Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#19426 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

U dva komentara u vezi Mubaraka iznosiš dvije oprečne tvrdnje. Hajd' se prvo dogovori sam sa sobom pa ćemo pričati.
Kikibombona

#19427 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Nepotpuna slika. Potpuna slika:

- voljom naroda izabran Mubarak. Volja naroda.
- voljom naroda srušen Mubarak. Volja naroda.
- voljom naroda izabran Mursi. Volja naroda.
- voljom naroda srušen Mursi. Volja naroda.

Ako odluče da sruše i Sisija, volja naroda.
Potpuna istina! :thumbup:
Zgoljo

#19428 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Challenger__ wrote:U dva komentara u vezi Mubaraka iznosiš dvije oprečne tvrdnje. Hajd' se prvo dogovori sam sa sobom pa ćemo pričati.
Nisu oprecne,izabran je u ambijentu koji nije demokratski,ali sam rekao,neka,i to postujem.
Zgoljo

#19429 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Kikibombona wrote:
Zgoljo wrote:
Ja se u zivotu i na forumu borim protiv dvostrukih ili visestrukih arsina.Konkretno to me ponukalo da se registrujem na ovaj forum.
Ja nemam stranu,moja strana je princip.
:oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stvaranje Kurdistana je nelegalno i nelegitimno jer rusi teritorijalni integritet tri,cetiri drzave a to je suprotno medjunarodnom pravu i Konvencijama UN-a.
Co0l

#19430 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

SA 071 wrote:
Co0l wrote: Prilicno tendenciozno i zlonamjerno se komentarise americki zahtjev.Pogotovo je to ucinio onaj Magnier kojeg Celi citira i kako je on to srocio izgleda da Ameri traze da se ne dira Nusra,tacka.Sto je klasicni spin.Međutim,objasnjenje slijedi,kako je to fino Vasington Post objasnio- zbog toga sto je Nusra izmjesana sa umjerenim pobunjenicima i ciljanjem Nusre bi stradali i ostali.Zato su trazili da se ne cilja Nusra,ne zbog Nusre nego zbog drugih u njihovoj blizini,barem privremeno,dok se jedinice ne razvrstaju.
Rusi,naravno,ne pristaju na to,ne zbog Nusre,nego upravo zbog umjerenih pobunjenika koji su im primarna meta od prvog dana intervencije.
Čuj teroristi iz Al Nusre pomiješani sa umjerenim pobunjenicima. Pa to može proći samo kod retardirane američke publike koja ni ne zna gdje je Sirija i konzumiraju sve što im je servirano. Dakle, ako su izmješani to može značiti jedna od dvije stvari-ili Al Nusra (ogranak Al Qaide) nisu baš pravi teroristi, ili "umjereni pobunjenici" nisu baš umjereni. S obzirom da su ovi iz Al Nusre dokazali mnogo puta dosad da su teroristi, biće da je onda ovo drugo u pitanju...
Nekom ko simplifikuje stvari do bola to moze tako izgledati,onima koji ipak znaju da tamo nije sve bas tako jednostavno i ne puse SANA-RT pricu da su svi koji su protivi Asada teroristi,znaju i da ovo sto si napisao nije ni blizu onome sto se tamo desava.
Co0l

#19431 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: Prilicno tendenciozno i zlonamjerno se komentarise americki zahtjev.Pogotovo je to ucinio onaj Magnier kojeg Celi citira i kako je on to srocio izgleda da Ameri traze da se ne dira Nusra,tacka.Sto je klasicni spin.Međutim,objasnjenje slijedi,kako je to fino Vasington Post objasnio- zbog toga sto je Nusra izmjesana sa umjerenim pobunjenicima i ciljanjem Nusre bi stradali i ostali.Zato su trazili da se ne cilja Nusra,ne zbog Nusre nego zbog drugih u njihovoj blizini,barem privremeno,dok se jedinice ne razvrstaju.
Rusi,naravno,ne pristaju na to,ne zbog Nusre,nego upravo zbog umjerenih pobunjenika koji su im primarna meta od prvog dana intervencije.
Jasno, jasno. "Ameri" brinu o narodu a Rusi žele da pobiju narod.
Analiza level Drvenija.

