Sirija vol. 2
-
RepublikanskaGarda
#26726 Re: Sirija vol. 2
Zauzeli nesto livade oko grada(dakle nema blage veze sa teritorijom grada, urbanog dijela) i to kao neki dokaz necega
u svakom slucaju assad i njegovi placenici suradjuju bolje od "umjerenih" i njihovih placenika, naime njihovi placenici poznatiji kao i djeca Idleba im vec godinu dana nedaju da dovuku guzice u Idleb 
- Krokodajl
#26727 Re: Sirija vol. 2
Ni prva ni druga mapa nisu tačne, odnosno mape su tačne ali ne objašnjenja koja si dao.
Prva mapa je mapa koja oslikava prostor kojeg su jedinice pobunjenika zauzele kod četvrti Zahraa
Druga mapa je lokacija četvrti Zahraa u Alepu, dakle čitave četvrti, pobunjenici su zauzeli samo dvije njive i jednu kuću a ne čitavu četvrt ove njive koje su obojene u zeleno su odprije pod kontrolom pobunjenika, režim je liniju držao tik uz bazu PVO u istoimenoj četvrti, to je ogroman vojni kompleks sa artiljeriskom bazom i naseljem...
https://twitter.com/JohnArterbury/statu ... 4001131520
Prva mapa je mapa koja oslikava prostor kojeg su jedinice pobunjenika zauzele kod četvrti Zahraa
Druga mapa je lokacija četvrti Zahraa u Alepu, dakle čitave četvrti, pobunjenici su zauzeli samo dvije njive i jednu kuću a ne čitavu četvrt ove njive koje su obojene u zeleno su odprije pod kontrolom pobunjenika, režim je liniju držao tik uz bazu PVO u istoimenoj četvrti, to je ogroman vojni kompleks sa artiljeriskom bazom i naseljem...
- DuckZz
#26728 Re: Sirija vol. 2
Mani se bogati.
Kompletan zapadni dio Aleppa je vojna baza sa milion uporišta, civili u Al Zahri ne žive još od 2013 godine, a sada duboko 2016, pa ti skontaj šta su sve napravili dole.
Da ti bude malo lasnije, ovolika je linija od prvog, do najdaljeg uporišta kojeg su pobunjenici zauzeli, samo da ti bude jasno koliko je to ustvari komplikovano, i koliko planiranja treba.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=43.85 ... 956;190621
Kompletan zapadni dio Aleppa je vojna baza sa milion uporišta, civili u Al Zahri ne žive još od 2013 godine, a sada duboko 2016, pa ti skontaj šta su sve napravili dole.
Da ti bude malo lasnije, ovolika je linija od prvog, do najdaljeg uporišta kojeg su pobunjenici zauzeli, samo da ti bude jasno koliko je to ustvari komplikovano, i koliko planiranja treba.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=43.85 ... 956;190621
- Opetja033
#26729 Re: Sirija vol. 2
To za mape moze biti da si u pravu. Nasao sam na netu da je Rashidiyun u pitanju.Krokodajl wrote:Ni prva ni druga mapa nisu tačne, odnosno mape su tačne ali ne objašnjenja koja si dao.
Pobunjenici su zauzeli, po svojim tvrdnjama:
1) Family House (Zahra)
2) Mahna Housing
3) Obri farme
4) Neki cak tvrde i da je kompletna artiljerijska baza pala
Tako da je to sve mnogo vece od "dvije njive i jedne kuce".
- DuckZz
#26730 Re: Sirija vol. 2
Zanimljiva poruka komandanta grupe Faylaq Sham zvani "otkopcana košulja"
"Žele u Quds, evo im Quds " ....
"Žele u Quds, evo im Quds " ....
- Kikibombona
#26731 Re: Sirija vol. 2
Kada je Saxxx podijelo radost sa titulom Lestera, kojoj sam se i sam radovao... moram i ja podijeli radost radi ispadanja poganog Bajerna...
E jes' mi godra...

E jes' mi godra...
- madner
#26732 Re: Sirija vol. 2
Mogli su, no Rusija je htjela to koristiti kao cip za diplomatski dogovor.Opetja033 wrote:Ma to nisu mogli kad su bili na vrhuncu snage a kamoli sada. Nije da nisu pokusavali. A realno ovo nije mala stvar: najavljuju sedmicama pocetak ofanziva koja ima za cilj zauzimanje kompletnog Halepa.madner wrote:Sto? Pa ne mjenja nista bitno ovo. Ako sutra placenici presjeku put u istocni dio Asad bi mogao poceti planirati festu.
I onda im pobunjenici za jedan dan uzmu vise nego sto je ijedna zaracena strana uzela u samom gradu u proteklih godinu i pol (najmanje). A koliko vidim nije bas da pobunjenici planiraju stati na ovome.
SAA je dosta bolja nego sto je bila prosle godine, bumo vidjeli sta ce biti u sljedecim mjesec dana oko Alepa.
- Opetja033
#26733 Re: Sirija vol. 2
Za Rashidiyun sam rekao da mozda grijesim. Ne sporim.
