Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#15076 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- AJB me ponukala da postavim muzičku numeru ove Sirijke druskog porijekla: "Ya Habibi Tâala"

:arrow: Asmahan

Za Siriju, za sve njene heroje, za sve njene ljude.

:thumbup:
Challenger__

#15077 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Lincoln-Burrows wrote:
Kareem Abdul wrote: Nije dobro.

Mislim da je vrijeme da Turska reagira i pomogne pobunjenicima na sjeveru pokrajine Allepo. Barem zračnim udarima ili obaranjem ruskih zrakoplova.

Valjda su za toliko sposobni.
Turci reagiraju tako da mlate po Kurdima u Turskoj, to je najviše što smiju.
Kareem, kao i svaki drugi cionista bi tuđim *urcem gloginje mlatio.
Kareem Abdul

#15078 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

.
Last edited by Kareem Abdul on 03/02/2016 17:17, edited 1 time in total.
Kareem Abdul

#15079 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

muhafuca wrote:Zumirana situacija sa MilitaryMaps -

I Bajanun i Ritjan koji su bili u rukama SAA jucer prema izvjestajima su vraceni

do kada , vidjecemo.

Ako rebelsi ne uspiju izorganizovati neku kontraofanzivu SAA ce vjerovatno krenuti prema jugu da zatvori (grad) Aleppo/Haleb
Ne nužno. Krenuti će tamo gdje mogu, gdje su jači i gdje je otpor manji.

S obzirom da operacije sada vode Rusi, čak ni kretanje na sjever ne bi bilo nemoguće bez obzira koliko to nelogično djelovalo kada se gleda situacija na karti.

Možda i bolje. Prava prilika za Tursku da direktnom vojnom intervencijom pomogne pobunjenicima na sjeveru jer im inače prijeti raspad.

S jedne strane kalifat, s druge Kurdistan, s treće Iran. Sada im samo Erdogan i Allah mogu pomoći da ustraju u borbi protiv krvoloka Assada i njegovog režima.

Naravno, mogu i zaljevske kraljevine poslati nešto naoružanja ali samo preko Turske.
handžar88

#15080 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:- AJB me ponukala da postavim muzičku numeru ove Sirijke druskog porijekla: "Ya Habibi Tâala"

:arrow: Asmahan

Za Siriju, za sve njene heroje, za sve njene ljude.

:thumbup:
Offtopic.. vidio sam najavu za ovu emisiju o princezi al sam zaboravio kad je.. ?
Challenger__

#15081 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Offtopic.. vidio sam najavu za ovu emisiju o princezi al sam zaboravio kad je.. ?
Upravo u toku... Kakav glas, kakva elegija, ja sam bez teksta, nemam riječi... :oops:
ifas

#15082 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Brko Velicanstveni jos uvijek uspjeva sacuvati svoj narod od najezde krvolocnih cudovista. :kiss: :kiss: :kiss:
Image
handžar88

#15083 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:Offtopic.. vidio sam najavu za ovu emisiju o princezi al sam zaboravio kad je.. ?
Upravo u toku... Kakav glas, kakva elegija, ja sam bez teksta, nemam riječi... :oops:
Eh super moze i snimak od pocetka na AJ, hvala :thumbup:
ifas

#15084 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Kareem Abdul wrote:

Naravno, mogu i zaljevske kraljevine poslati nešto naoružanja ali samo preko Turske.
iz saudijske arabije je vec krenula posiljka naoruzanja.

Image
tigar777

#15085 Re: Sirija vol. 2

Post by tigar777 »

Fsa napada kurde,Kurdi napadaju Isil,zatim Saa napada isil,da bi isil napao kurde,nakon toga fsa napada Saa,da bi isil mogao napasti na saa,a ujedno kurdi na Isil,onda ruje tucu saa,saf onda isila,pa ameri po isilu da bi u tom vremenu fsa mogao na napada saa.To tako izgleda majke mi.
Neprijatelj mog neprijatelji bi trebao biti moj prijatelj, logično.
Fsa+saa se udruze,pometu sve od isila,kurdima daju zehru.Bolje im to nego da im malo uzme Iran,malo turska,hrpu kurdi i onda od siriye osta nista.
To treba da bude,suverena,cjelovita,medjunarodno priznata,ne djeljiva,multikulturalna,multietnicna SIRIJA.

