Sirija vol. 2
- ioannes
#26552 Re: Sirija vol. 2
u jednom od najkrvolocnijih ratova je to znak funkcioniranja sirijske infrastruktureCo0l wrote:Rezim nije ni prekidao trgovinu sa ISIL-om svo vrijeme,od nafte do voca i povrca,cak i autobuske linije redovno voze za i iz Rake.
- Ironmen
#26553 Re: Sirija vol. 2
Musa danas neplaca.zrakomlat wrote:Pošto je povratna
- Krokodajl
#26554 Re: Sirija vol. 2
To za autobuse sam se i sam začudio kada sam čitao, ali na jesen prošle godine je situacija 100% bila takva, slika u Damasku na autobuskoj stanici - Damask - Raka,na redditu su pisali da autobusi idu preko Dumayra gdje je režim u primirju sa pobunjenicima pa se onda prebace na teritorij ISIL-a koji tu isto nije pucao, vjerujem da se situacija promjenila sada kada je bila ova neuspjela ofanziva ISIL-a na Dumayr.
Što se trgovine tiče, definitivno se roba sa prostora ISIL-a može naći na pijacama širom Sirije, kako one FSA tako i one SAA, bile su slike isto sa pijaca u Damasku, krompir iz Rake i Zora.
Kada pratite situaciju u Siriji, isključite svu logiku i nemojte razmišljat racionalno inače vam ništa neće biti jasno
Pa u Daraji (provinciji) 1500 državnih uposlenika koji živi na prostoru FSA svaki dan putuje preko Ibte i Daela na prostor pod kontrolom SAA, neki rade u školama neki rade u sudovima, jer sve državne uposlenike država plaća pa kad ih već plaća nek makar i rade, a radit mogu samo na prostoru pod kontrolom SAA, skontaj da neka učiteljica iz Daraje prima platu tako što radi u nekoj školi u Swejdi a njen muž član revolucionarnog vijeća Daraje

Što se trgovine tiče, definitivno se roba sa prostora ISIL-a može naći na pijacama širom Sirije, kako one FSA tako i one SAA, bile su slike isto sa pijaca u Damasku, krompir iz Rake i Zora.
Kada pratite situaciju u Siriji, isključite svu logiku i nemojte razmišljat racionalno inače vam ništa neće biti jasno
Pa u Daraji (provinciji) 1500 državnih uposlenika koji živi na prostoru FSA svaki dan putuje preko Ibte i Daela na prostor pod kontrolom SAA, neki rade u školama neki rade u sudovima, jer sve državne uposlenike država plaća pa kad ih već plaća nek makar i rade, a radit mogu samo na prostoru pod kontrolom SAA, skontaj da neka učiteljica iz Daraje prima platu tako što radi u nekoj školi u Swejdi a njen muž član revolucionarnog vijeća Daraje
- Co0l
#26555 Re: Sirija vol. 2
Jest,jest,isto ko sto je to znak funkcionisanja infrastrukture halifataioannes wrote:u jednom od najkrvolocnijih ratova je to znak funkcioniranja sirijske infrastruktureCo0l wrote:Rezim nije ni prekidao trgovinu sa ISIL-om svo vrijeme,od nafte do voca i povrca,cak i autobuske linije redovno voze za i iz Rake.
- DuckZz
#26556 Re: Sirija vol. 2
Jesul i kod njih Reve iz sandzaka ?Herr Flick wrote:Ovo za autobus je najsmjesnijeCo0l wrote:Rezim nije ni prekidao trgovinu sa ISIL-om svo vrijeme,od nafte do voca i povrca,cak i autobuske linije redovno voze za i iz Rake.![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26557 Re: Sirija vol. 2
taj bus su ko nekad nase plave linije
samo mnogo cudnije
samo mnogo cudnije
- Krokodajl
#26558 Re: Sirija vol. 2
U Alepu bi sutra moglo biti napeto.
Navodno u Zoru neki komadant neke jedinice pokušao ubiti Brku ?!
Navodno u Zoru neki komadant neke jedinice pokušao ubiti Brku ?!
- Kikibombona
#26559 Re: Sirija vol. 2
Dzihadisticki bolesnici, ljudske nakaze, zivog zaklale i obezglavile borca ISILa.
Jucer su siitski fanatici brutalno pretukli, rafalima izresetali i onako divljacki zaklali i obezglavili borca ISILa.
Ovi ISILovci to opet rade svaki dan.
Ne zna se koji vise smrde!
Fuj!
Jucer su siitski fanatici brutalno pretukli, rafalima izresetali i onako divljacki zaklali i obezglavili borca ISILa.
Ovi ISILovci to opet rade svaki dan.
Ne zna se koji vise smrde!
Fuj!
- Fantassin
#26561 Re: Sirija vol. 2
Jesu borci,i to dobri... sad sto se bore za zlo i imaju zvjerske ideale to je druga stvar.Egzil II wrote:Osim save još neko ovdje ISIS-ovu bagru naziva "borcima".
-
RepublikanskaGarda
#26562 Re: Sirija vol. 2
Istocne Crkve u Siriji koje se ravnaju prema julijanskom kalendaru jucer su proslavile Uskrs
Suweyda

