Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#26776 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Erdogan popularan :lol: :lol: :lol: :lol:

Svi Bosnjaci koje znam, a znam ih veliki broj, se sprdaju sa odnosom Bake - Erdo. Tacno je da Bosnjaci vole Tursku, ali netacno da vole Erdogana. Boze oslobodi.

Sto se tice nas Bosanaca, jos nisam vidio da neko podrzava ekstremiste u Siriji. Pa evo, radne kolege sa posla, vecina ih ne prati desavanja... Pitaju me kod koga su nase selefije, kod Asada ili protiv njega. Ja rekao 'protiv'. Kazu, 'e mi smo onda za Asada'. Isto tako, te moje radne kolege, od kojih su vecina ateisti, Bosanci, simpatisu Hezbolah. Jos mi niko nije rekao da podrzava dzihadiste.

I ove vijesti sa portala sve govore. Od 100 komentara i lajkova, 90 podrzava Asada. I ne zato sto vole Asada, vec zato sto ne vole ove druge. I to su cinjenice, pa ti pricaj sta hoces...
Opetja033

#26777 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ma nemas ti pojma okano ko su i sta su Bosnjaci. Jbt govoris o narodu kod kojeg je prisutna turkofilija u tolikoj mjeri da mene ponekad bude stid. SDA na vlasti od 90-te godine. Da, da mladomuslimanska SDA. Govoris u narodu gdje su se roditelji pobunili protiv ukidanja vjeronauke u skolama, pa radjene ankete koje su pokazivale da je preko 75% roditelja za ostanak vjeronauke. Samo u kantonu Sarajevo. Dakle cifra je vjerovatno jos veca. To su ankete koje nisu imale veze sa SDA, IZ, itd.
Govoris o narodu kojem je vaznije sta hodza kaze od bilo koga drugog.

Pa covjece Bogom ti se Dragim kunem da sam sjedio sa aktivistima i clanovima SDP-a i DF-a koji su gorljivije o Erdoganu pricali nego bilo koji SDA-ovac. Djaba, jace od svega.
Sa frajerom koji se zacugao za prosli Ramazan (27. noc) a onda svrsavao po FB kad je AKP pomeo na ponovljenim izborima.

Jos jednom: prestani bulazniti o Bosnjacima. Ne poznajes Bosnjake, nisi Bosnjak. Nemas pojma drugim rijecima.

Govorimo o portalu na kojem je do skoro SDP ubjedljivo pobjedjivao svake izbore. Naravno na anketama na stranici i forumu. I to ti dodje kao dobar primjer prosjecnog Bosnjaka. :lol: :lol:

Drzi se ti Kurda bolje ti je. Njih poznajes bolje nego Bosnjake. Sto opet govori podosta o tebi ali helem nejse. A i off topic smo.
DuckZz

#26778 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Sa vladinih stranica :
"Convoys of Iraqi and Russian forces now arrived to west Aleppo and prepeared to recapture lost areas today".

Ubijeđen sam da će sutra biti sve povraceno, nek me neko citira i polije kantom govana ako tako ne bude.
Opetja033

#26779 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

astala_vistala wrote:Vrhunac ovog topika bi bio da neko nekoga prepozna u gradu i da epilog budu teze tjelesne :lol:
Ma jok ba. To sve bude u duhu rasprave, ponese covjeka. Ali vjeruj mi da sa "druge strane" ima ljudi sa kojima bih se ja volio zacugati jednom. Kakve bi to teme bile. :mrgreen:
MMM1977

#26780 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

A imate li kakav izvor za ovaj Lester i Bajern? Samo nemojte tviter navoditi kao kredibilan izvor :D

A najebem se mamice i SAA i FSA i ISILu i Nusri za bombardovanje bolnica, škola i ostalih, čisto civilnih ciljeva.
Kikibombona

#26781 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Sa vladinih stranica :
"Convoys of Iraqi and Russian forces now arrived to west Aleppo and prepeared to recapture lost areas today".

Ubijeđen sam da će sutra biti sve povraceno, nek me neko citira i polije kantom govana ako tako ne bude.
Sta je sa primirjem koje je Lavrov danas obecao?
sarajevoxxxx

#26782 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kome je bitno kakvog su stava Bošnjaci? To isto da kažeš Arapska liga osudila režim ili protiv je rezima. Pa to je tako nebitna vijest na momente i gadljiva. Kome je uopšte stalo do mišljenja Arapske lige?