_____
Dobro,jasno je da su U Siriji Rusi do sad pobili civila skoro kao i vojnika,ali niko ne spominje narod ovdje i ne znam odakle ti to.I ne radi se ni o kakvoj analizi nego samo o citanju teksta onako kako je napisano a ne onako kako bi neko volio da je.
Co0l

#19432 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Čitalac wrote:
Jeste, Guardian je, čini mi se, prošle sedmice pojasnio kako bi to trebalo da izgleda. Amerikanci će tražiti od drugih pobunjeničkih grupa da se distanciraju od Nusre i da im dostave tačne podatke o lokacijama na kojima se nalaze pripadnici te organizacije. Navodno, ko to ne bude uradio, neće više moći da računa na podršku SAD i saveznika. To sasvim sigurno neće ići ni brzo ni lako pa otud i američki zahtev. Ako se to razvrstavanje na kraju ne dogodi, to će značiti da je, u skladu sa informacijama iz onog američkog izveštaja - Nusra isuviše ojačala svoje pozicije unutar pobunjeničkog korpusa.
Tako je.To ima potpuno drugaciji smisao od onog kojeg ovi spineri pokusavaju da daju cijeloj toj stvari.
Challenger__

#19433 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Teško je znati da li je riječ o vjerodostojnoj informaciji ili smišljenoj dezinformaciji sa određenim ciljem, ali, CIA izvori tvrde da Saudijska Arbija ima između 4 do 7 upotrebivih atomskih bombi.

CIA Confirms: Saudi Arabia has Four to Seven Nuclear Bombs, Deliverable by Missile or Aircraft

Image
Founding Director of the Central Intelligence Agency (CIA) Counter-Terrorism Operations Center publicly confirms Saudi Arabia has deliverable nuclear bombs.

Last week, on "The Hal Turner Show" Mr. Turner told his audience that, based on his years of experience as a National Security Intelligence Asset with the FBI Joint Terrorism Task Force, Saudi Arabia is in possession of nuclear weapons. He also made clear that a CIA asset had (earlier) made this revelation in public, on FOX NEWS CHANNEL, and this revelation was a staggering breach of Classified Information protocols.

Turner went on to say that "the only way a guy from the CIA would reveal such information is if Washington WANTED the information revealed; otherwise the person who exposed the classified material could be criminally prosecuted."

:arrow: LINK

Laku noć.
handžar88

#19434 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Ima i Turska 90 :mrgreen: al tudjih
Zgoljo

#19435 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Cudi me da vi kao vrsni analiticari i poznavaoci prilika ne znate da Turska ima najmanje 10 svojih nuklearnih bojevih glava i oko 50 glava NATO-a.To je odavno javna tajna.Ili od mrznje i navijanja ignorisete to?
A ni za Saudiju me ne bi iznenadilo,para vrti tamo gdje burgija nece a njima svega nedostaje vise nego para.
Kikibombona

#19436 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote:
Kikibombona wrote:
Zgoljo wrote:
Ja se u zivotu i na forumu borim protiv dvostrukih ili visestrukih arsina.Konkretno to me ponukalo da se registrujem na ovaj forum.
Ja nemam stranu,moja strana je princip.
:oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stvaranje Kurdistana je nelegalno i nelegitimno jer rusi teritorijalni integritet tri,cetiri drzave a to je suprotno medjunarodnom pravu i Konvencijama UN-a.
Nove drzave nikada nisu prestajale nastajati!

Kakvo medjunarodno pravo, kakvi kurci-palci?

To niko ne postuje OSIM ako mora!
Zgoljo

#19437 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Ja nemam stranu,moja strana je princip.[/quote]

:oops: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Stvaranje Kurdistana je nelegalno i nelegitimno jer rusi teritorijalni integritet tri,cetiri drzave a to je suprotno medjunarodnom pravu i Konvencijama UN-a.[/quote]

Nove drzave nikada nisu prestajale nastajati!

Kakvo medjunarodno pravo, kakvi kurci-palci?