Medjutim nije istina da su dosadasnje mape pokazivale ovaj dio da je pod kontrolom pobunjenika. Evo samo nekoliko dokaza da grijesis:
http://southfront.org/wp-content/upload ... NAqGXX.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... po_map.svg
http://www.islamicinvitationturkey.com/ ... 02x336.jpg
http://www.edmaps.com/Syria_Battle_for_ ... ber_11.png
To je ovaj lijevi krak gore koji su pobunjenici danas zauzeli.
Medjutim nije istina da su dosadasnje mape pokazivale ovaj dio da je pod kontrolom pobunjenika. Evo samo nekoliko dokaza da grijesis:
http://southfront.org/wp-content/upload ... NAqGXX.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... po_map.svg
http://www.islamicinvitationturkey.com/ ... 02x336.jpg
http://www.edmaps.com/Syria_Battle_for_ ... ber_11.png
To je ovaj lijevi krak gore koji su pobunjenici danas zauzeli.
- Co0l
#26734 Re: Sirija vol. 2
Nece,osvanuce na videu u kojem uniustava teroristicki tenk.Kikibombona wrote:Rebel TOW operator took a selfie of Sheikh Maqsood under bombardment
I onda ce ovakva njuska osvanuti u nekim novinama sa transparentom 'please, stop Assad, #Aleppo burning'!
- DuckZz
#26735 Re: Sirija vol. 2
Ma jok to, to je sve lažirano, danas pobunjenici snimili 60 fake snimaka, oko 100 fake slika, lažirali tunel bombu, mape itd itd.
U prosjeku, svaki forumaš koji ima 2 posta, ništa ne zna, eh već od 4. posta je u sve upoznat, zar više nisi navikao ?
U prosjeku, svaki forumaš koji ima 2 posta, ništa ne zna, eh već od 4. posta je u sve upoznat, zar više nisi navikao ?
- Co0l
#26736 Re: Sirija vol. 2
Manite se mapa,ima l' kakvih snimaka?
- Opetja033
#26737 Re: Sirija vol. 2
Registrovao se prije 10 dana a vec zna za Al Jazeeru i PatkaEgzil II wrote:Ne prdi, lažiriću! Imaš memoriju zlatne ribice, haman. Lahka noć!DuckZz wrote:Ma jok to, to je sve lažirano, danas pobunjenici snimili 60 fake snimaka, oko 100 fake slika, lažirali tunel bombu, mape itd itd.
Imamo novog klona. Mislim da znam i ko je u pitanju.
-
handžar88
#26738 Re: Sirija vol. 2
A ti mislis da Nusrini placenici mogu dobiti rat? Assad budala a ti si pametan.. dobra ti logika.Opetja033 wrote:Assad misli da moze uz pomoc stranih placenika da dobije ovaj rat. Ovo danas je dokaz da je takvo nesto nemoguce.
Popusili prije neki mjesec na sjeveru Alepa samo tako, i sad zauzeli neki djelic grada i to je dokaz da Assad ne moze dobiti rat, za sta je onda dokaz ono kad su tvoju famoznu fsa cistili ko zohare na sjeveru Alepa i Kurdi i SAA? to ti je dokaz da su oni zohari i nista vise i da nije nusre ovi zeleni dijelovi na mapama bi odavno bili crveni.
- Opetja033
#26739 Re: Sirija vol. 2
Kada onaj propagandista Leith prizna da su pobunjenici napredovali u Halepu a klonovi na ovoj temi jos uvijek negiraju

-
sarajevoxxxx
#26740 Re: Sirija vol. 2
Pored zračnih udara, ruske podrške, ovi ne da ne mogu napredovati već gube teritorije prvo na jugu Haleba a evo i na zapadu grada Haleba pretrpjeli su težak poraz.RepublikanskaGarda wrote:Zauzeli nesto livade oko grada(dakle nema blage veze sa teritorijom grada, urbanog dijela) i to kao neki dokaz necegau svakom slucaju assad i njegovi placenici suradjuju bolje od "umjerenih" i njihovih placenika, naime njihovi placenici poznatiji kao i djeca Idleba im vec godinu dana nedaju da dovuku guzice u Idleb
Režim čak i u ovakvom neravnopravnom ratu gubi teritorije pravi velike masakre vode jedan gubitnički rat i to je jasno još od marta 2011.
Nema nikad više one Al Asadove Sirije, one oholosti "sve ćemo vas pobiti". Ti ljudi nestaju, mnogi su poginuli mnogi će još ginuti ( jer tvrda je to ideologija teška zadrtost i pohlepa zbog koje režimski oficiri ne vide i ne žele da vide očigledno) a mnogi će ako Bog da truhnuti decenijama u istim onim zatvorima u kojima su oni nekada harali. Samo polako i lagano.
- Kikibombona
#26741 Re: Sirija vol. 2
Evo bosanski dzihadista na BHT upravo govori kako mu Turci nisu trazili ni pasos, ni licnu, nista... samo ulazi...
