Too bad that the "Twitter Operation Room" of Jihadifanboys led by Lister, Röpcke, & Orton can't blame YPG for East Ghouta !
Sirija vol. 2
- Kikibombona
#27701 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#27702 Re: Sirija vol. 2
#حماة مقتل أكثر من ٤٥ عنصر لقوات الأسد خلال محاولتهم اقتحام بلدة #حربنفسة في الريف الجنوبي على جبهتي #المداجن و#المحطة.
#Hama: more than 45 members of Assad's forces were killed as they tried to storm #Hirbnafsah town, in the southern suburb, on the fronts of #Madajen and #Mahata.
#Hama: more than 45 members of Assad's forces were killed as they tried to storm #Hirbnafsah town, in the southern suburb, on the fronts of #Madajen and #Mahata.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#27703 Re: Sirija vol. 2
Bar dvoje od 17 djece teroriste bosnića nisu njegova biološka. Očito su pomogla "braća".
- Kikibombona
#27704 Re: Sirija vol. 2
Saxxx, sta kazu teneksije za napad na glavni grad hilafeta?sarajevoxxxx wrote:#حماة مقتل أكثر من ٤٥ عنصر لقوات الأسد خلال محاولتهم اقتحام بلدة #حربنفسة في الريف الجنوبي على جبهتي #المداجن و#المحطة.
Satanisticka, tj. americka avijacija bombarduje glavni grad hilafeta lecima!
Pozivaju narod da hitno napusti grad!

- DuckZz
#27705 Re: Sirija vol. 2
Al zanimljivo da ove letke, tj. ovu i sve ostale koje USA baca pravi organizacija "Raqqa is being slaughtered silently".
Dosta javno blate po Kurdima
https://twitter.com/iyad_elbaghdadi/sta ... 1795924992
Nebitno.
copy/paste recenice :
- في الشهر القادم (on)
- الشهر القادم في 2 أسابيع ? (ja)
- نعم (on)

Dosta javno blate po Kurdima
https://twitter.com/iyad_elbaghdadi/sta ... 1795924992
Nebitno.
copy/paste recenice :
- في الشهر القادم (on)
- الشهر القادم في 2 أسابيع ? (ja)
- نعم (on)

- Kikibombona
#27706 Re: Sirija vol. 2
Ovaj?DuckZz wrote:...

+The freedom will shine!+
To pise na poruci...
Vidimo dva vojnika YPG, jedna vojnikinja YPJ i jedan 'FSA' borac. Zar bi neko ko ne voli Kurde napravio nesto ovako!??
Bacali su im i ovaj

I ovaj

-
sarajevoxxxx
#27708 Re: Sirija vol. 2
Obama poslao izaslanika Salihu. Kurdi će vjerovatno biti glavna snaga u napadu.Kikibombona wrote:Saxxx, sta kazu teneksije za napad na glavni grad hilafeta?sarajevoxxxx wrote:#حماة مقتل أكثر من ٤٥ عنصر لقوات الأسد خلال محاولتهم اقتحام بلدة #حربنفسة في الريف الجنوبي على جبهتي #المداجن و#المحطة.
Satanisticka, tj. americka avijacija bombarduje glavni grad hilafeta lecima!
Pozivaju narod da hitno napusti grad!
- jogurt_
#27709 Re: Sirija vol. 2
Ratna mornarica