To niko ne postuje OSIM ako mora![/quote]

Pa dobro,onda to znaci i da Turci mogu rahat sj.ebati Kurde u Siriji.Mislim,nista ih ne sprijecava jel tako.A mogu napraviti i Neoosmnansko carstvo :D
Novak20

#19438 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Co0l wrote:
Čitalac wrote:
Jeste, Guardian je, čini mi se, prošle sedmice pojasnio kako bi to trebalo da izgleda. Amerikanci će tražiti od drugih pobunjeničkih grupa da se distanciraju od Nusre i da im dostave tačne podatke o lokacijama na kojima se nalaze pripadnici te organizacije. Navodno, ko to ne bude uradio, neće više moći da računa na podršku SAD i saveznika. To sasvim sigurno neće ići ni brzo ni lako pa otud i američki zahtev. Ako se to razvrstavanje na kraju ne dogodi, to će značiti da je, u skladu sa informacijama iz onog američkog izveštaja - Nusra isuviše ojačala svoje pozicije unutar pobunjeničkog korpusa.
Tako je.To ima potpuno drugaciji smisao od onog kojeg ovi spineri pokusavaju da daju cijeloj toj stvari.
Političke igre i igrice koje imaju za cilj da produže rat i stradanje svih strana u Siriji dajući vremena umjerenim i neumjerenim teroristima da se pregrupišu. Pa Nusra je pokupila kajmak sa raznoraznih američkih programa obuke rebelsa koji su kompletno sa naoružanjem prelazili na njihovu stranu. Čitav svijet se smijao programu 500.000.000 $ za obuku 50 pobunjenika koji su skoro svi prešli u nusru. Sad umjereni rebeli iz Mare prelaze u isis. Toliko su pouzdani da je to čudo.

Činjenica je da se protiv deasha u Siriji trenutno i ozbiljno bore samo SDF, SAA i Rusi dok teroristi gledaju da zabiju nož u leđa gdje god mogu. Gdje su to napredovali rebeli i nusrići protiv deasha ??? Nisu nigdje jer ko fol žele prvo sj... režim pa da se bore protiv deasha. Tukli su se samo oko par mjesta bitnih za šverc, lovu, moć i to je to.
Sve da Nusra i Co. pobijede režim ima li iko da garantuje da se poslije toga neće opet uvezati sa deashom uz tursku logistiku i saudijske pare. Tek bi onda bio opšti cirkus. Rusi su zato i skontali da treba udarati po ušima sve redom. Jedino to je efikasna taktika za postizanje mira.
DaysleepeR

#19439 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

svaki put kad neko pomene Turke kao vojni faktor u Siriji, jedno selo padne u ruke kurda...
DaysleepeR

#19440 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Co0l wrote: Nekom ko simplifikuje stvari do bola to moze tako izgledati,onima koji ipak znaju da tamo nije sve bas tako jednostavno i ne puse SANA-RT pricu da su svi koji su protivi Asada teroristi,znaju i da ovo sto si napisao nije ni blizu onome sto se tamo desava.
Hajde barem ti navedi koje su slobode bile uskraćene ljudima pod Assadom a da su sada na raspolaganju ljudima koji žive na teritoriji pobunjenika?
Meni je nekako logično ako neka strana napravi revoluciju da svrgne diktatora, mora to raditi pod premisom da će narodu dati nešto što mu je bilo uskraćeno. Dakle logično je da život pod kontrolom pobunjenika ima uključene slobode izražavanja, mišljenja, medija, kritike vlasti, izbora na kraju krajeva.

Ono što se meni čini je da su revoluciju organizovale snage koje demokratiju smatraju najvećim zlom na planeti, a ako je tako, onda je nešto strašno trulo u svemu tome...
Idriz

#19441 Re: Sirija vol. 2

Post by Idriz »