:mrgreen: :run:
zrakomlat

#15086 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

madner wrote:Bitno je da nece tolerisati zracne napade. :D
Vjerujem da bi oštro osudili udare :D
Kareem Abdul

#15087 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

ifas wrote:Brko Velicanstveni jos uvijek uspjeva sacuvati svoj narod od najezde krvolocnih cudovista. :kiss: :kiss: :kiss:
Image
I to unatoč činjenici da taj isti narod i nije previše zainteresiran da ga se sačuva. Neki se tome čak i protive :lol:
Krokodajl

#15088 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ja još ne mogu da vjerujem da je SAA u ovako kratkom vremenu uspjela proći ovakvu reorganizaciju.
dvije taktički do vrhunca odrađene operacije, u Latakiji napadali sela sa motorima jer tenkovi ne mogu po brdima, rebeli nisu pojma imali gdje se nalaze jedinice SAA samo čuju brundanje motora.
Operacija u Kweirsu gdje Tigar voza ISIL-ovce okrenuo ih je za 270, prvo krenuo prema Deir Hafiru, ovi dovuku pojačanja on krene prema Al Babu oni se tamam namjeste u Al Babu a Tigar skrene prema Aleppu, na kraju će okrenuti skroz nazad i direktno na Al Raku krenuti :D
I danas ovo, već mjesec ako ne i dva se dovlače jedinice na Sjever Aleppa, i jedna i druga strana gomilaju jedinice i svi su znali da će napad krenuti kada počnu pregovori, to su i vrapci na grani znali, ali niko nije očekivao da će krenuti ovako, opoziciona TV kaže da je SAA prošla kroz njive, ovi pojma nemaju kuda su im jedinice prošle, pobunjenici su skroz pogubljeni na tom terenu...

A kada se sjetim da je ova ista SAA prije nekih godinu dana izgubila Palmiru, i pitaju tada komadanta nekog da li su se sve jedinice SAA povukle iz grada a on odgovara "Ja nemam nikakva saznanja gdje su moje jedinice" ...

Dok ja ovo pišem borbe se vode oko Mayera sjeverno od Nubla i oko Rityana, strašna situacija za Azaz i sjever.
zrakomlat

#15089 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kareem Abdul wrote:
muhafuca wrote:potvrde spajanja Nubl/Zahraa enklave sa ostatkom SAA teritorije i od drugih izvora

Image
Nije dobro.

Mislim da je vrijeme da Turska reagira i pomogne pobunjenicima na sjeveru pokrajine Allepo. Barem zračnim udarima ili obaranjem ruskih zrakoplova.

Ma nema od tog ništa druže.
sunceKOtepsija

#15090 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

zrakomlat wrote:
Kareem Abdul wrote:
muhafuca wrote:potvrde spajanja Nubl/Zahraa enklave sa ostatkom SAA teritorije i od drugih izvora

Image
Nije dobro.

Ma nema od tog ništa druže.
SITUACIJA ZAHTJEVA RADIKALNU AKCIJU-ERDOGAN OSEDLAO KONJA
Challenger__

#15091 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:pisnuo:
sunceKOtepsija

#15092 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Challenger__ wrote:
Sehro wrote:Operacija uspjela: Image
Image
:thumbup: veceras se slavi :D
Image
sunceKOtepsija

#15093 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Black swan wrote:šta sad vraćen ritan?
nisam pratio nista danima, vidim vijesti dans, kontam kakav ritan vraqcen ritam SAA vratila ritam :lol:
Romanija

#15094 Re: Sirija vol. 2

Post by Romanija »