- DuckZz
#27710 Re: Sirija vol. 2
Aktivista iz Idliba ismijava pobunjenike u Damasku i prenosi situaciju kao da je fudbalska utakmica.
-
sarajevoxxxx
#27711 Re: Sirija vol. 2
Farme Bezineh u Istočnoj Guti ponovo u rukama opozicije. Također i veći dio teritorije naselja Deir El-Asafir .
-
sarajevoxxxx
#27712 Re: Sirija vol. 2
Naselje Han Al Asal u Halebu u kojem je u današnjem novom ruskom i režimskom masakru stradalo 6 osoba.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
- Challenger__
#27713 Re: Sirija vol. 2
Lider iračkih Kurda optužuje PKK i YPG snage i pozdravlja "mirotvorstvo" predsjednika Erdogana
Kako piše američki časopis The Nation, irački Kurdi su otvoreno napali sirijski YPG i Kurdistansku radničku partiju (PKK), hvaleći turskog predsjednika Erdogana...
Barzani je otvoreno rekao kako PKK djeluje "jako bahato" u Turskoj, nakon što je najveća prokurdska Narodna demokratska stranke (HDP) stekla 13 posto glasova na parlamentarnim izborima u lipnju 2015. i po prvi put ušla u turski parlament kao stranka.
Barzani je rekao da je pozvao HDP da pokušati ući u koaliciju s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, odnosno njegovom Strankom pravde i razvitka (AKP), ali je HDP također "zaražen" od strane PKK.
"Ova arogancija dovela do daljnjeg razmimoilaženja mišljenja, što je dovelo do sukoba i konačno do nastavka rata", rekao je lider iračkih Kurda...
Barzani je izjavio "kako je ogranak PKK u Siriji, Stranka demokratske unije (PYD), povezana s Assadovim režimom, a optužio je borce YPG snaga za masovna protjerivanja Arapa i za represiju nad drugim kurdskim strankama".
_____
Eto, Kiki, kao fan Masuda Barzanija red je da kao i on pohvališ miroljubive napore Tayyipa Erdogana, osudiš PKK satelite u Siriji - Muslimov PYD - zbog "saradnje sa Assadom i etničkog čišćenja Arapa".
- Co0l
#27714 Re: Sirija vol. 2
Nista covjek nije slago.
- Challenger__
#27715 Re: Sirija vol. 2
To nije moja poenta. Poenta je da se ne može istovremeno podržavati Barzani i Salih Muslim, kao što na silu radi Kiki. Meni je to savršeno jasno ali nekima to nije jasno.Co0l wrote:Nista covjek nije slago.
- Lincoln-Burrows
#27716 Re: Sirija vol. 2
Nevezano za politiku i mirotvorstvo pojedinih političara i njihovu ispravnostChallenger__ wrote:Lider iračkih Kurda optužuje PKK i YPG snage i pozdravlja "mirotvorstvo" predsjednika Erdogana
![]()
ovdje na ovoj slici je Erdo gospodin čoek nasuprot ovom nomadu.
- Co0l
#27717 Re: Sirija vol. 2
A jebi ga,cijeli Kikijev forumski opus je pun kontradikcija ali sta da se radi 
- Challenger__
#27718 Re: Sirija vol. 2
Dugo, jako dugo je trajalo Erdoganovo upristojavanje. Užasno se ružno i neukusno oblačio da bi prije par godina konačno pristao da uzme savjetnike koji su ga naučili slaganju boja, izboru odijela, držanju itd itd.Lincoln-Burrows wrote:Nevezano za politiku i mirotvorstvo pojedinih političara i njihovu ispravnost
ovdje na ovoj slici je Erdo gospodin čoek nasuprot ovom nomadu.
Dugo se tesao u disciplini estetike.
- Kikibombona
#27719 Re: Sirija vol. 2
Ovaj clanak je 99.9% izmisljen!Challenger__ wrote:
Eto, Kiki, kao fan Masuda Barzanija red je da kao i on pohvališ miroljubive napore Tayyipa Erdogana, osudiš PKK satelite u Siriji - Muslimov PYD - zbog "saradnje sa Assadom i etničkog čišćenja Arapa".
Nijedan kurdski portal ovako nesto nije objavio. Nijedan kurdski aktivista, niko ziv. Da je zaista izjava tacna, pro-YPG tviterasi koje pratim bi pjenili danaima... svakako blate Barzanija i svasta mu nabijaju na nos... Ukucao sam u pretrazivac, samo je ovu stranicu izbacilo.
Tenzije su prisutne od samog pocetka. PYD je blizak PKK, a KDP i PKK su glavni rivali. PYD se priklonio PUKu i Gorranu, sto sigurno smeta Barzaniju. PYD ne dozvoljava ulazak Rojava Peshmergi u Siriji, hapsi novinare Rudawa i slicno.
Danas je Barzanijev general izjavio kako YPG hrabro bori protiv ISILa itd.
- Challenger__
#27720 Re: Sirija vol. 2
Pa majku mu, sinoć sam ovdje postavio upis Hassana Ridhe, a znaš da je lik izuzetno kredibilan. Sinoć, prije nego je Babić vidio moj upis (
) i danas napravio članak na AMI-ju.
EDIT: Korekcija. Nisam postavio upis ali sam vidio da piše o žestokom antagonizmu između Barzanija i Muslima.
EDIT: Korekcija. Nisam postavio upis ali sam vidio da piše o žestokom antagonizmu između Barzanija i Muslima.
- Challenger__
#27721 Re: Sirija vol. 2
Možda nije za ovu temu, ali pošto znam da je ostavka djelimiično uslovljena situacijom u Siriji i ruskim pritiscima na Izrael, neka...:
______
Moshe Ya'alon dao ostavku na funkciju ministra odbrane

Dugogodišnji šef Mossada, ministsar odbrane Izraela i član vladajućeg LIKUD-a dao je ostavku na svoju funkciju i ostavku na članstvo u stranci, optužujući premijera Natanjahua da je Izrael odveo u vode "radikalno desnog ekstremizma" u kome on lično ne želi da učestvuje.
S obzirom da slovi kao jedan od najkompetentnijih ljudi u Izraelu, ova odluka svakako zaslužuje poseban osvrt.
______
Moshe Ya'alon dao ostavku na funkciju ministra odbrane