Co0l wrote:
SA 071 wrote:
Čuj teroristi iz Al Nusre pomiješani sa umjerenim pobunjenicima. Pa to može proći samo kod retardirane američke publike koja ni ne zna gdje je Sirija i konzumiraju sve što im je servirano. Dakle, ako su izmješani to može značiti jedna od dvije stvari-ili Al Nusra (ogranak Al Qaide) nisu baš pravi teroristi, ili "umjereni pobunjenici" nisu baš umjereni. S obzirom da su ovi iz Al Nusre dokazali mnogo puta dosad da su teroristi, biće da je onda ovo drugo u pitanju...
Nekom ko simplifikuje stvari do bola to moze tako izgledati,onima koji ipak znaju da tamo nije sve bas tako jednostavno i ne puse SANA-RT pricu da su svi koji su protivi Asada teroristi,znaju i da ovo sto si napisao nije ni blizu onome sto se tamo desava.
Zasto bi se neko udruzio sa teroristima da rusi sekularnog predsjednika ako i sam nije terorista? Zasto bi neko ko nije terorista uzeo oruzje od Saudijske Arabije i (Erdoganove)Turske da puca po sekularnoj vlasti? Da bi se sutra sve zene morale pokrivati a do juce bile slobodne (pogledati slike Assadove zene i pogledati slike zena "umjerene" opozicije. To samo po sebi dovoljno govori ko je za slobodu a ko nije)? Zasto bi neko htio da pobije sve hriscane, kurde i alevite osim ako nije terorista?

Jednostavno, nema nikakvog smisla da neko ko nije terorista zeli da srusi prilicno napredan rezim. Da nije terorista, imao bi u clanstvu i alevite, hriscane, kurde, druze, siite. Ali nema. Ima samo dzihadiste i islamiste. Assad ima sunite i ostale na svojoj strani. Nisu samo aleviti jer to ne bi bilo dovoljno. Jer je normalan covjek koji u teskim okolnostima brani svoju zemlju od ostrascenih psihopata. To svi normani na svijetu vide, osim latentnih i otvorenih radikalnih islamista.
Idriz

#19442 Re: Sirija vol. 2

Post by Idriz »

DaysleepeR wrote:
Co0l wrote: Nekom ko simplifikuje stvari do bola to moze tako izgledati,onima koji ipak znaju da tamo nije sve bas tako jednostavno i ne puse SANA-RT pricu da su svi koji su protivi Asada teroristi,znaju i da ovo sto si napisao nije ni blizu onome sto se tamo desava.
Hajde barem ti navedi koje su slobode bile uskraćene ljudima pod Assadom a da su sada na raspolaganju ljudima koji žive na teritoriji pobunjenika?
Meni je nekako logično ako neka strana napravi revoluciju da svrgne diktatora, mora to raditi pod premisom da će narodu dati nešto što mu je bilo uskraćeno. Dakle logično je da život pod kontrolom pobunjenika ima uključene slobode izražavanja, mišljenja, medija, kritike vlasti, izbora na kraju krajeva.

Ono što se meni čini je da su revoluciju organizovale snage koje demokratiju smatraju najvećim zlom na planeti, a ako je tako, onda je nešto strašno trulo u svemu tome...

:thumbup:
Kaligula I

#19443 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

http://alwaght.com/en/News/44546/Deploy ... Commanders

...Saudijski generali priznaju da su nemoćni i u Jemenu, te da bi avantura u Siriji mogla biti totalni debakl...
Kaligula I

#19444 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Idriz wrote:
Co0l wrote:
SA 071 wrote:

Zasto bi se neko udruzio sa teroristima da rusi sekularnog predsjednika ako i sam nije terorista? Zasto bi neko ko nije terorista uzeo oruzje od Saudijske Arabije i (Erdoganove)Turske da puca po sekularnoj vlasti? Da bi se sutra sve zene morale pokrivati a do juce bile slobodne (pogledati slike Assadove zene i pogledati slike zena "umjerene" opozicije. To samo po sebi dovoljno govori ko je za slobodu a ko nije)? Zasto bi neko htio da pobije sve hriscane, kurde i alevite osim ako nije terorista?