Krokodajl wrote:Ja još ne mogu da vjerujem da je SAA u ovako kratkom vremenu uspjela proći ovakvu reorganizaciju.
Well, kad je zagazila u sve ovo, Rusija nije samo usla sa vazduhoplovstvom, nego sa cijelim paketom komandovanja i odlucivanja. Sa sirijskom vojskom (koja kako god misljenje imali o arapskim vojskama, sirijska je bilo jedina ozbiljna vojska u operacionom smislu, i know-how iskustvom iz Libana - jel' ti mislis da oni sa Hezbollah-om razmjenjuju domace zadace osnovaca ili iskustva iz poslednjih 30 godina) na zemlji, NDF-om, IRGC-om i Hezbollah-om narocito. Daleko je jos SAA od bilo kakve konzekventne pobjede, plus sto je definitvno preuzela primat od Baath politicara. Ono sto za sada imaju su dvije stvari, Rusko ucesce i totalno jeinstvo svih koji su protiv Zapadnih klijenata i Daesh-a. Vjerovatno ce u jednom momentu stabilizovati i ocvrsnuti linije, smanjiti nivo borbenih dejstava, izvrsiti daljnju reorganizaciju vojske i snabdjevanje sa koliko-toliko novom opremom. Bog zasmi zna ko ce sve to finansirati. A onda krene Part II, Part III, etc.......Politicki kontrola nad levantskim djelom Sirije je i kontrola nad cijelom Sirijom.
Ponekad glupson u meni pomisli da bih volio da je i nama neko dosao poput Rusa cak i u riziku prolongiranja rata, koji je bio katastrofalan po nas.
Challenger__

#15095 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- stotine arapskih porodica se sklanjaju ne samo u Tursku nego i u Afrin, kod Kurda. Istih onih Kurda koje su Nusretine i Ahari napadali iz njihovih naselja...
Rojava news: Hundreds of Arab families escape to the safety of Afrin Canton due to bombings and clashes in northern Aleppo region.
prenijeto sa (SyrianCivilWar) Reddita.

- sjeverni Alepo, mapa:

Image

:arrow: velika rezolucija
zrakomlat

#15096 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sunceKOtepsija wrote:
Black swan wrote:šta sad vraćen ritan?
nisam pratio nista danima, vidim vijesti dans, kontam kakav ritan vraqcen ritam SAA vratila ritam :lol:
:lol: ima nas još
mirsek

#15097 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Samo rokaj.. :izet:
Link za almanar LIVE gdje svako malo vrte snimke sa aktuelnih desavanja na ratistima.
http://www.almanar.com.lb/manarlive.php
Challenger__

#15098 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nema stajanja.

- Uporedo sa opracijama oslobađanja Alepa, traje akcija poziva građanima Sirije u provinciji Homs, koji su na teritorijama koje ne kontroliše vlada:
Flyers droped by SAA in different areas of northern countryside in Hims
Image

Sirijcima-nelojalistima se daje rok do 4. marta da se oslobode stranaca, da potom predaju oružje organima vlasti Sirijske Arapske Republike uz garantovano pomilovanje u trenutnom roku a da bi se izbjeglo bespotrebno razaranje i gubici ljudskih života...
Translation : "Read....and decided. dear citizens: The war is coming to and end. It will be sad to all of us if it ends with the death the people you love or with the destruction of your homes. The Command of Syrian Arab Army offers you to spare blood and to avoid that klix , by expelling the strangers and foreign fighters out of your area. There will be secure passages for them. The local fighters who stood in the face of the state will be given pardon, provided that they will give away their weapons and will let out the foreign fighters. After that, their situation will be settled immediately and those who left their homes will go back to them. The chance to accept this offer is open till the 4th of march. In case of refusing, the conciliation stops, and all the military operations which can lead to huge , but avoidable, losses shall be continued. Keep your lives and your homes like the people of Al Hamidia did. Choosing the way of peace and safe life is much better than choosing the way of war. General Command of Syrian Arab Army"

sorry for the poor formatting, I'm on mobile.

stalna poveznica

Svjetlo odnosi tamu...
Challenger__

#15099 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Umjesto da, kako je planirano, bude mjesto najcrnje tame, Sirija postaje svjetlo istoka i čitave planete...
Grean

#15100 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Ti nisi stvarno nisi dobar. Cuj mu svjetla, diktatorska familija koja je digla oruzje protiv svog naroda (do duse ne znam gleda li ih bas ko svoje) i to vise puta kroz istoriju.

Jedno je biti zadojen ali za ovakve izjave mora faliti zdravog rasudjivanja.
Locked