Dugogodišnji šef Mossada, ministsar odbrane Izraela i član vladajućeg LIKUD-a dao je ostavku na svoju funkciju i ostavku na članstvo u stranci, optužujući premijera Natanjahua da je Izrael odveo u vode "radikalno desnog ekstremizma" u kome on lično ne želi da učestvuje.
S obzirom da slovi kao jedan od najkompetentnijih ljudi u Izraelu, ova odluka svakako zaslužuje poseban osvrt.
- DuckZz
#27722 Re: Sirija vol. 2
Logično da će Barzani blatit po svima koji djeluju kao nomadska organizacija, pogotovo po Turskoj, sa izletima u Siriji.
Barzani ima državu, ovi drugi nemaju, Barzanija hrani Amerika, Turska i Izrael, njihovi neprijatelji su neprijatelji Barzanija, njegovih medija i njegovih organizacija.
Članak sam po sebi nije bitan.
Barzani ima državu, ovi drugi nemaju, Barzanija hrani Amerika, Turska i Izrael, njihovi neprijatelji su neprijatelji Barzanija, njegovih medija i njegovih organizacija.
- Kikibombona
#27723 Re: Sirija vol. 2
Ma covjece, ukucaj na pretrazivac, pa ces vidjeti da vijest niko ziv nije objavio. Nema teorije da neku Barzanijevu izjavu propusti 'basnews', pa 'rudaw', pa onda 'kurdistan24', pa onda pro-PKK mediji... Niko ziv to nije objavio. Pratim dosta pro-YPG i pro-PKK tviterasa koji svaki dan pljuju Barzanija, citiraju njegove izjave, govore kako je izdajnik bla bla... Ovo niko ziv nije prenio.Challenger__ wrote:Pa majku mu, sinoć sam ovdje postavio upis Hassana Ridhe, a znaš da je lik izuzetno kredibilan. Sinoć, prije nego je Babić vidio moj upis () i danas napravio članak na AMI-ju.
Mada, dosta toga je poznato od ranije, samo je clanak/intervju fabrikovan po ko zna cijem nalogu. Iskoristene su neke cinjenice i na to je dodano jos stosta.
Barzani je ranije izjavljivao da su YPG i PKK ideoloski identicni. Izjavljivao je da YPG saradjuje sa Asadom. Izjavljivao je da clanovi KDPS trpe sikaniranja od strane PYD itd, itd...
Nikada nije izjavio da Kurdi etnicki ciste Arape. Nikada nije svu krivicu za rat u Turskoj svalio na PKK. Nikada nije HDP direktno vezao za PKK.
Pa general Barzanijeve jedinice Zeravani, koja je pod njegovom direktnom komandom, jucer u Duhoku izjavi da su YPG njegova braca itd...
Ti Cheli kao da ne znas da je politika PRLJAVA IGRA, gdje se jedno govori, drugo misli i trece radi.
- Challenger__
#27724 Re: Sirija vol. 2
Ne gradim ja svoj stav ad hoc, na osnovu jednog članka, već na osnovu jasne slike, prateći politički rad kroz dugi period. Iznio sam svoje viđenje Barzanija i njegovih kurdskih rivala i stojim iza onog što sam davno napisao.
Toliko.
______
Toliko.
______
- Kikibombona
#27725 Re: Sirija vol. 2
Nema bolan Barzani drzavu!DuckZz wrote:Logično da će Barzani blatit po svima koji djeluju kao nomadska organizacija, pogotovo po Turskoj, sa izletima u Siriji.
Barzani je trenutni lider!
Barzani dijeli vlast sa PUKom!
Peshmerge su pod direktnom komandom Barzanijevi KDP i Talibanijevog PUKa!
PUK komponenta redovno pomaze YPG. Lider specijalnih i antiteroristickih snaga, Lahur Talibani, je veliki sponzor YPG.
Lahur Talibani, sef CTG irackog Kurdistana
The Counter-Terrorism Group (CTG) has helped the #SDF. I am proud of the help we have provided, it's our duty as Kurds to help one another.
The #PUK has from the very beginning helped the Kurds in Rojava in every way possible, and support for the #SDF will increase in the future.
Nema puno tvitova, a dosta je vezano za YPGI have personally worked since the very beginning of the establishment of the #YPG & #SDF to make connections for them with the West.
https://twitter.com/lahur_talabani
Sada kada su PUK i Gorran sklopili savez, KDP neminovno gubi vlast. PUK i Gorran su zajedno jaci od KDP vec sada. Kada se Kurdistanu pridruze Kirkuk, Shingal i Kanikan, KDP nece imati nikakve sanse osvojiti vlast. U Kirkuku i Kanikanu vec sada vlada PUK. Na tom podrucju zivi velika populacija a Barzani tamo ima veoma slabu podrsku. Al' opet, kako veliki patriota, snazno se bori da te oblasti udju u sastav Kurdistana, iako ce radi toga ispastati njegova KDP.
Tacno je da KRG u dobroj mjeri zavisi od Turske. To nece trajati jos dugo jer ce uskoro nafta i plin ici kroz Iran.