Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#25401 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Fantassin wrote:De mi reci ko je glavni covjek :mrgreen: , grijesis ali naravno ne smijem blebetati o tome.Sipan Hemo :lol:

De se malo politicki orijentisi :wink: mislis da je od koristi Kurdima da YPG udje u direktan rat sa Turskom ?
I na kraju krajeva ja ne znam odakle ti uvodis PKK u ovu pricu :mrgreen: :mrgreen: :P
Ako kazes da su sa sjevera, onda to jasno implicira na PKK. Ne ciljas valjda na IRAu? :-)

Zasto PKK i njihovi sateliti ratuju sa Turcima u Turskoj, je li to od koristi Kurdima?

Lider PKK, Camil Bajik, je rekao da je SDF americka tvorevina i da on podrzava SDF.

Insomnia

Kakve veze ima to sto je Fantassin u Siriji?
Zasto bi njegova izjava bila vrijednija od izjava desetina drugih stranih boraca ili Kurda u redovima YPG?

Intervju sa YPG generalom, Sipanom Hemom

https://civiroglu.net/tag/sipan-hemo/

I nije samo on... Tu su jos mnogi bitni igraci. Recimo, Amerikanci su se sastajali sa Polatom Canom. I on nebitan? :lol: Shivan Varasin nebitan? Sve te ljude Kurdi velicaju kao istinske lidere i heroje, a Fanta tvrdi da su oni tu eto onako, da se nista ne pitaju. :lol:
ioannes

#25402 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Baath Partija uzela izbore u Siriji
na izbore je izašlo oko 58 % birača
handžar88

#25403 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:
Fantassin wrote:De mi reci ko je glavni covjek :mrgreen: , grijesis ali naravno ne smijem blebetati o tome.Sipan Hemo :lol:

De se malo politicki orijentisi :wink: mislis da je od koristi Kurdima da YPG udje u direktan rat sa Turskom ?
I na kraju krajeva ja ne znam odakle ti uvodis PKK u ovu pricu :mrgreen: :mrgreen: :P
Ako kazes da su sa sjevera, onda to jasno implicira na PKK. Ne ciljas valjda na IRAu? :-)

Zasto PKK i njihovi sateliti ratuju sa Turcima u Turskoj, je li to od koristi Kurdima?

Lider PKK, Camil Bajik, je rekao da je SDF americka tvorevina i da on podrzava SDF.

Insomnia

Kakve veze ima to sto je Fantassin u Siriji?
Zasto bi njegova izjava bila vrijednija od izjava desetina drugih stranih boraca ili Kurda u redovima YPG?

Intervju sa YPG generalom, Sipanom Hemom

https://civiroglu.net/tag/sipan-hemo/

I nije samo on... Tu su jos mnogi bitni igraci. Recimo, Amerikanci su se sastajali sa Polatom Canom. I on nebitan? :lol: Shivan Varasin nebitan? Sve te ljude Kurdi velicaju kao istinske lidere i heroje, a Fanta tvrdi da su oni tu eto onako, da se nista ne pitaju. :lol:
Naravno da misli na PKK, to je napisao samo da se ogradi kao nista on ne zna :mrgreen:

A insomnia opet misli da je nesto smijesno :lol:
insomnia78

#25404 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pa smjesno je, naravno da je smjesno
Kikijevo "znanje" o sirijskom sukobu, i ne samo njegovo nego i moje, tvoje, petog, desetog se zasniva na informacijama pokupljenim na internetu
I onda se on ide ubjedjivati o YPG-u sa covjekom koji je pripadnik tog YPG-a
I dje nije smjesno
Ironmen

#25405 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

#JN gathered to retake Tal el-Eis reducing forces from Sahl al-Ghab, #SAA attacked Mansoura #Syria.

http://prntscr.com/atgpx7
Kikibombona

#25406 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Pa smjesno je, naravno da je smjesno
Kikijevo "znanje" o sirijskom sukobu, i ne samo njegovo nego i moje, tvoje, petog, desetog se zasniva na informacijama pokupljenim na internetu
I dje nije smjesno
A obicni vojnici su inace u sve upuceni!?? :lol:

Obicni vojnici znaju ko je na vrhu piramide? :lol:
Znaju ko upravlja iz sjene, ko je marioneta? :lol:

Ovo sto Fanta pokusava reci do sada nije rekao NIKO. Ovo njegovo tipkanje prevazilazi turska propagandna sranja. Cak ni Turci, koji lazu kao niko, ne tvrde ovo sto tvrdi Fanta. Njihov stav je da je YPG pod kontrolom PYD, a da PYD blisko saradjuje sa PKK, da su bratske stranke. Isto tvrde pobunjenicki propagandisti.

Jos niko nije tvrdio da su generali i oficiri YPG ustvari marionete i da vojskom vladaju ljudi iz sjene. :-)

Dakle, Fanta iznosi nesto sto cak ni Turci ne podrzavaju! :lol: :lol:

Dovoljno je to za reci...
insomnia78

#25407 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

A ti, opet mislis da svaka vlada ili vojna formacija svoje namjere, planove i taktike uredno objavljuje na twitteru?
Pa, ja u svakom slucaju vise vjerujem njemu
Decko ni do sada nije pokazivao neke znake laganja ili navlacenja nekoj strani. Ima sasvim normalan nivo komunikacije, ne vrjedja niti nipodastava nikog i trudi se odgovoriti na sva pitanja u okviru svojih mogucnosti
PS: mislim da ga i nisi sasvim razumio
Fantassin

#25408 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:
I dje nije smjesno
A obicni vojnici su inace u sve upuceni!?? :lol:

Obicni vojnici znaju ko je na vrhu piramide? :lol:
Znaju ko upravlja iz sjene, ko je marioneta? :lol:

Ovo sto Fanta pokusava reci do sada nije rekao NIKO. Ovo njegovo tipkanje prevazilazi turska propagandna sranja. Cak ni Turci, koji lazu kao niko, ne tvrde ovo sto tvrdi Fanta. Njihov stav je da je YPG pod kontrolom PYD, a da PYD blisko saradjuje sa PKK, da su bratske stranke. Isto tvrde pobunjenicki propagandisti.

Jos niko nije tvrdio da su generali i oficiri YPG ustvari marionete i da vojskom vladaju ljudi iz sjene. :-)

Dakle, Fanta iznosi nesto sto cak ni Turci ne podrzavaju! :lol: :lol:

Dovoljno je to za reci...
Ko je sta rekao :?

En serkeftin :wink: Do pobjede i slobode Kurdskog naroda :)
Fantassin

#25409 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

.
Last edited by Fantassin on 17/04/2016 21:57, edited 1 time in total.
insomnia78

#25410 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ne zna on kurdski :D
handžar88

#25411 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

I dje nije smjesno
A sta jedan obicni vojnik moze znati o stvarnom stanju u ratu, mnogo vise ce znati covjek koji istrazuje o tome na internetu nego vojnik kojem je samo u mislima da li ce dozivjeti sutrasnji dan, naravno ukoliko ovaj koji istrazuje na internetu posjeduje sposobnost razlikovanja informacije od dezinformacije. Ne podcjenjujte Kikija :)
insomnia78

#25412 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Hajd dobro
Rekoh ja, ego je cudo
Kikibombona

#25413 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:A ti, opet mislis da svaka vlada ili vojna formacija svoje namjere, planove i taktike uredno objavljuje na twitteru?
Pa, ja u svakom slucaju vise vjerujem njemu
Decko ni do sada nije pokazivao neke znake laganja ili navlacenja nekoj strani. Ima sasvim normalan nivo komunikacije, ne vrjedja niti nipodastava nikog i trudi se odgovoriti na sva pitanja u okviru svojih mogucnosti
PS: mislim da ga i nisi sasvim razumio
Cekaj bolan!
Ovo sto pise Fanta su teorije zavjere!