I kaze, 'ta slobodna sirijska vojska je obicni sljam od ljudi, kriminalci, banditi, siluju zene, nema sta ne rade...'...
I kaze, 'ta slobodna sirijska vojska je obicni sljam od ljudi, kriminalci, banditi, siluju zene, nema sta ne rade...'...
-
sarajevoxxxx
#26742 Re: Sirija vol. 2
BHTove propagande bi se sam Al Assad zastidio. Sjećam se na radio bh 1 slušao javljanje nekog lika Sirijac iz Zagreba, ona klasična režimska propaganda. Čovjek laže, petlja, iznosi gomilu neistina, vidi se neki lik iz starog sistema, i njega uredništvo bht-a nađe da komentariše situaciju u Siriji. Čovjek ne spomene riječ masakr a svaka druga to je još malo i gotovo. Ono ljudi držimo stvari pod kontrolom nema potrebe da se nervirate. Jedan hladan insan kojem ljudski život ništa ne znači. Njemu je sve to igra velikih sila politika, rat je , Bože moj. Imao sam osjećaj da prezire sirijske žrtve.Kikibombona wrote:Evo bosanski dzihadista na BHT upravo govori kako mu Turci nisu trazili ni pasos, ni licnu, nista... samo ulazi...
- Kikibombona
#26743 Re: Sirija vol. 2
Pa ovo kaze covjek, selefija, sto je bio u Siriji. Ima video kako poziva narod u Sham, da se dignu protiv Basra, da sije siluju, da su uhvatili siitskog sejha bla bla...sarajevoxxxx wrote:BHTove propagande bi se sam Al Assad zastidio. Sjećam se na radio bh 1 slušao javljanje nekog lika lika Sirijac iz Zagreba ona klasična režimska propaganda, čovjek laže petlja iznosi gomilu neistina, vidi se neki lik iz starog sistema, i njega uredništvo bht-a nađe da komentariše situaciju u Siriji. Čovjek ne spomene riječ masakr a svaka druga to je još malo i gotovo. Ono ljudi držimo stvari pod kontrolom nema potrebe da se nervirate. Jedan hladan insan kojem ljudski život ništa ne znači. Njemu je sve to igra velikih sila politika rat je Bože moj. Imao sam osjećaj da on prezire sirijske žrtve.Kikibombona wrote:Evo bosanski dzihadista na BHT upravo govori kako mu Turci nisu trazili ni pasos, ni licnu, nista... samo ulazi...
I kaze da je 'Slobodna sirijska vojska' obicni sljam, skupina kriminalaca, ubica, silovatelja i sta sve ne... Ne kaze to BHT nego taj selefija.
Kako se zove, jesi ti upratio?
Zna li iko?
- Co0l
- Opetja033
#26745 Re: Sirija vol. 2
Kad treba popljuvati FSA onda su i Daeshovci pouzdan izvor, vrijedan citiranja.
Ono kad pomislis da pojedini nickovi ne mogu nize pasti.
Ono kad pomislis da pojedini nickovi ne mogu nize pasti.
- Opetja033
#26746 Re: Sirija vol. 2
Ali pazi, nick koji ih ubjedljivo najvise i najcesce ismijava - na svaki moguci nacin - od izgleda pa do gluposti koje lupaju, sad mrtav ozbiljan citira njihove izjave i to bi kao trebalo da predstavlja nesto.Co0l wrote:![]()
![]()
![]()
Moralno, ljudsko dno. Obraza nema a guzice se ne boji. Fuuuuj sviju mi.
-
handžar88
#26747 Re: Sirija vol. 2
Nista novo to svako normalan zna, i ne samo oni vjerujem da i siitske formacije rade takve zlocine.. ali eto ovi kreteni brane svoje male teroriste, gdje bi oni ne bi oni to vidi im se na bradama.
- Opetja033
#26748 Re: Sirija vol. 2
Balavac, to svojoj kuci pa nazivaj kretenima one koji nisu prstom makli da malo uloze u tvoj odgoj a bili su duzni.handžar88 wrote:Nista novo to svako normalan zna, i ne samo oni vjerujem da i siitske formacije rade takve zlocine.. ali eto ovi kreteni brane svoje male teroriste, gdje bi oni ne bi oni to vidi im se na bradama.
Jasno balavac?
-
dječak sa šibicama
#26749 Re: Sirija vol. 2
Sto je zajebana ova raja sa Pestera i Fahdove dzamije, poceli su sa prijetnjama 
-
handžar88
#26750 Re: Sirija vol. 2
Aaa znaci ti si kreten koji brani teroriste..Opetja033 wrote:Balavac, to svojoj kuci pa nazivaj kretenima one koji nisu prstom makli da malo uloze u tvoj odgoj a bili su duzni.handžar88 wrote:Nista novo to svako normalan zna, i ne samo oni vjerujem da i siitske formacije rade takve zlocine.. ali eto ovi kreteni brane svoje male teroriste, gdje bi oni ne bi oni to vidi im se na bradama.
Jasno balavac?