Jednostavno, nema nikakvog smisla da neko ko nije terorista zeli da srusi prilicno napredan rezim. Da nije terorista, imao bi u clanstvu i alevite, hriscane, kurde, druze, siite. Ali nema. Ima samo dzihadiste i islamiste. Assad ima sunite i ostale na svojoj strani. Nisu samo aleviti jer to ne bi bilo dovoljno. Jer je normalan covjek koji u teskim okolnostima brani svoju zemlju od ostrascenih psihopata. To svi normani na svijetu vide, osim latentnih i otvorenih radikalnih islamista.
:thumbup:... naravno, suština cijele priče u Siriji je borba između sekularizma i islamizma...ta se borba odražava i na ovom forumu...ovdje sekularisti nastupaju najpoštenije, jer ne kriju svoju naklonost prema strani koja zastupa sekularizam, za razliku ovih drugih koji se kriju iza nekog nazovi 'umjerenjaštva', a u stvari su puni ljubavi i razumjevanja za islamiste...
husein_kapetan

#19445 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Sta je bolan ovo.. kolektivna histerija.. ili sta..
Ja od kako sam ovdje vecu kolicinu.. sti.. ne vidjeh.. sta ste se bolan uzbihuzurili svi redom..
Ovaj opravdava.. onaj podrzava.. onaj stekce na sve strane.. onaj se deklarise.. onaj optuzuje...
Nesto ovdje ne valja.. debelo..
Co0l

#19446 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Novak20 wrote:
Co0l wrote: Tako je.To ima potpuno drugaciji smisao od onog kojeg ovi spineri pokusavaju da daju cijeloj toj stvari.
Političke igre i igrice koje imaju za cilj da produže rat i stradanje svih strana u Siriji dajući vremena umjerenim i neumjerenim teroristima da se pregrupišu. Pa Nusra je pokupila kajmak sa raznoraznih američkih programa obuke rebelsa koji su kompletno sa naoružanjem prelazili na njihovu stranu. Čitav svijet se smijao programu 500.000.000 $ za obuku 50 pobunjenika koji su skoro svi prešli u nusru. Sad umjereni rebeli iz Mare prelaze u isis. Toliko su pouzdani da je to čudo.

Činjenica je da se protiv deasha u Siriji trenutno i ozbiljno bore samo SDF, SAA i Rusi dok teroristi gledaju da zabiju nož u leđa gdje god mogu. Gdje su to napredovali rebeli i nusrići protiv deasha ??? Nisu nigdje jer ko fol žele prvo sj... režim pa da se bore protiv deasha. Tukli su se samo oko par mjesta bitnih za šverc, lovu, moć i to je to.
Sve da Nusra i Co. pobijede režim ima li iko da garantuje da se poslije toga neće opet uvezati sa deashom uz tursku logistiku i saudijske pare. Tek bi onda bio opšti cirkus. Rusi su zato i skontali da treba udarati po ušima sve redom. Jedino to je efikasna taktika za postizanje mira.
Valjda si i sam svjestan koliko smjesno zvuci to sto kazes da je Nusra pokupila kajmak opremom za cak 50 (slovima:pedest) vojnika.Kao i to da neprovjerenu glasinu o prelasku mizernog broja pobunjenika u ISIS i to tek nakon pet godina rata uzimas kao osnovu za tezu.
Jedinu znacajniju pomoc u oruzju koju su pobunjenici dobili a koja se moze pripisati Amerima je ona u TOW-u koji su u 99% slucaja zaista i zavrsili u rukama FSA.Sve ostalo sto si napisao je šbbkbb.
Co0l

#19447 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

DaysleepeR wrote:

Pogresno ti se cini.
Uskraceno im je pravo da slobodno izaberu predsjednika.Dovoljno ti je to da ti sjebe cijelu koncepciju.
Em2r

#19448 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Bugari usli u Eš Sofiju
Radio Al Cool
Co0l

#19449 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Idriz wrote:
Co0l wrote:

Nemam ja vremena a ni volje da svakom neupucenom padobrancu na temu poput tebe a koji se nije potrudio da upozna ni osnove vjere koja preovladava u Siriji a kamoli sta drugo objasnjavam abecedu sirijskog rata.Ni mnogo jednostavniji sukobi za shvatiti od ovoga nisu bili tako crno-bijeli kako ga vi vidite a da je ovaj takav.
sumirprimus

#19450 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

I nije im neki izbor..izmedju diktatora..monarhija i serijata..il miksa ove tri stavke...
Gradjansko drustvo hau jes nou...
Locked