Svi moguci izvori prenose da stranka PYD ima kontrolu nad oruzanom skupinom YPG, tj. YPG je oruzano krilo stranke PYD. Nema nikakve sumnje da je upravo stranka PYD organizovala 'jedinice narodne odbrane', tj. YPG. To je fakt. E sad, PYD se pokusava prikazati kao demokratska stranka i YPG predstaviti kao vojsku Rojave, a ne stranacku miliciju. Oni ne zele priznati da je YPG njihovo oruzano krilo, ali posto imaju poluge vlasti, podrazumjeva se da odlucuju o djelovanju vojske.

Moje je misljenje da je YPG u dobroj mjeri stranacka vojska, tj. da su odani PYD i da guraju njihovu politiku i ideologiju. Neki stranci koji su se borili u redovima YPG su pisali da pojedini generali imaju veliki autoritet i da im politicki lideri, tj. pripadnici stranke PYD, ne mogu tek tako naredjivati. Ipak, to su sve spekulacije, pitanje je koliko su istinite.

Fanta kaze da su gazde na sjeveru?
To implicira da je YPG pod potpunom kontrolom PKK!
To do sada niko nije rekao!
Bilo je raznih optuzbi ali ovakva jos ne!
handžar88

#25414 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

insomnia78 wrote:Hajd dobro
Rekoh ja, ego je cudo
Ne samo da si to rekao, nego to i dokazujes iz posta u post.
Kikibombona

#25415 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

handžar88 wrote: A sta jedan obicni vojnik moze znati o stvarnom stanju u ratu, mnogo vise ce znati covjek koji istrazuje o tome na internetu nego vojnik kojem je samo u mislima da li ce dozivjeti sutrasnji dan, naravno ukoliko ovaj koji istrazuje na internetu posjeduje sposobnost razlikovanja informacije od dezinformacije. Ne podcjenjujte Kikija :)
Ja niposto ne tvrdim da znam cijelu istinu.
Tesko da iko zna pravu istinu u bilo kojem ratu.

Fanta je iznio neke stvari koje do sada NIKO nije iznio:

1. PYD nema kontrolu nad YPG

- ovo ne tvrdi niko ziv, od kurdskih neprijatelja, kurdskih prijatelja, pa sve do samih Kurda. Svi oni YPG tretiraju kao oruzano krilo stranke PYD.

2. Generali i oficiri koji su predstavljeni u medijima nemaju nikakav znacaj, grupom upravljaju nekakvi 'ljudi sa sjevera'

- ovo do sada niko ziv nije tvrdio. Tacno je da u redovima YPG ima dosta oficirskih kadrova koji su ranije bili u redovima PKK. Polat Can, jedan od omiljenih i najuticajnijih kurdskih generala, koji se sastaje sa Amerikancima, je 'bivsi' pripadnik HPG (PKK). To je poznata stvar i to niko ne krije. Lahur Talibani kaze da u YPG ima dosta oficira koji su doskora bili clanovi PKK, ali da su vecina boraca drzavljani Sirije. Ni Turci ne idu toliko daleko pa da izjave da 80% pripadnika YPG dolazi iz Turske. To tvrdi nas Fanta. :-)

- Fanta tvrdi da YPG ima neku drugu politicku i vojnu vrhusku, da Salih Muslim i Sipan Hemo, koji su u javnosti poznati kao vojni i politicki lideri, nemaju stvarnu moc. :D Mislim, nije to nemoguce. Jedino je cudno sto je takav stav do sada iznio samo Fanta.

Nije nemoguce da je Fanta u jedinici sa dobrovoljcima iz Turske. Takvih sigurno ima u velikom broju. PKK je stranka sa dugom historijom, stranka koju u srcu nose milioni Kurda, PA I KURDI KOJI SU CLANOVI PYD I KOJI SE BORE POD ZASTAVOM YPG. Svima njima je Odzalan otac i majka. Svi oni vole PKK. Ideoloski su identicni. E tako, kada neko tu upadne sa strane, normalno da ce mu se uciniti da je sve to jedno te isto, da je sve to PKK. Tesko ih je razlikovati jednom strancu, kao sto bi strancu bilo tesko razlikovati Hrvate iz Hrvatske i Bosne, Srbe iz Srbije iz Bosne ili Bosnjake iz Bosne i Sandzaka.