Bošnjaci i jesu narod elite.Bitno je da je eliti dobro a njima kako bude ha ja. Možda se nema za hljeba, možda je i najnormalnija stvar da načelnik u gradu gdje su Bišnjaci vecina zatvori javnu kuhinju i onaj jedan obrok ukine najsiromašnijima, ali zgrada IZ-a ima da bude najmodernija i najljepša u cijelom gradu.

Kome je stalo do mišljenja tih ljudi?
sarajevoxxxx

#26783 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Da je mišljenje većine relavantan faktor Turabi bi i dan danas prodavao šlepere vode na Skenderiji, a korida u Čevljanovicima bi bila najvažniji kulturni događaj u državi.
Kikibombona

#26784 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Sjever Alepa

Faylaq al-Sham

Image

Pa gdje su ih Turci nafatali kruh ti jebem!?
Vojska!?? :lol: :lol:
mirsek

#26785 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:

Sta je sa primirjem koje je Lavrov danas obecao?
Pa primirice ratoborne pobunjenike i slobodne radikale tako sto ce ih poslati da gledaju travu odozdo, vrlo jednostavno. :D
Avetinho

#26786 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Fina mu je frizura
Kombat

#26787 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

Avetinho wrote:Fina mu je frizura
:lol: :lol:

Jon Snow model... #TakeBeer edition
Gojeni H

#26788 Re: Sirija vol. 2

Post by Gojeni H »

@opetja

Jarane neko ti se logovao na account. Svasta pise o turkofilnim Bosnjacima.
Opetja033

#26789 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Gojeni H wrote:@opetja

Jarane neko ti se logovao na account. Svasta pise o turkofilnim Bosnjacima.
:mrgreen:

Nego malo listam twitter uz prvu jutarnju kahvu. Patetika i modus operandi Assadovih telala na uobicajenom nivou, uvijek isto nakon svakog poraza. Propaganda ide ovim redom:
1) Katastrofalna propast teroristicke ofanzive. Na stotine mrtvih. Pobili smo, ubili, spalili.
2) Hrabra SAA zadrzala linije.
3) Hrabra SAA povratila sve sto su teroristi zauzeli.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uvijek ali uvijek ista prica, providno do bola. Ovako su srali za jug Halepa kada su im pobunjenici uzeli El Eis. Ovako su nedavno srali i za Latakiju. A kurac su ikada povratili bilo sta. Jbt ne znam kako vise ne kontaju da su providni. Ako nije u pitanju neki veci grad tipa Palmyre ili Idliba, uvijek je ista prica kad god, ali bukvalno kad god, dobiju po guzovima.

Uvijek sam govorio i stojim iza toga i dan danas: oni i Daeshovi su ubjedljivo najveci lazovi u ovom sukobu. Baathisticka skola. Doduse po laganju i propagandi ravni su im jedino Rusi. A opet se, kad podvuces crtu, sve svede na to da je ista skola u pitanju.
Opetja033

#26790 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

A u vezi sjevera Halepa, fakat mi nije jasno sta se desava. Najvise Assadovi telali pisu o tome da su Daeshovci ponovo zauzeli sve sto im je FSA prije toga ponovo bila zauzela + jos 2-3 sela.
Sa druge strane niko od propobunjenickih twitterasa ne pise ama bas nista po tom pitanju, sto mi je malo cudno jer su do sada uvijek medju prvima javljali takve stvari. I oni se maltene zajebavaju sa situacijom tamo.

Pogledam kartu na wikipediji i na njoj Daesh kontrolise selo Ikadah, Tall Batal i Shabaniyah. To je, uz Dudyan koji su zauzeli prije par dana, ono sto je pod kontrolom Daesha.

Sa druge strane Tall Ahmar (selo najblize el Raiju) je pod kontrolom pobunjenika. Takodje i ova selo juznije od same granice pa do sela Sandarah su pod kontrolom pobunjenika.

Sve to prema wikipediji. Znaci ako je vjerovati njima pobunjenici su im uzeli 11-12 sela gore, Daesh ponovo zauzeo 4 (ukljucujuci i Dudyan). Ako je istina ovo na wiki, za razliku od proslog puta nisu gurali prema zapadu nego su ih presjekli na dva mjesta - Ikadah i Tall Batal-Shabaniyah.
RepublikanskaGarda

#26791 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

sarajevoxxxx wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Zauzeli nesto livade oko grada(dakle nema blage veze sa teritorijom grada, urbanog dijela) i to kao neki dokaz necega :-) u svakom slucaju assad i njegovi placenici suradjuju bolje od "umjerenih" i njihovih placenika, naime njihovi placenici poznatiji kao i djeca Idleba im vec godinu dana nedaju da dovuku guzice u Idleb :zoka:
Pored zračnih udara, ruske podrške, ovi ne da ne mogu napredovati već gube teritorije prvo na jugu Haleba a evo i na zapadu grada Haleba pretrpjeli su težak poraz.