Latakia

Qamishli

Hama

Saidnaya

Suweyda

Latakia

Qamishli

Hama

Saidnaya

- Ironmen
#26564 Re: Sirija vol. 2
Tiger Forces enter Arak, oil rich region of east Homs
- Ironmen
#26565 Re: Sirija vol. 2
Teroristi FSA uz pomoc turske artiljerije napreduju protiv terorista ISILA na sjeveru Allepa povratili su neka sela i pred Al-Raiem su mozda ga danas i zauzmu, stravicne slike i snimci FSA kolje zarobljenike ISILA sve je to u 5 deka nema razlike monstrumi i jedni i drugi.
- Co0l
#26566 Re: Sirija vol. 2
Rodila majka dusebriznike
U međuvremenu:
U međuvremenu:
Turske snage zadale težak udarac IDIL-u na sjeveru Sirije: Poginula 63 militanta
- Krokodajl
#26567 Re: Sirija vol. 2
Neće zauzeti Al Rai danas jer im je ISIL opet uzeo Dudiyan, Tell Shair i Ikadu...Ironmen wrote:Teroristi FSA uz pomoc turske artiljerije napreduju protiv terorista ISILA na sjeveru Allepa povratili su neka sela i pred Al-Raiem su mozda ga danas i zauzmu, stravicne slike i snimci FSA kolje zarobljenike ISILA sve je to u 5 deka nema razlike monstrumi i jedni i drugi.
SAA poprilično napreduje iz pravca Palmire, sada su na manje od 5 kilometara od Araka, zauzeli su mnoga važna naftna polja koja je ISIL koristio kao izvor financiranja.
- Opetja033
#26568 Re: Sirija vol. 2
To sad za sad tvrde samo Daesh, Hassan Ridha se poziva na njih.Krokodajl wrote: Neće zauzeti Al Rai danas jer im je ISIL opet uzeo Dudiyan, Tell Shair i Ikadu...
Ne kazem da nisu ali treba jos koji sat pricekati prije potvrde.
- Co0l
#26569 Re: Sirija vol. 2
Nema veze i da jesu,vratice ta sela opet sutra-prekosutra 
- Opetja033
#26570 Re: Sirija vol. 2
Evo sad i propobunjenicki twitterasi pisu o tome. S tim da je FSA vec stigla ponovo zauzeti Ikadu.
Zali Boze ljudskih zivota, ali ovo je smijesno.
Zali Boze ljudskih zivota, ali ovo je smijesno.
-
cbrt
#26571 Re: Sirija vol. 2
Mislim da si pomešao to su šiitske milicije (njihov snimak je osvanuo danas sa klanjem zarobljenog pripadnika ISIS-a)...Ironmen wrote:Teroristi FSA uz pomoc turske artiljerije napreduju protiv terorista ISILA na sjeveru Allepa povratili su neka sela i pred Al-Raiem su mozda ga danas i zauzmu, stravicne slike i snimci FSA kolje zarobljenike ISILA sve je to u 5 deka nema razlike monstrumi i jedni i drugi.
- Ironmen
#26572 Re: Sirija vol. 2
cbrt wrote:Mislim da si pomešao to su šiitske milicije (njihov snimak je osvanuo danas sa klanjem zarobljenog pripadnika ISIS-a)...Ironmen wrote:Teroristi FSA uz pomoc turske artiljerije napreduju protiv terorista ISILA na sjeveru Allepa povratili su neka sela i pred Al-Raiem su mozda ga danas i zauzmu, stravicne slike i snimci FSA kolje zarobljenike ISILA sve je to u 5 deka nema razlike monstrumi i jedni i drugi.
Hoces snimak pa da sam procijenis ??? Uostalom pojavio se i taj snimak gdje sitske milicije kolju isilovca mozda se takmice ko ce brutalnije zaklati sve je to bolest u 5 deka kao sto vec napisa.
- Co0l
#26573 Re: Sirija vol. 2
Zato to uvaženi predsjednik dr.Asad humano radi,barelom po djeci,a ne ko ovi divljaci nozem.
-
cbrt
#26574 Re: Sirija vol. 2
Ok, verujem ti...Ironmen wrote:cbrt wrote:Mislim da si pomešao to su šiitske milicije (njihov snimak je osvanuo danas sa klanjem zarobljenog pripadnika ISIS-a)...Ironmen wrote:Teroristi FSA uz pomoc turske artiljerije napreduju protiv terorista ISILA na sjeveru Allepa povratili su neka sela i pred Al-Raiem su mozda ga danas i zauzmu, stravicne slike i snimci FSA kolje zarobljenike ISILA sve je to u 5 deka nema razlike monstrumi i jedni i drugi.
Hoces snimak pa da sam procijenis ??? Uostalom pojavio se i taj snimak gdje sitske milicije kolju isilovca mozda se takmice ko ce brutalnije zaklati sve je to bolest u 5 deka kao sto vec napisa.
- Opetja033
#26575 Re: Sirija vol. 2
A gdje je zgrozavanje kad su Assadovi klali i otkidali glave Daeshovcima u Palmyri?
Kada su Assadovci zakopavali zive ljude?
Kada su Assadovci kamenovali ljude do smrti?
Kada su Assadovci zakopavali zive ljude?
Kada su Assadovci kamenovali ljude do smrti?