Politika je prljava, rat jos prljavija rabota. Ima tu svega, ko ce znati sta je prava istina. Najbolje se drzati one 'istina je uvijek negdje na sredini'.
insomnia78

#25416 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Za to vrijeme sa druge strane Golana
Image
Image
Natanjahu okupio clanove svoga kabineta i pozvao svijet da prizna suverenitet Izraela nad okupiranim dijelovima Golana
Rekao je i da je to od davnina izraelska zemlja i da sa Sirijom, pogotovo u ovakvim okolnostima nece biti ni pokusaja nikakvog dogovora oko iste
Porucio je, takodjer, Hezbolahu, Siriji, Iranu i IS-u da mu se mogu napusiti cune i da im je bolje da ne prilaze granici sa Izraelom

PS: izraelski analiticari i istoricari pak smatraju da su sanse za medjunarodno priznanje izmedju nikakvih i minimalnih :D
Ironmen

#25417 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

https://www.youtube.com/watch?v=sInofrqKhH4

Sta kaze xxxmen isil ima najvecu podrsku civilnog stanovnistva davaj,davaj :lol: :lol:
Opetja033

#25418 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

rajv0sa wrote:
Opetja033 wrote:Etnicka mapa sire okoline Ayn al Arab/Kobane distrikta:
Ljubicasto: Arapi
Crveno: Turkmeni
Zuto: planinski Turci
Roza: mijesano

http://umap.openstreetmap.fr/en/map/kob ... 18/38.7749

Suweyda: Demonstracije protiv Assada. Demonstranti uzvikuju parole protiv Assada i njegove porodice ("Sirija je nasa, ne porodice Assad")

https://www.youtube.com/watch?v=oltywG9 ... e=youtu.be
https://twitter.com/putintintin1/status ... 0638120960

Komandanti IRGC-a nastavljaju gnojiti sirijsku zemlju na jugu Halepa:

Image
Politički korektno nema šta, ponavljam slika i prilika pristalica "pravovjernih" terorista
Kme, kme, kme
Zgoljo

#25419 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Ne znam zasto se prepirete,ako se te kurdske jedinice zovu jedinice narodne odbrane onda im komandant moze biti samo jedan,Fikret Abdic.
Gojeni H

#25420 Re: Sirija vol. 2

Post by Gojeni H »

husein_kapetan wrote:Citam..i zacudo mi ni malo cudno nije
U Zenevu coporativno odose..volju sauda svom snagom (tj onom koju imaju) kao volju sirijaca prezentirase..ali...
:lol: :lol: :lol:

Image
madner

#25421 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Kiki na aparatima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25422 Re: Sirija vol. 2

Post by Chmoljo »

Em2r wrote:
Opetja033 wrote:Pa dobro, ako @Cool bude banovan zbog ovoga onda idu prijave za svaki komentar u kojima se oni koji su protiv Assada nazivaju teroristima/simpatizerima terorista, kozojebima/simpatizerima kozojeba, vehabijama, itd.

Bice veselo, kad je bal nek' i hala gori :)
Ne sikEraj se. Neda chmoljo na vas. Vi ste zasticeni ko polarni medvjedi a s obzirom da ta relacija ne godi zbog rusa i mede onda ... zasticeni ko cifuti. Ha ja.
vrlo smjela izjava za kloniranog korisnika za kojeg svi znaju da je kloniran.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma, kloniranje”
» Em2r

trajno
madner

#25423 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Inace, ove milicije oko Kanasira sto su se ufatili noge su 99% Siti i/ili Iranci. Gledam po opremi sto su zarobili, slabo to ima Sirijske. :D
insomnia78

#25424 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Sto li ovo nema sektasa ni sa jedne strane?
Opetja033

#25425 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Hama: pobunjenicu zauzeli selo Khirbat al Naqus u dolini Ghab

Latakija: pobunjenici jutros zauzeli dva sela blizu mjesta Kensabba
Locked