Režim čak i u ovakvom neravnopravnom ratu gubi teritorije pravi velike masakre vode jedan gubitnički rat i to je jasno još od marta 2011.

Nema nikad više one Al Asadove Sirije, one oholosti "sve ćemo vas pobiti". Ti ljudi nestaju, mnogi su poginuli mnogi će još ginuti ( jer tvrda je to ideologija teška zadrtost i pohlepa zbog koje režimski oficiri ne vide i ne žele da vide očigledno) a mnogi će ako Bog da truhnuti decenijama u istim onim zatvorima u kojima su oni nekada harali. Samo polako i lagano.
hoce li meni napokon netko odgovorit zasto SNC ne smije u Idleb?????? Zasto ta "umjerena", od zapada priznata oporba vec godinu dana seli stvari u Idleb??? na ovoj temi ako zelis da ti nitko ne odgovori postavis par sljedecih pitanja:

Tko je glavni predstavnik umjerenih, kojeg respektira cijela ani-assadovska oporba i cija je rijec zadnja??
Koji je politicki program SNC-a?
Zasto SNC ne smije u Idleb?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#26792 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

sarajevoxxxx

#26793 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

IS zauzeo nove režimske vojne punktove u okolini polja Al Shair u istočnoj okolini Homsa.
Opetja033

#26794 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:IS zauzeo nove režimske vojne punktove u okolini polja Al Shair u istočnoj okolini Homsa.
Samaraju ih oni tamo vec danima. Simpaticno je kako Assadu naklonjeni forumasi na temi znaju situaciju u svakom selu na sjeveru Halepa i svakom sokaku Deir ez Zora a eto ovo samaranje im nekako promaklo.
Cak i proassadovi twitterasi pisu o napredovanju Daesha tamo, samo ovi nasi sute i preskacu tu temu.
sarajevoxxxx

#26795 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote:
sarajevoxxxx wrote:IS zauzeo nove režimske vojne punktove u okolini polja Al Shair u istočnoj okolini Homsa.
Samaraju ih oni tamo vec danima. Simpaticno je kako Assadu naklonjeni forumasi na temi znaju situaciju u svakom selu na sjeveru Halepa i svakom sokaku Deir ez Zora a eto ovo samaranje im nekako promaklo.
Cak i proassadovi twitterasi pisu o napredovanju Daesha tamo, samo ovi nasi sute i preskacu tu temu.
Navodno uzeli su i ključnu rafineriju u Al Shair. Tri tenka zarobljena, dva bmp-a deset topova 23 mm.
madner

#26796 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Zar nisu saveznici? :D

ISIS samara dosta dobro kakva im je situacija. Spasit ce izgleda FSA ISIL od ofanzive SAA.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26797 Re: Sirija vol. 2

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Opetja033, handžar88, ioannes, dječak sa šibicama

mjesec
DuckZz

#26798 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

I desilo se.
Pobunjenici imaju dobru taktiku, ali nije moguće razbiti 10 zidova istovremeno.
Maystor

#26799 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Ne razumijem divljanje pojedinih forumaša, teroristi nisu napravili ništa u Alepu (osim razaranja bolnica i škola, ne znam ubrajaju li to u vojne uspjehe).
S druge strane, orci zauzeli gasno polje Šaer, tako da je SAA opet razvučena i moraju slati pojačanja u provinciju Homs.
Herr Flick

#26800 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Maystor wrote:Ne razumijem divljanje pojedinih forumaša, teroristi nisu napravili ništa u Alepu (osim razaranja bolnica i škola, ne znam ubrajaju li to u vojne uspjehe).
S druge strane, orci zauzeli gasno polje Šaer, tako da je SAA opet razvučena i moraju slati pojačanja u provinciju Homs.
Mozemo mi o ISIL-u govorit da su orci,babuni,majmuni ali oni su najjaca vojna snaga tamo,zamisli da oni imaju zracnu podrsku,jebali bi i FSA i SAA i Nusru i Kurde samo tako :-)
Locked