokratsku FSA to je ok.
- Krokodajl
#28144 Re: Sirija vol. 2
SAA oslobodila nova područja oko Wadi al Tayima, južno od planine Tardeh u okolini grada Deir ez Zor. Sada se snage SAA ponovno nalaze u poziciji da zauzmu naftna polja Al Tayim koja su nakratko držali prije koju sedmicu.
Nakon žestokih borbi oko armenskog groblja jučer, SAA je odbranila sve položaje koji su bili napadnuti i sada u potpunosti pod kontrolom ima autocestu Deir ez Zor - Palmira na potezu od centra grada, raskrsnice Panorama te armenskog groblja.
Nakon žestokih borbi oko armenskog groblja jučer, SAA je odbranila sve položaje koji su bili napadnuti i sada u potpunosti pod kontrolom ima autocestu Deir ez Zor - Palmira na potezu od centra grada, raskrsnice Panorama te armenskog groblja.
-
solar7
#28145 Re: Sirija vol. 2
Glave s ramena su isle uvijek kroz povijest i to je bio jedan znak pobjedede bilo u mejdanu il u opstoj borbi,tako da na primejr u jednoj od bitaka u otomanskom periodu 4000 glava je otkinuto al zaboravih kojoj.Eh sad ,sta mislite da smo imali kamere u to doba pa da vidimo sta se desavalo tad,i tacno je dau nasem ratu toga nije bilo,al ovi arapi su izgleda tu "tradiciju"ozivjeli i na zalost sto vise rat odmice to postaje sve vise normalno.Danas kad zivimo u nekom novom dobu to je svakako bizarno i nenormalno,ali za mene je veca golgota i strahota baciti bombu il autobombu il slicno pa tako poubijat 100 ljudi i tjela raskomadati,Ironmen wrote:Point. wrote:Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
- insomnia78
#28146 Re: Sirija vol. 2
Cega bolan nije bilo u "nasem" ratu? Pa cetnici zive ljude na raznju pekli, kacili za auto pa vukli po gradu. Procitajte malo svjedocenja prezivjelih po podrinju i slicno
PS: da stvar bude jos i gora vecinom se radilo o civilima koji su vecinom citav zivot poznavali svoje dzelate
PS: da stvar bude jos i gora vecinom se radilo o civilima koji su vecinom citav zivot poznavali svoje dzelate
- Ironmen
#28147 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Cega bolan nije bilo u "nasem" ratu? Pa cetnici zive ljude na raznju pekli, kacili za auto pa vukli po gradu. Procitajte malo svjedocenja prezivjelih po podrinju i slicno
Odnosilo se ovo vjerovatno na nasu stranu ne na cetnicku.
-
Avetinho
#28148 Re: Sirija vol. 2
Naravno da je monstrum, bas kao i ovi sto otkidaju glave. Je li ti sad bolje kad sam sve aktere ove tragedije proglasio idiotima? Doduse, najveci medju njima, koji je sve zapoceo, je ipak Ass-sadista, koji na dusi ako je ima, nosi stotine hiljada pobijenih, raskomadanih, obogaljenih, milione protjeranih i na sve moguce nacine unesrecenih, e ne bili jos koji dan sjedio na prijestolju sto mu ga je u amanet ostavio babo.Ironmen wrote:Point. wrote:Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
Osim toga oni se nisu "raznijeli bombama", nego su muceni i ubijeni, "tranzirani" i ostavljeni za suho meso. Svako ko ovog lika ne smatra kretenom morao bi pod hitno i sam na pregled.